perjantai 4. joulukuuta 2015

Syyrian pakolaiset levittävät raamatullista, ihmisen lihaa syövää infektiosairautta - ISIS spreading flesh eating bug from Syria


(Kirkkoraamattu 1933/38 ingresseillä: Sak. 14:12-21)

12. Ja tämä on oleva vitsaus, jolla Herra rankaisee niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan: hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, sen silmät mätänevät kuopissansa, ja sen kieli mätänee sen suussa. 13. Sinä päivänä on tuleva Herralta suuri hämminki heidän sekaansa, niin että he käyvät kiinni toinen toisensa käteen ja toisen käsi kohoaa toisen kättä vastaan. 14. Myös Juuda on sotiva Jerusalemissa, ja kaikkien pakanakansojen rikkaudet kootaan joka taholta: kullat ja hopeat ja ylen paljon vaatteita. 15. Samoin on vitsaus kohtaava hevosia ja muuleja ja kameleja ja aaseja ja kaikkea karjaa, mitä niissä leireissä on - samankaltainen vitsaus.

16. Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. 17. Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta. 18. Ja jos egyptiläisten sukukunta ei käy eikä tule sinne ylös, ei tule sitä heillekään; vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa. 19. Tämä on oleva egyptiläisten synnin palkka ja kaikkien niiden pakanakansojen synnin palkka, jotka eivät käy sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa.

20. Sinä päivänä on oleva hevosten kulkusissa kirjoitus: "Pyhitetty Herralle". Ja padat Herran temppelissä ovat uhrimaljain vertaisia, jotka ovat alttarin edessä. 21. Ja jokainen pata Jerusalemissa ja Juudassa on oleva pyhitetty Herralle Sebaotille, ja kaikki uhraajat tulevat ja ottavat niitä ja keittävät niissä.
Eikä ole enää sinä päivänä yhtään kaupustelijaa Herran Sebaotin temppelissä.

Kuuntele:_________________________

Leishmaniaasi on Leishmania -sukuun kuuluvien harvasiimaeliöiden aiheuttama sairaus.

Leishmaniat aiheuttavat kolme erityyppistä infektioita:

1) viskeraalisen eli sisäelinleishmaniaasin eli Kala-Azarin,
2) mukokutaanisen eli iho-limakalvoleishmaniaasin ja
3) kutaanisen eli iholeishmaniaasin.


Leishmaniaasi saadaan tartuntana verta imevien Phlebotomus- ja Lutzomyia-sukujen hietakärpästen pureman välityksellä.
Taudin yleisin muoto on iholeishmaniaasi, jossa puremakohtaan kehittyy vallireunainen haavauma. Hoitamattomana haavauman paraneminen kestää muutamasta kuukaudesta vuoteen ja jättää 
iholle arven.

Taudin vaarallisempi muoto on viskeraalinen leishmaniaasi, jossa Leishmania -loiset infektoivat koko elimistön, erityisesti maksan ja pernan. Viskeraalinen leishmaniaasi voi hoitamattomana johtaa kuolemaan, ja se tunnetaan myös nimellä kala-azar.
Leishmaniaasin lääkehoidossa käytetään esimerkiksi amfoterisiini-B:tä.

// https://fi.wikipedia.org/wiki/Leishmaniaasi
// https://en.wikipedia.org/wiki/Leishmaniasis


_____________________________________________________________________________

Contact information

STM:n päätoimitilan julkisivu. Kuvassa korkean rakennuksen harmaata seinää ja ikkunoita. Kadulle on parkkeerattua autoja.Telephone: +358 295 16001
Postal address: PO Box 33, FI-00023 Government, Finland
Visiting address: Meritullinkatu 8, 00170 Helsinki
Telefax: +358 9 698 0709 (registry)
Official email address: kirjaamo@stm.fi
Email addresses: firstname.lastname@stm.fi
http://stm.fi/ministerio/yhteystiedot?p_p_id=56_INSTANCE_7SjjYVdYeJHp&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=2&_56_INSTANCE_7SjjYVdYeJHp_languageId=en_US
_______________________________________________________________________________


Alkueläinten aiheuttamat yleisinfektiot (Leishmania, Trypanosoma)

Lääkärikirja Duodecim

5.11.2014

infektiosairauksien erikoislääkäri Jukka Lumio
Tässä artikkelissa kuvataan sellaisia alkueläintauteja, jotka eivät ole suolistoinfektioita eivätkä ripulitauteja. Tässä esiteltyjen lisäksi sellaisia ovat malaria (ks.«Malaria»1) ja toksoplasmoosi (ks. «Toksoplasmoosi»2), jotka on esitetty omissa artikkeleissaan ja trikomonas-infektio, joka on esitetty emätintulehdusartikkelissa (ks. «Emätintulehdukset»3).

Leishmaniat: leishmaniaasit

Leishmania-siimaeläinten sukuun kuuluu kymmeniä lajeja, jotka voivat aiheuttaa sairauden ihmiselle. Leishmania-alkueläin esiintyy kaikkialla trooppisissa maissa ja paikoitellen subtrooppisilla seuduilla. Euroopassa Leishmania-infektion voi saada Välimeren maissa, Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa. Maailmassa arviolta 12 miljoonaa ihmistä sairastaa leishmaniaasia. Suurin osa tästä on iholeishmaniaasia.
Tauti tarttuu verta imevien pikkuruisten Phlebotomus- ja Lutzomyia-sukujen hietakärpästen ("sand fly") pistoksen kautta ihmisestä toiseen ja joskus kotieläimistä. Tauti voi tarttua myös verensiirrossa. Leishmania lisääntyy ihossa olevissa verisoluissa (makrofageissa) ja se voi levitä niiden sisällä elimistön muihin kudoksiin, erityisesti imusolmukkeisiin, luuytimeen, pernaan ja maksaan. Taudit vaihtelevat vähäisistä ja usein itsekseen paranevista iholäiskistä henkeä uhkaaviin yleisinfektioihin. Tautimuotoon vaikuttavat alkueläimen laji ja henkilön vastustuskyky.
Leishmaniat aiheuttavat kolme erityyppistä infektioita: viskeraalisen eli sisäelinleishmaniaasin eli Kala-Azarin, mukokutaanisen eli iho-limakalvoleishmaniaasin ja kutaanisen eli iholeishmaniaasin. Sisäelinleishmaniaasin yleisin aiheuttaja on Leishmania donovani, iholeishmaniaasin L. tropicalis ja iho-limakalvoleishmaniaasin L. brasiliensis. Mikä vain Leishmania-laji voi kuitenkin aiheuttaa vakavan yleistyneen infektion immuunipuutteisille henkilöille, erityisesti AIDS-potilaille ja elinsiirron saaneille.

Sisäelinleishmaniaasi eli viskeraalinen leishmaniaasi eli Kala-Azar


Sisäelinleishmaniaasi on yleisin tautimuoto (90 % kaikista maailman tapauksista) Intiassa, Sudanissa ja Afrikan sarvessa sekä Brasiliassa.

Vuosittain vakavan sisäelinleishmaniaasin saa noin puoli miljoonaa ihmistä. Suomessa on todettu yksi pikkulapsen viskeraalinen leishmaniaasi, joka on saatu Etelä-Euroopassa matkustaneen luovuttajan verensiirrosta.
Tässä taudin muodossa leishmaniat ovat levinneet laajalti sisäelimiin. Oireet alkavat aikaisintaan kaksi viikkoa tartuttavasta hyönteisen pistosta, mutta ne voivat alkaa vasta vuodenkin kuluttua.

Tällöin tauti ei helposti tule yhdistetyksi ulkomaanmatkaan. Alkuun on aaltoilevaa kuumetta, jonka aikana ihminen ei tunne itseään erityisen sairaaksi. Viikkojen kuluessa imusolmukkeet ja erityisesti perna ja maksakin suurenevat.

Tällöin veressä todetaan sekä punaisten että valkoisten verisolujen vähyyttä ja hyvin runsaasti vasta-aineita. Taudin edetessä kehittyy useille vakava munuaisvaurio. Viskeraalinen leishmaniaasi on hoitamattomana hengenvaarallinen. Maissa, missä Leishmania on yleinen, tauti on yleisin kouluikäisillä lapsilla. Kroonisen taudin voi nähdä "päällepäinkin" suuren pernan ja maksan turvottamasta vatsasta.
Diagnoosi saadaan toteamalla kudoksessa solujen sisällä Leishmania-alkueläimiä. Tavallisimmin tutkitaan joko pernasta, luuytimestä tai maksasta otettua neulanäytettä. Näytteestä alkueläin voidaan tunnistaa mikroskoopilla tai geenimonistustestillä (PCR-testillä). Vihje diagnoosista voidaan saada myös veressä olevien vasta-aineiden perusteella.
Hoitoon käytetään 3–4 viikon mittaista suoneen annettavaa lääkekuuria. Yleisimmin käytetään joko amfoterisiini-sienilääkettä tai antimoniyhdisteitä, jotka molemmat aiheuttavat varsin runsaasti haittavaikutuksia.

Iho- ja iho-limakalvoleishmaniaasi

Iholeishmaniaasi on yleisin (90 % kaikista tapauksista) Lähi-idässä, Afganistanissa ja muualla Keski-Aasiassa ja iho-limakalvoleishmaniaasi Brasilissa ja Perussa. Näihin taudin muotoihin sairastuu runsas miljoona ihmistä vuosittain. Suomessa todetaan vuosittain muutamia matkalla saatuja lieviä iholeishmaniainfektioita. Iho-limakalvoleishmaniaasia esiintyy lähes yksinomaan Etelä-Amerikassa (80 % tapauksista Brasiliassa, Perussa ja Boliviassa). Se on paikallisen väestön tauti, eikä matkailijoiden tauteja ei ole todettu suomalaisilla.
Kummassakin taudin muodossa kudosvaurio alkaa pienenä näppynä hietakärpäsen pistoskohdassa (käsissä, kasvoissa, säärissä) ja näppy laajenee viikkojen kuluessa senttien läpimittaiseksi hilseileväksi ja lopuksi usein haavautuvaksi. Tyypillisen leishmaniaasin näköiseksi se kehittyy keskimäärin kahdessa kuukaudessa tartunnasta. Edelleenkin sen voi sotkea muun muassa ihon sienitulehduksiin tai krooniseen haavan bakteeri-infektioon. Yleensä vaurio paranee vuodessa parissa itsestäänkin jättäen helposti tunnistettavan arven. Iholla ja limakalvoilla esiintyvä taudin muoto on hoitamatta vakava ja se voi tuhota kasvojen rakenteita tai levitä sisäelimiin.
Leishmania löydetään ihon raaputusnäytteestä mikroskoopilla, tunnistamalla se PCR-testillä tai viljelemällä se erityisessä elatusaineessa. Paranemista voidaan jouduttaa samoilla lääkkeillä, joilla hoidetaan viskeraalista taudin muotoa tai yksinkertaisemmin ketokonatsoli-tablettihoidolla.

Trypanosomat, trypanosomiaasit

Trypanosomat ovat Afrikassa sekä Etelä- ja Väli-Amerikassa esiintyviä siimaeläimiä, jotka elävät eläinten ja ihmisen veressä tai kudoksissa aiheuttaen vakavia kroonisia ja vaikeasti hoidettavia sairauksia. Afrikkalainen ja amerikkalainen trypanosomiaasi ovat tauteina aivan erilaiset, vaikka itse siimaeläimet ovat toistensa lähisukulaisia eikä niitä voi ulkonäön perusteella erottaa.

Afrikkalainen trypanosomiaasi eli unitauti

Afrikkalaista unitautia todetaan vain Saharan eteläpuolisella metsä- ja savannivyöhykkeellä. Yleisin se on Kongon demokraattisessa tasavallassa, Ugandassa ja Angolassa. Tätä tautia aiheuttavia trypanosomia veressään kantavia ihmisiä arvellaan olevan noin 300 000 ja uusia tartuntoja todetaan noin 10 000 vuosittain. Taudin läntisen muodon aiheuttaa Trypanosoma gambiense ja itäisen T. rhodesiense. Taudin ehdottomasti tärkein lähde ovat ihmiset, joilla on krooninen infektio, vaikka myös nautakarja- ja antilooppieläimet voivat tätä alkueläintä kantaa. Afrikkalaista unitautia levittää pistojensa kautta tsetsekärpänen, joka hankkii sen sylkeensä taudinkantajista. Tauti "piiloutuu" maaseudulle eikä se ole erityinen matkailijoiden riesa. Yhdenkään suomalaisen ei tiedetä sairastuneen, vaikka taudin epäilyjä on ollut.
Puremakohtaan tulee noin viikon kuluttua kivulias punainen paukama, jota kutsutaan sankkeriksi. Pian sen jälkeen alkaa kuume, ja imusolmukkeet, perna ja joskus maksakin turpoavat. Erityisesti turpoavat niskan imusolmukkeet. Jos tätä taudin alkuvaihetta ei hoideta lääkkeellä, tulee kuukausien tai vuosien kuluttua (itäisessä muodossa jo viikoissa) elimistön puolustusreaktion aiheuttama aivokuume. Sen oire on aluksi ärtyisyys. Tulehdus johtaa hitaasti apatiaan ja uneliaisuuteen, mistä tauti on saanut nimensä. Läntinen muoto kehittyy hitaasti vuosien aikana, eikä se yleensä johda kuolemaan, vaikka alkueläin aina jää pysyvästi verenkiertoon. Itäinen muoto kehittyy nopeammin ja voi johtaa jo muutamassa viikossa aivokuumeen aiheuttamaan kuolemaan.
Tauti voidaan tunnistaa löytämällä Trypanosoma-alkueläimiä ihopaukamasta, verestä tai imusolmukkeista. Tunnistus tehdään mikroskoopilla. Vasta-ainetesti voi johtaa epäilemään tautia, mutta ei varmista sitä. Vain taudin alkuvaiheessa, ennen keskushermosto-oireita, hoito voi olla tehokas. Hoidoksi annetaan pitkiä suramiini-, pentamidiini- tai eflornitiinikuureja. Tauti ehkäistään välttämällä kärpästen pistoja samoin menetelmin kuin hyttysten pistoja malarian ehkäisyssä (ks. «Malaria»1).

Amerikkalainen trypanosomiaasi eli Chagasin tauti

Chagasin taudin aiheuttava Trypanosoma cruzi -alkueläin säilyy luonnossa kissojen, koirien ja ihmisen veressä ja kudoksissa. Henkilöstä toiseen sitä levittävätTriatoma-suvun luteet, joita ei esiinny Suomessa. Chagasin tautia on vain Väli-Amerikassa ja Etelä-Amerikan pohjoisimmissa valtioissa. Tätä kroonista tautia sairastaa arviolta kymmenen miljoonaa ihmistä. Yhdenkään suomalaisen ei tiedetä sairastuneen, vaikka taudin epäilyjä on ollut.
Luteen uloste on tartunnan välittäjä. Lude elää rakennuksien kolosissa ja nauttii veriateriansa öisin. Trypanosoma pääsee ihmiselimistöön luteen puremasta, ihon valmiista haavasta tai silmän sidekalvolta. Merkkinä tartunnasta ihoon tulee puremakohtaan paukama tai silmään sidekalvotulehdus ja silmäluomen turpoaminen. Viikkoa paria myöhemmin alkaa kuumeilu ja imusolmukkeet turpoavat. Tässä vaiheessa alkueläimet hakeutuvat lopulliseen kohteeseensa, sydänlihakseen ja muihin lihaksiin, ja samalla kuume ja muut yleisoireet häviävät. Kuumevaiheessa osa (noin 5 %) kuolee sydäntulehdukseen ja muille jää krooninen tulehdus, joista osalla (25 %) se johtaa sydämen toiminnanvajaukseen ja sydämen rytmihäiriöihin. Taudin suurin terveyshaitta tulee kroonisesta sydänlihastulehduksesta. Suurelle osalle (70 %) jää vain krooninen oireeton tartunta loppuiäksi.
Chagasin taudin diagnoosi on vaikea tehdä. Vasta-ainetutkimus voi antaa vihjeen, mutta epäily on varmistettava löytämällä itse Trypanosoma-alkueläin. Aivan taudin alussa sen voi löytää mikroskoopilla verestä, mutta myöhemmin vain kudospalasta, usein sydänlihaksesta. Erikoisempi tapa on niin sanottu ksenodiagnoosi. Siinä luteiden annetaan purra ihmisen ihoa ja kuukauden kuluttua, kun Trypanosoma on lisääntynyt luteessa, lude tapetaan ja alkueläin todetaan sen suolesta.
Lääkehoito onnistuu vain aivan taudin alussa ennen kuin Trypanosoma piiloutuu lihaksistoon. Lääkkeenä käytetään bentsnidatsolia tai nifurtimoksia. Tautia ehkäistään tuhoamalla luteet rakennuksista ja valitsemalla nukkumispaikka viisaasti.


http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.plain?p_artikkeli=dlk00560

_____________________

ISIS spreading 'flesh eating bug' across Syria as a result of 'abominable acts' by dumping rotting corpses in the streets

  • The Kurdish Red Crescent said ISIS were behind a rise in flesh-eating bugs
  • Leishmaniasis can be fatal if left untreated and is spread by parasites 
  • Syria's health care system has collapsed as a result of the civil war 
  • Human rights activists have reported more than 500 cases of the disease
  • See full news coverage on ISIS at www.dailymail.co.uk/isis
ISIS is responsible for spreading a flesh eating bug across Syria according to the Kurdish Red Crescent.
Human rights workers have said that more than 500 cases of Leishmaniasis disease have been reported in Syria over the past 12 months.
Dilqash Isa of the Kurdish Red Crescent, said: 'As a result of abominable acts by ISIS that included the killing of innocent people and dumping their corpses in streets, this is the leading factor behind the rapid spread of Leishmaniasis disease.'
Human rights workers claim that a deadly flesh-eating bug, pictured,  is spreading across Syria,  file photo
Human rights workers claim that a deadly flesh-eating bug, pictured,  is spreading across Syria,  file photo
The US State Department accused ISIS of spreading the 'flesh-eating disease' on Twitter, pictured 
The US State Department accused ISIS of spreading the 'flesh-eating disease' on Twitter, pictured 
Some 500 cases of Leishmaniasis disease have been reported in Syria over the past 12 months, file photo 
Some 500 cases of Leishmaniasis disease have been reported in Syria over the past 12 months, file photo 
The increase in Leishmaniasis has been blamed on ISIS dumping bodies in the streets 
The increase in Leishmaniasis has been blamed on ISIS dumping bodies in the streets 


The World Health Organsiation has complained that the country's health service has collapsed as a result of the bitter civil war.
A Syrian Kurdish fighter claimed: 'We did not have knowledge about this deadly disease before. We have been fighting on the battlefield for almost four years and this disease basically generated from embattled areas of Tal Hamis, Hon and Qosa.'

The US State Department tweeted a link to the original story carried on Rudaw.net.
The World Health Organisation has warned that the civil war in Syria is having a dramatic impact on the health of the nation with the collapse of medical services. 

They claim that 13 million Syrians are in need of humanitarian assistance. 

According to an official statement: 'Despite our best efforts, health needs are escalating, and more than four years of crisis is causing the Syrian health system to deteriorate. 
'We’re seeing increasing trauma cases, rising mental health needs, reproductive health issues and both communicable and non-communicable diseases. 
'A cholera outbreak has arisen in neighbouring Iraq – reminding us all that disease outbreaks have a tendency to afflict countries already afflicted by protracted crises. 
'WHO is prepositioning medical supplies and putting preparedness measures in place to forestall potential spread into Syria.' 
According to the WHO, 58 per cent of public hospitals in the country were either partially or fully destroyed.


WHAT IS LEISHMANIASIS AND HOW IS THIS DEADLY DISEASE SPREAD? 

According to the World Health Organisation, there are three main forms of the disease and are spread by more than 20 parasites: 
Cutaneous Leishmaniasis: This is the most common form of the disease and causes ulcers on exposed parts of the body. It can also lead to disfigurement, permanent scarring, stigma and disability.  
Visceral Leishmaniasis:  This is the most severe form of the disease and can be fatal if left untreated. The disease targets the major organs and causes irregular bouts of fever, weight loss as well as enlargement of the liver and spleen. 
Mucocutaneous Leishmaniasis: This is the most destructive form of the disease, eating away at the mucous membranes of the nose, mouth and throat.

Shocking video shows how ISIS turns children into killers

Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Play
Mute
Current Time0:00
/
Duration Time1:10
Fullscreen
Need Text
Read more:


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3345241/ISIS-spreading-flesh-eating-bug-Syria-result-abominable-acts-dumping-rotting-corpses-streets.html#ixzz3tOmP7K1hLeishmaniasis (/ˌlʃməˈnəsɪs/) or leishmaniosis (/lʃˌmnɪˈsɪs/ or /lʃˌmænɪˈsɪs/)[1] is a disease caused by protozoan parasites of the genus Leishmania and spread by the bite of certain types of sandflies.[2] The disease can present in three main ways: cutaneous, mucocutaneous, or visceral leishmaniasis.[2] The cutaneous form presents with skin ulcers, while the mucocutaneous form presents with ulcers of the skin, mouth, and nose, and the visceral form starts with skin ulcers and then later presents with fever, low red blood cells, and enlarged spleen and liver.[2][3]
Infections in humans are caused by more than 20 species of Leishmania.[2] Risk factors include poverty, malnutrition, deforestation, and urbanization.[2] All three types can be diagnosed by seeing the parasites under the microscope.[2] Additionally, visceral disease can be diagnosed by blood tests.[3]
Leishmaniasis can be partly prevented by sleeping under nets treated with insecticide.[2] Other measures include spraying insecticides to kill sandflies and treating people with the disease early to prevent further spread.[2] The treatment needed is determined by where the disease is acquired, the species of Leishmania, and the type of infection.[2] Some possible medications used for visceral disease include liposomal amphotericin B,[4] a combination of pentavalent antimonials and paromomycin,[4] and miltefosine.[5] For cutaneous disease, paromomycin,fluconazole, or pentamidine may be effective.[6]
About 12 million people are currently infected[7] in some 98 countries.[3] About 2 million new cases[3] and between 20 and 50 thousand deaths occur each year.[2][8] About 200 million people in Asia, Africa, South and Central America, and southern Europe live in areas where the disease is common.[3][9] The World Health Organization has obtained discounts on some medications to treat the disease.[3] The disease may occur in a number of other animals, including dogs and rodents.[2]

https://en.wikipedia.org/wiki/Leishmaniasis

The World Health Organization has complained that the country’s health service has collapsed as a result of the bitter civil war.
A Syrian Kurdish fighter claimed: ‘We did not have knowledge about this deadly disease before. We have been fighting on the battlefield for almost four years and this disease basically generated from embattled areas of Tal Hamis, Hon and Qosa.’
The US State Department tweeted a link to the original story carried on Rudaw.net.

THE WORLD HEALTH ORGANISATION HAS WARNED THAT THE CIVIL WAR IN SYRIA IS HAVING A DRAMATIC IMPACT ON THE HEALTH OF THE NATION WITH THE COLLAPSE OF MEDICAL SERVICES.

They claim that 13 million Syrians are in need of humanitarian assistance. According to an official statement: ‘Despite our best efforts, health needs are escalating, and more than four years of crisis is causing the Syrian health system to deteriorate.
‘WE’RE SEEING INCREASING TRAUMA CASES, RISING MENTAL HEALTH NEEDS, REPRODUCTIVE HEALTH ISSUES AND BOTH COMMUNICABLE AND NON-COMMUNICABLE DISEASES.
‘A cholera outbreak has arisen in neighbouring Iraq – reminding us all that disease outbreaks have a tendency to afflict countries already afflicted by protracted crises.
‘WHO is prepositioning medical supplies and putting preparedness measures in place to forestall potential spread into Syria.’  According to the WHO, 58 per cent of public hospitals in the country were either partially or fully destroyed. source

http://www.nowtheendbegins.com/isis-spreading-nightmarish-flesh-eating-disease-across-syria/
________________________Diagram of the interplay of factors that affect risk of kala-azar and asymptomatic Leishmania donovani infection in South Asia


_________________

_______
_______Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!