sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Aluehallintovirasto kielsi viski -sanan käytön yksityisissä blogeissa

KOTIMAA 
Avin vaatimuksesta Nyman pyysi kahta blogistia poistamaan yksityisistä blogeistaan kaikki viskiin liittyvät maininnat.
Jaskankaljat-blogia pitävä Jaakko Matikainen ja Mushimalt-blogia pitävä Nikolas kertovat, että alun perin he saivat Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralta luvan kertoa blogeissaan, mitä viskejä messuilla on tarjolla ja luonnehtia niitä.
"Halusin tehdä asiat oikein, että ei tule ongelmia kenellekään. He antoivat selvät ohjeet: ei saa ottaa rahallista korvausta kirjoituksesta ja viskien hintoja ei saa olla esillä. Suoria mainoslauseita ei saa olla esillä missään nimessä", Matikainen kertoo.
Yllättäen Avi oli Mikki Nymaniin yhteydessä tällä viikolla. Avi oli asiasta eri mieltä kuin Valvira. Avin mukaan kaikki logot ja maininnat, jotka liittyvät viskeihin ovat kiellettyjä – niin olut & viskiexpon omilla sivuilla kuin yksityishenkilöiden blogeissa, joissa exposta puhutaan.

_
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101218738367_uu.shtml
_
http://www.hs.fi/kotimaa/a1412992673442
________


How Are Hangovers Related To Candida?

07 July 2013 by Lisa Richards in About Candida

Have you ever noticed that the symptoms of a hangover are similar to those of a Candida overgrowth?


Symptoms like brain fog, headaches, nausea and fatigue are present in both alcohol-induced hangovers and chronic Candida. For any readers still recovering from their Fourth of July celebrations, now is a great time to look at the connection between these two conditions.

The common factor that we see in both hangovers and Candida overgrowth is an organic chemical named acetaldehyde.


It is actually all around us – there is acetaldehyde in polluted air, tobacco smoke, synthetic fragrances and many
of the foods we eat. However, the amounts that we get from environment exposure alone are pretty low. Acetaldehyde usually only becomes a problem during a Candida overgrowth or when we drink alcohol.
Why does it matter if our levels of acetaldehyde become elevated? For starters, it is a known neurotoxin and carcinogenic. (WHO).  But you’re probably more familiar with the more immediate effects of acetaldehyde – headaches, fatigue, brain fog and nausea.
In today’s article I’m going to examine how alcohol and Candida can both lead to higher levels of acetaldehyde, and look at what you can do to prevent this from happening.

Alcohol and acetaldehyde

Higher levels of acetaldehyde are often caused by one of two things – alcohol metabolism and Candida overgrowth. Let’s take a look at the alcohol first.
The metabolism of alcohol is a multi-stage process that happens in your liver. First, the alcohol is oxidized into acetaldehyde by an enzyme named alcohol/dehydrogenase. Second, the acetaldehyde is broken down again into acetic acid, a harmless substance that is ultimately broken down further into carbon dioxide and water.
When this process is running efficiently, the acetaldehyde exists only for a short period of time before being broken down. So it doesn’t have any time to circulate through your body and cause unpleasant symptoms like headaches and nausea.
However, when the liver runs out of the substances and enzymes that it needs to complete this metabolic process, large amounts of acetaldehyde can remain. This is what happens when you drink too much, and it’s one of the major causes of your hangover.

Candida and acetaldehyde

Candida overgrowth is another significant contributor to elevated acetaldehyde levels, but through a very different process. If you are suffering from a Candida overgrowth, the Candida colonies in your gut continually produce a number of toxins as metabolic byproducts. Among these toxins are uric acid, ammonia, and (you guessed it) acetaldehyde.
According to a team of researchers looking at the link between Candida overgrowth and Parkinson’s disease, “Patients with chronic polysystemic candidiasis exhibit significantly elevated levels of acetaldehyde in the gastrointestinal (GI) tract. This phenomenon is a direct result of the metabolic processes of the invading organism – Candida Albicans.”
Now you can see why many of the same symptoms regularly associated with hangovers (fatigue, nausea etc) frequently appear in Candida sufferers too. The toxic chemical that contributes to bad hangovers is the very same toxin that is released by the Candida Albicans living in your gut.
//The Candida Diet Newsletter Today


____

Asetaldehydi

 Terveysvaikutukset
 Asetaldehydia saadaan elintarvikkeista, sillä sitä on niissä valmistusprosessin jäljiltä. Sitä syntyy myös suolistossa, ja syntyyn vaikuttaa ruokavalio. Sitä voi muodostua myös alkoholijuomista ja tupakansavusta.
Maailman terveysjärjestön (WHO) alainen syöväntutkimuslaitos IACR on luokitellut asetaldehydin 1. luokan syöpää aiheuttavaksi aineeksi.

Suomessa asetaldehydia on tutkittu pitkään.
Suomalaisia tutkijoita ovat Mikko Salaspuro ja THL:n erikoistutkija Peter Erikson.
Eriksonin mukaan asetaldehydia saadaan kolmesta lähteestä: sitä syntyy maksassa, mutta se palaa pois. Sitä on syljessä, ja sen tuottavat suun, nielun ja vatsan mikrobit. Kolmas lähde on alkoholijuomat. Valkoviinissä ja luumu- ja omenajuomissa sitä on eniten, kirkkaissa viinoissa vähiten. Sitä esiintyy luonnollisesti myös monissa elintarvikkeissa, esimerkiksi soijakastikkeessa. 
Suomalainen tutkimus on vahvistanut alkoholista saatavan asetaldehydin aiheuttavan syöpiä ruokatorvessakurkunpäässä ja suussa.
//Wikipedia



Etanoli- ja asetaldehydimyrkytyksen seuraukset

 Kroonisen etanolin ja asetaldehydin nauttimisen seuraukset ovat hyvin tiedossa, koska ne esiintyvät alkoholismissa. Joten olettaen että henkilöllä on suoli täynnä Candidaa / hiivaa, toimien hänen omana henkilökohtaisena panimonaan, monet vaikutukset ovat samat kuin alkoholismista kärsivillä.

Tässä vaiheessa on hyvä tietää, että etanoli (nautittu alkoholi) muunnetaan kehossa ensin asetaldehydiksi,
ennen kuin se muunnetaan myrkyttömäksi etikkahapoksi.

Seuraavassa on joitakin etanolin vaikutuksia:
  •  Etanoli aineenvaihduntaa häiritsee energia-aineenvaihduntaa ja tämä aiheuttaa väsymystä,  maitohapon aiheuttaessa lihassärkyä.
  •  Hypoglykemia, tai "matala verensokeri" johtuu myös edellämainituista.
  •  Ravitsemuksen puutostiloja - erityisesti, mutta ei rajoitetusti B1 (tiamiini), B6 ​​(pyridoksiini), B9-vitamiini (foolihappo), B12 (kobalamiini), sinkki-, magnesium-, kalium-, ja molydenum.
  •  Anemia, johtuen foolihapon ja B12 puutteista.
  •  Ruoansulatuskanavan haavaumat ja lisääntynyttä suolen läpäisevyyttä (vuotavan suolen oireyhtymä).Etanoli on erittäin myrkyllistä kaikille ruoansulatuskanavan soluilla.  Vuotavan suolen oireyhtymä on yhdistetty moniin sairauksiin kuten ruoka-aineallergiat / intoleranssit. Systeemiset allergiat, immuunijärjestelmän häiriöt, krooninen väsymys -oireyhtymä jne. 

Seuraavassa on joitakin Asetaldehydin vaikutuksia (huomattavasti myrkyllisempiä kuin etanoli): 
  •  On vastuussa suurimmasta osasta krapula -oireita. Aiheuttaa verisuonten laajenemisen aivoissa, jotka johtavat tyypillisesti useisiin koviin päänsärkyihin.
  •  Hyökkäää ja muodostaa yhdisteitä monien proteiinien ja nukleiinihappojen kanssa (kuten DNA ja RNA) ja häiritsevät niiden normaaleja toimintoja.
  •  Estää proteiinien erittymistä maksassa ja aiheuttaa maksasolujen turvotusta (swelling of hepatocytes).
  •  Sitoo ja inaktivoi glutationia - kehon tärkein antioksidantti – joka lisää oksidatiivista stressiä ja mahdollistaa vapaiden radikaalien (ROS) vahingoittaa soluja koko kehossa. Mitokondriot, kehossa solujen sisällä energiaa tuottavat toiminnot, ovat erityisen alttiita vapaiden radikaalien vaurioille.
  •  Heikentää lymfosyyttien (tärkeä valkoinen verisolu) ja punasolujen (kuljettavat happea) toimintaa.
  •  Lisää adrenaliinin vapautumista, aiheuttaen sydämentykytyksiä, ahdistusta, jne.

 Lisäksi molemmat aineet johtavat maksasairauteen, kun maksa on käsitellyt niitä kroonisesti ja    liiallisia määriä.Ne aiheuttavat maksan rasvapitoisuuden kasvua, vahingoittaen sen toiminta.
Maksa on aineenvaihdunnallisesti elimistön kaikkein aktiivisin elin ja siten tehoton maksa häiritsee sapen tuotantoa (ja siten rasvan sulamista), steroidihormonien tuotantoa ja puhdistusta ja häiriten myös valtavan valikoiman aineita, kuten ammoniakin (proteiinien aineenvaihdunnasta) ja suoliston bakteerien, lääkkeiden ja epäpuhtauksien eliminointia.
Olet ilmeisesti tietoinen alkoholin vaikutuksista aivoihin, niin voit käsittää oireita kuten sekavuus, muistamattomuus, keskittymiskyvyn puute, mielialan vaihtelut, jne, jatkuvasti, päivästä päivään.
Yhtä hyvin kuin sekä alkoholillä että asetaldehydillä on suoria vaikutuksia aivoihin, on niillä myös välillisiä vaikutuksia.
Esimerkiksi Pyridoksiini, jota tarvitaan monien mielialaa säätelevien välittäjäaineiden tuotantoon, jotka säätelevät mielialaa, kuten serotoniinin ja noradrenaliinin, kun ne ovat aktivoidussa muodossa tarvitaan niiden tuotantoon myös D-vitamiinia. Koska juuri maksan tehtävä on aktivoida D-vitamiinia, niin johtuen etanoli- ja asetaldehydi -myrkytyksestä, huonosti toimiva maksa voi johtaa mielialahäiriöihin tämän mekanismin kautta.

On ehdotettu, että yliherkkyys useille kemiallisille aineille, MCS, johtuu hankitusta yliherkkyydestä ryhmälle kemiallisia aineita, jotka voivat sisältää etanolia ja asetaldehydiä, seurauksena näiden tai vastaavien yhdisteiden aiheuttamasta (esim. formaldehydi).6 joko akuutista tai kroonisesta altistuksesta.
_

_____

Yleistä ksylitolista, (koivusokeri)

Ksylitoli on luonnon makeutusaine. Sitä löytyy luonnosta pieniä määriä mm. marjoista ja hedelmistä.


Ihminen itsekin valmistaa ksylitolia aineenvaihdunnan tuloksena. Ksylitolia valmistetaan teollisesti mm. maissista ja pyökistä sekä myös koivun kuituaineesta, jota saadaan selluloosan valmistuksen sivutuotteena. Siitä juontaa juurensa ksylitolista käytetty toinen nimi "koivusokeri".
Ksylitoli eroaa muista makeuttajista, kuten esimerkiksi sorbitolista ja fruktoosista, koska kuuden hiilen sijaan ksylitoli koostuu vain viidestä hiiliatomista. Ksylitolin käyttö suosii neutraaleja pH-olosuhteita suussa, mikä ei ole mutans-streptokokkien viihtymisen kannalta edullista. Pohjoismaissa myytävät sokerittomat purukumit on makeutettu pääasiassa sorbitolilla ja ksylitolilla. Ksylitoli- ja sorbitolipurukumien vaikutusta karieksen esiintymiseen on vertailtu Michiganin yliopiston laajassa ksylitolitutkimuksessa. Tutkimuksessa ilmeni, että kokonaan ksylitolilla makeutettu purukumi ehkäisi kariesta tehokkaammin kuin ksylitolin ja sorbitolin sekoituksella tai pelkästään sorbitolilla makeutettu purukumi.


Ksylitolin antikariogeeniset ominaisuudet perustuvat sen kykyyn ehkäistä reikiintymistä aiheuttavien Streptococcus mutans -bakteerien kasvua sekä vilkastuttaa syljen eritystä. Suun bakteerit eivät tehokkaasti pysty käyttämään ksylitolia hyväkseen, joten ne eivät pysty lisääntymään suussa ja samalla plakin määrä vähenee. Sylki taas jo itsessään huuhtelee ja suojaa hampaita. 


Ksylitoli vähentää syöpää aiheuttavan asetaldehydin muodostumista - Helsingin Yliopisto v. 2011

 Lokakuussa 2009 muutti Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos (IARC) asetaldehydin syöpävaarallisuusluokitusta mahdollisesti ihmiselle syöpävaarallisesta yhdisteestä (Ryhmä 2B) -> ihmiselle syöpää aiheuttavaksi yhdisteeksi (Ryhmä 1) - (Evira


Katso Aldehydi opetusvideot tästä linkistä. Avautuu uuteen ikkunaan.
_
Miten ksylitoli edistää pienten lasten korvien hyvinvointia?  
Oulun yliopiston lastentautien klinikan tutkimus osoittaa, että täysksylitolipurukumin pureskelulla voidaan edistää pienten lasten korvien hyvinvointia. Tutkimuksessa säännöllinen ja määrältään riittävä Jenkki Professional -täysksylitolipurukumin pureskelu vähensi korvatulehdusten esiintymistä 40 prosentilla. Täysksylitolipurukumin pureskelu ei vähentänyt korvatulehdusta aiheuttavien pneumokokki-bakteerien esiintymistä nielussa, mutta se esti bakteerin kiinnittymisen ja korvatulehduksen kehittymisen.

 

Kenelle ksylitoli sopii? 
Ksylitoli sopii lähes kaikille - myös useimmille diabeetikoille. Ksylitolituotteita suositellaan erityisesti karieksen riskiryhmille ja sairauden, lääkkeiden tai ikääntymisen aiheuttamiin kuivan suun ongelmiin. Ksylitoli on todettu turvalliseksi makeutusaineeksi. Ksylitoli on polyoli, jota esiintyy pieninä määrinä monissa kasvikunnan tuotteissa. FAO:n ja WHO:n yhteiselin on todennut vuonna 1983, että ksylitolin kohtuullinen käyttö on turvallista.  

 

Miksi ksylitolia suositellaan pikkulasten äideille? 
Karies eli hampaiden reikiintyminen on tarttuva tauti. Kliiniset tutkimukset osoittavat, että pikkulasten äitien säännöllinen Jenkki Professional -täysksylitolipurukumin käyttö vähentää merkittävästi kariesta aiheuttavien mutans streptokokki -bakteerien tarttumista äidiltä lapselle. Sama koskee tietysti myös isää ja muita lapsen lähipiiriin kuuluvia, joten koko perheen kannattaa syödä ksylitolia. Jos kaksivuotiaalla lapsella ei ole ollenkaan mutans streptokokki -bakteeria suussa, säilyvät hänen hampaansa todennäköisemmin pitkään terveenä. Lapsilla, joiden äidit söivät ksylitolipurukumia lapsen ollessa alle kahden vuoden ikäinen, esiintyi vähemmän kariesta vielä 10-vuotiaana.
  
Miten ksylitoli hoitaa kuivan suun ongelmia? 
Turun yliopiston tutkimusten mukaan säännöllinen ksylitolipastillin käyttö helpottaa merkittävästi vaikeasta suun kuivuudesta kärsivien potilaiden kuivan suun tuntemuksia. Kuivasuisuus on vaikea ongelma hammasterveydelle. Kun syljeneritys ehtyy, kariesbakteerien määrä lisääntyy ja hampaiden reikiintymisriski kasvaa moninkertaiseksi. Ksylitolipastilli on turvallinen, hampaita suojeleva keino lisätä syljeneritystä. Kuivan suun yleisyys kasvaa voimakkaasti iän myötä.

Miksi ksylitolipurukumia ja -pastillia jaetaan kouluissa ja päiväkodeissa? 

Ksylitolin nauttiminen lounaan ja välipalan päätteeksi estää happohyökkäyksen syntymisen. Siksi ksylitolipastilli tai -purukumi on luonnollinen osa ateriaa jo monissa kouluissa ja päiväkodeissa. Ksylitolipurukumin jakelu aterian päätteeksi on päivittäisen hampaiden harjaamisen lisäksi tärkeä osa lasten hampaiden hoitoa. Hampaiden harjaaminen kahdesti päivässä ja sen lisäksi ksylitolipurukumien ja ksylitolipastillien säännöllinen käyttö aterioiden jälkeen ovat todistetusti hyödyllisiä keinoja hampaiden reikiintymisen ehkäisyssä. Monet kunnat ovat valinneet ennalta ehkäisevän strategian suun terveydentilan kohentamiseksi. Kuntien tavoitteena on myös parantaa suun terveydentilaa entistä kustannustehokkaammalla tavalla.




Kuinka paljon ksylitolia suositellaan käytettävän päivässä?

 Hampaiden kannalta ksylitolia suositellaan käytettäväksi noin 5 – 10 g päivittäin, mikä vastaa määrältään 1 – 3 teelusikallista Koivusokeria. Tällaiset määrät eivät myöskään aiheuta laksatiivisille aineille tyypillisiä vatsaoireita. Suuremmistakaan käyttömääristä ei ole terveydelle mitään haittaa.
Ihmisen aineenvaihdunnassa muodostuu jo luonnostaan ksylitolia 5 – 15 g päivittäin.

_
http://graviola.fi/kauppa-uutuudet/xylitol/

_____


Mitä Xylitol (koivusokeri) on ja mistä sitä valmistetaan?

Koivusokeri eli ksylitoli lukeutuu sokerialkoholeihin ja sitä esiintyy sellaisenaan pieniä määriä lukuisissa kasveissa, mm. vadelmissa, omenoissa ja banaaneissa.

Elintarvikekäyttöön sitä voidaan valmistaa esimerkiksi koivupuun hemiselluloosta, mistä juontaa myös nimitys ”koivusokeri”.

Koivusokeri on 100 % ksylitolia eikä siinä ole mitään lisäaineita tai muita keinotekoisia makeutusaineita.

Ksylitoli vähentää syöpää aiheuttavaa asetaldehydiä - Helsingin Yliopisto v. 2011

Lokakuussa 2009 muutti Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos (IARC) asetaldehydin syöpävaarallisuusluokitusta mahdollisesti ihmiselle syöpävaarallisesta yhdisteestä (Ryhmä 2B) -> ihmiselle syöpää aiheuttavaksi yhdisteeksi (Ryhmä 1) - (Evira



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!