perjantai 10. lokakuuta 2014

HPV-rokotteen saaneita tyttöjä vaivaa outo sairaus

Terveys ja hyvinvointi 7.10.2014  

HPV-rokotteen saaneiden nuorten tyttöjen ja naisten terveyden heikkenemisestä on saatu merkittäviä todisteita kansainvälisesti. 


Viimeisin on saatu pohjoisesta Kolumbiasta, jossa tyttöjä vaivaa mystinen sairaus. Syyllinen on HPV-rokote.Aluksi tyttöjen kädet ja jalat muuttuvat kylmiksi, minkä jälkeen he muuttuvat kalpeiksi ja liikkumiskyvyttömiksi. Jotkut kouristelevat ja kaatuvat lattialle.
Lähellä Cartagenan satamaa El Carmen de Bolivarissa kymmenet teini-ikäiset ovat kokeneet samanlaisia oireita. Jotkut ovat jopa menettäneet tajuntansa.
“He rokottivat minut toukokuussa, ja elokuussa aloin pyörtyillä. Jalkani muuttuivat raskaiksi eikä käsissäni ollut enää tuntoa. Herättyäni olin sairaalassa,” muistelee 15 vuotias Eva Mercado. Hän menetti tajuntansa seitsemän kertaa kuukaudessa. 67 tuhannen asukkaan kaupungissa valtaosalla tämän kokeneista perheistä ei ole epäilystäkään mikä ongelman aiheuttaja on: he syyttävät suoraan HPV-rokotekampanjaa. HPV on papilloomavirus, joka voi laukaista kohdunkaulan syövän.

Japanissa samanlaisia oireita
Vuosi sitten Japanissa raportoitujen Cervarix ja Gardasil –nimisten HPV-rokotteiden aiheuttamien satojen haitallisten reaktioiden vuoksi loukkaantuneet ja vammautuneet teini-ikäiset pyrkivät saamaan valtion lopettamaan myrkyllisen rokoteohjelmansa kokonaan.

 Heinäkuussa 2013 terveysministeriö ilmoitti valtakunnallisesti, että kohdunkaulasyöpärokotuksia ei enää pitäisi suositella. Rokotteen saaneet japanilaiset teinit olivat aivo- ja selkäydinvaurioiden vuoksi pyörätuoleissa.
23.8.2013 Cervarix ja Gardasil –nimisten HPV-rokotteiden uhrit Japanissa vaativat rokotuskampanjan lopettamista. Pyörätuolissa istunut 16-vuotias tyttö sai kouristuskohtauksia kokoontumisen aikana – terveysministerin katsoessa vierestä.
23.8.2013 Cervarix ja Gardasil –nimisten HPV-rokotteiden uhrit Japanissa vaativat rokotuskampanjan lopettamista. Pyörätuolissa istunut 16-vuotias tyttö sai kouristuskohtauksia kokoontumisen aikana – terveysministerin katsoessa vierestä.
Tuhannet tiedotusvälineet Yhdysvalloissa ovat nyt huomioineet maailmanlaajuiset HPV-rokotteisiin liittyvät selkkaukset. Ne vaativat vastauksia elintarvike- ja lääkevirasto FDA:lta, tartuntatautikeskus CDC:ltä sekä USA:n sosiaali- ja terveysministeriöltä siihen, miksi samat rokotteet ovat sallittuja Yhdysvalloissa.

Kolumbialaissairaala hukkuu tajuttomiin teinityttöihin

Vaatimaton Nuestra Senora del Carmenin sairaala on suorastaan hukkunut tajuttomien teinityttöjen aaltoon. Isät tuovat tyttäriään laitokselle moottoripyöriensä kyydissä hurjastellen paniikissa kaupungin hiekkateiden läpi.
Tohtorit etsivät turhaan mahdollisia merkkejä hypoglykemiasta tai huumeiden väärinkäytöstä. Kaikki näyttää kuitenkin viittaavan HPV-rokotteeseen. Sairaalan virkamies Augusto Agamezin mukaan laitokseen ilmoittautuneita alaikäisiä on noin 370. Mukana on ollut myös yksi poika.
“Meillä ei ole diagnoosia tai erikoishoitoa,” Agamez kertoi tiedotusvälineille ja korosti, että sairaala auttoi myös uhrien perheitä selviytymään tuntemattoman sairauden kanssa. Saapuessaan nuoret potilaat oppivat hoitajilta hengitystekniikoita. He saavat myös suolaliuosta ja happea. Päästyään jaloilleen tytöt palaavat kotiinsa – kunnes saavat seuraavan kohtauksensa.
gardasil_logo

Ei mikään kollektiivinen hysteria
“Viime kuussa he toivat minut sairaalaan 16 kertaa,” totesi Beatriz Martinez. 15-vuotiaan oireet alkoivat pää- ja selkäsärystä. Tämän jälkeen hänen jalkansa ja kätensä lakkasivat toimimasta, mikä pakotti hänen äitinsä auttamaan Martinezia kylpemään.
Mystisestä huonovointisuudesta kärsivät teinitytöt eivät liiku enää ulkosalla. Jotkut eivät voi edes poistua kotoaan.
“Tyttäreni ei ole enää entisensä,” sanoi katukauppias Jhon Jairo Mercaco, lisäten, että tytär ei ollut aiemmin ollut kertaakaan sairaalahoidossa sitten syntymisensä.
”Olen epätoivoinen,” huokasi William Montes, joka toi kaksi riippumattoon käärittyä tytärtään alas vuorilta saadakseen heidät kaupunkiin hoitoon.
Terveysviranomaiset ja poliitikot ympäri maailman ovat kiistäneet HPV-rokotteiden haittavaikutukset ja väittäneet oireiden olevan vain merkki mielisairauksista.
Epidemia on kuitenkin noussut maan otsikoihin, ja Presidentti Juan Manuel Santos on ollut pakotettu ottamaan kantaa. HPV-rokotekampanjan haittoja epäillyt Santos ehdotti, että epidemia voisi olla vain ”kollektiivinen suggestioilmiö”. Nämä kommentit nostivat valtavan vihan El Carmen de Bolivarissa, jota oli jo ravisteltu Bogotan vuosikymmeniä kestäneessä sodassa vasemmistolaisia FARC-terroristeja vastaan. Hallituksen joukkojen ja vasemmistokapinallisten yhteenotoissa kuoli täällä noin 100 ihmistä 80-luvulla.
Gardasil-rokotteen valmistaja, Yhdysvaltojen lääkejätti Merck, sanoi olevansa ”luottavainen tuotteensa turvallisuuteen”. Tutkimuksen vertaisarvioinnissa kuitenkin sanottiin, että todisteet HPV-rokotteen tarpeellisuudesta ovat puutteellisia. Merck ei myöskään ollut tutkinut terveysriskejä tarpeeksi syvällisesti.
Lausunnossa tiedotusvälineille todetaan: “Jatkamme haittatapahtumien raportointien valvontaa ja seuraamme tätä tilannetta tarkasti”. ”Merck/MSD tulee jatkamaan ministeriön immunisaatio- ja valvontapyrkimyksiä Kolumbiassa”.
Äskeisillä vierailullaan terveysministeri Alejandro Gaviria kohtasi buuauksia ja palaneita auton renkaita. Ministeri lupasi paljon parannuksia, kuten potilastietojen keräämisen, uusien testien aloittamisen ja psykologisen neuvonnan tarjoamisen. Hän ei kuitenkaan maininnut sanallakaan rokotuskampanjan uudelleenarvioimista tai lakkauttamista.
“Tällä hetkellä meillä ei ole syytä lopettaa,” Gaviria kuitenkin sanoi.
Sanat eivät onnistuneet vakuuttamaan vanhempia, joiden perhe- ja työelämä olivat kääntyneet ylösalaisin tuntemattoman sairauden vuoksi. ”Tämä ei ole kollektiivista hysteriaa tai manipulaatiota. Jos näet tyttärelläsi nämä oireet rokotuksen jälkeen, mitä muutakaan syyttäisit?” kysyi heikentyneen 13-vuotiaan lapsen äiti Maria Veronica Romera.

Huipputohtorit sanovat monien lääkäreiden jättävän riskit huomiotta
Monia HPV-rokotteen uhreja tutkineen tohtori Sotaro Saton mukaan kouristukset, kävelykyvyn menetys sekä käsien ja varpaiden tahaton liike on enkefalomyeliitin eli aivojen ja selkäytimen tulehdustilan aiheuttamaa.
“Kohdunkaulasyöpärokotteet, jotka ovat kemiallisesti sidottu tietyn tyyppisiin adjuvantteihin (apuaineisiin) usein laukaisevat enkefalomyeliitin,” hän totesi.
“Rokotteet ovat laukaisseet demyelinaatiosairauksia, koska ne monissa tapauksissa tuottavat aivojen hermokuituja vastaan vasta-aineita”. Hän lisäsi, että ne ovat myös aiheuttaneet monia aivoverisuonitulehduksia.
Aivoverisuonitulehdus saa kehon immuunipuolustuksen hyökkäämään aivoissa olevien verisuonien kimppuun, mikä johtaa usein verenvuotoon, selvensi tohtori Sato, joka toimii Osakissa sijaitsevassa sairaalassa, Miyagin prefektuurissa.
Brittiläisen lääkejätti GlaxoSmithKleinin markkinoima Cervarix-rokote hyväksyttiin 2009. Sitä seurasi Merck Sharp & Dohmen (USA:ssa paremmin tunnettu nimellä Merck & Co.) Gardasil-rokote 2011.
Tohtorit usein hylkäävät potilaidensa vanhempien anomukset haittavaikutusten raportoinnista, jota tarvitaan valtion korvausten saamiseksi. Tämä johtuu joko siitä, että he pelkäävät joutuvansa vastuuseen rokottamisesta – tai siitä, että he ovat tietämättömiä rokotteiden mahdollisista sivuvaikutuksista.
Alkuperäinen artikkeli julkaistu lähteineen englanniksi Prevent Disease –verkkosivuilla.

__
Gardasil
_
EOFEi kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!