torstai 2. lokakuuta 2014

Huomattava michiganilainen syöpälääkäri tunnustaa syyllisyytensä: "Tiesin, että syöpähoidot olivat lääketieteellisesti tarpeettomia"

Onckologist sentenced to 45 years in federal prison

inquisitr.com , 24 September 2014 | theguardian.com , 30 September 2014


Dr. Farid Fata, huomattava syöpälääkäri Michiganissa, myönsi oikeudessa, että hän tarkoituksellisesti ja virheellisesti diagnosoi terveitä ihmisiä syöpäsairaiksi.Fata määräsi heille myös kemoterapia –lääkkeitä saadakseen voittoa.
Syöpälääkärin syyllisyys järkytti monia oikeussalissa, Detroit Free Press: in mukaan.

Fata: n omistama Michigan Hematologinen Syöpäsairaala omistaa useita toimipisteitä ympäri Detroitin lähiöitä. 
Fata: n toimialueeseen Michiganissa sisältyivät toimistot Clarkston, Bloomfield Hills, Lapeer, Sterling Heights, Troy, ja Oak Park. 

Lääkäri tunnusti syyllisyytensä, ilman sovittelusopimusta kanneperusteen käsittelyssä itkuisin silmin, kirjoitti CBS News.


"Se on minun valintani", Fata sanoi tiistaina vastatessaan syytteeseen Detroitin oikeussalissa, syöpälääkäri nimesi lukuisia vaarallisia lääkkeitä, jotka hän oli määrännyt potilailleen. Jokaisessa tunnustuksessaan hän totesi: "Tiesin, että se oli lääketieteellisesti tarpeetonta."

Yhdysvaltain oikeusministeri Barbara McQuade vaatii syytteessään elinikää vankilassa (life in prison), jota hän kutsui "törkeimmäksi" terveydenhuollon petosten tapauksissa, joita hän on koskaan nähnyt.

McQuade sanoi, että lisäksi tulee vakuutuspetos, johon sisältyy 35 miljoonan dollarin Medicare –järjestelmän petos, aina vuodesta 2009 nykypäivään asti.

Fata myös haittasi ja joissakin tapauksissa aiheutti toimiensa seurauksena kuoleman potilaille, joille hän määräsi vaarallisia kemoterapialääkkeitä, joita he eivät olisi tarvinneet.


Rekisteriviranomaisten mukaan, Fata: n klinikalla (Street Viewhoidettiin 1200 potilasta. Aiemmin tunnettu syöpälääkäri tuomitaan helmikuussa. Lääkärin takuut oli asetettu 9 miljoonaan dollariin.

Fata, 49, kotipaikka Oakland Township  asetettiin syytteeseen kuukautta ennen oikeudenkäyntiä Detroitin liittovaltion käräjäoikeudessa.Kuulemistilaisuus tiistaina 30.9., oli tarkoitettu tilaisuudeksi keskustella todisteista, sisältäen emailin, joka osoitti hänen kiinnostuksensa 3 miljoonan dollarin linnaan Libanonissa, hänen alkuperäisessä kotimaassaan, suunnitelmien huippuna.

US piirin käräjätuomari Paul Borman luki syytteet ja kysyi Fata: lta jokaisessa kohdassa,  “Tunnustatko syyllisyytesi vapaasti ja vapaaehtoisesti?”
“Kyllä,” hän vastsi, vankilavaatteisiin pukeutuneena.


Puolustusasianajaja Christopher Andreoff  ei selittänyt Fata: n päätöstä ja myöhemmin kun hänet tavoitettiin puhelimitse, kieltäytyi kommentoimasta.
Hän kertoi käräjätuomarille että hän ja Fata olivat tavanneet yli 50 kertaa keskustellakseen todisteista.
Potilaat ja aiempien potilaiden sukulaiset olivat mykistyneet, kun syytteet asetettiin 13 kuukautta sitten. He protestoivat Fata: a vastaan oikeustalon jalkakäytävällä ja tapaavat edelleen säännöllisesti vaihtaakseen kokemuksia. 


Hänen syöpäklinikkansa, Michigan Hematology Oncology, koostuu seitsemästä toimipisteestä ja liittyvistä yrityksistä, jokta suorittivat testejä syöpää etsiessään. Hallitus sanoo Fata: n lähettäneen Medicare noin 225 miljoonan dollarin edestä maksuvaatimuksia kuuden vuoden aikana. 

Niistä puolet oli kemoterapiaan ja puolet muihin syöpähoitoihin. - Medicare maksoi enemmän kuin 91miljoonaa dollaria ja myös yksityisiä vakuutuslaitoksia laskutettiin.

"Tässä tapauksessa meillä oli tohtori Fata, joka määräsi kemoterapiaa ihmisille, jotka eivät sitä tarvitse, laittoi myrkkyä heidän kehoonsa ja kertoi heille, että heillä oli syöpä, vaikka heillä ei ollut syöpää", syyttäjä kertoi Detroit Free Press: lle . 

"Ajatus siitä, että lääkäri valehtelee potilailleen vain tehdäkseen rahaa on järkyttävä ... Dr. Fata oli ainutlaatuinen, koska hän ei nähnyt potilaita ihmisinä joita tulee parantaa, vaan hyödykkeinä, joita voi hyödyntää."

Syöpälääkäri, 49, on naimisissa kolmen lapsen isä, joka asui Oakland Township. Toivoen että se auttaisi asiansa, Fata asianajajat yrittivät saada asian siirrettyä Detroit alueelle tänä kesänä, CBS News mukaan. 

Fata: sta tuli Yhdysvaltojen kansalainen vuonna 2009 ja hän on kotoisin Libanonista.
Tuomioistuimen asiakirjoista on peräisin myös 2013 haaste vastaamaan "laittomasta kansalaisuuden  hankinnasta”,  jonka mukaan hän ei ollut syyllistynyt rikokseen, koska häntä ei vielä ole osoitettu syylliseksi.
Kaikkiaan hän tunnustaisi syyllisyytensä kaksi syytettä rahanpesusta, 13 syytettä terveydenhuollon petoksista, ja yksi epäilty lahjusten maksaminen
ja vastaanottaminen.


"Olen lamaantunut", Angela Swantek, syöpähoitoa antaneen lääkärin kemoterapia -sairaanhoitaja ja ilmiantaja, kertoi. "En ole yllättynyt vaikka; Mietin, kuinka hänen puolustusasianajajansa aikovat puolustamaa häntä. Dokumentit eivät valehtele. "
"Lähdin puolentoista tunnin jälkeen. Ajattelin, että tämä on hullua", Swantek sanoi työskenneltyään lyhyen ajan Fata: n toimistossa vuonna 2010, jossa hän huomasi potilaiden saaneen solunsalpaajahoitoa väärin perustein.


Hän kirjoitti kirjeen valtiolle ehdottaen heidän tutkivan asian.. Vuonna 2011 valtio ilmoitti hänelle he eivät löytäneet mitään todisteita väärinkäytöksistä Fata: n toimistossa."Annoin heille tohtori Fata :n lautasella vuonna 2010 ja he tekivät, ei yhtään mitään", Swantek sanoi ja lisäsi hän oli helpottunut, kun häntä syytettiin kaksi vuotta myöhemmin. "Aloin itkeä. Ajattelin kaikkia niitä potilaita joita hän hoiti ja teki vahinkoa. "


"Elämäntilanteessa, jolloin he ovat haavoittuvimpia ja pelokkaita, syöpäpotilaiden henki on lääkäreitä käsissä ja sietävät riskialtista hoitoja heidän suosituksestaan", apulaisoikeusministeri Caldwell totesi."
Dr. Fata myönsi tänään , että hän asetti  ahneuden ennen terveyttä ja potilaiden turvallisuutta, määräämällä heidät käymään läpi tarpeettomia kemoterapia- ja muita hoitoja vain, jotta hän voisi kerätä muutamia miljoonia Medicare: sta.  Pelkkä ajatus siitä, mitä hän teki on hyytävä."


Jotkut Fata uhreista ovat pettyneitä, että he eivät saaneet tilaisuutta puhua oikeudenkäynnissä, Detroit: in mukaan. Toiset ovat iloisia kuullessaan hänen myöntämässä petoksiaan.
"En usko, että on mitään oikeutta. Menetin siskoni ja hänen lapsensa ovat menettäneet äitinsä ", sanoi Cindy Burt. "Ei vain ole oikeutta siihen."

White Lake: ssa asuva Karen Baldwin sanoi miehelleen Harrisonille, jolla diagnosoitiin aivosyöpä. Hän on tyytymätön syytteeseen. 
"Minulle todellinen oikeudenmukaisuus olisi, että Fata tuomitaan kuolemaan", Baldwin sanoi ja lisäsi, "Ja minä menen kotiin ja mieheni sanoo ruokapöydässä,"Mitä tänään syödään? Olen nälkäinen." 

Dave Kroff  sai myös läpi vuosien tarpeetonta kemoterapiaa.
Kroff sanoo, että kemoterapia tukahdutti hänen immuunijärjestelmänsä niin pahasti, että hän menetti molemmat jalkansa.
"Hän on yksi useista Fata: aa vastaan siviilikanteiden nostaneista”, Donna MacKenzie, Kroff: in asianajaja totesi.
"FBI on takavarikoinut miljoonia Dr. Fata omaisuutta. Näkeekö yksikään näistä uhreista mitään siitä? " 
Useita siviilikanteita on jo jätetty, Detroit: n mukaan.

Esimerkiksi Donna Virkus, erään Fata: n potilaan tytär, sanoo, että hänen 78-vuotias isänsä Donald, oli huolestuneen lääkärinsä toimesta ohjattu Fata: lle, jotta voitaisiin sulkea pois ruokatorven syöpä.
"Se on uskomatonta. En voi uskoa, että panemme luottamuksemme lääkäriin, joka pitäisi hänestä hyvää huolta, mutta päätyi tappamaan hänet ", Virkus sanoi.
Donnan isällä ei koskaan ollut syöpää, osoitti Donald: in terveydentilan tarkastaminen.
Silti arvostettu syöpälääkäri määräsi kahden vuoden kemoterapian. Siviilikanne väittää, että Donald: lle kehittyi kemoterapia vaikutuksesta vereen liittyvä syöpä Donald kuoli myöhemmin.
Siviilikanteet michiganilaista lääkäriä vastaan ​​nostettiin petollisista syöpähoidoista, koskien myös  muita lääkäreitä ja onkologian sairaanhoitajia.

____________

U.S. V. Dr. Farid Fata Court Docket 13-CR-20600

NOTE:  All scheduled hearings will take place in Theodore J. Levin United States District Court, 231 W. Lafayette, Detroit, MI 48226.  The courtroom number of the scheduled hearing will be indicated in the announcement of the hearing, below.

9/16/2014 Dr. Farid Fata entered a plea of guilty to the following charges:   Thirteen counts of Health Care Fraud;  One count of Conspiracy to Pay and Receive Kickbacks; Two counts of Money Laundering.  Sentencing is currently scheduled to begin on February 23, 2015  at 10:00 a.m.
_
http://www.justice.gov/usao/mie/news/2013/2013_9_18_2013_dr_fata.html

_____________

Dr. Fata's Background , Research training, expertise and qualifications
Dr. Fata's Experience , Research training, expertise and qualifications

Background Check for Dr. Fata
Education & TrainingMedical School - Saint Joseph`s University / Faculty of MedicineInternship Hospital - Maimonides Hosp/Downstate Med CtrResidency Hospital - Maimonides Hosp/Downstate Med CtrFellowship Hospital - Memorial Sloan-Kettering Cancer Center 

______________

Detroit-area doctor pleads guilty to widespread cancer treatment fraud


Farid T. Fata (Arabicفريد فتى‎, born 1965) is a Lebanese-born former hematologist/oncologist and the admitted mastermind of one of the largest health care frauds in American history. He was the owner of Michigan Hematology-Oncology (MHO), one of the largest cancer practices in Michigan. He was arrested in 2013 on charges of prescribing chemotherapy to patients who were either perfectly healthy or whose condition did not warrant chemotherapy, then submitting $34 million in fraudulent charges to Medicare and private health insurance companies over a period of at least six years. He pleaded guilty in 2014 to charges of health care fraud, conspiring to pay and receive kickbacks, and money laundering. On July 10, 2015, he was sentenced to 45 years in federal prison..[2][3]  https://en.wikipedia.org/wiki/Farid_Fata

by DP Steensma - ‎2016 - ‎Cited by 1 - ‎Related articles
Jan 5, 2016 - Fata pled guilty in September 2014 to 16 federal charges: 13 counts of .... 'Death doctor' accused of misdiagnosing cancer patients to scam ...
Jul 9, 2015 - Farid Fata, 50, pleaded guilty in September to 13 counts of health care fraud, ... Cancerdoctor pleads guilty to health care fraud, money laundering .... 7:16 AM - 09 Jul 2015 ... Looks likeDr.Fata (who admitted to misdiagnosing and treating patients for cash) will be sentenced Friday on.freep.com/1KRaEST.
Farid Fata, M.D., a cancer specialist who practiced near Detroit, Michigan, has pleaded guilty to 13counts of health care fraud, one count of conspiracy to pay ... Deliberately misdiagnosed patients as having cancer to justify unnecessary cancer .... FATA, M.D., a resident of Oakland County, Michigan, was a Medical Doctor ...
Nov 3, 2014 - An oncologist has pleaded guilty to 16 counts of health care fraud. The guilty plea comes a year after DrFarid Fata was indicted on charges he deliberately misdiagnosed patients with cancer in order to justify unnecessary ...
Sep 16, 2014 - doctor accused of putting patients through unnecessary chemotherapy ... DrFarid Fata, owner of hematology and oncology offices in the Detroit area and ... pleaded guilty Tuesday to 13 counts of health care fraud, two counts of money ... There were allegations of deliberatemisdiagnosis to justify cancer ...

Jul 10, 2015 - Farid Fata cancer doctor needless chemo ... either by misdiagnosing them just so he could bill healthcare companies or giving chemo to end-of-life patients who wouldn't benefit and had ... Fata pleaded guilty in September to 16 counts, including fraud and money laundering, the Detroit Free Press reported.

Cancer doc admits giving patients unneeded chemo - USA Today

Sep 16, 2014 - 16, 2014. play. CLOSE. In a surprise move, cancer doctor Farid Fata pleaded guiltytoday to his role in a health care scam. ... Dr. Farid Fata, who was charged with intentionallymisdiagnosing healthy ... Fata, 49, a married father of three, pleaded guilty to 13 counts of health care fraud, two counts of money ...

To access an archived version of the FataClaims.com website, click HERE. ..... We encourage all eligible patients and family members to file claims for restitution so we ..... 9/16/2014 HEARING ADJOURNED DrFarid Fata entered a plea of guilty to the following charges: Thirteen counts of Health Care Fraud; One count of ...


___________
shop
cart

2 kommenttia:

 1. Take care of your own health.
  Diagnostics tools and HomeTest Kits available here:
  http://graviola.fi/mittaa-kotonasi/

  VastaaPoista
 2. Lääkäri tunnusti syyllisyytensä, ilman sovittelusopimusta kanneperusteen käsittelyssä itkuisin silmin, kirjoitti CBS News.

  "Se on minun valintani", Fata sanoi tiistaina vastatessaan syytteeseen Detroitin oikeussalissa, syöpälääkäri nimesi lukuisia vaarallisia lääkkeitä, jotka hän oli määrännyt potilailleen. Jokaisessa tunnustuksessaan hän totesi: "Tiesin, että se oli lääketieteellisesti tarpeetonta."

  VastaaPoista

You are welcome to show your opinion here!