keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

De bästa sätten att förbereda soursop Leaves att göra te att ta bort cancerceller aka Candida

Inlagd av:  

Int J Mol Sci. 2015 juli; 16 (7): 15.625-15.658. 

Доставка в Российскую Федерацию EMS   - Я разослать эту форму

Taggannona frukt är rik på fytonäringsämnen och fytokemikalier. Olika forskning har visat att soursop är rikt på antioxidanter som är bra för att bibehålla hälsan och behandla sjukdomar. Antioxidanter som finns i soursop frukt inkluderar vitamin C. Halten av vitamin C i varje 100 gram soursop saft med 20 mg. Därför är soursop en av frukterna märker som en källa till vitamin C. 
 Verkningsmekanism av  C-vitamin som en antioxidant  är att fånga och minska skadliga ämnen som kan skada och skada celler. Våra kroppar behöver vitamin C. När kroppen saknar vitamin C, kommer det att öka risken för olika sjukdomar såsom cancer, diabetes mellitus, hjärtsjukdomar och ögonsjukdomar.  
 Förutom C-vitamin, är soursop också rikt på andra antioxidanter i form inklusive de phytochemical föreningar aseltahid, amyloid, anonain, anomurisin, ananol, atherosperminin, betasitosterol, kampesterol, citrullin, galaktomannan, prosianidin och tanniner. Dessa föreningar är användbara för behandling av olika sjukdomar, cancer särskilt så som förstärker den soursop som en magisk växt (universalmedel) är användbar som ett alternativ naturläkemedel. I ett faktum, verkar det effekt fördelarna med soursop är 10.000 gånger mer potent än kemoterapi för cancerpatienter. 
Soursop Att växtdelar kan användas för behandling är  frukt, blad, bark, blommor och frön .

Baserat på forskning om phytochemical innehåll soursop, har denna anläggning en mängd olika egenskaper för behandling av olika sjukdomar.  

Generellt sett alla delar av soursop trädet är användbar som ett läkemedel, men i syfte att göra växter som används är bladen , bark och blommor soursop. 
med en myriad av förmåner, kan soursop växter odlas som en medicinalväxt förutom att få hälsofördelar också har den ekonomiska möjligheten att producera anrikat traditionell medicin skärgård. 
som en örtmedicin entreprenör, i princip soursop blad kan vara bearbetas till en viss växt (utdrag) i kapslar eller örtte. 

processen att göra Taggannona blad rå Består av flera steg, tvätt, dränering, hackning, torkning och förpackning. Alla ovanstående åtgärder bör vidtas för att förhindra förlusten av näringsämnen som finns i bladen av soursop.


Simplicia bra soursop blad är när vattennivån är låg på mellan 10% -. 15%, innehåller inte föroreningar, och det inte finns någon avvikelse i färg, smak och arom 

Valda soursop bladen är inte för gammal eller för ung. Bladen bör tas i fyra eller fem från slutet. Val av denna metod används i detta tillstånd på grund av innehållet av annonaceous acetoginin är störst. Medan Bothan att växter används som en källa av rå är Taggannona växt som växer på en höjd av 50 meter över havet. Bladen thathave dragits sedan in i korgen. 
Taggannona blad som tvättas med vatten rent är fria från smuts, jord och damm.Detta är meddelande Eftersom smuts kan påverka egenskaperna som innehåller inom dessa material. Tvättning kan göras efter behov. 


Efter tvättning Taggannona blad kan dräneras i en perforerad korg behållare så att vatten kan droppa ner. Torkning syftar till att minska vattenhalten, upprätthålla den fysiologiska material och bevara och upprätthålla produktkvaliteten. Metod för torkning kan göras på två sätt, nämligen torka i solen eller lufta den vid rumstemperatur. 

Tork glödlampor soursop lämnar med hjälp av solljus görs vanligen i 3-5 dagar eller efter vattennivån är under 8%. Tricket är att hänga Taggannona blad har en matta eller ram torktumlare. Under torkning av Taggannona blad måste vändas var 4 timmar för att torka jämnt. Ett annat sätt är att använda en torkställning dörr. Soursop blad thathave tömts och sprids ut i en ugnsform dörr med en temperatur på 60 grader Celsius under 30 minuter. Dessutom Taggannona blad växter är redo packade och lagrade visas i en torr och skyddade från solen för att förhindra skador. Förpackningen syftar till att upprätthålla kvaliteten på Taggannona blad växter som har producerats. Förpackningar väljs som bör kunna förhindra införsel av vattenånga i den färdiga produkten. Således lampor är inte lätt att forma thatwill skada hälsa om det konsumeras. Då lampor kan göras med en mängd olika former, såsom matlagning ingredienser, torrt pulver, eller soursop bladextrakt material.
Vilket gör Taggannona Leaf Tea Sätt att göra Taggannona teblad är i grunden densamma som för tillverkning av rå soursop blad. Bara det hugger de soursop bladen av te fattandet efter tömning skede. Sålunda när Taggannona teblad bryggs, med varmt vatten kommer att ge en förening färger som te i allmänhet. . Dessutom innehåller de föreningar hackad löslig i och extraheras med vatten 

Stadier av Taggannona Leaf Tea-Making är som följer: 
Taggannona blad utvalda är inte för gammal eller för ung. Bladen bör tas i fyra eller fem från slutet. Val genom denna metod på grund av innehållet annonaceous acetoginin Dessa villkor är som högst. Medan Båda anläggningarna används som en källa av rå är Taggannona växt som växer på höjder över havet 50. Blad thathave har lärt sig och sedan insatt i korgen. 

Taggannona blad tvättas med rent vatten för att vara fri från smuts, jord och damm. Detta är meddelande Eftersom smuts kan påverka egenskaperna som ingår i dessa material. 
Kan Tvätt göras efter behov. Efter tvättning kan soursop blad tömmas i en perforerad korg behållare så dess vatten kan droppa ner. Hugga syftar till att påskynda torkningen.  Soursop blad  att finnas hackade med en vass kniv som är gjord av rostfritt stål. Då hackade ingredienser soursop resultat lagras visas i en ren behållare. Hugga av soursop löv torkas genom aerateing vid rumstemperatur eller genom att använda dörren. 

Torkning hackad soursop blad med hjälp av solen görs vanligen med en lång tid mellan 3-5 dagar eller vattennivån är under 8%. Under perioden av torkning hackade blad av soursop inte bör vändas ofta vrida var 4 timmar för att torka, ojämna nivåer. 
Ett annat sätt att torkningen är att baka hackade blad i en ugnsform vid en temperatur av 60 grader i 30 minuter. Dessutom Taggannona teblad är redo att konsumera . //   graviola.fi

Graviola -lehtijauhe (1 x 120 gr) - Kesä2016 EFA -15%
Graviola -lehtijauhe (1 x 120 gr) - Kesä2016 EFA -15%
19,95 €

Taggannona bladextrakt kan bidra till att bekämpa cancer förutom också kunna upprätthålla en sund kropp från olika hälsoproblem. Vad är fördelarna med soursop bladextrakt för hälsan
Här är mer:
   Graviola Tea House
 • Antibakteriell: att hämma bakterietillväxt
 • Antivirusprogram: Att driva utvecklingen av viruset
 • Anticancer: att hämma utvecklingen av cancer
 • Antitumör: att hämma tumörtillväxt
 • Antiparasitära: För att inhibera parasitutveckling
 • Antimalariamedel: Malariamedel
 • Antileishmania: Antileishmania
 • Kramplösande: ämne som kan slappna av glatt muskulatur
 • Antikonfulsan: antiepileptika
 • Astrigen: ämnen som rynkor / krympa slemhinnor
 • Antimutagenic: ämnen som hämmar genmutation
 • Smärtstillande: ämnen som kan lindra smärta / värk
 • Antiinflammatoriska: Ämnen som hämmar inflammation är
 • FEBERSTILLANDE: ämnen som febernedsättande
 • Hypotensiva: ämnen som sänker blodtrycket
 • Hypoglykemiska: ämnen som sänker blodsockerhalten
 • Nervi: Att stärka nerv / nerv tonic
 • Kardiodepresan: Om du trycker hjärtaktivitet
 • Galactogogue: Ämnen som kan öka bröstmjölk produktion
 • Lugnande medel: ämnen som är lugnande
 • Stomakik: Ämne som stärker magen och aptit Ökning
 • Kärlvidgande: ämnen som vidgar blodkärl
 • Vermifuge: ämnen som kan döda inälvsmask
 • Diuretika: kräk av Aurine
 • Lugnande: ämnen som är lugnande
Taggannona blad är en ört som är mycket effektiv när den kombineras med Synergi örter, är dess syfte att komplettera varandra så det kommer att vara mer effektivt för att underlätta behandlingen.

graviola.fi 

Доставка Ò Российскую Федерацию EMS 
 - Я разослать эту форму 

__


Int J Mol Sci. 2015 juli; 16 (7): 15.625-15.658.
Publicerades online 2015 Juli 10.  doi:   10,3390 / ijms160715625
 
PMCID:  PMC4519917

Taggannona  (Annonaceae): En översyn av sina traditionella användningsområden, isolerat acetogenins och biologiska aktiviteter


1. Inledning

Naturliga produkter, särskilt de som härrör från växter, har använts för att hjälpa till att upprätthålla sin vårdmänskligheten sedan början av medicinen. Under det senaste århundradet har fytokemikalier i växter varit en Pivotal rörledning för farmaceutisk upptäckt. Betydelsen av de aktiva ingredienserna av växter inom jordbruket och medicin har stimulerat betydande vetenskapligt intresse i de biologiska aktiviteterna av dessa ämnen [  ]. Trots dessa studier, har ett begränsat utbud av växtarter upplevt Detaljerad vetenskaplig kontroll, och vår kunskap är jämförelsevis Otillräcklig om deras potentiella roll i naturen. Därför att uppnå en rimlig uppfattning om naturliga produkter kräver, omfattande undersökningar av de biologiska aktiviteterna av dessa växter och deras viktiga fytokemikalier [  ]. I en farmaceutisk landskap, växter med en lång historia av användning i etnomedicin är en rik källa till aktiva phytoconstituents som ger medicinska eller hälsofördelar mot olika krämpor och sjukdomar. En sådan anläggning med traditionell Omfattande användning är taggannona . I denna översyn beskriver vi botanik, distribution och ethnomedicinal användning av denna växt, och vi sammanfatta Phytochemistry, biologiska aktiviteter och möjliga mekanismer för  A. muricata bioaktiviteter.

2. botaniska Beskrivning och distribution

A. muricata  L., allmänt känd som soursop, graviola, Guanabana, tass-tass och SirSakke, är en medlem av Annonaceae familjen omfattande cirka 130 släkten och 2300 arter [  , ].  A. muricata  är hemma i varmaste tropiska områden i Syd- och Nordamerika och är nu utspridda över hela tropiska och subtropiska delar av världen, inklusive Indien, Malaysia och Nigeria [  ].  A. muricata  är en evergreen, terrestrial, upprätt träd når 5-8 m höjd och har en öppen, rundad kapell med stora, glänsande, mörkgröna blad. Ätliga frukter trädet är stora, hjärtformade och grön färg, och diametern varierar mellan 15 och 20 cm ( Figur 1 ) [  ].
figur 1
A )  taggannona  L.; utseendet på ( B ) blad; ( C ) och blommor ( D ) frukter.

3. Använder Ethnomedicinal

Alla de delar av  A. muricata  träd, liknar andra  Annona  arter, inklusive  A. squamosa och  A. reticulata  i stor utsträckning används som traditionella läkemedel mot en rad mänskliga sjukdomar och sjukdomar, särskilt cancer och parasitinfektioner. Frukten används som naturmedicin för artros smärta, neuralgi, artrit, diarré, dysenteri, feber, malaria, parasiter, reumatism, hud säv och maskar, och det äts också att lyfta en modersmjölken efter förlossningen. Bladen används för att behandla cystit, diabetes, huvudvärk och sömnlöshet. Mer än den interna administrationen av bladets avkok tros uppvisa anti-reumatiska och NEURALGISK effekter De kokta bladen används lokalt för att behandla bölder och reumatism [  ,  ,  ]. De krossade fröna tros ha anthelmintiska aktiviteter mot externa och interna parasiter och maskar. I tropiska Afrika, är anläggningen används som en sammandragning, insektsmedel och piscicida agent och för att behandla hosta, smärta och hudsjukdomar. I Indien är det frukt och blommor som används som botemedel mot katarr, medan roten bark och blad tros ha antiflogistiska och anthelmintiska aktiviteter [  ,  ]. I Malaysia, krossade blad blandning av  A. muricata  tillsammans med A. squamosa  och hibiskus  används som en juice på huvudet för att skydda mot svimning [  ]. I Sydamerika och tropiska Afrika, inklusive Nigeria, blad av  A. muricata distribueras som en Ethnomedicine mot tumörer och cancer [  ]. Dessutom antiinflammatoriska, hypoglycemic, lugnande medel, muskelavslappnande släta, kramplösande och hypotensiva effekter även hänförs till bladen, skäller och rötter  A.muricata [  ,  ]. Förutom ethnomedicinal användningsområden, är frukterna i stor utsträckning för framställning av drycker, godis, glass, skakningar och sirap [  ,  ].

4. Phytochemistry

Omfattande phytochemical utvärderingar är olika delar av  A. muricata  växt har visar förekomsten av olika phytoconstituents och föreningar, inklusive alkaloider (ALK) [  , ], megastigmanes (MGS) [  ] flavonol triglycosides (FTGs) [  ], fenoler (PLS) [  ], cyclopeptides (CPS ) och eteriska oljor ( Tabell 1 ,  Figur 2 ) [  ,  ]. Men  Annona arter, inklusive  A. muricata har lagts på en show för att vara en rik källa till Generellt annonaceous acetogenin föreningar (åldrar) [  ]. Närvaron av olika större mineraler såsom K, Ca, Na, Cu, Fe, Mg och föreslår att regelbunden konsumtion av den  A.muricata frukt kan bidra till att ge viktiga näringsämnen och element i människokroppen [ ].
tabell 1
Kemiska föreningar som isolerats från  taggannona . ALK: alkaloid; AGE annonaceous acetogenin; MG megastigmane; FTG: flavonol triglycoside; PL: fenol; CP cyclopeptide.
figur 2figur 2figur 2figur 2figur 2figur 2figur 2figur 2
Kemiska strukturerna hos de stora föreningar isolerade från taggannona .

4,1. ETERISK OLJA

GC och GC-MS-analyser på bladet olja av  A. muricata  Insamlade från Kamerun visade närvaron av mestadels sesquiterpenes, med den huvudsakliga föreningen närvarande är β-caryophyllene [  ]. En annan studie är A. muricata  Insamlade från Vietnam identified_by Väsentliga flyktiga oljebeståndsdelar av β-pinen (20,6%), germacrene D (18,1%), ρ-menta-2,4 (8) -dien (9,8%), α-pinen (9,4%) och β - Elementa (9,1%) från bladolja [  ]. Föreningarna δ-cadinene, epi-α-cadinol och α-cadinol ingår också andra viktiga föreningar enligt uppgift finns i bladoljeextrakt [  ]. Den fruktkött eterisk olja befanns ha estrar av alifatiska syror med större föreningar med 2-hexensyra-metylester och 2-hexensyra-etylester. Men de höga koncentrationerna av mono- och sesquiterpenes, Inklusive β-caryophyllene, 1,8-cineol och linalool, också isolerades från fruktkött [  ].

4,2. Annonaceous acetogenins

Åldrar är en unik klass av C-35 / C37 sekundära metaboliter härrörande från långkedjiga (C-32 / C34) fettsyror i polyketid vägen. Vanligen de kännetecknas av en kombination av fettsyror med en 2-propanol-enhet vid C-2 som bildar en substituerad metyl-α, β-omättade γ-lakton, [  ]. Sedan upptäckten av uvaricin från  uvaria accuminata  1982, har mer än 500 AGE varit identified_by från olika delar av växterna i Annonaceae familjen [  ,  ]. På grund av de speciella strukturer och omfattande biologiska aktiviteter, har åldrar rönt stor vetenskapligt intresse under de senaste åren. Olika biologiska aktiviteter har rapporterats för åldrar, inklusive malaria, parasiter och pesticida aktiviteter [  ,  ].Men de biologiska aktiviteter av åldrar utmärks främst med toxicitet mot cancerceller och hämmande effekt mot mitokondriekomplex I (mitokondriell NADH: ubikinon oxidoreduktas) [  ,  ]. Fytokemiska undersökningar och biologiska undersökningar om olika delar av  A. muricata  växt resulterade i identifiering av ett brett spektrum av AGE föreningar, som sammanfattas i  tabell 1 . De kemiska strukturerna för de stora acetogenins är show i  figur 2 . Så vitt vi vet vid tidpunkten för beredning (januari 2015) av denna översyn över 100 AGE har varit identified_by i  A. muricata .

5. Biologiska aktiviteter

5,1. Antiartrit Aktivitet

A. muricata  är bland de ethnomedicines som används för att behandla artros smärta. En in vivo-  studie var olika doser (3, 10, 30 och 100 mg / kg) av etanolextrakt från  A.muricata  blad har undersökt antiartritaktivitet i fullständigt Freunds adjuvans (CFA) -inducerad artrit hos råttor. Enligt resultaten, oral administrering av extraktet reducerade ödem i en dosberoende kontinent efter två veckor efter injektion. Eftersom extraktet vid högre doser tryckte TNF-α och IL-1β uttryck signifikant i lokal vävnad, anti-artritaktivitet av  A. muricata  blad bidragit till undertryckandet av proinflammatoriska cytokiner [  ].Hence, anti-artritiska potentialen hos  A. muricata  styrktes av resultaten av denna  in vivo  studie.

5,2. Anticanceraktivitet

Massor av studier rapporterar de betydande antiproliferativa effekterna av olika extrakt av växten och isolerade AGEs mot olika cancercellinjer [  ,  ,  ,  ,  ]; Men få av dessa studier har visat den underliggande verkningsmekanismen ( tabell 2 ). Senaste  in vitro  studier utfördes av vår forskargrupp att bestämma verkningsmekanismen av etylacetat extrakt av  A. muricata  löv mot koloncancerceller (HT-29 och HCT-116) och lungcancerceller (A549). Den bladextraktet kunde inducera apoptos i kolon- och lungcancerceller genom det mitokondriella-medierad reaktionsväg. Denna antiproliferativ effekt var associerad med cellcykelstopp i G en  fas [  ,  ]. Dessutom har den migration och invasion av koloncancerceller signifikant inhiberas av bladextrakt.Aktiveringen av kaspas 3 av etanolextrakt av bladen också visat en apoptosinducerande effekt i myeloisk leukemi K562-celler, vilket bekräftades med en TUNEL-analys [  ].
tabell 2
Cancer studier  A. muricata .
Senaste  in vitro  och  in vivo  studier utfördes på vattnet extrakt av  A. muricata  lämnar mot godartad prostataförstoring (BPH-1) cellinje och råttornas prostata. Resultaten visade en undertryckande effekt är BPH-1-celler med ett IC 50  värde på 1,36 mg / ml efter 72 h är förknippade med en uppreglering av Bax och en nedreglering av Bcl-2 på mRNA-nivå.Efter två månaders behandling med extraktet (30 och 300 mg / ml doser), storleken på råttornas prostata minskade, vilket var oförpackade ske genom induktion av apoptos [ ]. Denna lovande antitumöreffekt rapporterades även i en  in vivo  studie är 7,12-dimetylbensen antracen (DMBA) -inducerad celltillväxt i bröstvävnad hos möss. Den skyddande effekten mot DNA-skada inducerad genom DMBA Det visade oral administrering av  A. muricata  blad Kan ha skyddande effekter mot utvecklingen av bröst Karcinogenes [  ]. Bladen, även vid den låga dosen av 30 mg / kg undertryckte initieringen och säljstöd av huden hos möss papillomagenesis Det framkallades av DMBA och Croton olja, respektive [  ].
Moghadamtousi och medarbetare [  ] undersökte också  in vivo  kemopreventiva potential etylacetatextraktet av  A. muricata  löv mot azoximetan-inducerad kolon avvikande crypt foci (ACF) hos råttor. Oral administrering av extraktet på två doser (250 och 500 mg / kg) för 60 dagar minskade signifikant ACF-bildning i råttor, enligt bedömning av metylenblått färgning av kolorektala prover. Immunohistokemi analys visade att denna aktivitet åtföljdes av uppreglering av Bax och nedreglering av Bcl-2. Denna betydande minskning av ACF bildning rapporterades också för etanolextrakt av bladen mot 1,2-dimetylhydrazin (DMH) -inducerad koloncancer [  ]. Vår studie följdes av ett in vitro  bio-analys styrd Undersökning mot HT-29-celler, vilket ledde till isoleringen av E. Detta annomuricin AGE visade mitokondrie-beroende apoptos aktivitet i koloncancerceller med ett IC 50  värde av 1,62 ± 0,24 g / ml efter 48 timmar [  ].
Cancer studier  A. muricata  var inte bara begränsat till  in vitro  och  in vivo undersökningar. En studie av en 66-årig kvinna med en metastaserad bröstcancer rapporterade att konsumtion av bladen kokta i vatten och Xeloda gav en stabilisering av sjukdomen [  ]. Dessa begrepp "betydande cancer och antitumöraktivitet nämns för  A.muricata  blad ledde till tablettformuleringar av etylacetat-löslig fraktion av bladen, som innehåller AGEs som kan användas som ett cancer adjuvant terapi [  ].

5,3. antikonvulsiv aktivitet

I de afrikanska länderna, avkok av  A. muricata  blad är traditionellt används för att styra feber och konvulsiva kramper [  ]. För att underbygga den antikonvulsiva aktiviteten av bladen i Ethnomedicine, Gouemo och medarbetare [  ] undersökte effekten av etanolextrakt av bladen mot pentylentetrazol-inducerad tonisk-kloniska anfall hos möss.Resultatet visade att växtextraktet vid 100 och 300 mg / kg doser minskade signifikant incidensen och dödligheten av toniska anfall. Administration av extraktet till möss också förlängt uppkomsten av kloniska anfall. Denna studie visade att en bio-analys-guided Efterföljande Investigation april leda till isolering av en bioaktiv förening som kan användas som ett antikonvulsivt medel.

5,4. Antidiabetiska och hypolipidemisk verkan

Den kroniska sjukdomen diabetes mellitus drabbar en stor andel av människor runt om i världen. Därför skulle en effektiv naturlig adjuvant terapi vara fördelaktigt att minska bländande diabeteskomplikationer och öka livskvaliteten för patienter med diabetes. Grund av den traditionella tillämpningen av  A. muricata  mot sockersjuka, har flera studier undersökt detta potential  in vivo . Adeyemi och medarbetare [  ] rapporterade att daglig intraperitoneal injektion av streptozotocin-inducerade diabetiska Wistarråttor med metanolextrakt av  A. muricata  blad (100 mg / kg) för två veckor minskade signifikant Deras blodglukoskoncentration från 21,64 tors 4,22 mmol / L [  ]. Dessutom extraktet vid samma dos minskade signifikant serum totalkolesterol, LDL, triglycerider och mycket low-density lipoprotein kolesterol [  ].
Baserat på tillämpningen av etnofarmakologiska  A. muricata  löv mot diabetes i Kamerun undersökte en annan liknande studie vattenextraktet av bladen mot streptozotocin-inducerad diabetes hos råttor och rapporterade samma LOVANDE diabetes aktiviteter.Denna aktivitet förklaras av dess antioxidant och hypolipidemiska potentialer och skyddande effekter mot pankreatiska p-celler [  ]. Histopatologisk undersökning visade att bladextrakt orsakade regenerering av p-celler i bukspottkörteln öar [  ,  ]. Stammen bark etanolextrakt också visat LOVANDE antidiabetika och hypolipidemiska aktiviteter mot alloxan- inducerade diabetiska råttor. Behandling med extraktet (150 och 300 mg / kg) till råttor under 14 dagar Ökade sänkte blodglukos och associerades med en minskning av kolesterol och triglycerider [  ].

5,5. Anti-inflammatoriska och anti-nociceptiva aktiviteter

Oral behandling hos råttor med  A. muricata  etanolextrakt blad (10, 30, 100 och 300 mg / kg) minskade signifikant karragenan-inducerat ödem i rått tassar med 79% i en dosberoende kontinent, uppvisar dess antiinflammatoriska aktiviteter [  ]. Denna anti-inflammatorisk effekt åtföljdes av minskningar i volym leukocytmigration och exsudat [  ].Oral administrering i möss med samma extrakt visade signifikant undertryckande av abdominal contortions inducerade med ättiksyra (0,6%  vol / vol ), som uppvisar en kraftfull anti-nociceptiv aktivitet [  ,  ]. Dessutom formalintestet och tassslickande och varmplattsvar bekräftade också den markerade analgetiska effekten av den  A.muricata  blad [  ,  ,  ]. Den skyddande effekten av den  A. muricata  löv mot Complete Freunds adjuvans (CFA) -inducerad artrit hos råttor och xylen-inducerad öronödem hos möss förknippades med en dämpning i TNF-α och IL-1β proteinuttryck, vilket visar att bladen kan användas mot både akuta och kronisk inflammation [  ].Analyserna visade samma anti-inflammatoriska och analgetiska aktiviteter för  A. muricata frukter, som ställdes på en show som framkallas genom undertryckande av inflammatoriska mediatorer och interaktioner med opioidergic vägen, respektive [  ].Dessa upptäckter demonstrerade de anti-nociceptiva och anti-inflammatoriska effekter av A. muricata  och styrkt sitt traditionella konsumtion som smärtstillande medel.

5,6. antioxidant aktivitet

Omåttlig generering av intracellulära reaktiva syreradikaler (ROS) är en föregångare till oxidativ stress Som senare katalyserar omvandlingen av metabolisk brist och celldöd genom biokemiska och fysiologiska skador [  ]. Identifieringen av antioxidanter från naturliga produkter har blivit en fråga av stort intresse under de senaste studierna för deras anmärkningsvärda roll i upphäva de destruktiva effekterna av ROS [  ,  ]. DRSA testar FRAP och HRSA och methanolica är vatten blad extrakt av  A. muricata Revealed markerade antioxidativa verksamhet båda extrakten tillsammans med DNA-skyddande effekter mot H 2 O 2 -inducerad toxicitet [  ]. Antioxidantaktiviteten av  A. muricata blad visade sig vara starkare än  en .  squamosa  och  A.  reticulata  arter som visa genom olika  in vitro-  modeller, såsom ABTS, kväveoxid och hydroxylradikaler [  ].Frön och blad av växten till rapporterats besitta enzymatiska antioxidanter, Inklusive katalas och superoxiddismutas, och icke-enzymatiska antioxidanter, bland annat vitamin C och E [  ]. Padma och kollegor visade att etanolextrakt av  A. muricata  hejda bark orsakade en minskning av lipidperoxidation inducerad av kall immobilisering stress i hjärnan och levern hos råttor, adaptogenic anges hur denna anläggning [  ,  ].Stambarken extraktet (200 mg / kg) visade också skyddande effekter mot oxidativ stress inducerad av koltetraklorid hos råttor och avsevärt Ökat oxidationsmedlet nivåer och serumenzymaktiviteter till nära normala. Den DPPH Testet visade antioxidantaktiviteten av stambarken [  ]. Dessa fynd starkt tyder på potentiell användning av A. muricata  som en naturlig källa till antioxidanter.

5,7. antihypertensiv aktivitet

För att utvärdera de antihypertensiva egenskaperna hos  A. muricata  löv Vattenextrakt (9,17 till 48,5 mg / kg) administrerades till normotensiva Sprague-Dawley. Resultaten visade att behandling av råttor med den bladextrakt minskade signifikant blodtrycket hos ett dosberoende kontinent utan att påverka hjärtfrekvenser. Denna effekt föreslogs att framkallas genom perifera mekanismer som involverar antagonism av Ca 2 +  [  ].

5,8. antiparasitisk aktivitet

Protozoinfektioner orsaka försvagande sjukdomar, såsom leishmaniasis och trypanosomiasis, som båda har drabbats en anmärkningsvärd andel av världens befolkning.Utvecklingen av resistens mot Empiriskt upptäckte droger utgör ett stort hinder för behandling av protozoiska sjukdomar. Mer över, i händelse av långvarig användning, toxicitet och flera biverkningar har gjort tillgängliga behandlingar mer otillfredsställande.Som en naturlig agent,  A. muricata  har utsatts för olika patogena parasiter för att bestämma dess cytotoxiska effekter ( Tabell 3 ). Etylacetatet blad extrakt av  A. muricata analyserades mot tre  Leishmania  arter (PH8, M2903 och PP75) och  Trypanosoma cruzi . Lovande aktivitet rapporterade med IC 50  -värden lägre än 25 g / ml [  ].Samma effekt var lovande antileishmanial rapporterade mot  L. Braziliensis  och  L.panamensis  arter med en toxicitet effekt högre än Glucantime, som användes som en positiv kontroll [  ]. En bio-analys styrd Undersökning på  A. muricata  frön mot tre Leishmania  arter, nämligen  donovani ,  mexicana  och  större , ledde till isoleringen av två åldrar de bioaktiva föreningar. Isolerad annonacinone och corossolone framkallade en EG 50  dos av 6,72-8,00 och 16,14-18,73 g / ml mot de testade arter, respektive [  ].En bio-analys styrd Undersökning på frön av  A. muricata  mot två former av  L. chagasi, promastigote och amastigote, ledde också till isolering av samma bioaktiva av AGE föreningar, annonacinone och corossolone [  ]. Dessutom methanolica extrakt av  A.muricata  frön visade Signifikant antiparasitisk aktivitet mot smittsamma larver av Molinema dessetae , och denna aktivitet bidrog till dess isolerade AGEs [  ]. En nyligen  in vitro  undersökning är  A. muricata  vattenbladextraktet utfördes mot Haemonchus contortus , en gastrointestinal parasit. Resultatet visade 89,08% och 84,91% toxicitet mot larver och ägg enligt bedömning av motilitet larv och ägg kläcks tester. Immobilisering av vuxna maskar inom 6 till 8 timmar efter exponering för olika doser av extraktet avslöjade en lovande anthelmintiska aktiviteten i bladen [  ].
tabell 3
Antiparasitiska studier på  A. muricata .

Antiplasmodial Aktivitet

Malaria, en av de mest försvagande sjukdomar drabbar ett koncept "väsentlig befolkningen i tropiska och subtropiska områden [  ]. De tillgängliga anti-malarialäkemedel visar varierande grader av fel på grund av den snabba spridningen av parasiten motstånd [ ]. Därför är forskning om nya antiplasmodial medel mot de patogena parasiter definitivt motiverad. Pentanbladextraktet av  A. muricata  analyserades mot två stammar av Plasmodium falciparum : den nigerianska klorokin-känsliga stammen och FcM29-Kamerun (klorokin-resistent stam); LOVANDE en antiplasmodial effekt erhölls med ett IC 50  värde av 16 och 8 g / ml efter 72 timmar, respektive [  ]. Bladextrakt, också vid 20 g / ml, visade en 67% inhibering mot en asynkron F32-stammen av  P. falciparum  [ ]. En annan studie är olika extrakt av  A. muricata  blad och stjälkar bekräftas även Rapporterade de cytotoxiska effekterna mot klorokin-känsliga (F32) och resistenta (W2) P. falciparum  [  ]. Dessa fynd underbyggda den traditionella användningen av  A.muricata  som ett antimalariamedel.

5,9. Lever och Bilirubin-sänkande aktivitet

A. muricata  traditionellt används för att behandla gulsot i Ghana. En studie utfördes för att bestämma den in vivo  bilirubin sänkande potential av vätskeextraktet av  A. muricata blad. Denna studie genomfördes är fenylhydrazin-inducerad gulsot hos vuxna råttor, och nivåerna av direkta och totalt bilirubin uppmättes hos råttor som behandlats oralt med 50 och 400 mg / kg av extraktet. Extraktet på Båda doserna orsakade en minskning till betydande hyperbilirubinemi, som var nära till normala nivåer [  ]. Dessutom var lever effekt rapporterades också för vattenextrakt av bladen mot koltetraklorid och paracetamol-inducerad leverskada. Förbehandling med olika koncentrationer av extraktet (50, 100, 200 och 400 mg / kg) under 7 dagar före leverskada leverfunktion återställas mot normal hemostas, vilket var showen med biokemiska och histologiska analyser [ ]. Därför underbyggt Dessa fynd den traditionella användningen av  A. muricata  mot gulsot och visade den potentiella lever aktivitet.

5.10. insekticid aktivitet

Botaniska insekticider kan ha en central roll i olika jordbruksprogram, särskilt i små jordbruk [  ]. På grund av närvaron av AGE, växter från familjen Annonaceae såsom A. slemhinna  och  A. sylvatica  har lagt på en show lovande biopesticides bland tropiska växter [  ,  ]. En undersökning annorlunda är  Annona  arter visade tillväxthämning effekten av  A. muricata  frön och kontakt toxicitet genom topisk administrering till Trichoplusia ni  larver [  ]. I en annan studie olika extrakt av  A. muricata frön undersöktes mot  Sitophilus zeamais , en skadlig pest för lagrad visas korn, med hjälp av intag och aktuella analyser. Lovande aktivitet erhölls från tillämpningen intag av Hexan och etylacetatextrakten, och denna aktivitet bidrog till närvaron av AGE i de mindre polära fraktionerna [  ]. Genom doppning och utanpå skyddande metoder, extrakten utsäde Revealed vivel dödlighet på 70% och 100% mot  S. zeamais  vid 20% ( v / v ) och 0,4% ( v / w ) Koncentrationer, respektive [  ].
Mygga-kontrollerande aktiviteten av både de vattenhaltiga och oljeextrakt av  A. muricata frön mot larver och vuxna i  Aedes albopictus  och  Culex  quinquefasciatus  påvisade LOVANDE bioaktivitet med dödlig koncentration 50 (LC 50 ) värden från 0,5% till 1% för larver, och 1% till 5% för vuxna [  ]. I en annan studie, denna aktivitet för etanolextrakt av bladen mot  C. quinquefasciatus  rapporterades också med ett LC 50 värde av 20,87 g / ml efter 24 h [  ]. Dessutom har larver av  Aedes aegypti  mygga, sändarna av denguefeber, framkallade hög känslighet för den etanoliska extrakt av fröna med LC 50  av 224,27 ppm [  ].  A. muricata  frön visade mer än fem gånger Synergistic larvicid effekt i kombination med  Piper nigrum  frukt etanolextrakt ( A. muricata  90:10  P. nigrum ) [  ]. Fraktione analys av extraktet visade att  s -hexan är den mest aktiva fraktionen med en LC 50  av 73,77 ppm. Blad extrakt av  A. muricata visade också en tidsberoende toxicitet mot larver av  Anastrepha ludens  (mexikanska fruktflugor) med en dödlighet på 63% till 74% [  ]. Leatemia  et al.  [  ] undersökte hämning av tillväxtpotentialen för etanol utsäde extrakt av  A. muricata  isolerats från olika platser mot Polyphagous Lepidoptera  Spodoptera litura . Det överraskande resultatet visade signifikanta skillnader för tillväxthämning baseras på de isolerade platser som sträcker sig från 18% till 96% jämfört med kontrollen (etanol) [  ]. Den etanolbladextrakt (1,0 g / L) visade 40%, 80% och 98% mortalitet mot  Callosobruchus maculatus  (Fabricius) på 24, 48 och 72 h efter behandling, respektive. Vid samma koncentration, extraktet minskade signifikant oviposition av  C. maculatus  och verkade vara en lovande skyddande mot respektiv insekt i LAGRAD cowpea [  ]. Denna växande mängd experimentella bevis stöder tanken att  A. muricata uppvisar insekticid aktivitet mot diverse typer av insekter.

5.11. magskyddande aktivitet

Magskyddande aktiviteten av  A. muricata  blad undersöktes mot etanol-inducerad gastrisk skada. Resultaten av oral administrering av etylacetatextraktet (200 och 400 mg / kg) visade antiulcer Betydande potential, som medierades genom skyddande effekter mot gastrointestinala skador vägg [  ]. Immunohistokemisk färgning visade att bladextrakt minskade Bax proteinuttryck och förhöjda Hsp70 proteinuttryck. Effekten av extraktet på mag vävnader åtföljdes med förstärkning i aktiviteten hos enzymatiska antioxidanter och undertryckande av lipidperoxidation, som representerar den konserverande effekt mot magväggen slem [  ]. Dessa fynd starkt antydde den magskyddande potential  A.muricata  blad.

5,12. molluskicida Aktivitet

Genom att etablera vegetabiliska blötdjurs för vektorstyrning av bilharzia, olika delar avAnnona  var arter testas mot  biomphalaria glabrata , både i ägg massor och vuxna exemplar. Santos och kollegor i 2001 visade att bladen av  A. muricata  besitter signifikant toxicitet mot vuxna maskar med ett LD 90  värde av 8,75 ppm. Ytterligare toxicitet  A. muricata  löv mot snigel ägg massorna skilde sig markant bland alla noterade Annona  art [  ]. En bio-analys styrd Undersökning på cytotoxiciteten av etanolextrakt av  A. muricata  lämnar mot larver av artemia Artemia salina  och snigeln  B. glabrata visade potent molluskicida aktiviteten av denna växt. Denna studie ledde till isoleringen av tre bioaktiva föreningar annonacin, goniothalamicin och isoannonacin [  ].

5,13. Sårläkande aktivitet

Moghadamtousi och medarbetare [  ] undersökte sårläkande aktiviteten av etylacetatextraktet av A. muricata  blad (5%  w / w  och 10%  w / w ) mot excisional sårläkning hos råttor. Topisk administrering av extraktet i 15 dagar visade signifikant sårläkning Potential bestämd genom makroskopiska och mikroskopiska analyser. De anti-inflammatoriska effekter av extraktet visades under läkningsprocessen som visar genom uppreglering av Hsp70, mätt med immunohistokemisk utvärdering. Antioxidant försvar berikade Också sårläknings aktiviteten av  A. muricata  blad. Samma experiment med hjälp av alkoholextraktet av stammen barken visade också en signifikant minskning av sårytan från den 4: e dagen efter skada och framåt [  ]. Dessa studier visade att åldrar från  A. muricata  Kan ha potentiell aktivitet mot sårläknings excisionssår.

6. toxikologi

Under 1999 en studie publicerad i Lancet Journal diskuterade eventuellt samband mellan konsumtion av tropiska frukter och förekomsten av atypisk parkinsonism i franska Västindien [  ]. Dessutom etiologin av en neurodegenerativ sjukdom i Guadeloupe Island avslöjade en nära korrelation mellan ålder och konsumtionen av denna endemisk sjukdom [  ]. Därför är AGE föreslås vara miljöneurotoxiner som är ansvariga för neurodegenerativa sjukdomar, inklusive Guadeloupean atypiska parkinsonism. En nyligen genomförd studie visade att frukten av  A. muricata  med annonacin som en viktig ålder kan vara en potentiell riskfaktor för neurodegeneration på grund av att en stor källa till exponering för AGE [  ]. I rått striatala neuroner, annonacin utarmat ATP försörjningen och avbröt transporten av mitokondrier till cellen söt, som orsakade störningar i det cellulära proteinet tau och ledde till ett antal liknande egenskaper som Neurodegenerativa sjukdomar [  ]. Man räknar med att om någon drar en soursop fruktnektar eller sin dagliga, efter ett år, är tillräcklig för att inducera hjärnskador hos råttor genom intravenös infusion [den totala mängden annonacin Vilket intogs  ]. Därför bör Överdriven konsumtion av produkter från Annonaceae arter skall beaktas just för att förhindra eventuella neurotoxiska skador.

7. slutsatser

A. muricata  är en eftertraktad tropiskt träd och en mängd växtkemiska undersökningar har genomförts för denna fruktplantor. Förutom att vara ett meddelande om källa för livsmedelsindustrin och en inhemsk medicinalväxt,  A. muricata  är bevisat att besitta ett brett spektrum av biologiska aktiviteter. Bland alla tidigare studier på denna anläggning, är de mest lovande aktiviteter visade sig vara dess anticancer, antiparasitiska och insekticida aktivitet. Eftersom majoriteten av de tidigare studierna var fokuserade på de biologiska aktiviteterna hos växtextraktet, ytterligare undersökningar om de biokemiska och fysiologiska funktioner aktiva föreningar och detaljerad mekanismer som ligger bakom dessa aktiviteter är helt avgörande för utvecklingen av läkemedel och jordbruksprodukter.Dessutom kliniska prövningar av läkemedel gäller den rika potential  A. muricata  har markant försummats i tidigare studier. Flera rapporter om effekterna av neurodegenerativa A. muricata  och dess isolerade åldrar är helt förbryllande, och ytterligare forskning är viktigt att skilja samtliga föreningar bidrar till denna effekt och Bestäm tröskel av dessa föreningar vid vilken denna effekt orsakas. Denna översyn hoppas att vara en källa till motivation för upplysning och forskare för att ytterligare utföra  in vitro ,  in vivo  och kliniska undersökningar på de biologiska aktiviteterna av  A. muricata  att få insikt i utvecklingen av nya jordbruks- och farmaceutiska medel.

bekräftelser

Denna forskning stöddes av University of Malaya High Impact Research (UM-Mohe UM.C / 625/1 / HIR / Mohe / SC / 09), University of Malaya bidrag (RP001-2012C), och FP040-2014A Graduate Research Fund (PG118-2013A).

Intressekonflikter

Författarna förklarar ingen intressekonflikt.

referenser

1.  Moghadamtousi SZ, BH Goh, Chan CK, T. Shabab, Kadir HA bio- och fytokemikalier verksamhet  Swietenia macrophylla  King.  Molekyler.  2013; 18 : 10.465-10.483. doi :. 10,3390 / molecules180910465  PubMed ]  Cross Ref ]
2.  Moghadamtousi SZ, Kamaruddin MNA, CK Chan, BH Goh, Kadir HA Phytochemistry och biologi  loranthus parasiticus  Merr, en vanligt förekommande örtmedicin.  Am. J. Chin. Med. 2014; 42 : 23-35. doi :. 10,1142 / S0192415X14500025  PubMed ]  Cross Ref ]
3.  Mishra S., S. Ahmad, N. Kumar, BK Sharma,  taggannona  (cancer mördare). En översyn  Glob. J. Pharm. Res.  2013; 2 : 1613-1618.
4.  Leboeuf M., A. Cave, Bhaumik P., B. Mukherjee, R. Mukherjee Den Phytochemistry av Annonaceae.  Phytochemistry.  1980; 21 : 2783-2813. doi:. 10,1016 / 0031-9422 (80) 85046-1  Cross Ref ]
5.  Adewole SO, Caxton-Martins EA morfologiska förändringar och hypoglykemiska effekterna av  taggannona  Linn. (Annonaceae) blad Vattenextrakt är pankreatiska B-celler av streptozotocin-behandlade diabetiska råttor.  Afr. J. Biomed. Res.  2006; 9 : 173-187. doi :. 10,4314 / ajbr.v9i3.48903  Cross Ref ]
6.  De Souza, R., E. Benassi, da Silva RR, Afonso S., Scarminio förstärks utvinnings avkastning och Mobil fas separationer av lösningsmedelsblandningar för analys av metaboliter i  taggannona  L. . Leaves  J. September Sci.  2009; 32 : 4176-4185. doi :. 10,1002 / jssc.200900375  PubMed ]  Cross Ref ]
7.  De Sousa OV, Vieira GD-V., De Pinho JDJR, Yamamoto CH, Alves MS antinociceptiva och antiinflammatoriska aktiviteter etanolextrakt av  taggannona  L.lämnar i djurmodeller.  Int. J. Mol. Sci.  2010; 11 : 2067-2078. doi :. 10,3390 / ijms11052067  PMC fri artikel ]  PubMed ]  Cross Ref ]
8.  Adewole S., Ojewole J. skyddande effekterna av  taggannona  Linn. (Annonaceae) blad Vattenextrakt är en serum lipidprofiler och oxidativ stress i hepatocyter streptozotocin-behandlade diabetiska råttor.  Afr. J. tradit. Komplement. AlterNet. Med. 2009; 6 : 30-41. doi :. 10,4314 / ajtcam.v6i1.57071 PMC fri artikel ] PubMed ]  Cross Ref ]
9.  Watt JM, Breyer-Bnodwijk M.  läkemedlet och Giftiga växter i södra och östra Afrika. Som en följd av deras Läkemedel och andra användningsområden, kemisk sammansättning, farmakologiska effekter Aod Toricotogy i människan och annimali  . Livingstonia Ltd. Edinburgh, UK; London, UK: 1962.
10.  Ong H., ​​J. Norzalina Malay örtmedicin i Gemencheh, Negri Sembilan, Malaysia. Fitoterapia. 1999; 70 : 10-14. doi :. 10,1016 / S0367-326X (98) 00.023-9  Cross Ref ]
11.  Jaramillo-Flores M. Hernandez-Sanchez H. Termisk diffusivitet av soursop (taggannona  L.) massa.  J. . Mat Eng  2000; 46 : 139-143. doi:. 10,1016 / S0260-8774 (00) 00.074-1  Cross Ref ]
12.  Wu F.-E., Z.-M. Gu, L. Zeng, Zhao G.-X., Zhang Y., McLaughlin, JL, Sastrodihardjo S. Två nya cytotoxiska monotetrahydrofuran annonaceous acetogenins, annomuricins a och b, från bladen av taggannona .  J. Nat. . Prod  1995; 58 : 830-836.doi :. 10,1021 / np50120a002  PubMed ]  Cross Ref ]
13.  Yang C., Gundala SR, Mukka R. Wild, Vangala S., Reid, MD, Aneja R. Synergi samspel mellan flavonoider och acetogenins i graviola ( taggannona ) lämnar ge skydd mot prostatacancer.  Karcinogenicitet.  2015; 2015  doi: 10,1093 / carcin / bgv046. PMC fri artikel ]  PubMed ] Cross Ref ]
14.  Matsushige A., K. Matsunami, Kotake Y, Otsuka H. Ohta S. Tre nya megastigmanes från bladen av  taggannona .  J. Nat. Med.  2012; 66 : 284-291. doi :. 10,1007 / s11418-011-0583-1 PubMed ]  Cross Ref ]
15.  Nawwar M. Ayoub N., S. Hussein, Hashim A., El-Sharawy R., Wende K., M. Harms, Lindequist U. flavonoler triglycoside och undersökning av antioxidanten och cellstimulerande aktiviteter  taggannona  Linn .  , Arch. Pharm. Res.  2012; 35 : 761-767.doi :. 10,1007 / s12272-012-0501-4  PubMed ] Cross Ref ]
16.  Jiménez VM, Gruschwitz M., Schweiggert RM, Carle R. Esquivel, P. Identifiering av fenolföreningar i soursop ( taggannona ) pappersmassa av HPLC med diod array och elektrosprayjonisering masspektrometrisk detektion.  Food Res. Int.  2014; 65 : 42-46.doi :. 10,1016 / j.foodres.2014.05.051  Cross Ref ]
17.  Pelissier Y., Marion C., D. Machine, Lamaty G., C. Menyer, Bessière J.-M. Flyktiga komponenterna i taggannona  L.  J. Essent. . Olje Res  1994; 6 : 411-414. doi:. 10,1080 / 10412905.1994.9698410 Cross Ref ]
18.  Kossouoh C., Moudachirou M., V. Adjakidje, CHALCHAT J.-C., Figueredo G. eterisk olja kemiska sammansättningen av  taggannona  L. Blad från Benin.  J. Essent. . Olje Res  2007; 19 : 307-309. doi:. 10,1080 / 10412905.2007.9699288  Cross Ref ]
19.  Rupprecht JK, Hui Y.-H., McLaughlin, JL Annonaceous acetogenins: En översyn.  J.Nat. . Prod 1990; 53 : 237-278. doi :. 10,1021 / np50068a001 PubMed ]  Cross Ref ]
20.  Gyamfi K. Sarfo D., B. Nyarko, Akaho E., Serfor-Armah Y. Amoako-Ampomah E. Bedömning av elementärt innehåll i frukten av Graviola växt,  taggannona , från några utvalda samhällen Ghana genom instrumentala neutronaktiveringsanalys.  Elixir Food Sci. 2011; 41 : 5671-5675.
21.  Hasrat J., Bruyne TD, JP Backer, G. Vauquelin, Vlietinck A. isokinolinderivat isolerade från frukten av  taggannona  som 5-HTergic 5-HT1A-receptor agonister i råttor :. outnyttjad antidepressiva (bly) produkter  J. Pharm. Pharmacol.  1997; 49 : 1145-1149.doi :. 10.1111 / j.2042-7158.1997.tb06058.x PubMed ]  Cross Ref ]
22.  Hasrat J., L. Pieters, J.-P. de Backer, G. Vauquelin, Vlietinck A. Screening av medicinalväxter från Surinam för 5-HT 1A  ligander: Bioaktiva isokinolinalkaloider från frukten av  taggannona . Phytomedicine.  1997; 4 : 133-140. doi :. 10,1016 / S0944-7113 (97) 80.059-1  PubMed ]  Cross Ref ]
23.  Melot A., D. Fall, Gleye C, Champy P. APOLARIT OPERA annonaceous acetogenins från fruktkött av taggannona .  Molekyler.  2009; 14 : 4387-4395. doi :. 10,3390 / molecules14114387  PubMed ] Cross Ref ]
24.  Ragasa CY, G. Soriano, Torres OB, Don M.-J., Shen C.-C. Acetogenins från taggannona . Pharmacog. J.  2012; 4 : 32-37. doi :. 10,5530 / pj.2012.32.7 Cross Ref ]
25.  Sun S., Liu, J., H. Kadouh, Sun X, Zhou K. Tre nya antiproliferativa annonaceous acetogenins med mono-tetrahydrofuranring från graviola frukt ( taggannona )  Bioorg.Med. Chem. Lett. 2014; 24 : 2773-2776. doi :. 10,1016 / j.bmcl.2014.03.099  PubMed Cross Ref ]
26.  Jaramillo M. Arango, G., M. Gonzalez, S. Robledo, Velez ID Cytotoxicitet och antileishmanial aktivitet  taggannona  fruktväggen.  Fitoterapia.  2000; 71 : 183-186. doi:. 10,1016 / S0367-326X (99) 00.138-0  PubMed ]  Cross Ref ]
27.  Wu F.-E., L. Zeng, Gu Z.-M., G.-X. Zhao, Y. Zhang, JT Schwedler, McLaughlin, JL, Sastrodihardjo S. New monotetrahydrofuran annonaceous bioaktiva acetogenins, annomuricin c och muricatocin c, från bladen av  taggannona .  J. Nat. . Prod  1995; 58 : 909-915. doi :. 10,1021 / np50120a014  PubMed ]  Cross Ref ]
28.  Kim G.-S., L. Zeng, F. Alali, Rogers LL, Wu F.-E., McLaughlin, JL, Sastrodihardjo S. Två nya mono tetrahydrofiiran ring acetogenins, annomuricin och e muricapentocin, från bladen av  taggannona .  J. Nat. . Prod  1998; 61 : 432-436. doi :. 10,1021 / np970534m  PubMed ]  Cross Ref ]
29.  Wu F.-E., G.-X. Zhao, Zeng L, Zhang Y., Schwedler JT, JL McLaughlin, S. Sastrodihardjo Ytterligare bioaktiva acetogenins, Annomutacin och (2, 4- trans  och  cis ) -10 R -Annonacin-A-oner, från bladen av  taggannona .  J. Nat. . Prod  1995; 58 : 1430-1437. doi :. 10,1021 / np50123a015 PubMed ]  Cross Ref ]
30.  Zeng L., Wu F.-E., McLaughlin, JL Annohexocin, en ny mono-THF acetogenin med sex hydroxyler från  Annona  muricata  (Annonaceae)  Bioorg. Med. Chem. Lett.  1995;5 : 1865-1868. doi :. 10,1016 / 0960-894X (95) 00309-H  Cross Ref ]
31.  Wu F.-E., L. Zeng, Gu Z.-M., G.-X. Zhao, Y. Zhang, JT Schwedler, McLaughlin, JL, Sastrodihardjo S. Muricatocins a och b, två nya bioaktiva monotetrahydrofuran annonaceous acetogenins från bladen av  taggannona .  J. Nat. . Prod  1995; 58 : 902-908. doi :. 10,1021 / np50120a013  PubMed ]  Cross Ref ]
32.  Li D.-Y., J.-G. Yu, Zhu J.-X., Yu D.-L., Skapa X.-Z. Sun L., Yang S.-L.Annonaceous acetogenins av fröna från  taggannona .  J. Asian Nat. Prod. Res.  2001; 3: 267-276. doi: 10,1080 / 10286020108040366.  PubMed ]  Cross Ref ]
33.  Yu J.-G., Gui H.-Q., Skapa X.-Z. Sun L. Murihexol en linjär acetogenin från taggannona . Phytochemistry.  1998; 49 : 1689-1692. doi:. 10,1016 / S0031-9422 (98) 00.224-6  PubMed ]  Cross Ref ]
34.  Zeng L., Wu F.-E., Oberlies NH, JL McLaughlin, S. Sastrodihadjo Fem nya monotetrahydrofuran ring acetogenins från bladen av  taggannona .  J. Nat. . Prod  1996;59 : 1035-1042. doi :. 10,1021 / np960447e  PubMed ]  Cross Ref ]
35.  Zeng L. Wu F.-E., Gu Z.-M., McLaughlin, JL Murihexocins A och B, två nya mono-THF acetogenins med sex hydroxyler från  taggannona  (Annonaceae)  , Tetrahedron Lett.  1995, 36 : 5291-5294. DOI. 10,1016 / 0040-4039 (95) 01017-C  Cross Ref ]
36.  Kim G.-S., L., Zeng, F. Alali, Rogers CS, Wu F.-E., Sastrodihardjo S., McLaughlin, JL Muricoreacin och murihexocin C, mono-tetrahydrofiiran acetogenins, från bladen av taggannona  i . heder av professor GH Neil torn 75th  Phytochemistry.  1998; 49 : 565-571. doi:. 10,1016 / S0031-9422 (98) 00.172-1  PubMed ]  Cross Ref ]
37.  Liaw C.-C., F.-R. Chang, Lin C.-Y., C.-J. Chou, Chiu H.-F., M.-J. Wu, Wu Y.-C.Ny cytotoxisk monotetrahydrofuran annonaceous acetogenins från  taggannona .  J. Nat.. Prod  2002; 65 : 470-475. doi :. 10,1021 / np0105578  PubMed ]  Cross Ref ]
38.  Chang F.-R., Liaw C.-C. Lin C.-Y., Chou C.-J., H.-F. Chiu, Wu Y.-C. Nya intilliggande  bis -tetrahydrofuran annonaceous acetogenins från  taggannona .  Planta Med.  2003; 69 : 241-246. DOI. 10,1055 / s-2003 till 38.485  PubMed ]  Cross Ref ]
39.  Fofana, S., R. Ziyaev, Abdusamatov A. Zakirov SK alkaloider från  taggannona blad. Chem. Nat. Förening.  2011; 47 : 321-321. doi :. 10,1007 / s10600-011-9921-5  Cross Ref ]
40.  Matsushige A., Kotake Y., Matsunami K., H. Otsuka, S. Ohta, Y., Takeda Annonamine, en ny aporphine alkaloid från bladen av  taggannona .  Chem. Pharm. Bull. 2012; 60 : 257-259. doi :. 10,1248 / cpb.60.257  PubMed ]  Cross Ref ]
41.  Gleye C., Laurens A., Hocquemiller R., A. Cave, Laprévote O., Serani L. Isolering av montecristin, en viktig metabolit i biogenes av acetogenins från  taggannona  och dess struktur belysning med hjälp av tandem masspektrometri.  J . Org. Chem,.  1997; 62 : 510-513. doi :. 10,1021 / jo960901j  PubMed ] Cross Ref ]
42.  Gleye C., Laurens A., R. Hocquemiller, Laprévote O., Serani L., A. Cave Cohibins a och b, acetogenins från rötter av  taggannona .  Phytochemistry.  1997; 44 : 1541-1545.doi:. 10,1016 / S0031-9422 (96) 00.769-8  Cross Ref ]
43.  Gleye C. P. Duret, Laurens A., R. Hocquemiller, Cave A.  cis -monotetrahydrofuran acetogenins från rötterna av  taggannona  L.  J. Nat. . Prod  1998; 61 : 576-579. doi :. 10,1021 / np970494m  PubMed ] Cross Ref ]
44.  Gleye C. Raynaud S., R. Hocquemiller, Laurens A., C. Fourneau, Serani L. Laprévote O., F. Roblot, LEBOEUF, M., A. Muricadienin FOURNET, muridienins och chatenaytrienins, de tidiga prekursorer annonaceous av acetogenins.  Phytochemistry. 1998; 47 : 749-754. doi:. 10,1016 / S0031-9422 (97) 00.908-4 Cross Ref ]
45.  Gleye C., B. Akendengue, Laurens A., R. Hocquemiller Coron från rötter taggannona , en förmodad intermediär i biosyntesen acetogenin (1)  Planta Med.  2001;67 : 570-572. DOI. 10,1055 / s-2001 till 16.481  PubMed ]  Cross Ref ]
46.  ​​Gleye C., Laurens A., O. Laprévote, Serani L., Hocquemiller R. Isolering och struktur belysning av Sabadell, en acetogenin från rötter  taggannona .  Phytochemistry. 1999; 52 : 1403-1408. doi:. 10,1016 / S0031-9422 (99) 00.423-9  Cross Ref ]
47.  Myint SH, Laurens A., Hocquemiller R., A. Cave, Davoust D., D. Cortes Murisolin: En ny cytotoxiska mono-tetrahydrofiiran-γ-lakton från  taggannona .  Heterocycles.  , 1990; 31 : 861-867.
48.  Rieser MJ, Kozlowski JF Wood KV, McLaughlin, JL Muricatacin: En enkel Biologiskt aktiv acetogenin derivat från frön av  taggannona  (Annonaceae)  Tetrahedron Lett. 1991; 32 : 1137-1140. doi:. 10,1016 / S0040-4039 (00) 92.027-6  Cross Ref ]
49.  Luna JDS, de Carvalho, J., M. de Lima, Bieber L., Bento EDS, Franck X., Sant'Ana A. acetogenins i  taggannona  L. (Annonaceae) bladen är potenta molluskicider.  Nat.Prod. Res. 2006; 20 : 253-257. doi: 10,1080 / 14786410500161445. PubMed ]  Cross Ref ]
50.  Escobar-Khondiker M., Höllerhage M., Muriel M.-P., Champy P., A. Bach, C. Depienne, Respondek G., Yamada ES, LANNUZEL A., T. Yagi Annonacin, en naturlig mitokondriell komplex jag hämmare orsakar tau patologi i odlade nervceller.  J. . Neurosci 2007; 27 : 7827-7837. doi :. 10,1523 / JNEUROSCI.1644-07.2007 PubMed ]  Cross Ref ]
51.  Champy P., Höglinger GU, Feger J., Gleye C., Hocquemiller R., Laurens A., V. GUERINEAU, Laprévote O., F. Medja, Lombès A. Annonacin, en lipofil inhibitor av mitokondriell komplex I, inducerar nigral och striatala neurodegeneration i råttor. möjlig relevans för atypiska parkinsonism i Guadeloupe  J. . Neurochem  2004; 88 : 63-69. doi :. 10,1046 / j.1471-4159.2003.02138.x  PubMed ]  Cross Ref ]
52.  Cortes D., Myint SH, Laurens A., Hocquemiller R., M. LEBOEUF, A. Cave Corossolone du Corossol, deux Nouvelles γ-laktoner mono tétrahydrofuraniques cytotoxiques.  Can. ., J. Chem 1991; 69 : 8-11. doi :. 10,1139 / v91-002  Cross Ref ]
53.  Vila Nova NS, SM de Morais, Falcão MJC, Alcantara TTN, Ferreira PAT, Cavalcanti ESB, Vieira IGP, Campello CC, Wilson M. Olika känslighet för  Leishmania spp. promastigoter till  taggannona  acetogenins annonacinone och corossolone ochplatymiscium floribundum  kumarin scoparone.  Exp. Parasitol.  2013; 133 : 334-338.doi :. 10,1016 / j.exppara.2012.11.025  PubMed ]  Cross Ref ]
54.  Vila Nova NS, Morais, SMD, Falcão MJC, Machado LKA, CML Bevilaqua, Costa IRS, Brasil NVGPD, Andrade Júnior HFD Leishmanicidal aktivitet och cytotoxicitet av föreningar från två Annonacea arter som odlas i nordöstra Brasilien.  Rev. Soc. Bras.Med. . Trop  2011; 44 : 567-571. doi :. 10,1590 / S0037-86822011000500007 PubMed ]  Cross Ref ]
55.  Hla Myint S., D. Cortes, Laurens A., R. Hocquemiller, Lebȩuf M., A. Cave, J. Cotte, Quero A.-M. Solamin, ett cytotoxiskt tetrahydrofuranic mono-γ-lakton, från acetogenin taggannona  frön. Phytochemistry.  1991; 30 : 3335-3338.
56.  Gromek D.B. Figadère, Hocquemiller R. A. Cave, D. Corepoxylone Cortes, en möjlig föregångare till en mono-tetrahydro γ-lakton, acetogenins Biomimetiska syntes av corossolone.  , Tetrahedron. 1993; 49 : 5247-5252. doi :. 10,1016 / S0040-4020 (01) 82.374-7  Cross Ref ]
57.  Rieser MJ, Fang X.-P., Rupprecht JK, Hui Y.-H. Smith DL, McLaughlin, JL Bioaktiva enda ring acetogenins från utsäde extrakt av  taggannona .  Planta Med.  1993;59 : 91-92. DOI. 10,1055 / s-2006 till 959.614  PubMed ]  Cross Ref ]
58.  Rieser MJ, Fang XP, Anderson JE, Man Bauer LR, Smith DL, McLaughlin, JL Muricatetrocins a och b och b gigantetrocin: Tre nya cytotoxiska monotetrahydrofuran-ring acetogenins från  taggannona .  Helv. Chim. . Acta  1993; 76 : 2433-2444. doi :. 10,1002 / hlca.19930760703 Cross Ref ]
59.  Roblot F., Laugel T., M. Leboeuf, A. Cave, Laprévote O. Två acetogenins från taggannona frön.  Phytochemistry.  1993; 34 : 281-285. doi:. 10,1016 / S0031-9422 (00) 90.820-3  Cross Ref ]
60.  Li C.-M., Tan N.-H., Y.-P. Lu Liang H.-L., Mu Q., H. Zheng, Hao X., Y. Wu Zhou J. Annomuricatin a, en ny cyclopeptide från frön av  taggannona .  Acta Bot. . Yunnanica1995; 17 : 459-462.
61.  Li CM, Tan NH, HL Zheng, Q. Mu, Hao XJ, de YN, J. Zou Cyclopeptide från frön av taggannona .  Phytochemistry.  1998; 48 : 555-556.
62.  Wele A., Zhang Y., C. Caux, JP Brouard, Pousset J.-L., Bodo B. Annomuricatin C, en roman cyclohexapeptide från frön av  taggannona .  Comptes Rendus Chim.  2004; 7 : 981-988. doi :. 10,1016 / j.crci.2003.12.022  Cross Ref ]
63.  Rieser MJ, Gu Z.-M., X.-P. Fang, Zeng L. Wood KV, McLaughlin, JL Fem nya mono tetrahydrofiiran ring acetogenins från frön av  taggannona .  J. Nat. . Prod  1996;59 : 100-108. doi :. 10,1021 / np960037q  PubMed ]  Cross Ref ]
64.  Gleye C., Raynauds S., C. Fourneau, Laurens A., O. Laprévote, Serani L. Fournet A., R. Hocquemiller Cohibins C och D, två Meddelande om metaboliter i biogenes av acetogenins från  taggannona och  Annona nutans .  J. Nat. . Prod  2000; 63 : 1192-1196. doi :. 10,1021 / np000061a  PubMed ]  Cross Ref ]
65.  De L. Yu, Yu JG, skapa XZ, S. Lan Yang SL Muricatenol en linjär acetogenin från taggannona  (Annonaceae)  Chin. Chem. Lett.  2000; 11 : 239-242.
66.  Chang F.-R., Wu Y.-C. Nya cytotoxiska annonaceous acetogenins från  taggannona.  J. Nat. . Prod  2001; 64 : 925-931. doi :. 10,1021 / np010035s PubMed ]  Cross Ref ]
67.  Hisham A., U. Sreekala, Pieters L. Bruyne TD, van den Heuvel, H., M. Claeys Epoxymurins a och b, två biogenetiska prekursorer av annonaceous acetogenins från taggannona .  Tetrahedron. 1993; 49 : 6913-6920 . doi :. 10,1016 / S0040-4020 (01) 80.433-6  Cross Ref ]
68.  Leboeuf M., Legueut C, A. Cave, Desconclois J., Forgacs P., Jacquemin H. Alcaloïdes des annonacées XXIX1: Alcaloïdes de l ' taggannona  L. (På franska)  Planta Med.  1981; 42 : 37-44. DOI. 10,1055 / s-2007 till 971.543  PubMed ]  Cross Ref ]
69.  Fekam Boyom F. Zollo Amvam P., C. menyer, Lamaty G., J. Bessière Aromatiska växter av tropiska Centralafrika. Del XXVII. Jämförande studie av de flyktiga beståndsdelarna i fem Annonaceae arter som växer i Kamerun.  Flavour Frag. J.  1996; 11: 333-338.
70.  Thang T., D. Dai, Hoi T., Ogunwande I. Undersökning om de flyktiga olje innehållet i annona glabra  L., Annona squamosa  L.,  taggannona  L. och  Annona reticulata L., från Vietnam.  Nat. Prod. Res. 2013; 27 : 1232-1236. doi:. 10,1080 / 14786419.2012.724413  PubMed ]  Cross Ref ]
71.  Jirovetz L., Buchbauer G., Ngassoum MB eterisk olja föreningar med  taggannona färsk fruktkött från Kamerun.  J. Agric. Food Chem.  1998; 46 : 3719-3720. doi :. 10,1021 / jf980204n Cross Ref ]
72.  Alali FQ, Liu X.-X., McLaughlin, JL Annonaceous acetogenins. Senaste framsteg  J.Nat. . Prod 1999; 62 : 504-540. doi :. 10,1021 / np980406d  PubMed ]  Cross Ref ]
73.  Tempesta MS, Kriek GR, RB Bates Uvaricin, en ny antitumörmedel från  uvaria accuminata (Annonaceae)  J. Org. Chem,.  1982; 47 : 3151-3153. doi :. 10,1021 / jo00137a024  Cross Ref ]
74.  McLaughlin JL Paw Paw och cancer. Annonaceous acetogenins från upptäckt till kommersiella produkter  J. Nat. . Prod  2008; 71 : 1311-1321. doi :. 10,1021 / np800191t  PubMed ]  Cross Ref ]
75.  Carmen Zafra-Polo M., Figadère B., T. Gallardo, Tormo J., D. Cortes Naturliga acetogenins från Annonaceae, syntes och verkningsmekanismer.  Phytochemistry.  1998;48 : 1087-1117.
76.  Zafra-Polo MC, MC Gonzalez, E. Estornell, Sahpaz S., D. Cortes acetogenins från Annonaceae, hämmare av mitokondrie komplex I.  Phytochemistry.  1996; 42 : 253-271.doi:. 10,1016 / 0031-9422 (95) 00836-5  PubMed ]  Cross Ref ]
77.  Chih H.-W., Chiu H.-F., Tang K.-S., F.-R. Chang, Wu Y.-C. Bullatacin, en potent antitumör annonaceous acetogenin hämmar proliferation av humant hepatokarcinom cellinje 2.2.15 genom apoptos induktion.  Life Sci.  2001; 69 : 1321-1331. doi:. 10,1016 / S0024-3205 (01) 01.209-7  PubMed ]  Cross Ref ]
78.  Chan P., R. Ah, MH K. Anti-artrit verksamhet  taggannona  L. Lämnar Extract är en komplett Freunds adjuvans (CFA) -inducerad artrit hos råttor.  Planta Med.  2010; 76 : P166. doi:. 10.1055 / s-0030-1264464  Cross Ref ]
79.  Arroyo, J., M. Prashad, Vásquez Y. Li E., Tomás G. Actividad citotóxica  in vitro de la mezcla de taggannona  y sobre krameria lappacea Celulas cancerosas de glandula mamaria, Pulmo y sistema nervioso central (på spanska)  Rev. Peru. Med. Exp. . Salud Publica  2005; 22 : 247-253.
80.  Astir OP Artanti AN, MS Fitria, Perwitasari EA, Prayitno A.  vaniljsås äpplen muricata  Linn blad inducera apoptos i cancer orsakar virus.  J. . Cancer Ther  2013; 4 : 1244-1250. doi :. 10,4236 / jct.2013.47146  Cross Ref ]
81.  Gavamukulya Y. Abou-bly en bekymmersfri liv F., F. Wamunyokoli, AEL Shemy H. phytochemical screening, antioxidant aktivitet och  vitro i  cancer potential etanol och vattenextrakt av blad  av taggannona  (Graviola)  Asian Pac. J. Trop. Med.  2014; 7 : S355-S363. doi:. 10,1016 / S1995-7645 (14) 60.258-3  PubMed ]  Cross Ref ]
82.  George VC, D. Kumar, Rajkumar V. Suresh P., Kumar RA Kvantitativ bedömning av den relativa potentialen hos antineoplastiska  s -butanolic blad extrakt av  taggannona Linn. I normala och immortaliserade humana cellinjer.  Asiatisk Pac. . J. Cancer Föregående  2012; 13 : 699-704. doi :. 10,7314 / APJCP.2012.13.2.699 PubMed ]  Cross Ref ]
83.  Moghadamtousi SZ, Kadir HA, Paydar M., Rouhollah E., H. Karimian  taggannona lämnar inducerad apoptos i A549-celler genom mitokondrie-medierad väg och medverkan av NF-kB. BMC Komplettera. AlterNet. Med.  2014; 14 : 299. doi:. 10,1186 / 1472-6882-14-299  PMC fri artikel ] PubMed ]  Cross Ref ]
84.  Moghadamtousi SZ, Karimian H., E. Rouhollah, Paydar M., M. Fadaeinasab, Kadir HA  taggannona  lämnar Framkalla g en  cellcykelarrest och apoptos genom mitokondrier-medierad väg i human HCT-116 och HT-29 koloncancer celler.  J. . Ethnopharmacol  2014; 156 : 277-289. doi :. 10,1016 / j.jep.2014.08.011  PubMed ]  Cross Ref ]
85.  Ezirim A., V. Okachi, James A., O. Adebeshi, Ogunnowo S., Odeghe O. Induktion av apoptos i myeloisk leukemi K562 celler genom etanol blad extrakt av  taggannona . Indian J. Drug Dis. 2013; 2 : 142-151.
86.  Asare GA, Afriyie D., Ngala RA, Abutiate H., D. Doku, Mahmood SA, Rahman H. antiproliferativa aktiviteten hos vattenbladextrakt av  taggannona  L. På prostatan, BPH-1-celler, och vissa målgener.  Integr. . Cancer Ther  2015; 14 : 65-74. doi: 10,1177 / 1534735414550198. PubMed ]  Cross Ref ]
87.  Minari J., U. Okeke kemopreventiva effekten av  taggannona  är den DMBA-inducerad cellproliferation i bröstet vävnader kvinnliga albino-möss.  Egypten. J. Med.Hum. Genet.  2014; 15 : 327-334. doi :. 10,1016 / j.ejmhg.2014.05.001  Cross Ref ]
88.  Hamizah S., A. Roslida, Fezah O., K. Tan, Tor Y., Tan C. kemopreventiva potential taggannona  L lämnar på kemiskt inducerad hud papillomagenesis i möss.  Asiatiska Pac.. J. Cancer Föregående 2012; 13 : 2533-2539. doi :. 10,7314 / APJCP.2012.13.6.2533 PubMed ]  Cross Ref ]
89.  Eggadi V., Gundamedi S., Sheshagiri SBB, Revoori SK, Jupally VR, Kulandaivelu U. Utvärdering av anticanceraktivitet av  taggannona  i 1,2-dimetylhydrazin-inducerad tjocktarmscancer.  World Appl. Sci. J.  2014; 32 : 444-450.
90.  Hansra DM, O. Silva, Mehta A., E. Ahn patient med metastaserande bröstcancer uppnår stabil sjukdom under 5 år och är graviola Xeloda fortskrider på flera rader av terapi.  Adv. . Breast Cancer Res  2014; 3 : 84-87. doi :. 10,4236 / abcr.2014.33012 Cross Ref ]
91.  Moghadamtousi SZ, Rouhollah E., H. Karimian, Fadaeinasab M., M. Firoozinia, Abdulla MA, Kadir HA chemopotential Effekten av  taggannona  löv mot azoximetan-inducerad kolon avvikande crypt foci hos råttor och den apoptotiska effekten av acetogenin annomuricin E i HT-29-celler En bio-analys styrd strategi.  PLoS ONE.  2015;10  doi:. 10,1371 / journal.pone.0122288  PMC fri artikel ] PubMed ]  Cross Ref ]
92.  Elisya Y., Kardono LB, P. Simanjuntak tablettformulering av etylacetatet lösliga extrakt av soursop ( taggannona  L.) lämnar.  Asian J. Appl. Sci.  2014; 2 : 323-329.
93.  N'gouemo P., B. Koudogbo, Tchivounda HP, Akono-Nguema C., Etoua MM Effekter av etanolextrakt av  taggannona  är pentylentetrazol-inducerade krampanfall hos möss.  Phytother. Res. 1997; 11 : 243-245. doi: 10,1002 / (SICI) 1099-1573 (199 705). 11: 3 <243 :: AID-PTR66> 3.3.CO, 2-1 Cross Ref ]
94.  Adeyemi DO, OA Komolafe, Adewole OS Obuotor EM, TK Adenowo Anti hyperglykemiska verksamhet  taggannona  (Linn)  Afr. J. tradit. Komplement. AlterNet.Med.  2009; 6 : 62-69. PMC fri artikel ]  PubMed ]
95.  Adeyemi DO, OA Komolafe, Adewole SO, Obuotor EM Anti-hyperlipidemiska verksamhet taggannona  (Linn)  Internet J. AlterNet. Med.  2008; 7 : 1.  PMC fri artikel PubMed ]
96.  Florence NT, MZ Benoit, K. Jonas, Alexandra T., DDP Désiré Pierre K., D. Théophile mot diabetes och antioxidant effekterna av  taggannona  (Annonaceae), är vattenextraktet streptozotocin-inducerade diabetiska råttor.  J. . Ethnopharmacol  2014;151 : 784-790. doi :. 10,1016 / j.jep.2013.09.021  PubMed ]  Cross Ref ]
97.  Adeyemi DO, OA Komolafe, Adewole SO, Obuotor EM, TK Adenowo Effekter av taggannona  (Linn) på morfologi bukspottcellöar av experimentellt inducerade diabetiska Wistar råttor. Internet J. AlterNet. Med.  2008; 5 : 2.
98.  Ahalya B., KR Shankar, G. Kiranmayi Undersökning av anti-hyperglykemiska och hypolipidemiska aktiviteter etanolextrakt av  taggannona  bark i alloxan inducerade diabetiska råttor.  Int. J. Pharm. Sci. Rev. Res.  2014; 25 : 21-27.
99.  Roslida A., C. Tay, Zuraini A., P. Chan antiinflammatoriska och anti nociceptiva verksamhet etanolextrakt av  taggannona  Leaf.  J. Nat. . Rem  2010; 10 : 97-104.
100.  Hamid RA, Foong CP, Ahmad Z., Hussain MK antinociceptiva och anti ulcerogena verksamhet etanolextrakt av  taggannona  Leaf.  Rev. Bras. . Farmacogn  2012; 22 : 630-641. doi :. 10,1590 / S0102-695X2012005000001  Cross Ref ]
101.  Ishola IG, Awodele O., Olusayero AM, Ochieng CO Mekanismer för smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper  taggannona  Linn. (Annonaceae) fruktextrakt hos gnagare.  J. Med. . Mat 2014; 17 : 1375-1382. doi :. 10,1089 / jmf.2013.0088 PMC fri artikel ]  PubMed ]  Cross Ref ]
102.  Chance B., H. Sies, Boveris A. väteperoxid metabolism i däggdjursorgan.  Physiol.Rev. 1979; 59 :. 527-605  PubMed ]
103.  Liao J.-C., Deng J.-S., Chiu C.-S., Huang S.-S., Hou W.-C., W.-C. Lin, Huang G.-J. Kemiska föreningar, antiinflammatoriska, antiproliferativa och radikalfångande verksamhet  Actinidia Callosa var.  Ephippioides. Am. J. Chin. Med.  2012; 40 : 1047-1062. doi :. 10,1142 / S0192415X12500772 PubMed ]  Cross Ref ]
104.  Chen W. Weng Y.-M., Tseng C.-Y. Antioxidativa och antimutagenic verksamhet friska växtbaserade drycker från kinesiska medicinalväxter.  Am. J. Chin. Med.  2003; 31: 523-532. doi :. 10,1142 / S0192415X0300120X  PubMed ]  Cross Ref ]
105.  George VC, DN Kumar, Suresh P., Kumar RA Antioxidant, skyddseffekten av DNA och HPLC-analys av  taggannona  (soursop) extrakt.  J. Food Sci. Technol. 2015; 52 : 2328-2335. doi :. 10,1007 / s13197-014-1289-7 PMC fri artikel ]  PubMed ]  Cross Ref ]
106.  Baskar R., R. RAJESWARI V. Kumar TS  in vitro  antioxidant studier i blad av Annona  art. Indian J. Exp. Biol.  2007; 45 :. 480-485  PubMed ]
107.  Vijayameena C., G. Subhash, Loganayagi M., Ramesh B. phytochemical screening och utvärdering av antibakteriell aktivitet för bioaktiva föreningar i  taggannona .  Int. J. Curr. Microbiol. Appl. Sci.  2013; 2 : 1-8.
108.  Padma P., J. Chansouria, Khosa R. Effekt av alkoholextraktet av  taggannona  är kall immobilisering stressinducerad vävnads lipidperoxidationen.  Phytother. Res.  1997;11 : 326-327. doi: 10,1002 / (SICI) 1099-1573 (199 706). 11: 4 <326 :: AID-PTR94> 3.0.CO, 2-B  Cross Ref ]
109.  Padma P., J. Chansauria, Khosa R., Ray A. Effekt av  Annooa muricata  och polyalthia cerasoides är neurotransimitters och hjärnenzymmonoaminoxidas efter kall immobilisering stress.  J. Nat. . Rem  2001; 1 : 144-146.
110.  Olakunle S., Onyechi O., James O. toxicitet, anti-lipidperoxidation,  in vitro  och  in vivo  utvärdering av antioxidantaktiviteten hos  taggannona  etanolstambarken extrakt. Am. . J. Life Sci  2014; 2 : 271-277. doi :. 10,11648 / j.ajls.20140205.14  Cross Ref ]
111.  Nwokocha CR OWU DU Gordon A., Thaxter K. G. McCalla, Ozolua RI, Young L. Möjliga verkningsmekanismer av den blodtryckssänkande effekten av  taggannona (soursop) hos normotensiva Sprague-Dawley.  Pharm. Biol.  2012; 50 : 1436-1441. doi:. 10,3109 / 13880209.2012.684690  PubMed ] Cross Ref ]
112.  Osorio E., GJ Arango, N. Jiménez, Alzate, F., G. Ruiz, Gutiérrez D. Paco MA, Giménez, A., S. Robledo protozoer och cytotoxiska aktiviteter  in vitro  av colombianska Annonaceae.  J. . Ethnopharmacol 2007; 111 : 630-635. doi :. 10,1016 / j.jep.2007.01.015  PubMed ]  Cross Ref ]
113.  Bories C., Loiseau, P., D. Cortes, Myint SH, Hocquemiller R., Gayral P., A. Cave, Laurens A. Antiparasitärt aktivitet  taggannona  och  Annona cherimolia  . Frön  Planta Med.  1991; 57 : 434 -436. DOI. 10,1055 / s-2006 till 960.143  PubMed ]  Cross Ref]
114.  Ferreira, L., P. Castro, Chagas, A., S. França, Beleboni R.  In vitro  anthelmintiska aktiviteten av vattenbladextrakt av  taggannona  L. (Annonaceae) mot  Haemonchus contortus  från får.  Exp. Parasitol.  2013; 134 : 327-332. doi :. 10,1016 / j.exppara.2013.03.032  PubMed ]  Cross Ref ]
115.  Menan H., Banzouzi J.-T., Hocquette A., Pelissier Y., Y. Blache, M. Koné, Mallie M., Assi LA, Valentin A. Antiplasmodial aktivitet och cytotoxicitet av växter som används i traditionell västafrikanska läkemedel för behandling av malaria.  J. . Ethnopharmacol 2006; 105 : 131-136. doi :. 10,1016 / j.jep.2005.10.027 PubMed ]  Cross Ref ]
116.  Snow R. Craig M., U. Deichmann, le Sueur D. En preliminär kontinentala riskkartor för malaria dödligheten bland afrikanska barn.  Parasitol. . Idag  1999; 15 : 99-104. doi:. 10,1016 / S0169-4758 (99) 01.395-2  PubMed ]  Cross Ref ]
117.  Winstanley P. kemoterapi för falciparum malaria: arsenal, problemen och möjligheterna. Parasitol. . Idag  2000; 16 : 146-153. doi:. 10,1016 / S0169-4758 (99) 01.622-1  PubMed ]  Cross Ref ]
118.  . Bidla G., Titanji V., B. Antingen el-Ghazali G., bolad A., K. Berzins Antiplasmodial aktivitet sju växter som används i afrikanska folkmedicinen  Indian J. Pharmacol.  2004; 36: 245-246 .
119.  . Arthur FK, woode E: Terlab EO, larbie C. Bilirubin sänka potential  taggannona(Linn.) I tillfälliga gulsot råttor.  Am. J. Pharmacol. . Toxicol  2012; 7 : 33-40.
120.  Arthur FK, EO: Terlab, larbie C, woode E. Utvärdering av lever effekten av vattenextrakt av  taggannona  . (. Linn) Blad mot koltetraklorid-inducerad lever andacetaminophen skada  J. Nat. Pharm.  2012; 3 : 25-30.
121.  Wezel A., M. Casagrande, F. Celette Felsökning JF, A. Ferrer, J. PEIGNE agroecological metoder för hållbart jordbruk. En översyn.  Agron. Sustain. . Dev  2014;34 : 1-20. doi :. 10,1007 / s13593-013-0180-7  Cross Ref ]
122.  Ribeiro LP, Y. Akhtar, Vendramim JD, MB Isman Jämförande bioaktivitet av utvalda extrakt utsäde från brasilianska  Annona  art och en acetogenin baserad kommersiell bioinsecticide mot Trichoplusia ni  och  Myzus persicae .  Crop Prot.  2014;62 : 100-106. doi :. 10,1016 / j.cropro.2014.04.013  Cross Ref ]
123.  Llanos CAH, Arango DL, MC Giraldo de Actividad Insekts extractos de Semilla de  taggannona  (kirimojaväxter) sobre  Sitophilus zeamais  (Coleoptera: Curculionidae)  Rev. Colomb. . Entomol 2008; 34 : 76-82.
124.  Djamin A., Idris A. Utvärdering av  Jatropha curcas  och  taggannona  utsäde råextrakt mot  Sitophilus zeamais  angriper lagrad visas på ris.  J. . Entomol  2012; 9 : 13-22.
125.  Raveloson Ravaomanarivo LH, Andrianiaina Razafindraleva H., Raharimalala FN, Rasoahantaveloniaina B., Ravelonandro PH, Mavingui P. Effekten av utsäde extrakt av Annona squamosa  och  taggannona  (Annonaceae) för kontroll av  Aedes albopictus och  Culex quinquefasciatus  (Culicidae)  Asian pac. J. Trop. . Biomed  2014; 4 : 787-795. doi :. 10,12980 / APJTB.4.2014C1264  Cross Ref ]
126.  Magadula JJ, Innocent E., J. Otiewo Mosquito larvicida och cytotoxiska aktiviteter 3  Annona art och isolering av aktiva beståndsdelar.  J. Med. . Växt Res  2009; 3 : 674-680.
127.  Komansilan A. Abadi AL, Yanuwiadi B., Kaligis DA Isolering och identifiering av biolarvicide från soursop ( taggannona  Linn) frön till mygga ( Aedes aegypti ) larver.  Int.J. Eng. Technol. 2012; 12 : 28-32.
128.  Grzybowski A., M. Tiboni, Silva, MA, Chitolina RF, M. Passos, Fontana JD Synergistic larvicida effekt och morfologiska förändringar som induceras av etanolextrakt av  taggannona  och Piper nigrum  mot denguefeber vektorn  Aedes aegypti .  Pest Manag. Sci.  2013; 69 : 589-601. doi :. 10,1002 / ps.3409  PubMed ]  Cross Ref ]
129.  Gonzalez-Esquinca AR, Luna-Cazdres L. Guzmán MAS, Chacón de la Cruz I., Hernández GL, Breceda SF, ​​Gerardo PM  In vitro  larvicida utvärdering av  taggannona L.,  A. diversifolia Saff. och  A. lutescens  Saff. Extrakt mot  Anastrepha ludens  larver (Diptera, Tephritidae)  Interciencia. 2012; 37 : 284-289.
130.  Leatemia OCH Isman MB Insekticid aktivitet av rå utsäde extrakt av  Annona spp.  Lansium domesticum  och  sandoricum koetjape  mot Lepidoptera-larver. Phytoparasitica.  2004; 32 : 30-37. doi :. 10,1007 / BF02980856  Cross Ref ]
131.  Adeoye O., F. Ewete potentialerna  taggannona  Linné (Annonaceae) som en botanisk insektsmedel mot  Callosobruchus maculatus  Fabricius (Coleoptera: Bruchidae)  J. Agric. För. Soc. Sci. 2010; 8 : 147-151.
132.  Moghadamtousi SZ, Rouhollah E., H. Karimian, Fadaeinasab M. Abdulla MA, Kadir HA magskyddande aktivitet  taggannona  löv mot etanol-inducerad gastrisk skada hos råttor via Hsp70 / Bax engagemang.  Drug Des. Dev. Ther.  2014; 8 :. 2099-2111 PMC fri artikel ]  PubMed ]
133.  Dos Santos A., A. Sant'Ana molluskicidala egenskaper hos vissa arter av  Annona . Phytomedicine. 2001; 8 : 115-120. doi:. 10,1078 / 0944-7113-00008 PubMed ]  Cross Ref ]
134.  Moghadamtousi SZ, Rouhollah E., Hajrezaie M., H. Karimian, Abdulla MA, Kadir HA taggannona  lämnar påskynda sårläkning i råttor via medverkan av hsp70 och antioxidantförsvar.  Int. . J. Surg  2015; 18 : 110-117. doi :. 10,1016 / j.ijsu.2015.03.026 PubMed ]  Cross Ref ]
135.  Paarakh PM, Chansouria J., R. Khosa Sårläkning aktivitet  taggannona  extrakt.  J.Pharm. Res.  2009; 2 : 404-406.
136.  Caparros-Lefebvre D., A. Elbaz, Grupp CPS Möjlig relation atypiska parkinsonism i Franska Västindien med konsumtion av tropiska växter: En fall-kontrollstudie.  Lancet. 1999; 354 : 281-286. doi:. 10,1016 / S0140-6736 (98) 10.166-6 PubMed ]  Cross Ref ]
137.  Bonneau N., le Ven J., Schmitz-Afonso I. V. GUERINEAU, ba Ndob IB, Baloul L., G. Lewin, Laprévote O. A. Brunelle, Touboul D. Annonaceous acetogenins som miljöneurotoxiner: human exponering från ätliga frukter Annona.  Planta Med.  2012; 78 : PH25. doi:. 10.1055 / s-0032-1320684 Cross Ref ]
138.  Champy P., A. Melot, GUERINEAU Eng V., Gleye C., D. Fall, Höglinger GU, M. Ruberg, LANNUZEL A., O. Laprévote, Laurens A. Kvantifiering av acetogenins i taggannona  länkad till atypisk parkinsonism i Guadeloupe.  Mov. . Disord  2005; 20 : 1629-1633. doi :. 10,1002 / mds.20632  PubMed ] Cross Ref ]

Artiklar från  International Journal of Molecular Sciences  ges här artighet av  tvärvetenskapliga Digital Publishing Institute (MDPI)

Доставка в Российскую Федерацию EMS 
 - Я разослать эту формуGraviola 500mg -100kpl, Immune Support, positiv stämning staten. AllergiaALE -15%
Graviola 500mg -100kpl, Immune Support, positiv stämning staten. AllergiaALE -15%
29,95 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!