tiistai 10. helmikuuta 2015

Candida albicans on sieni, joka elää ja on olemassa luonnostaan ihmisen ohutsuolessa

Elimistössä elää luonnostaan pieni osuus ns. "huonoja sieniä ", symbioosissa bakteerikannan kanssa, mutta tämä tasapaino voi horjua ja siten epämiellyttävät reaktiot voivat alkaa. 


Monet tekijät voivat heikentävät elimistön puolustuskykyä, lähinnä huono ruokavalio, sekä muut tekijät, kuten antibioottikuurit horjuttavat tervettä bakteeri-/hiivakantaa...
... infektio, eli kandidiaasi on Candida albicans -hiivasienen epänormaali kasvu.Nämä aiheuttavat useita terveysongelmia kehossa, varsinkin kun ne muuttuvat krooniseksi.
Candida etsii elimistöstä ravinnokseen glukoosia (rypälesokeri) ja estrogeenia, käyttäen apunaan kitiinikuorisia, nopeasti eteneviä rihmoja, (vrt. kasvien juuristo) kuva.

Candida tuottaa monia myrkyllisiä aineita, jotka aiheuttavat kipuja ja vaurioita elimistössä ja heikentävät immuunijärjestelmää.

Kun Candida on vallinnut pitkään elimistössä se aiheuttaa toisia ja yhä haitallisimpia sairauksia. 
Kroonisessa vaiheessa esiintyy vakavia oireita, kuten sieni -infektiot emättimessä ja peniksessä, kuiva kutiseva iho, ihottumat, nivelkipu , vatsan turvotus, nukkumisongelmat , ärtyvä suoli, närästys, suutulehdus, energian puute, keskittymisvaikeudet, päänsärky, mielialan vaihtelut, kynsisieni -infektiot, ruoka-aineallergiat, j.n.e.

Joten kun Candida etenee patogeenisessä muodossa se tuottaa rakenteita, jotka muistuttavat kasvien juuria, ns. rootlets jotka tunkeutuvat suoliston seinämien läpi tehden reikiä niiden seiniin, (vuotavan suolen oireyhtymä).
Tämä mahdollistaa sienen, toksiinien, bakteerien ja suoliston sisällön vuotamisen verenkiertoon, joka puolestaan äidinmaidon ​​kautta voi aiheuttaa vauvan suutulehduksia, ja ruoka-aineallergioita.
_
http://medicaltv.eu/
_
http://en.wikipedia.org/wiki/FungusCandida albicans hyökkää immuunipuolustuksen ytimeen

(Oikealla, Candida albicans SAB Symptoms Of Leaky Gut Syndrome Candida)

 Hiivat ovat eukaryoottisia mikro-organismeja jotka luokitellaan kuuluviksi "sienten valtakuntaan", jossa on 1500 lajia.
Tässä kuvataan nyt (arviolta 1% kaikista sienilajeista).
Hiivat ovat yksisoluisia , vaikka jotkut hiivalajien muodot voivat tulla multisellulaarisiksi, muodostamalla kytkettyjä orastavia soluja, joita kutsutaan pesudohyphoiksi tai vääriksi rihmastoiksi. Hiivan koko voi vaihdella suuresti lajeittain, tyypillisesti mitattuina 3-4 um in halkaisijaltaan , vaikka jotkut hiivat voi saavuttaa yli 40 mikrometriä. Useimmat hiivat lisääntyvät suvuttomasti.

Käymisessä hiiva, Saccharomyces cerevisiae, muuntaa hiilihydraatteja hiilidioksidiksi ja alkoholiksi - tuhansia vuosia hiilidioksidia on käytetty leivonnassa ja alkoholia alkoholijuomissa.

Hiiva on myös keskeisen tärkeä malliorganismi modernin solubiologian tutkimuksessa, ja on yksi eniten tutkittuja eukaryoottisia mikro-organismeja.

Tutkijat ovat käyttäneet sitä kerätäkseen tietoa eukaryoottisolun biologiasta ja lopulta ihmisen biologiasta.

Muut hiivalajit, kuten Candida albicans , ovat opportunistisia (keinoja kaihtamattomia) taudinaiheuttajia ja voivat aiheuttaa infektioita ihmisillä.
Hiivat eivät ole yksi ainoa taksonominen tai fylogeneettiseen ryhmittymä.
Termiä "hiiva" pidetään usein synonyymina Saccharomyces cerevisiae : lle.
_
http://translate.googleusercontent.c...6BVSM-8xC_ojHQ
_
http://en.wikipedia.org/wiki/Yeast
_
What are yeast?
http://wiki.yeastgenome.org/index.php/What_are_yeast%3F

____________________________

___________________________________

Immuniteetti, tulehdus ja syöpä 
Cell. 2010 maaliskuu 19 sekä 140 (6): 883-899.
Tulehdusreaktiot ovat ratkaisevissa rooleissa kasvainten kehittymisen eri vaiheissa, mukaan lukien alkaminen, edistäminen, pahanlaatuiseksi muuntuminen, hyökkääminen, ja etäpesäkkeet. 

Tulehdus vaikuttaa myös immuunipuolustukseen ja vastustaa hoitoa.

Immuunijärjestelmän solut jotka tunkeutuvat kasvaimiin harjoittavat laaja ja dynaamisia häiriöitä syöpäsolujen kanssa ja joitakin molekyylitason tapahtumia, jotka välittävät tämän vuorovaikutuksen, on paljastunut.
Tässä tarkastelussa esitetään tärkeimmät tulehdusta ohjaavien mekanismien vaikutukset ja pidättämistä kasvainten kehittymiseen ja pohditaan uusia houkuttelevia kohteita syövän hoitoon ja ehkäisyyn.
Leukosyyttisiä kasvaimia, havaittiin jo 1900 –luvulla kun Rudolf Virchow, löysi ensimmäisen merkin mahdollisesta yhteydestä tulehdus-ja syöpäsairauksien välillä.
Silti vasta viime vuosikymmenen aikana, on saatu selvää näyttöä, että tulehduksilla on kriittinen rooli kasvainten synnyssä, ja jotkut taustalla vaikuttavat molekyylitason mekanismit on selvitetty ( Karin, 2006 ).

Tulehduksen rooli tuumorigeneesissä (kasvainten synnyssä) on nyt yleisesti hyväksytty, ja on tullut ilmi, että tulehduksellinen mikroympäristö on olennainen osa kaikkia kasvaimia, joista osassa, suoraa syy-seuraussuhdetta tulehdusta ei ole vielä todistettu ( Mantovani et al., 2008 )
_
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2866629/
_
Google -suomennos
http://translate.googleusercontent.c...ZWrNpDQclp2dBQ
 


Valkosolut 
eli leukosyytit ovat verisoluja. 

Ne auttavat elimistöä torjumaan tartuntatauteja osana immuunijärjestelmää. Litrassa terveen aikuisen verta on normaalisti kolmesta kahdeksaan miljardia valkosolua eli tipassa (5-10 μl) verta on noin 50 000 valkosolua. Veren lisäksi valkosoluja on pernassa, imusuonistossa ja imusolmukkeissa. Valkosoluja on eri tyyppejä ja niiden elinikä vaihtelee parista tunnista useaan vuoteen.
Valkosolut voidaan luokitella granulosyytteihin eli jyvässoluihin ja agranulosyytteihin, joita ovat monosyytit ja lymfosyytit eli imusolut.

Monosyytti erikoistuu siirtyessään verenkierrosta kudoksiin makrofagiksi, joka kuuluu syöjäsoluihin eli fagosyytteihin. Makrofagin tehtävä ontunnistaa pintansa reseptoreilla elimistölle vieras aine tai mikrobi, niellä se ja lopulta tappaa. Makrofageja on lähes kaikissa kudoksissa, mutta eniten niitä on pernassa, luuytimessä, imusolmukkeissa ja maksassa.

Makrofagien määrä lisääntyy tulehduksissa ja infektioissa, ne toimivat sekä luontaisessa että opitussa immuniteetissa.

”Valkosoluista aiheutuvia” sairauksia
Leukemia ja lymfooma ovat syöpiä, joissa valkosolut lisääntyvät hallitsemattomasti.
_
http://en.wikipedia.org/wiki/White_blood_cell


Neutrophil, (oikealla) yleisin valkosolu –laji
http://en.wikipedia.org/wiki/Neutrophil_granulocyte


Immuunijärjestelmä
Immuunijärjestelmä on elimistön puolustusjärjestelmä vieraita taudinaiheuttajia eli patogeeneja, esimerkiksi viruksia ja bakteereja, vastaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Immuuni...rjestelm%C3%A4

---

Makrofaagit, eli makrofagosyytit ovat kudoksien monosyyteistä erilaistuneita soluja. 
Makrofaagit löydettiin jo v. 1884. Ihmisessä makrofaagit ovat halkaisijaltaan noin 21 mikrometriä. 
Monosyytit ja makrofaagit ovat molemmat phagogyyttejä. Makrofaagi toimii sekä yleisenä immuniteetin puolustajana että auttaa herättämään erityisiä puolustusmekanismeja, kuten mukautuva immuniteetti.
Makrofaageilla on yksilöllinen kyky ”syöttää” aminohappoa, arginiiniä, joko ”tappajamolekyylille” typpioksidille, tai ”korjaavalle molekyylille”, ornitiinille.
Makrofaagit myös herättävät ”tappaja” eli Th1 ja Th2 –solujen toiminnan, joiden tehtävänä phagosyyteinä, on niellä ja syödä solujätteitä sekä sairauksia aiheuttavia vierasaiheita (patogeenejä), sekä paikallaanpysyvinä että liikkuvina soluina. 
Makrofaagit myös stimuloivat lymfosyyttejä ja muita immuunipuolustus soluja patogeenejä vastaan.
Makrofaagit ovat erittäin erikoistuneita fagosyyttisiä soluja jotka hyökkäävät vieraita aineita vastaan, infektoivia mikrobeja ja syöpäsoluja vastaan tuhoamalla ja syömällä. Niitä esiintyy kaikissa elävissä kudoksissa, ja niiden tarkoitus on uudistaa, (regeneroida).
SYÖPÄ (syöpäkasvain on väriltään aina valkoinen, oikealla keuhkosyöpä)
Makrofaagit osallistuvat tuumorien kasvuun ja etenemiseen.
Ne hakeutuvat happivajauksesta (hypoksia) ja nekroosista kärsiviin kasvaimiin.

Tulehdukselliset tekijät kuten kasvain nekroosi –tekijä (TNF)-alfa jotka makrofaagi vapauttaa, aktivoi geenikytkimen, factor-kappa B. Tämä NF-κB tunkeutuu kasvaimen nukleodiin ja käynnistää proteiinituotannon joka pysäyttää solukuoleman, apoptoosin ja edistää solun toipumista.

Markofaagien on osoitettu imevän sisäänsä lukuisia kasvainsolu –tyyppejä.
Niiden lukumäärällä on vastaavuus huonoon ennusteeseen tietyissä syövissä, mukaanlukien rintasyöpä.
_
http://en.wikipedia.org/wiki/Macrophage
_
Apoptosis, ohjelmoitu solun kuolema
http://en.wikipedia.org/wiki/Apoptosis
_
Mitoosi
Mitoosi tarkoittaa tuman ja sen sisältävän perimän jakautumista kahdeksi identtiseksi kopioksi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/MitoosiLive-cell Video Microscopy of Fungal Pathogen Phagocytosis
Division of Applied Medicine, University of Aberdeen

We describe methods for live-cell video microscopy of Candida albicans phagocytosis by macrophages. These methods enable stage-specific analysis of macrophage migration, recognition, engulfment and phagosome maturation and reveal novel aspects of phagocytosis.

Video Article Chapters
6:40 - Analyzing the Live Cell Video
_
http://www.jove.com/video/50196/live...n-phagocytosis

--

 Stage Specific Assessment of Candida albicans Phagocytosis by Macrophages Identifies Cell Wall Composition and Morphogenesis as Key DeterminantsPublished: March 15, 2012.

Candida albicans is a major life-threatening human fungal pathogen. Host defence against systemic Candida infection relies mainly on phagocytosis of fungal cells by cells of the innate immune system.
Video S1. 
- Videolla makrofaagien toiminta pysähtyy, niiden nielaistua vhreiksi värjättyä Candidaa.
- Tultuaan niellyksi, Candida muuttaa olomuotoaan rihmaiseksi ja tunkeutuu ulos makrofaagista.

Shows a representative 6 hour live video microscopy of live C. albicans being ingested by macrophages.
It further illustrates hyphal growth within macrophages and macrophage killing by hyphal Candida albicans.
Video S2.
- Makrofaagi nielee useita Candida albicans -sieniä, jotka muuttavat olomuotonsa rihmaiseksi makrofaagissa
.
The macrophage ingests multiple C. albicans, which form hyphae within the macrophage. The host macrophage initiated mitosis, but instead of completely separating, the daughter cells remained fused together.
In all cases of failed cell separation, Candida albicans hyphae were observed spanning both daughter cells.

Macrophages did not persist in their attempt to undergo mitosis indefinitely. Instead macrophages fused back together on average 44.6 ± 3.3 min after initiation of cytokinesis. It is noteworthy that phagocytosis could still occur whilst macrophages were attempting to undergo mitosis._
http://www.plospathogens.org/article...l.ppat.1002578

---

 Candida albicans infection inhibits macrophage cell division and proliferation
Fungal Genet Biol. 2012 September; 49(9): 679–680.
http://pubmedcentralcanada.ca/pmcc/articles/PMC3430961/

---

 Altered dynamics of Candida albicans phagocytosis by macrophages and PMNs when both phagocyte subsets are present.

An important first line of defense against Candida albicans infections is the killing of fungal cells by professional phagocytes of the innate immune system, such as polymorphonuclear cells (PMNs) and macrophages.
This research highlights the significance of studying pathogen-host cell interactions with a combination of phagocytes in order to gain a greater understanding of the interactions that occur between cells of the host immune system in response to fungal invasion.
_
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24169578
 


 Candida albicans escapes from mouse neutrophils
- Candida albicans pakenee hiiren neutrofiileiltä !
http://www.jleukbio.org/content/earl...;jlb.0213063v1

--

 Estrogen-binding protein in Candida albicans 

Candida albicans, the most common fungal pathogen of humans, possesses an oestrogen (estrogen) -binding protein (EBP) that binds oestrogens with high affinity and specificity. The gene that encodes the EBP (CaEBP1) has been cloned and sequenced and shown to be structurally related to the old yellow enzyme from Saccharomyces cerevisiae.
_
http://europepmc.org/abstract/MED/75...6NIqQra9aX6I.4 Infection by Candida albicans inhibits apoptosis of human monocytes and monocytic U937 cells
Journal of Leukocyte Biology Volume 60, December 1996 737
http://www.jleukbio.org/content/60/6/737.full.pdf
___

 Candida albicans morphogenesis is influenced by estrogen Conversion of Candida albicans from yeast to mycelial growth is believed to be associated with the organism's virulence.
http://link.springer.com/article/10....Fs000180050094
 ___

 Stage-specific gene expression of Candida albicans in human blood
Robert Koch-Institut, NG4, Nordufer 20, 13353 Berlin, Germany.
The pathogenic fungus Candida albicans commonly causes mucosal surface infections. In immunocompromised patients, C. albicans may penetrate into deeper tissue, enter the bloodstream and disseminate within the host causing life-threatening systemic infections.
_
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12622810____________
WORLDWIDE ETHNOMEDICAL USES
Brazil for abscesses, bronchitis, chest problems, cough, diabetes, diarrhea, dysentery, edema, fever, intestinal colic, intestinal parasites, liver problems, neuralgia, nervousness, pain, parasites, rheumatism, spasms, worms
Caribbean for chills, fever, flu, indigestion, nervousness, palpitations, rash, spasms, skin disease, and as a sedative
Curaçao for childbirth, gallbladder problems, nervousness, and as a sedative and tranquilizer
Haiti for digestive sluggishness, coughs, diarrhea, fever, flu, heart conditions, lactation aid, lice, nerves, parasites, pain, pellagra, sores, spasms, weakness, wounds, and as a sedative
Jamaica for asthma, fevers, heart conditions, hypertension, lactation aid, nervousness, parasites, spasms, water retention, weakness, worms, and as a sedative

Malaysia
for boils, coughs, diarrhea, dermatosis, hypertension, rheumatism, and to reduce bleeding
Mexico for diarrhea, dysentery, fever, chest colds, ringworm, scurvy, and to reduce bleeding
Panama for diarrhea, dyspepsia, kidney, stomach ulcers, worms
Peru for diabetes, diarrhea, dysentery, fever, hypertension, indigestion, inflammation, lice, liver disorders, parasites, spasms, tumors, ulcers (internal), and as a sedative
Trinidad for blood cleansing, fainting, flu, high blood pressure, insomnia, lactation aid, palpitations, ringworms
U.S.A. for cancer, depression, fungal infections, hypertension, intestinal parasites, tumors
West Indies for asthma, childbirth, diarrhea, hypertension, lactation aid, parasites, worms
Elsewhere for arthritis, asthma, bile insufficiency, childbirth, cancer, diarrhea, dysentery, fever, heart problems, kidney problems, lactation aid, lice, liver disorders, malaria, pain, ringworm, scurvy, stomach problems, and as a sedative
More about Candida:
  1. https://graviolateam.blogspot.com/2014/12/what-is-candida-yeast-diet.htmlTreat candida and inflammations yourself


_
http://rain-tree.com/graviola.htm#.UtZow_RdVmU
_
Presence of Compounds in Graviola (Annona muricata)
http://rain-tree.com/graviola-chemicals.pdf
_
Ethnomedical Information for Graviola (Annona muricata)
http://rain-tree.com/graviola-traditional-uses.pdfshop
cart

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!