maanantai 3. kesäkuuta 2019

Lopun ajan peto ja pedon luvun 666 merkitys


Lopun ajan peto ja pedon luvun 666 merkitys

Keitä tai mitä Ilmestyskirjan 13. luvun kaksi petoa kuvaavat?

Suomentanut Petteri Haipola
Alkuperäinen artikkeli: Stephen Allen,The End-Time Beast and the Meaning of "666".
Ilmestyskirjan luvussa 13 Johanan (Johannes) kirjoitti kahdesta kauheasta pedosta, jotka ilmestyivät hänelle näyssä koskien ennustettua JHVH: n lopun ajan päivää.

Paljon ajatuksia on uhrattu näiden kahden pedon merkityksen ratkaisemiseksi, ja vaikka selitysteokset ovat eri mieltä niiden tarkasta merkityksestä, niin yksi asia on ilmeistä: Danielin kirjaan talletetut profetiat ja Ilmestyskirja ovat kiinteästi yhteydessä toisiinsa.


Vastaamme tässä artikkelissa seuraaviin kysymyksiin:

  • Keitä tai mitä Ilmestyskirjan 13. luvun kaksi petoa kuvaavat?
  • Mikä on pedon kuva?
  • Mikä on pedon merkki?
  • Miten voit tietää, onko sinussa pedon merkki?
  • Mikä on niin sanotun 666: n merkitys?
Nämä kysymykset ovat tärkeitä, koska oikeiden vastausten löytäminen niihin ei auta meitä ymmärtämään pelkästään sitä, mitä pian tapahtuu, vaan se varustaa meidät myös vanhurskasta elämää varten ja estää meitä lankeamasta rukoilemaan väärien tulkintojen puolesta, joilla on potentiaalista voimaa johtaa meidät harhaan pois totuudesta.

  
"Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua, vaan pelätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin ja hukuttaa helvettiin."Vatikaani - Audienssi halli
Vatican Audience hall

Tavanomainen tulkinta

Johanan kirjoittaa seuraavaa Ilmestyskirjan 13. luvun ensimmäisestä pedosta:
"Ja minä seisoin meren hiekalla ja näin pedon nousevan ylös merestä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja päissään sillä oli kymmenen kruunua, ja pilkkaava nimi oli sen päissä. Ja peto, jonka minä näin, oli niin kuin leopardi, ja sen jalat olivat niin kuin karhun jalat, ja sen suu oli niin kuin leijonan suu: ja lohikäärme antoi sille voimansa, ja istuimensa, ja suuren vallan.
1 Ja se asettui seisomaan meren hiekalle. Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä
2 Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallanRooman valtakunta. 
Kuningaskunta (753 eaa.–509 eaa.), Tasavalta (509 eaa.–27 eaa.),
Keisarikunta (27 eaa.–1461), Ruhtinaskunta (1453–1475)


Dan. 7
3 Ja merestä nousi neljä suurta petoa, kukin erilainen kuin toinen.
7 Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea.
8 Minä tarkkasin sarvea, ja katso, eräs muu pieni sarvi puhkesi niiden välistä, ja kolme edellisistä sarvista reväistiin pois sen edestä. Ja katso, sillä sarvella oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu, joka herjaten puhui.


Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikään kuin kuoliaaksi haavoitetun; 
ja sen kuolettava haava parani: ja koko maailma seurasi ihmetellen petoa." (Ilmestyskirja 13:1-3.) 

Sen mukaan, mitä me kutsumme "tavanomaiseksi tulkinnaksi", tämä ensimmäinen peto edustaa Rooman valtakuntaa. Seitsemän päätä viittavat Danielin kirjan 7. luvun neljän pedon seitsemään päähän, ja kymmenen sarvea vastaavat neljännen pedon kymmentä sarvea.
Kuolettava haava vastaa Rooman valtakunnan tuhoa vuonna 476, ja sen paranemista niin kutsuttuun "keisarilliseen restauraatioon" keisari Justinuksen hallituskaudella vuonna 554.


Johanan esittelee toisen pedon näillä sanoilla:

"Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta; ja sillä oli kaksi sarvea niin kuin Karitsalla, ja se puhui niin kuin lohikäärme. Ja se harjoittaa kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen edessä, ja saa maan, ja siinä asuvat palvomaan (worship: käännetty verbillä "palvoa" tässä dokumentissa; 
ks. tarkempi selitys sanan merkityksestä.) ensimmäistä petoa, jonka kuolettava haava parani.
Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että se saa tulen tulemaan alas taivaasta maan päälle ihmisten nähden, ja se eksyttää maan päällä asuvia niillä ihmeillä, joita sillä oli valta tehdä pedon nähden; ja sanoen maan päällä asuville, että heidän tuli tehdä kuva siitä pedosta, jonka miekanhaava parani, ja joka jäi eloon.
Ja sillä oli valta antaa pedon kuvalle elämä, niin että pedon kuva sekä puhuisi, että saisi aikaan sen, että ne, jotka eivät suostuisi palvomaan pedon kuvaa, tapettaisiin. Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja sidotut, ottamaan merkin oikeaan käteensä, tai otsaansa: ja ettei kukaan voisi ostaa tai myydä, ellei hänellä olisi merkkiä, tai pedon nimeä, tai pedon nimen lukua.


Johanneksen ilmestys - Audio
– jakeet: Ilm. 13:14-18 
– opetuksen aihe on ”Merkki kertoo omistajasta” 
– kesto 22:54 minuuttia.

Tässä on viisaus. Laskekoon se, jolla on ymmärrystä, pedon luvun: sillä se on ihmisen luku; ja hänen lukunsa on kuusisataa kuusikymmentä ja kuusi." (Ilmestyskirja 13:11-18.)Valtiomuoto: absoluuttinen vaalimonarkia, teokratia
Itsenäisyys – sopimus Italian kanssa 11. helmikuuta 1929


Jälleen, tavanomaisen tulkinnan mukaan, tämän toisen pedon on ajateltu edustavan roomalaiskatolisen kirkon uskonnollista instituutiota "Jumalan valtakuntana" Justinuksen suorittaman keisarillisen restauraation jälkeen. Pedon kaksi sarvea edustavat oletuksen mukaan kirkon kaksijakoista hallintoa – kirkollista ja maallista.Pedon kuva edustaa roomalaiskatolista kirkkoa, kun se kopioi hallintomallin Rooman valtakunnalta ja käytti sitä kirkkoon.It’s a Giant Reptilian

Pedon merkki viittaa kristittyihin uskonnollisiin juhliin, jotka korvasivat tooran vastaavat juhlat (kuten sunnuntain pyhittäminen, joulu, pääsiäinen, jne.), ja pedon luku, kun käytetään ei-heprealaista gematriaa perustuen kreikankielisiin sanoihin LATEINOS (latinaa puhuva mies) tai VICARIUS FILII DEI, Jumalan Pojan sijainen, viittaa vastaavasti Rooman kirkon viralliseen kieleen ja paaviuteen.Kaikki huomioivassa tulkinnassa on joitakin variaatioita, mutta sen painopiste keskittyy Rooman valtakuntaan, roomalaiskatoliseen kirkkoon ja paaviuteen.Toisella pedolla ratsastavan porton tuomio

Toinen peto

1 Ja tuli yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli ne seitsemän maljaa, ja puhui minulle sanoen: "Tule, minä näytän sinulle sen suuren porton tuomion, joka istuu paljojen vetten päällä,
2 hänen, jonka kanssa maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet ja jonka haureuden viinistä maan asukkaat ovat juopuneet"
3 Ja hän vei minut hengessä erämaahan. Siellä minä näin naisen istuvan helakanpunaisen pedon selässä; peto oli täynnä pilkkaavia nimiä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea4 Ja nainen oli puettu purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä ja piti kädessään kultaista maljaa, joka oli täynnä kauhistuksia ja hänen haureutensa riettauksia
5 Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: "Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti".
6 Ja minä näin sen naisen olevan juovuksissa pyhien verestä ja Jeesuksen todistajain verestä; ja nähdessäni hänet minä suuresti ihmettelin.

14 He sotivat Karitsaa vastaan, mutta Karitsa on voittava heidät, sillä hän on herrain Herra ja kuningasten Kuningas; ja kutsutut ja valitut ja uskolliset voittavat hänen kanssansa."
15 Ja hän sanoi minulle: "Vedet, jotka sinä näit, tuolla, missä portto istuu, ovat kansoja ja väkijoukkoja ja kansanheimoja ja kieliä
16 Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ja peto, ne vihaavat porttoa ja riisuvat hänet paljaaksi ja alastomaksi ja syövät hänen lihansa ja polttavat hänet tulessa.
17 Sillä Jumala on pannut heidän sydämeensä, että he täyttävät hänen aivoituksensa, yksimielisesti, ja antavat kuninkuutensa pedolle, kunnes Jumalan sanat täyttyvät
18 Ja nainen, jonka sinä näit, on se suuri kaupunki, jolla on maan kuninkaitten kuninkuus."

BabylonMenemättä moniin yksityiskohtiin tavanomaisen tulkinnan selityksissä, toivomme voivamme osoittaa, miten tämänhetkisissä Danielin kirjan tutkimuksissamme olemme nähneet, että monet unet ja näyt, jotka Danielille paljastettiin, eivät viittaa lainkaan roomalaiskatolisen kirkon instituutioon, vaan pikemminkin fundamentalistisen islamin instituutioon ja sen ennustettuun lopun ajan lunastajaan, Mahdiin. 

Aivan ensiksi Danielin kirjan neljä petoa eivät viittaa Roomaan, vaan pikemmin islamiin. Toiseksi, Aleksanteri Suuren kreikkalais-makedonialainen valtakunta ei ulottunut koskaan läntiseen Eurooppaan.
Kolmanneksi, väärä Messias ei tule Roomasta, vaan siltä maantieteelliseltä alueelta, joka vastaa Pohjoisen kuninkaan aluetta.
Neljänneksi ja lopuksi, tulkinta, jonka mukaan 666 olisi koodinumero osoittaen latinalaiseen roomalaiskatoliseen Kirkkovaltioon pohjautuu ei-heprealaiseen gematriaan, josta ei ole ennakkotapausta missään Kirjoituksissa.


Ensimmäinen peto

Siksipä, mitä nämä kaksi petoa kuvaavat?
Vastataksemme siihen kysymykseen, meidän on mentävä Ilmestyskirjan 13. luvun teksti läpi jae kerrallaan.
3 Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen (helakanpunainen) lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua;
7 Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat,
8 mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa.The Hebrew does not mean "day star", and though there is a relationship between the planet Venus and what is called the morning star, the Isaiah passage is actually referring to the fall of Lucifer, who became Satan, beast holding a Babylon whore riding9 Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.
10 Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: "Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos
11 Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta, eivätkä ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti.
12 Sentähden riemuitkaa, taivaat, ja te, jotka niissä asutte! 
Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!"


Jae 1
"Ja minä seisoin meren hiekalla, ja näin pedon nousevan merestä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sarvissaan sillä oli kymmenen kruunua, ja päissään sillä oli pilkkaava nimi."

Neljä petoa, jotka Daniel näki, nousivat myös merestä. "Daniel lausui ja sanoi, Minä näin yöllä näyssäni, ja katso, taivaan neljä tuulta riehuivat Suuren meren yllä. Ja neljä suurta petoa nousi ylös merestä, kukin toisistaan erilaisia." (Dan 7:2-3.) Vaikka Danielin ja Johananin näyissä on yhtäläisyyksiä, niin niissä on yksi merkittävä ero.


Siinä, missä Daniel näki neljä petoa, Johanan näki vain yhden. 
Mistä ero johtuu?
Johananin näky paljastaa sen, mikä Danielin näyssä on piilotettuna, eli että Danielin seitsemännen luvun neljä petoa edustavat yhtä ja samaa asiaa – yhtä lopun ajan valtakuntaa, joka nousee Lähi-Idässä uhkaamaan Israelin olemassaoloa.

Tämä selittää osaltaan sen, miksi Johananin kirjaa kutsutaan Ilmestyskirjaksi (ilmestys, paljastus), koska sen oli tarkoitus paljastaa ja tehdä selväksi se, mikä oli aiemmin salattu sukupolvien ajan.
Onko olemassa lisätodisteita sille, että Johananin peto on vain Danielin neljän pedon yhteenliittymä?
Jos me laskemme neljän pedon päiden ja sarvien lukumäärän Danielin kirjan jakeissa 7:4-7, niin saamme selville, että pedoilla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, täsmälleen sama määrä kuin mitä Ilmestyskirjan 13. luvun pedolla näemme olevan.

Mitä muuta huomaamme tästä pedosta?
Sen kymmenen sarvea ovat kruunattuja, mutta eivät seitsemän päätä. Tämä on tärkeää, koska se näyttää meille, että ne seitsemän päätä eivät edusta erillisiä kuningaskuntia (valtakuntia) ollenkaan. Jos ne edustaisivat, niin me näkisimme päissä kruunuja sen sijaan, että näemme niitä sarvissa, niin kuin näemme Ilmestyskirja 12:3'ssa. 
[1] 

Mutta tässä sarvet on kruunattu, koska sarvet edustavat kuninkaita, niin kuin näimme Danielin kirjan 7. luvussa. Danielin kirjan 7. luvun ja Ilmestyskirjan 13. luvun kymmenen sarvea viittaavat erityisesti niihin kymmeneen kansaan/ kuninkaaseen Tehillim (rukous)/Psalmissa 83,[2] jotka yrittävät pyyhkiä Israelin nimen maan päältä.
On vielä yksi kohta, jota pidämme oleellisena: tällä pedolla on "päissään Jumalaa pilkkaava nimi". Mikä on Jumalaa pilkkaava nimi? Me uskomme, että se on esitetty islamin kaikkein tärkeimmissä viidessa pilarissa, Shahadassa: 
"Ei ole muuta Jumalaa kuin Allah, ja Muhammad on Allahin sanansaattaja."
Monet islamin papit opettavat, että tämän yhden ainoan todistuksen vilpitön lausuminen liittää puhujan islamin uskoon (tekee hänestä muslimin).

Meistä on mielenkiintoista, että tämä sama Jumalaa pilkkaava todistus nähdään usein tottelevaisen muslimin otsanauhassa, niin kuin se nähdään myös pedon päissä.

Arabialaista kirjoitusta, ei kreikkalaisia numeroita

Tästä ymmärryksestä olemme syvästi kiitolliset Walid Shoebat: lle, joka on tietääksemme ensimmäinen, joka on tullut tähän johtopäätökseen.
Tässä on nimi "Allah kirjoitettuna arabiaksi (luetaan oikealta vasemmalle): Kts. lisää alempana.

Se on kirjoitettu arabialaisin kaunokirjaimin Saudi-Arabian lippuun miekan kuvan yläpuolelle. (Me palaamme miekan tärkeyteen myöhemmin tässä artikkelissa.)
Jae 2
Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat olivat niin kuin karhun jalat, ja sen suu oli niin kuin leijonan suu: ja lohikäärme antoi sille voimansa, valtaistuimensa ja suuren vallan.
Jos vertaat tämän pedon ulkonäköä Danielin kirjan jakeiden 7:4-7 neljään petoon, niin näet selvemmin kuin koskaan, että tämän pedon täytyy olla niiden neljän pedon yhteenliittymä. Se näyttää leopardilta (Dan 7:6.), karhulta (Dan 7:5.), ja leijonalta (Dan 7:4.), kaikilta näiltä yhtä aikaa.
Lohikäärme, joka antoi sille voimansa, on "suuri punainen lohikäärme", josta luimme Ilmestyskirjan jakeissa 12:3-4. 
Ilmestyskirja 12:9 selittää, että tämä lohikäärme edustaa saatanaa (vihollista, vastustajaa), samaa käärmettä, joka oli Edenin puutarhassa ja petti ensimmäiset vanhempamme. Saatana antaa myös tälle pedolle, islamilaiselle (ISIS) valtakunnalle, valtaistuimensa.

Kiintoisaa kyllä, niin huomamme, että kun Johanan sai Ilmestyskirjan näyt, niin saatanan valtaistuin [thronos] sijaitsi silloin muinaisessa Pergamon kaupungissa (Ilmestyskirja 2:12-13.). Tämä kaupunki sijaitsi Vähässä-Aasiassa eli nykyisen ajan Turkissa, tällä hetkellä kukistetun islamilaisen Ottomaanien valtakunnan maantieteellisen alueen sisällä. 
Niin kuin opimme Danielin kirjan 8. luvun tutkimuksesta, on olemassa todisteita, jotka viittaavat siihen, että lopun ajan väärä profeetta saattaa nousta Turkista. Meidän täytyy odottaa ja katsoa, onko tulevaisuudessa mitään viittausta tähän seikkaan.

Jae 3
"Ja minä näin, että yksi sen päistä oli ikään kuin kuoliaaksi haavoitettu; ja sen kuolettava haava parani: ja koko maailma seurasi ihmetellen petoa.
Me luemme jotakin kauhistuttavaa tässä. Yksi sen päistä sai kuolettavan tai kohtalokkaan haavan, ja silti, se sama kohtalokas haava parani. Mitä tämä tarkoittaa? Kun otamme huomioon kaikki tekijät, jotka liittyvät lopun ajan Israelia ja Israelin Messiasta vastustavan valtakunnan esiin tulemiseen, niin näemmekö historiassa mitään valtakuntaa, joka sai loppunsa ja tuli silti uudestaan esiin (tai on tulossa uudestaan esiin) Lähi-Idässä? 


Niin kuin opimme aiemmista Danielin kirjan tutkimuksista, niin Ottomaanien valtakunta, joka oli jatketta muinaiselle islamilaiselle valtakunnalle, ja joka ilmestyi maailman näyttämölle Muhammadin kuoleman jälkeen, hajosi ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Tämä oli kohtalokas haava.


The Ottoman Empire at its greatest extent in Europe, under Sultan Mehmed IV in the late 17th century


Jos tämä analyysi on oikea, niin meidän tulisi odottaa näkevämme tämän saman uskonnollis-poliittisen valtakunnan ilmestyvän jälleen maailmaan tänä päivänä.
Loppujen lopuksi, sen kohtalokas haava parani. Mihin tämä paraneminen viittaa? 
Se viittaa fundamentalistisen islamin elpymiseen, terrorismiin, ja jihadiin Israelia vastaan ja kymmentä sukukuntaa vastaan meidän maailmassamme tänä päivänä.
- Me olemme todistamassa pedon kohtalokkaan haavan paranemista.

Miten me ymmärrämme sen tosiasian, että "koko maailma ihmetteli" pedon paranemista? Sana "ihmetellä" tulee kreikankielen sanasta thaumadzoo, joka on suomeksi "ihmetellä" tai "ihastella" (ihailla). Mutta miten tässä voi olla mitään järkeä? Varmastikaan koko maailma ei ihastu uskonnollis-poliittisen voiman noususta!
Meidän tulee muistaa, että kun sana "maailma" esiintyy kirjoituksissa, niin se viittaa usein Lähi-Itään, erityisesti profetioiden yhteydessä.

Tätä vahvistaa kreikankielen sanan ge käyttö, jolla on taipumus viitata "maa-aineeseen" tai "maahan" pikemmin kuin "maailmaan" tai "planeettaan" (maapalloon). Itse asiassa yli 250 kerrasta, kun tämä sana esiintyy apostolisten kirjoitusten kreikankielisissä käsikirjoituksissa, niin sitä ei ole koskaan käännetty sanalla "maailma" paitsi tässä kohdassa! Siitä syystä vaihtoehtoinen käännös saattaisi kuulua "ja kaikki maa [Lähi-Idässä] ihaili petoa" Miten totta tämä onkaan!

Jae 4
"Ja he palvoivat lohikäärmettä, joka antoi voimaa pedolle: ja he palvoivat petoa sanoen, 'Kuka on pedon vertainen? Kuka pystyy sotimaan sitä vastaan?'"

Ne, jotka ihailevat islamilaista uskonnollis-poliittista valtakuntaa, joka on ilmestymässä jälleen maailman näyttämölle tänä päivänä, eivät palvo vain saatanaa (Ilmestyskirja 12:3-4, 9.), vaan myös itseään islamilaista järjestelmää, valtakuntaa, jota on yhä vaikeampi vastustaa sotilaallisesti. 
Rothschild (Punainen kyltti)
Ja tämä ylimielisyys on hyvin ilmeistä sen kannattajien joukoissa. 

Kerskaus, "Kuka on pedon vertainen? Kuka pystyy sotimaan sitä vastaan?" mukailee Israelin sanoja, joita lauloimme sen jälkeen, kun JHVH kukisti Egyptin sotilasmahdin, sanoja, jotka ovat hyvin tuttuja kenelle tahansa, joka käy syngagoogassa tai on opiskellut Sidduria, yleistä juutalaisten rukouskirjaa. "Kuka on sinun vertaisesi, JHVH, mahtavien joukossa? Kuka on sinun vertaisesi, majesteetti pyhyydessä, peljättävä ylistyksissä, sinä, joka teet ihmeitä?" (Shemot/ 2Moos 15:11.)

Jakeet 5-6
"Ja sille annettiin suu puhua suurista asioista ja pilkata Jumalaa; ja sille annettiin valta jatkaa sitä 42 kuukautta. Ja se avasi suunsa pilkkaamaan Elohimia, pilkkaamaan hänen nimeään, ja hänen ilmestysmajaansa, ja niitä, jotka taivaissa asuvat." Muistatko, että Danielin kirjan jakeessa 7:8 luimme myös suusta, joka puhui suurista asioista? "Minä seurasin sarvia, ja katso, ja niiden keskeltä nousi ylös muuan toinen pieni sarvi, jonka edestä kolme ensimmäisistä (aiemmista) sarvista repäistiin irti juurineen: ja katso, tällä sarvella oli silmät niin kuin ihmisen silmät, ja suu, joka kerskaten puhui." 

Me olemme jo tunnistaneet aiemmista artikkeleistamme sen, että tämä "pieni sarvi" on lopun ajan islamilainen lunastaja, Mahdi. 

Hänestä tulee islamin puolesta puhuja, kun peto saa yhä enemmän voimaa ja siitä tulee entistä itsevarmempi. Pilkkaavat sanat, joita hän puhuu, mainitaan myös jakeessa Dan 7:25. "Ja hän on puhuva suuria sanoja Korkeinta vastaan, ja hän ahdistaa Korkeimman pyhitettyjä, ja aikoo muuttaa ajat ja lait: ja ne annetaan hänen käsiinsä ajaksi, ja ajoiksi, ja puoleksi ajaksi.
Jotkut näistä pilkkaavista sanoista ovat – niin kuin olemme jo selittäneet – Shahada. Hän ei puhu vain JHVHta Israelin Elohimia ja hänen taivaallista hoviaan vastaan, vaan myös Israelin Messiasta vastaan, Israelin Tooraa, joka julistaa pyhitetyksi JHVHn ilmestysmajaksi Jerusalemin ja Israelin kansan. Nämä pilkkaamiset on yhdistetty hävityksen kauhistukseen, josta puhuimme tämän sarjan viime artikkelissa.


Ne 42 kuukautta, joina hänellä on ylivalta, vastaavat "aikaa ja aikoja ja puolta aikaa" Danielin kirjan jakeessa 7:25, liiton rikkomista "viikon puolivälissä" jakeessa Daniel 9:27. ja "aikaa, aikoja ja puolikasta" jakeessa Daniel 12:5. 

Se näyttäisi myös viittaavan "42 kuukauteen", jolloin Jerusalemin pyhitettyä kaupunkia tallaavat nämä samat kansat Ilmestyskirjan jakeessa 11:2. Aika kertoo, onko tämä ymmärrys tarkka.

Jae 7
"Ja sen annettiin käydä sotaa pyhitettyjä vastaan ja voittaa heidät: ja sille annettiin valta yli kaikkien sukukuntien, kielten ja kansojen."

Tämä mainittiin myös Danielin näyissä. Esimerkiksi Daniel 7:21 osoittaa, että "sama sarvi lähti sotimaan pyhitettyjä vastaan, ja sai ylivallan heihin nähden." 

Jakeissa Daniel 8:23-24 on kirjoitettu myös "Ja heidän kuninkuutensa (valtakuntansa) loppuvaiheen aikana, kun lainrikkojat ovat saavuttaneet täyden mittansa, nousee esiin kasvoiltaan röyhkeä kuningas ja ymmärtäväinen vaikeissa kysymyksissä. Ja hänen voimansa on oleva väkevä, mutta ei hänen omasta voimastaan: ja hän saa aikaan tuhoa tavattoman paljon, ja menestyy siinä, mitä hän tekee, ja tuhoaa väkevän ja pyhitetyn kansan."
Saatuaan valtaansa kaikki "sukukunnat [heimot], kielet ja kansat" viittaa maailmanlaajuisen jihadin (pyhän sodan) ja terrorismin vaikutukseen kaikkia kansoja kohtaan, erityisesti Israelin heimoja kohtaan. [3]Vaihtoehtoisesti se voi viitata lukuisiin islamilaisiin kansoihin, jotka ovat pedon vallassa ja valmiita tekemään hänen tahtonsa.

Jae 8
"Ja kaikki, jotka asuvat maan päällä, palvovat sitä, joiden nimet eivät ole kirjoitetut teurastetun Karitsan elämän kirjaan maailman perustamisesta asti."
Jälleen kerran, puhuuko tämä profetia todella kaikista, jotka asuvat "maan päällä", ja se tarkoittaa koko maapalloa, planettaamme? Sana, joka on tässä käännetty sanalla "maailma" (the earth), on (kreikaksi) gee. Niin kuin näimme aiemmin, se voi tarkoittaa "maata" tai "maa-ainesta", ja se viittaa usein historiallisiin Raamatun maihin (Raamatun maailmaan), eli Lähi-Itään.
"Elämän kirja" on mainittu selvästi Tanakhissa (Vanhassa testamentissa). "Pyyhittäköön heidät pois elämän kirjasta, älköönkä heitä kirjoitettako vanhurskasten lukuun." (Tehillim, rukous/ Psalmi 69:28.) Myös Moshe viittaa siihen. "Jospa nyt antaisit heille heidän rikoksena anteeksi, ja jos et, niin minä rukoilen sinua, että pyyhit minun nimeni pois kirjasta, johon olet kirjoittanut." (Shemot/2Moos. 32:32.) Se voi olla myös "muistokirja", joka mainitaan jakeessa Malakia 3:16. "Silloin ne, jotka pelkäsivät JHVH:ta, puhuivat toisilleen: ja JHVH kuulosteli, ja kuuli sen, ja muistokirja kirjoitettiin hänen edessään niiden hyväksi, jotka pelkäsivät JHVH:ta, ja pitivät hänen nimensä kunniassa." (Elämän kirja on keskeinen teema myös Rosh Hashanah'ssa (Uuden vuoden juhla) ja Jom Kippurissa (Suuren sovituspäivän juhla).

Se on mainittu niin ikään seitsemän kertaa Ilmestyskirjassa (3:5, 13:8, 17:8, 20:12, 20:15, 21:27, and 22:19); mutta miksi sitä kutsutaan "Karitsan elämän kirjaksi"? Elämän kirja viittaa itseensä Tooraan, JHVH:n sanaan. JHVH:n sana tuli lihaksi (Johanan/ Johannes 1:14.) ja Messiaan sanat ovat ruah [henki] ja elämä. (Johanan 6:63.) Toora, elämän kirja, elämän puu, Messias, Jeshua, Elohimin poika, JHVH:n suun ruah – on monia tapoja kuvata sitä, mutta se on silti yksi ja sama todellisuus. Samoin kuin loistavimmassa timantissa on monta särmää, niin myös Elohimin mielen paljastuksia voidaan katsoa lukuisin tavoin.
Niin kuin juutalaisuudessa on tiedetty satoja vuosia, niin meidän perintömme on Toorassa, eli Messiaassa, JHVH:n suun ruahissa. (Tehillim/ Psalmit 33:6, Johanan 1:14, 2Tess. 2:8.) Me voimme valita joko elämän Toorassa tai muutoin me päädymme maksamaan kalliin hinnan torjumisestamme ja laiminlyönnistämme.

Jakeet 9-10
"Jos kenellä on korva, niin hän kuulkoon. Se, joka vie vankeuteen, joutuu itse vankeuteen: se, joka tappaa miekalla, pitää miekalla tapettaman. Tässä on pyhitettyjen kärsivällisyys ja luottava uskollisuus."
Jotkut suhtautuvat tähän sanomaan myöntyvästi, kun taas toiset eivät. Niin on ollut maailmassa sen alusta lähtien. Mikään ei muuta sitä, sillä jokaisen on päätettävä oma mielensä. Joka tapauksessa, kirjoitettu tuomio pitää.
Minä uskon, että ne jotka vievät vankeuteen, viittaa islamin sotavoimiin niiden kansojen keskuudessa, jotka hyökkäävät Jerusalemia vastaan viimeisinä päivinä. Niin kuin on kirjoitettu,
"Katso, JHVH:n päivä on tuleva, ja sinun [Jerusalemin] sotasaalis jaetaan sinun keskelläsi. Sillä minä kokoan kaikki kansat taisteluun Jerusalemia vastaan; ja kaupunki valloitetaan, ja talot ryöstetään, ja naiset raiskataan; ja puolet kaupungista joutuu vankeuteen, ja loppuosaa kansasta ei hävitetä kaupungista. Sen jälkeen JHVH nousee, ja taistelee niitä kansoja vastaan niin kuin hän taisteli sotimisensa päivänä." (Zecharyah/ Sakarias 14:1-3).
Se tulee olemaan hyvin koettelevaa aikaa Israelin kansalle, mutta peto saa niittää sitä, mitä on kylvänyt. Siinä missä hän on nauttinut miekalla tappamisesta, siinä hänen sotavoimansa tapetaan miekalla. [4]


Toinen peto

Me olemme jo nähneet välähdyksiä lopun ajan islamilaisen valtakunnan johtajasta Ilmestyskirjan 13. (The Beast from the Sea) luvun ensimmäisen pedon kuvauksissa, eli "suu, joka kerskaa suurista asioista ja puhuu jumalanpilkkaa." Tässä toisessa pedossa hän saa täyttymyksensä.

Jae 11
"Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta; ja sillä oli kaksi sarvea niin kuin karitsalla, ja hän puhui niin kuin lohikäärme."

Tämä toinen peto ei nouse merestä niin kuin ensimmäinen peto, vaan pikemmin maasta. Tämän tarkoitus on näyttää meille, että hän on mies, eikä valtakunta. 
Hän on mies, jota kuvaa karitsa, ja joka puhuu silti niin kuin lohikäärme. 

Me olemme jo nähneet, että lohikäärmeen vastine on saatana. (Ilm 12:3-4, 9.) 

Me tiedämme täten, ettei tämä peto ole tosi Elohimin Karitsa, sillä hän saa todellisen inspiraationsa saatanaltaJoten miksi hän näyttää karitsalta?

Hän näyttää karitsalta, koska hän edustaa väärää lammasta, väärää lunastajaa, väärää Messiasta. Teeskennellessään tarjoavansa pelastusta ja rauhaa, hän matkii tosi Messiasta. Hän on valehtelija ja johtaa monia tuhoon kanssaan.
Mitä kaksi sarvea edustavat? Jos niiden on tarkoitus merkitä jotakin, niin ne voisivat edustaa islamin kahta päähaaraa, jotka syntyivät Muhammadin kuoleman jälkeen, eli shiitit ja sunnit.


Jae 12
"Ja hän käyttää kaikkea ensimmäisen pedon voimaa sen edessä, ja saa maan [ge] ja siinä asuvaiset palvomaan ensimmäistä petoa, jonka kuolettava haava parani."

Mitä se tarkoittaa, että tämä johtaja käyttää kaikkea ensimmäisen pedon voimaa? 

Se tarkoittaa sitä, että hän oikeuttaa tekonsa varhaisemmalla islamilla, ja sitä, että hänellä on uskonnollista ja poliittista voimaa islamin opetusten vuoksi. Hänellä on sellainen vaikutusvalta Lähi-Idän kansoihin, että hän innostaa lukemattomia miljoonia heistä palaamaan alkuperäiseen ja puhtaaseen islamin muotoon – ei siihen ystävälliseen "länsimaistuneeseen" muotoon, vaan siihen todelliseen varhaiseen islamiin, josta on kuvattu täydellinen esimerkki Saudi-Arabian lipun yksiselitteisessä viestissä.

Jakeet 13-14
"Ja hän tekee suuria ihmeitä [tunnustekoja], niin että saa tulen lankeamaan alas taivaasta maan päälle ihmisten nähden, ja hän eksyttää ne, jotka asuvat maan päällä niiden ihmeiden [tunnustekojen] avulla, joita sillä oli valta tehdä pedon nähden; sanomalla niille, jotka asuvat maan päällä, että heidän tulisi tehdä kuva pedosta, jolla oli miekanhaava, ja jäi eloon."

Sana, joka on käännetty suomeksi sanalla "ihmeet", ei viittaa ihmeisiin vaan pikemmin merkkeihin, tunnustekoihin. Merkit, semeion, viittaavat "vaikuttaviin tai merkittäviin tapahtumiin", tässä tapauksessa tapahtumiin, jotka saavat muut vannomaan hänelle uskollisuutta. 


Näiden profetioiden asiayhteydessä ei ole mitään syytä ajatella näiden merkkien olevan luonteeltaan ihmeellisiä, mutta ne voivat olla sen sijaan luonteeltaan poliittisia. 

- Tästä myös Daniel puhui. "Ja heidän kuninkuutensa (valtakuntansa) loppuvaiheessa, kun lainrikkojat ovat täyttäneet mittansa, nousee esiin kasvoiltaan röyhkeä kuningas ja ymmärtäväinen vaikeissa kysymyksissä [suom. huom. eräät käännökset: taitava salakavalissa juonissa]." (Dan 8:23.) 

"Ymmärtäväinen vaikeissa kysymyksissä" (dark sentences) ei viittaa maagisiin loitsuihin vaan hankaliin poliittisiin kysymyksiin, joita on ollut vaikea ratkaista. Yksikään poliittinen johtaja ei ole löytävä "ratkaisua" Lähi-Idän kriisiin paitsi tämä mies. Tämä on yksi niistä syistä, miksi niin monet kannattavat häntä ja antavat hänelle täyden tukensa.

Mutta mitä sitten toteamuksesta, että tulta tulee taivaasta? Meidän tulee jälleen ajatella todellisilla termeillä, ei yliluonnollisilla termeillä. Johanan käytti hänen aikansa sanoja kuvaillessaan 2000-luvun tapahtumia. Pidä tämä mielessä, kun luet tämänkaltaisia jaksoja. Joten mikä on se tuli, joka tulee taivaasta? Se voisi olla muinaista kieltä, jolla kuvataan ohjusiskuja. Ehkäpä hän saa sotavoimien avulla islamin uskoiset ihmiset vakuuttumaan siitä, että hänellä on todellakin iskuvoimaa lyödä Israel kerta kaikkiaan.
Aika kertoo. Jos asia on näin, niin sitten olisi helppo ymmärtää, miten hän eksyttää niin monia ihmisiä sellaisella sotilaallisella toiminnalla. 

Eksytys liittyisi sellaisiin uskomuksiin, että Allah on kaikkivaltias, islam on todellinen polku, Muhammad on hänen profeettansa, Jerusalem on islamilainen kaupunki, jne.


__


Helakanpunaisella pedolla on ”seitsemän päätä”, joiden sanotaan edustavan ”seitsemää vuorta” ja ”seitsemää kuningasta” eli hallitusvaltaa (Ilmestys 17:9, 10). Vuoria ja petoja käytetään Raamatussa hallitusten vertauskuvina (Jeremia 51:24, 25; Daniel 2:44, 45; 7:17, 23).Maailmanlaajuisen poliittisen järjestelmän kaltainen.
Helakanpunainen peto muistuttaa Ilmestyksen 13. luvun seitsenpäistä petoa, joka edustaa maailmanlaajuista poliittista järjestelmää. Molemmilla pedoilla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja kummassakin pedossa on rienaavia nimiä (Ilmestys 13:1; 17:3). Nämä samankaltaisuudet ovat liian ilmeisiä ollakseen sattumaa. Helakanpunainen peto on maailmanlaajuisen poliittisen järjestelmän kuva eli sen kaltainen (Ilmestys 13:15).
__

Rooman kirkon kuvasymboliikkaa

1. Kuvassa on egyptiläinen siivekäs käärme, joka symbolisoi kuolleita sieluja.


2. Rooman kirkon kuvassa, josta on sanottu että siivekäs käärme vie sieluja taivaaseen.

Raamattu kuitenkin opettaa:
Ilm 12:9 Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.
Käärme ja lohikäärme edustavat Raamatun opetuksen mukaan saatanallisia voimia. Näin myös paljastuu se seikka, että Rooman kirkko palvoo saatanaa eikä Jumalaa. Tuo Rooman siivekäs käärme viekin ihmisiä kadotukseen eikä taivaaseen.


3. Paavin vaakunassa on lohikäärme, joka on punaisella taustalla:

Ilm 17:3 Ja hän vei minut hengessä erämaahan. Siellä minä näin naisen istuvan helakanpunaisen pedon selässä; peto oli täynnä pilkkaavia nimiä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea. Rooman kirkko täyttää kaikki ne tunnukset, joita Raamattu kuvaa saatanallisilla peto ominaisuuksilla.
http://www.kotipetripaavola.com/lohikaarme.html

___
Islamilla ja paavilla on yhteinen isäntä


___


Lopulta, mikä on pedon kuva? 
Tämän profetian yhteydessä näyttää siltä, että pedon kuva on henkiin herännyt islamilainen valtakunta ja viittaa petoon, jonka kohtalokas haava parani. Se on pedon kuva, koska se on juuri samanlainen kuin alkuperäinen islamilainen valtakunta menneisyydessä. Kun käytetään myöhemmän luvun kieltä, niin se on "peto, joka oli, eikä ole, mutta silti on". (Ilm. 17:8.)

Jae 15
"Ja hänellä oli valta antaa pedon kuvalle elämä [henki], niin että pedon kuva puhuisi, ja saisi aikaan, että kaikki ne tapettaisiin, jotka eivät palvoisi pedon kuvaa. "
Tällä johtajalla on valta herättää henkiin kuolleista, eli antaa elämä muinaiselle islamilaiselle valtakunnalle. Kun se herää henkiin, eli kun sen kuolettava haava on parantunut, niin siitä tulee "pedon kuva". Ne Lähi-Idässä olevat ihmiset, jotka joutuvat sen vallan alle, ja jotka kieltäytyvät alistumasta tälle uskonnollis-poliittiselle järjestelmälle, ne tapetaan. Koraanin ankara laki eli "Sharia-laki" otetaan käyttöön.


Pedon merkki

Jae 16
"Ja hän saa kaikki, niin pienet kuin suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja sidotut, ottamaan merkin oikeaan käteensä tai otsiinsa:"

Pitäisi olla aivan selvää, että tämä peto kuvaa uskonnollista valtaa, koska me näemme, ettei asema, varallisuus, eikä poliittinen asemakaan suojele ketään siltä, että hänet pakotetaan ottamaan pedon merkki. Ja mikä on pedon merkki? Kun luetaan jakeet asiayhteydestä, niin pitäisi olla selvää, ettei merkki ole sisään istutettu mikrosiru tai sosiaaliturvaan liittyvä henkilönumero (sosiaaliturvatunnus) tai mikään vastaava. 


Merkki on muodollinen uskollisuuden vala Allahille ja hänen profeetalleen Muhammadille. Pohjimmiltaan tämä merkki on tottelemattomuutta Tooralle. 

Se on yhden Tooran tärkeimmistä käskyistä (mitzvot) vastainen demoninen kopio, joka löytyy Israelin uskontunnustuksesta (Shema).


"Kuule, oi Israel: JHVH meidän Elohim on yksi JHVH. Ja sinun tulee rakastaa JHVH:ta sinun Elohimiasi kaikesta sydämestäsi, ja kaikesta sielustasi, ja kaikesta voimastasi. 

Ja olkoot nämä sanat sinun sydämessäsi, jotka minä sinulle tänään käskyinä sanon: Ja sinun on opetettava niitä tunnollisesti sinun lapsillesi, ja sinun on puhuttava niistä istuessasi kotonasi, ja kulkiessasi tietä pitkin, ja maatessasi, ja noustessasi ylös. Ja sinun on pantava ne merkiksi käteesi, ja olkoot ne koristeena silmiesi välissä." (Devarim/5Moos. 6:4-8).
Tämä tiettyjen Tooran jakeiden sitominen merkiksi käteen ja silmien väliin viittaa käskyyn raamatunlausekotelosta [the mitzvah of tefillin (phylacteries)], käskyyn, jota ei ole koskaan kumottu, vaan joka on yhä vielä erittäin tärkeä ulkonainen merkki sisäisen ihmisen sitoutumisesta Israelin kansassa vaeltamiseen ja Herran Tooran pitämiseen (niin kuin vihkisormus on merkki avioliitosta miehen ja vaimon välillä). Tämä vahvistetaan jakeessa 2Moos. 13:9, "Ja se olkoon sinulle merkkinä kädessäsi, ja muistolauseena silmiesi välissä, että JHVH:n Toora olisi sinun suussasi: sillä JHVH on tuonut sinut pois Egyptistä väkevällä kädellä."

Sen tähden, samoin kuin raamatunlausekotelot kuvaavat uskollisuutta Israelin Elohimille (missä on lupaus pitää hänen Tooransa ajatuksissamme ja teoissamme), niin myös pedon merkki kuvaa uskollisuutta Allahille, islamin elohimille (missä on lupaus pitää Koraani ajatuksissa ja teoissa).
Meitä ei pitäisi yllättää se, että väärä uskonnollinen järjestelmä olisi erittäin tärkeää Israelin kansalle annettua Tooran käskyä (mitzvah) vastaan.


Pedon luku

Jae 17
"Ja ettei kukaan voisi ostaa tai myydä, ellei hänellä olisi merkkiä tai pedon nimeä tai hänen nimensä lukua.
Näyttää selvältä, että ilman uskollisuuden vannomista Allahille, joutuu kärsimään vakavia taloudellisia seurauksia. Ostaakseen ja myydäkseen (ja tämä voi pitää sisällään lopulta uhkan, että pidätetään tiettyjä kansoja ja maita saamasta öljyvaroja) täytyy omistaa joko pedon merkki (mikä tarkoittaa uskollisuuden vannomista Allahille ja hänen profeetalleen Muhammadille), pedon nimi (joka on islam) tai pedon nimen luku. Mitä "hänen nimensä luku" tarkoittaa?

Kreikan kielen sana, joka on käännetty sanalla "luku" on arithmos. Sillä on kaksi päämerkitystä aivan kuten sanalla "number" (numero: lukumäärä) on englannin kielessä. Se voi viitata kiinteään ja määrättyyn lukuarvoon, niin kuin numeroon kymmenen (number ten) tai viisisataa kuusikymmentäkaksi (562), tai se voi viitata epämääräiseen lukumäärään, kuten (väki)joukkoon. Asiayhteys määrää tyypillisesti sen, mikä sanan merkitys tulisi olla. Havainnollistaaksemme eroa, tutki näitä kahta englannin kielistä lausetta:

  • Six hundred and sixty-six is a number. (Kuusisataa kuusikymmentäkuusi on numero.)
  • A number of people gathered at the lake. (Joukko ihmisiä kokoontui järven rantaan.)
Ensimmäisessä lauseessa "number" (numero) viittaa selvästi tiettyyn numeroon. Kuitenkin, toisessa lauseessa, sana "number" saattaa tarkoittaa "joukkoa" (multitude). Itse asiassa voit muotoilla lauseen uudestaan ja kirjoittaa: "A multitude of people gathered at the lake."
Niinpä on mahdollista, ettei tämä jae viittaa lainkaan johonkin tiettyyn numeroon, vaan pikemmin ihmisten joukkoon?
Onko mahdollista, että jakeen merkitys on käsitelty tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin tämän kiertoilmaisun kautta?
"Ja ettei kukaan voisi ostaa tai myydä paitsi se, joka on vannonut uskollisuutta Allahille, tai kuului islamiin, tai oli osa sitä väkijoukkoa, joka harjoittaa islamin uskoa."
Valot ovat syttymässä päälle, tai sitten sinä ajattelet meidän tulleen hulluiksi. No, jatkakaamme ottamalla tiukka katse kaikkein tärkeimpään eli seuraavaan jakeeseen, joka oletettavasti kertoo itse numeron kuusisataa kuusikymmentä ja kuusi (666).

Jae 18
"Tässä on viisaus. Laskekoon se pedon luvun, jolla ymmärrys on: sillä se on ihmisen luku; ja hänen lukunsa on kuusisataa kuusikymmentä ja kuusi."
Oletetaanko (tässä), että meidän on laskettava jokin numero, joka on jonkin tyyppinen koodi jollekin tietylle miehelle?

Katsotaan ensiksi sanaa, joka on suomennettu sanalla "laskea". Se tulee sanasta psefidzoo, joka voi tarkoittaa: laskea, arvioida, tehdä laskelmia, päätellä, huomioida, päättää, järkeillä ja jopa äänestää. Ainoa muu kohta, jossa se esiintyy apostolisten kirjoitusten kreikan kielisissä käännöksissä on Luqa/ Luukas 14:28: "Jos joku tulee minun luokseni, eikä vihaa isäänsä, ja äitiään, ja vaimoaan, ja lapsiaan, ja veljiään, ja sisariaan, ja niin, jopa omaa elämäänsäkin, niin hän ei voi olla minun opetuslapseni. Ja kuka tahansa ei kanna omaa taakkaansa (ristiään), ja seuraa minua, ei voi olla minun opetuslapseni. Sillä kuka teistä aikoo rakentaa tornin, mutta ei istu ensin alas laskemaan [psefidzoo] kustannuksia, onko hänellä tarpeeksi varoja rakentaakseen se loppuun asti?" (Luukas/Luqa 14:26-28). Tämä käyttötapa on hyvin samanlainen kuin se, mistä luemme Ilmestyskirjan jakeessa 13:18. Se selventää meille sitä, että psefidzoo ei tarkoita välttämättä matemaattisen laskutoimituksen suorittamista, vaan pikemmin syvää harkintaa (arviointia). 

- Jeshua ei sanonut meille, että meidän tulisi kirjaimellisesti "laskea" kulut, vaan että meidän piti pikemminkin harkita syvästi sellaiseen tehtävään liittyviä kuluja.
Kun tajuamme tämän, niin voimme ymmärtää nyt jakeen jotenkin näin:
"Tässä on viisaus. Se, jolla on ymmärrys, arvioikoon pedon joukkoa: sillä se on ihmisen joukko; ja hänen joukkonsa on kuusisataa kuusikymmentä ja kuusi."
Tässä ei tunnu olevan mitään järkeä. Sanotaanko tässä, että islamilainen valtakunta muodostuu vain kuudestasadasta kuudestakymmenestä ja kuudesta ihmisestä? Se ei vaikuta niin kovin suurelta väkijoukolta. Älkäämme silti antako periksi liian nopeasti, vaan kaivautukaamme asiaan vielä vähän syvemmälle.

Arabialaista kirjoitusta, ei kreikkalaisia numeroita

Tästä ymmärryksestä olemme syvästi kiitolliset Walid Shoebat: lle, joka on tietääksemme ensimmäinen, joka on tullut tähän johtopäätökseen.
Tässä on nimi "Allah kirjoitettuna arabiaksi (luetaan oikealta vasemmalle):  Tässä on sama nimi käännettynä 90 astetta ja peilikuvana (eli käännettynä ympäri):

Seuraava grafiikka (alla) näyttää kuvan niin sanotusta "666":sta Ilmestyskirjan Codex Vaticanus käsikirjoituksesta, joka on peräisin ajalta noin 350 jaa., noin 250–300 vuotta myöhemmältä ajalta kuin Johanan kynäili Ilmestyskirjan:
“X” on oletettavasti kreikan kielen kirjan "khii", jota vastaa numero 600
keskimmäinen kiemura on oletettavasti kirjain "ksii", ja sitä vastaa numero 60;
 ja viimeinen merkki on oletettavasti ei enää käytössä oleva kirjain stigma, jota vastaa numero 6.

Jos ihmettelet sitä, mikä tuo pitkä vaakasuora viiva niin kutsuttujen kolmen numeron yläpuolella on, niin oppineet kertovat meille, että se on siellä sitä varten, että tunnistaisimme kirjaimet numeroiksi.
Kuitenkin, jos katsot tarkasti, niin näyttää siltä, ettei viiva ole ensimmäisen ja kolmannen "kirjaimen" päällä, vaan ainoastaan keskimmäisen päällä.


Jos katsot toisesta kuvasta Allahin nimeä ja vertaat sitä niin sanottuun toiseen kreikan kieliseen kirjaimeen ja vaakasuoraan merkkiin, niin huomaat mitä merkillisimmän yhtäläisyyden. Simon Altaf kertoo meille, että se voidaan ihan hyvin lukea arabiaksi nimenä "Allah".
Jos keskimmäinen "kirjain" ei olekaan kreikan kielen ksii, vaan se on osa Allahin nimeä, niin mitä ne kaksi muuta merkkiä kuvaavat? Voisivatko myös ne olla arabian kieltä?

Niin kutsuttu kreikan kielen kirjain stigma (äärimmäisenä oikealla) on todellisuudessa arabian kielen sana "bism" käännettynä sivuttain. 

Sana "bism" tarkoittaa "nimeen" tai "nimessä" (samoin kuin "b’shem" hepreassa).
Tässä on nyt sana "bism" arabiaksi:

(Kuva on kadonnut internetistä, samoin kuin alkuperäinen artikkeli)
Tässä se on käännetty 90 astetta ja peilikuvana (eli käännettynä ympäri):
(ks. ed.)

Tässä on löytämäni kuva, jossa verrataan arabian kielen kaunokirjoituksella kirjoitettua sanontaa "bismallah" Ilmestyskirjan "pedon merkkiin"Vertaa tätä sanaa niin kutsuttuun stigmaan Codex Vaticanuksessa. Johanan kirjoitti ilmeisesti ylös arabian kielisen käsikirjoituksen, joka näytettiin hänelle (vaikka hänellä ei ehkä ollut mitään ajatusta siitä, mitä se tarkoitti). 

Kun kopioijat ja lopulta kääntäjät katsoivat varhaisimpia käsikirjoituksia, niin heilläkään ei ollut mitään ideaa siitä, mitä se oli.
Sen sijaan he yrittivät saada sen näyttämään kreikan kielen kirjaimilta antaakseen sille jonkinlaisen merkityksen heidän käännöksissään. Tehdessään niin, he hutiloivat aidon arabian, ja vieläpä niin, että ne, jotka osaavat lukea arabiaa ihan hyvin, kertovat meille, että nämä niin sanotut kreikan kirjaimet voidaan lukea arabiaksi ihan helposti. 


Tässä valossa on tietoa lisäävää oivaltaa, että yksi kaikkein tärkeimmistä islamin sanonnoista on bismillah, joka on sanojen bism ja Allah yhdistelmä, ja tarkoittaa "Allahin nimeen". Itse asiassa Koraanin ensimmäinen sana on Bismillah!


Mutta entä sitten niin sanottu kreikan kirjain khii? Hyvin yksinkertaisesti, nämä ovat kaksi ristikkäin olevaa islamilaista miekkaa. Saadaksemme vahvistusta tälle ajatukselle, tässä on kuva Saudien vänrikin arvomerkistä vuodelta 1961. Nämä ristikkäin olevat miekat näyttävät lähes identtisiltä sen kanssa, mitä näemme Codex Vaticanus käsikirjoituksessa Ilmestyskirjan jakeessa 13:18.
Alkuperäisteksti on kadonnut netistä, samoin kuva sen myötä. Näitä samoja ristikkäisiä miekkoja käytetään kaikkialla islamilaisessa maailmassa. Esimerkiksi ristikkäiset miekat näkyvät Omanin valtion ja Egyptin Muslimiveljien lipuissa. Tässä näkyvä esimerkki on Hamasin lipusta, josta näkyy selvästi ristikkäiset miekat.

Tässä on linkki toiseen artikkeliin, jossa on samankaltaista todistelua aiheesta englanninkielellä: http://yeshuaforyou.com/markofthebeast.aspx


Sivun selityksen mukaan "pedon merkki on" englanniksi käännettynä: "and his multitude are in the Name of Allah" (ja hänen joukkonsa ovat Allahin nimessä).
Kun kaikki tämä tieto kootaan yhteen, niin voimme lukea jakeen "ymmärryksellä", niin kuin teksti käskee meidän tehdä:
"Tässä on viisaus. Se, jolla ymmärrys on, tarkatkoon pedon joukkoa: sillä se on ihmisen joukko; ja hänen joukkonsa on Allahin nimessä."
Tietysti se mies, johon viitataan, on Muhammad, koska kaikki, jotka harjoittavat islamia, ovat sen miehen seuraajia. He ovat tosiaankin sen miehen joukko. Nyt tässä on järkeä!


Johtopäätös

Johanan näki mahtavan näyn, jossa oli tärkein arabian kielinen sanonta islamilaisessa maailmassa: bismillah (Allahin nimeen).
Koraani alkaa näillä sanoilla; ja silti, ilmaisu ei syntyisi vielä 500 vuoteen sen jälkeen, kun Johanan kirjoitti sen! Totisesti, miten suuri onkaan JHVH meidän Elohim!

Ensimmäinen peto edustaa sotaisaa islamia ja toinen peto edustaa sen väärää Messiasta, lopun ajan Mahdia. Seitsemännen vuosisadan islamin ankaruus ja raakuus herää henkiin ja se on oleva hirmuinen näky todistaa.
Islamin miekkoja on alettu vasta päästämään irti Israelia vastaan (Juudaa ja myös kymmentä sukukuntaa vastaan) – ehkäpä yksi miekka on tarkoitettu juutalaisille ja toinen miekka kristityille. Joka tapauksessa, lopussa JHVH saa voiton, ja Allah ja hänen profeettansa tuhotaan.  

[1] Suuren punaisen lohikäärmeen seitsemän päätä edustavat seitsemää kuningaskuntaa tai valtakuntaa, jotka ovat yrittäneet tuhota Israelin ikiajoista lähtien. Ne voidaan tunnistaa: Egypti, Assyria, Babylon, Meedo-Persia, Kreikka, Rooma ja islam.

[2] Danielin kirjan seitsemännen luvun (Keski-Idän kansoja) ja Ilmestyskirjan 13. luvun kymmenen sarvea ovat Edom, ismaelilaiset, Mooab, Hagrilaiset, Gebal, Ammon, Amalek, filistealaiset, Tyyro ja Assyria.

[3] Me tarkoitamme "Israelin sukukunnilla" ensisijaisesti kansoja Länsi-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Etelä-Afrikassa, Australiassa, Uudessa Seelannissa, Israelissa, jne., joissa kahdentoista sukukunnan jälkeläiset runsaslukuisina asuvat.

[4] Saudi-Arabian lipun ei niin kovin hienovarainen merkitys (islamilaisen maailman alku- ja keskuspaikka), kun se on tehty Shahadaa alleviivaavasta miekasta, pitäisi olla selvä – alistu Shahadan uskontunnustukseen tai kuole miekkaan.HaDerech is a freewill, private (non-corporate) website for those interested in exploring the truths of Scripture as understood by us. Unless otherwise stated, Stephen Allen authored the material on this site. You are free to share (copy, distribute, and transmit) the material on this site as provided by the Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
It is written, “Thou shalt not steal” (Exodus 20:15).


___Erdogan Has Just Been Declared The Leader Of The Entire Muslim World, Muslims Are Already Calling Him God

erdogan-hayrettin
On the right, Hayrettin Karaman , the main Fatwa giver in Turkey who is announcing to prep Erdogan as Caliph of the Muslim World
By Walid Shoebat

Below we will discuss a multitude of biblical references to show how far this one man matches what Scripture refers to as “the man of sin,” but before we do, 2016 will yield much to monitor Turkey’s rise to a Caliphate system which its initiation was sparked when on this Friday, Hayrettin Karaman, Erdogan’s main Fatwa giver issued some very strange declarations.

Erdogan wants to become “chief” and “prince” of Meshech and Tubal (Ezekiel 38:2, Mushki and Tabalani in Asia Minor/Turkey).  He is changing set laws (Daniel 7:25) to make solid his princely title
.


For the first time in 13 years, the Turkish AKP, led by President Erdogan and Prime Minister Davutoglu, has lost its majority hold on the parliament which held 312 of the 550 seats in parliament and now only holds 258 seats while the other three (CHP, MHP and HDP) now has 292 seats.
So does this set back mean the end for Erdogan and the AKP Party and are we to now eliminate the man of Turkey as the wrong candidate from being the Antichrist?
Hardly.
In fact, such a loss bolsters the biblical argument since unlike what most imagine, that the Antichrist storms in because through his charisma he gains a popular vote. On the contrary, Antichrist, as we are told by Daniel, does not gain prominence by majority support:
“With the force of a flood they shall be swept away from before him and be broken, and also the prince of the covenant. And after the league is made with him he shall act deceitfully, for he shall come up and become strong with a small number of people.” (Daniel 11:23)
The Antichrist, when he emerges, he forms a league and advances with a small number of supporters. Historically, the AKP began from a small number of people, the Refah Welfare Party which participated in the 1991 elections in a triple alliance with the Nationalist Movement Party (MHP) and the Reformist Democracy Party (IDP) to gain 16.9% of the vote. It was truly the incumbent PresidentRecep Tayyip Erdoğan, a former member of the party, but later founded Justice and Development Party (AKP) who catapulted the AKP to what it is today which still holds over 40 percent of the seats defeating all the other three. This is truly a victory for the Erdogan who started with “a few number of people”.
And now that Erdogan will uproot the three horns in Turkey’s government, 2016 will have major consequences to world events, especially prophetically, and by 2018, we estimate the prophetic scene will be very clear and by 2023, we foresee that all hell will break loose.

“If Tayyip Erdoğan shifts to a presidential system, he will probably assign advisors from the regions under the caliphate and open representative agencies of all Islam Union nations in that 1,005-room [the presidential palace] in Beştepe,” said Dilipak speaking at a conference organized by AKP Toronto Election Coordination Center in Canada.
Dilipak also added that Erdoğan would assign advisers for all Muslim nations in the world. Erdoğan has been known for his longtime aspiration for a presidential (in reality Caliphate) system in the country.
The crowds waves to him the 
“fiery redhyacinth blue, and sulfur yellow” (Revelation 9:17). It would be a matter of time to get these colors into their new emblem.
(Updated King James Version: Ilm. 9:1717. And thus I saw the horses in the vision, and them that sat on them, having breastplates of fire, and of jacinth, and brimstone: and the heads of the horses were as the heads of lions; and out of their mouths issued fire and smoke and brimstone. )

(Kirkkoraamattu 1933/38 ingresseillä: Ilm. 9:17
17. Ja tämänkaltaisilta minusta näyttivät hevoset ja niiden selässä istujat näyssä: ratsastajilla oli tulipunaiset ja tummansinervät ja tulikivenkeltaiset haarniskat; ja hevosten päät olivat kuin leijonain päät, ja niiden suusta lähti tuli ja savu ja tulikivi. )

After the victory, Erdogan’s supporters waved the fiery red, hyacinth blue and sulphur yellow banners that resemble the Islamist party.

Erdogan-supporters-fiery redhyacinth blueand sulfur yellow

Erdogan matches Habakkuk who speaks of Antichrist as “the Proud Man” who “enlarged his desires as hell, and is as death, and cannot be satisfied, but gathereth unto him all nations, and heapeth unto him all peoples” (2:5). Erdogan is definately a “proud man” who desires to “gather unto him all nations” in his neo-Ottoman Caliphate dream to unite the Muslim world. He denies Father and Son (1 John 2:22) and “does not honor the God of his fathers” as Turkey at one point in time was Christian.

http://graviolateam.blogspot.fi/p/erdogan-has-just-been-declared-leader.html
___

Raamatun profetiat ja antikristus

Palestiinalaiskristitty, Walid Shoebatin, näkökulma lopun ajoista ja tulevasta antikristuksesta.
23211 katselua
 Ensilähetys: marraskuu 20, 2015, Taivas TV7
 Kesto: 80 min
 Puhutut kielet: englanti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!