maanantai 4. heinäkuuta 2016

Lääkäri Antti Heikkilä: Helsingin Sanomat parjaa ja harhauttaa

Lääkäri Antti Heikkilä:
Helsingin Sanomat parjaa ja harhauttaa

Julkaisemme referaatin lääkäri Antti Heikkilän 13.6. kirjoittamasta vastineesta Helsingin Sanomien mustamaalausartikkeliin. Heikkilä on tunnettu lääketeollisuuden kriitikko.
Helsingin Sanomat ja erityisesti toimittaja Juha Typpö suivaantuivat alkukesästä, kun Heikkilää haastateltiin Arman Pohjantähden alla –televisio-ohjelman ravintojaksossa.
Arman Alizadin dokumenttisarja on herättänyt useaan otteeseen julkista vastustusta siksi, että haastatteluissa ovat päässeet ääneen myös yhteiskunnallisen ja ”poliittisesti korrektin” valtavirran ulkopuolella elävät ihmiset. He ovat saaneet puhua näkemyksistään varsin vapaasti ilman perinteistä mediasensuuria:
”Arman on ilmeisesti tämän hetken paras suomalainen journalisti, vaikka on koulutukseltaan vaatturimestari. Arman tekee ohjelmia, joista koko Suomi puhuu. Etenkin Hesari on ideologisen harhautuksen keskeinen lähde. Hesarilla on oma agenda, jonka mukaan maailmaa muokataan. Siksi Arman pännii monia.
Ylen viimeinen mohikaani, Pekka Ervastikin sai kenkää. Ervastia tulee ikävä. […] Pelko on vallannut media-alan, sillä kukaan ei uskalla sanoa mitään irtisanomisen pelossa.”
Heikkilää parjanneen artikkelinsa ”asiantuntijaksi” HS oli ennalta-arvattavasti valinnut elintarviketeollisuuden lobbaajan Mikael Fogelholmin.
Vähemmän yllättäen HS ei antanut Heikkilälle edes mahdollisuutta vastineeseen, joten lehden lukijoille jäi kokonaan pimentoon, mitä mustamaalattu lääkäri todella ajattelee.

HS pimittää ”asiantuntijoidensa” taustoja

Mikä tärkeintä, Heikkilää antaumuksella inhoavan Fogelholmin omista taustoista ja sidosryhmistä ei kerrottu sanaakaan HS:n lukijoille.
Artikkelista välittyi mielikuva objektiivisesta professorista, jonka ainoa toimintamotiivi on pyyteetön pyrkimys totuuteen. Kotisivuillaan Heikkilä asettaa HS:n artikkelin kontekstiin:
”Juopa [Heikkilän ja Fogelholmin välillä] on saanut alkunsa, kun taannoin kerroin Fogelholmin tekevän sokeritutkimusta Coca-Colan piikkiin. Yhdysvalloissa sokeroitujen virvoitusjuomien myynti on romahtanut paljolti ihmisten tietoisuuden kasvun myötä. […]
Sokeroitujen juomien ympärille rakentunut teollisuus elää iltaruskon aikaa. Coca-Cola yrittää epätoivoisesti iskeä takaisin. Se on palkannut kansainvälisen joukon selvittämään sokerin osuutta sairauksien synnyssä. Tuossa joukossa on myös Fogelholm.
Kyse on samanlaisesta ”tieteestä” kuin aikoinaan tupakkateollisuuden kohdalla, jolloin epämääräinen joukko maksettuja tutkijoita totesi, ettei se tupakka ole niin vaarallista kuin selitetään. Näin tupakan vaarat vesitettiin sekoittamalla tavallisten kuluttajien päät. Hämmennys aiheutti sen, ettei tupakan myynti vähentynyt, vaan kasvoi.”
Fogelholm saa helposti palstatilaa suurissa tiedotusvälineissä, joissa hän veisaa nyt Coca-Colan virttä sokerituotteiden ”vaarattomuudesta”. Harmillista tämä on Heikkilän mukaan siksi, että monet epäterveellisesti syövät suomalaiset voivat saada Fogelholmin haastatteluista tukea ja jopa oikeutuksen vaarallisille elämäntavoilleen.
Fogelholm sai professorin tittelin pian sen jälkeen, kun hän oli Lääkärilehdessä tyrmännyt Heikkilän ensimmäisen diabetesaiheisen kirjan kummallisilla olkinukkeargumenteilla.
Vaikka Fogelholm ei kyennyt kumoamaan Heikkilän kirjan argumentteja, oli Lääkärilehden julkaisema artikkeli selkeä viesti kaikille alan ammattilaisille: toisinajattelijat tullaan nöyryyttämään julkisesti ja heistä tehdään epähenkilöitä.
Keskiverto lääkäreitä ei kiinnosta se, oliko Fogelholm oikeassa – heitä kiinnostaa vain oma maineensa ja toimeentulonsa. ”Virallisen totuuden” julkinen kyseenalaistaminen voi merkitä loppua uralle ja ammatillisille verkostoille. Valtamedia iskeekin mustamaalausartikkeleillaan ihmisen selviytymisviettiin ja perimmäisiin sosiaalisiin tarpeisiin.
Lääkärilehti ei tietenkään suostunut julkaisemaan Heikkilän vastinetta.

Valtamedia manipuloi julkista keskustelua häpeän ja nöyryytyksen avulla.

Valtamediasta markkinointikoneistoksi

Heikkilä kertaa vastineessaan tutkimustuloksia, joissa sokeri yhdistetään muun muassa länsimaiden lihavuusepidemiaansydäntautiinverenpainetautiinhaimasyöpään ja pahimman laatuiseenprostatasyöpään. Hän muistuttaa, että sokerin pois jättämisen on todettu tehostavan syövästä paranemista.
Olemme aiemmin myös julkaisseet referaatin Heikkilän artikkelista, jossa hän kuvailee diabeteksen ja sokeripitoisen ruokavalion yhteyttä.
Miksi Suomessa ei sitten julkisuudessa keskustella koko aiheesta? Heikkilän mukaan ”Suomen media on muuttunut pelkäksi markkinointikoneistoksi”.
Kansalaiset ovat alistuneet valtamedian tahdottomiksi holhokeiksi, jotka eivät kyseenalaista poliittisesti korrekteja ”totuuksia”. Samalla kansasta ja toimittajista on tullut entistä herkkänahkaisempia: ”Pieni särö omassa uskomusjärjestelmässä saa ihmiset raivon partaalle.”
Suomessa tuoreet toimittajat oppivat pian ”talon tavoille” sekä ymmärtämään, millaisilla artikkeleilla palkkapussi paisuu ja millaisilla teksteillä urakehitys voi tyssätä kuin seinään. Arvostetun ja hyväpalkkaisen toimittajan tärkein ominaisuus kritiikitön luottamus vallanpitäjiin. Sama koskee myös ravintoterapeutteja, jotka elävät symbioosissa valtamedian kanssa.
Mitä suuret edellä, sitä Suomi perässä. Heikkilä toteaa, että suomalaiset valtavirtaiset ravintoterapeutit apinoivat kaikki ideansa amerikkalaisilta guruilta. Yhdysvaltojen ravintoterapeuttiyhdistys on puolestaan ruokateollisuuden lobbausjärjestö, jonka tavoitteena on tehdä rahaa eikä edistää kansanterveyttä.
Toivoa ei kannata kuitenkaan vielä hylätä, sillä kasvava joukko ravintoterapeutteja on päättänyt haastaa suurpääoman sekä alansa valtavirtaiset julkaisut. Heikkilä mainitsee nimeltä yhdysvaltalaisen Marion Nestlen, joka edustaa uutta totuuteen pyrkivää liikettä.
Heikkilä valittelee sitä, että Suomessa ravintokeskustelukulttuuri on kaukana jopa Britannian ja Saksan kaltaisten maiden jäljessä. Englannissa esimerkiksi The Guardian on jo useaan otteeseen myöntänyt, etteivät valtavirtaiset ravintosuositukset ole onnistuneet torjumaan liikalihavuuden epidemiaa.
Vähähiilihydraattinen ruokavalio on saanut kannatusta muun muassa Daily MailinThe Timesin jaThe Telegraphin artikkeleissa sekä Brittien lihavuusfoorumin julkaisuissa. Suomessa tämä ei tulisi kuuloonkaan.
drug-prices1

Teollisuuden vaarallisin vihollinen

Taistelua ei ole kuitenkaan suinkaan vielä voitettu myöskään Suomen ulkopuolella. Esimerkiksi kansainvälisistä ajojahdeista Heikkilä nostaa eteläafrikkalaisen Tim Noakesin, joka on vähähiilihydraattista ruokavaliota kannattava professori.
Lehdistö hyökkäsi Noakesia vastaan täydellä voimalla, kun hän suositteli raskaana olevia naisia välttämään hiilihydraatteja diabeteksen ehkäisemiseksi.
Noakes itse uskoi aiemmin valtavirran suosittelemaan runsashiilihydraattiseen ruokavalioon, mutta luopui median ravintosuosituksista sairastuttuaan diabetekseen. Vähähiilihydraattinen ruokavalio paransi diabeteksen, mikä sai Noakesin vakuuttumaan siitä, että viralliset suositukset ovat pahasti virheellisiä.
Valtamedian ja ruokateollisuuden kannalta Noakesin kaltaiset arvostetut, valtavirrasta oma-aloitteisesti ulos loikkaavat asiantuntijat ovat suurin mahdollinen uhka. Siksi heidät pyritään joko vaikenemaan kuoliaaksi tai mustamaalaamaan täydellisesti.
Heikkilän mielestä suuryhtiöiden ahneus voi koitua lopulta kuitenkin niiden tuhoksi. Diabeteksen hoitokustannukset paisuvat länsimaissa ja tulevat Heikkilän mukaan lopulta ”romuttamaan koko terveydenhoidon”:
”Diabeteksen lisääntyminen on huima ja vajaassa kymmenessä vuodessa hoitokustannukset tulevat yli kaksinkertaistumaan.”
Voisiko mädän järjestelmän raunioista nousta jotain uutta ja terveempää?
Heikkilä ehdottaa, että Kela korvaisi epäonnistuneen Terveyden ja hyvinvoininin laitoksen ja tekisi tutkimuksen vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta diabeteksen hoidossa. Tutkimustyö täytyy siirtää korruption ulottumattomiin, mikäli suomalaisten kansanterveys tahdotaan pelastaa.

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Karnosiini vaimentaa vanhenemis- ja sairausgeenejä

Karnosiini vaimentaa vanhenemis- ja sairausgeenejä

Karnosiini vaimentaa vanhenemis- ja sairausgeenejä,
osoittavat 
geenitutkimukset. 

Geenien ja ravintotekijöiden vuorovaikutusten tutkiminen,
 nutrigenomiikka, on saattanut ravitsemuksen ja myös ravintolisien käytön uuteen valoon. Karnosiini edistää myös mielenterveyttä, ilmenee Pittsburghin yliopiston psykiatrian professorin johtamasta tutkimuksesta (2012). Epäterveelliset ruokatavat, kuten liiallisten hiilihydraattien, ns. roskaruoan syönti ja virvoitusjuomien juonti, myötävaikuttavat geenivirheiden laukeamiseen sairauksina ja päinvastoin: terveellinen ruoka ja ravintolisät voivat ehkäistä, vaimentaa ja jarruttaa sairauksia ja ennenaikaista vanhenemista. Terveellinen ravitsemus, oikeat ravintolisät ja liikunta lisäävät vuosia elämään ja elämää vuosiin.

Ihmisen genomissa on noin 30 000 geeniä, joista noin 70 % sijaitsee aivoissa. Genomi koostuu äidiltä ja isältä periytyneistä tuman perintötekijöistä sekä äidiltä periytyneistä mitokondrioiden perintötekijöistä. Biogerontologiassa puhutaan gerontogeeneistä, jotka nopeuttavat vanhenemismuutoksia soluissa ja kudoksissa. Gerontogeenien vastavaikuttajia kutsutaan vitageeneiksi. Niistä tunnetuimpia on sirtuitiini-1 (SIRT-1), jota karnosiini ja resveratroli aktivoivat.
Gerontogeneeiksi kutsutaan sellaisia geenejä, joihin on tullut vanhenemismuutoksia aiheuttavia virheitä. Nämä geenit eivät ole ihmisen alkuperäisiä terveitä geenejä (vaan muuntuneita virheellisiä geenejä), joten niitä kutsutaan myös ´virtuaaligeeneiksi´.
Käsitys gerontogeeneistä sopii hyvin vanhenemisen evoluutioon. Solujen luonnollista elinikää ja ohjelmoitua kuolemaa säätäviin geeneihin ilmaantuvat satunnaiset virheet heikentävät solujen kykyä korjata vanhenemista ja sairastumista aiheuttavia muutoksia. Toisin sanoen solujen huolto-, siivous- ja korjausjärjestelmä alkaa pettää, solut alkavat voida huonosti, ne sairastuvat, vanhenevat ja kuolevat ennen aikojaan. Solujen jakaantuessa uudestaan ja uudestaan geenit kopioivat geneettisen informaation, mutta siihen tulee virheitä, aivan kuten valokopioihin, joita otetaan yhä uudestaan ja uudestaan edellisestä kopiosta. Ihminen alkaa vanheta ennen aikojaan homeostaasin (tasapainotilan) eli homeodynamiikan horjuessa [1]. Jos haluat jarruttaa vanhenemista, anti-aging-toimenpiteiden pitää kohdistua soluihin. Karnosiini ehkäisee myös harmaakaihia, ilmenee monista tutkimuksista (Abdelkader ym. 2015).
Geenien ja ympäristön manipulaatio tarjoaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden ehkäistä ja jarruttaa sairauksiin liittyvää patologista vanhenemista. Geeniterapia, ravinto- ja kosmeettiset aineet sekä elintapojen kohentaminen ovat uusia keinoja, joilla voidaan aktivoida vitageenejä. 

Karnosiini 
on osoittautunut erinomaiseksi vitageenien aktivaattoriksi, jokatutkimuksen mukaan ehkäisee DNA-vaurioita ja italialaisten geentitutkijoiden mukaan myös gerontogeenien vaikutuksia ja siten myös vanhenemismuutoksia [1]. Karnosiini ehkäisee ja hidastaa myös Alzheimerin tautia, osoittavat geenitutkijoiden ja neurotieteilijöiden tutkimukset (Corona ym. 2011, Kawahara ym. 2014). Karnosiinilla on tärkeä tehtävä sydämen suojaamisessa (Liu ym. 2016).

Mitä vanheneminen on?

Evoluution kannalta tarkasteltuna ihmisen vanheneminen alkaa hedelmällisen iän jälkeen, toisin sanoen sitten kun ihminen saattanut maailmaan seuraavan sukupolven. Sen jälkeen elimistössä alkaa tapahtua luonnostaan vanhenemismuutoksia (ilman sairauksiakin), jotka kaksinkertaistuvat aina kahdeksassa vuodessa.
Terveys ja pitkäikäisyys riippuvat suuresti biologisten (geneettisten), psyykkisten ja ympäristötekijöiden onnistuneesta ja dynaamisesta vuorovaikutuksesta. Solujen vanheneminen johtuu satunnaisten ja lisääntyvien molekulaaristen vaurioiden syntymisestä ja siitä, ettei solujen korjaus- ja huoltojärjestelmä enää toimi kunnolla. Niin käy eritoten silloin, kun ihminen on sairastunut johonkin krooniseen tautiin. Silloin alkaa yleensä myös patologinen vanheneminen, joka kiihdyttää ikääntymismuutoksia. Solujen huoltojärjestelmän pettäessä niihin kertyy myrkyllisiä yhdisteitä, jotka muuttavat solun normaaleja toimintoja ja vanhentavat sitä. Vanhentavia (katabolisia) sairauksia ovat useimmat kansantaudit, kuten luukato, sydän- ja verisuonisairaudet, reuma- ja keuhkotaudit, Alzheimerin ja Parkinsonin taudit sekä syöpä.

Telomeerien kuluminen

Telomeerit ovat kromosomien päissä olevia ikäkelloja, ´langanpätkiä´, aivan kuten kengännauhojen päissä olevat muovisuojat. Telomeerit kuluvat joka kerta solun jakautuessa. Mitä nopeammin ne kuluvat, sitä nopeammin solu vanhenee ja kuolee. Telomeerien kulumista on verrattu myös kengänpohjien kulumiseen. Mitä nopeammin pohjat kuluvat, sitä nopeammin kengät vanhenevat. Tupakointi, runsas alkoholin käyttö, voimakas pitkäaikainen stressi, lihavuus ja monet krooniset sairaudet kuluttavat telomeerejä, ja ne voivat lyhentää ihmisen ikää jopa 7 vuotta. Telomeerien nopea kuluminen lisää riskiä sairastua syöpään. Telomeerien kulumista voidaan hidastaa välttämällä epäterveitä elintapoja ja ottamalla ruoan lisänä karnosiinia [2] ja väkevöityä kalaöljyä.
Kuva 1. Telomeerit ovat kromosomien päissä oleviä "ikäkelloja", joiden nopea kuluminen vanhentaa ihmistä. Karnosiini suojaa telomeerejä kulumiselta (lue lisää).

Mitokondrioiden merkitys vanhenemiselle

Jokaisessa solussa on satoja pienoisvoimalaitoksia, mitokondrioita. Niiden määrää voidaan lisätä säännöllisellä kuntoliikunnalla. Mitokondrioiden kunnolla on keskeinen merkitys monissa tavallisissa aineenvaihduntasairauksissa (esim. diabetes ja sydän- ja verisuonitaudit) ja vanhenemisessa.
Kuva 2. Mitokondriot ovat pieniä bakteerien kokoisia solun organellejä, joissa on ulko- ja sisäkalvot sekä runkorakenne. Mitokondriot muuntavat ravintoa ja happea energiaksi solujen käyttöön. Mitokondrioiden vuotaminen vanhentaa ihmistä ja altistaa kroonisille sairauksille. Mitokondrioiden kuntoa ja toimintoja voidaan suojata liikunnalla ja ravintolisillä, mm. karnosiinilla, ubikononilla ja E-EPAlla. Ne suojaavat mitokondrioita muun muassa statiinien haittavaikutuksilta.
Mitokondriot muuntavat ravintoaineita (etenkin glukoosia) ja happea energiaksi, jonka varassa elimistö toimii. Mitokondrioiden DNA:n (mtDNA) tila on ratkaisevia terveydelle. Jokaisessa mitokondriossa on satoja mtDNA-ketjuja, jotka koodaavat soluhengitykselle välttämätöntä oksidatiivista fosforylaatiota, toisin sanoen adenosiinitrifosfaatin (ATP:n) tuotantoa. Jokaisessa solussa on siis tuhansia mtDNA-ketjuja.
mtDNA:n ilmentymisessä, jakautumisessa ja huollossa ilmenevät häiriöt altistavat pitkäaikaisille sairauksille, kuten tyypin 2 diabetekselle, syöpätaudeille ja rappeuttaville keskushermoston sairauksille (Alzheimerin ja Parkinsonintaudit). Niitä voidaan ehkäistä ja hoitaa huolehtimalla mtDNA:sta mm. antioksidanteilla [3] .
Terveen ihmisen mitokondriot tuottavat vuorokaudessa noin 6 kiloa ATP:tä, jota mm. sydänlihas tarvitsee kyetäkseen lyömään noin 100 000 kertaa ja kierrättämään 10 tonnia verta päivässä! Jos mitokondrioiden toiminta heikkenee, siitä kärsivät sydän, lihaksisto, aivot ja muut elimet. Tässä yhteydessä on syytä huomauttaa, ettei sydäntautien lääkehoito lainkaan tähtää sydänlihaksen energian saannin lisäämiseen, päinvastoin monet lääkkeet (beetasalpaajat ja ACE:n estäjät) heikentävät sitä entisestään. Beetasalpaajat ja kolesterolilääkeet (statiinit) riistävät sydänlihakselta ubikinonia (Q10), joka on välttämätön yhdiste energian tuotannossa. Digoksiini (digitalis) puolestaan riistää sydänlihakselta magnesiumia ja B-vitamiineja, jotka ovat välttämättömiä energian tuotannossa. Eritoten diabeetikoilla on B1-vitamiinista (tiamiinista) huomattavaa puutetta, mikä altistaa heidät sydäntaudeille. Benfotiamiini on tehokkain ja turvallisin B1-vitamiini diabeetikolle. Se normalisoi sokerin palamista ja ehkäisee siten vapaiden radikaalien syntyä mitokondrioissa.
Aivan kuten vanhat tehtaat myös vanhat mitokondriot tuottavat ympäristölleen haitallista jätettä. Se lisää kudoksissa vapaiden radikaalien ja tulehdussytokiinien määriä, jolloin vanheneminen kiihtyy [4, 5]. Ubikinoni (vähintään 50 mg/vrk), magnesium, C-vitamiini, lysiini, karnitiini, karnosiini ja omega-3-rasvahapot edistävät mitokondrioiden energian tuotantoa. Erityisesti E-EPA suojaa ja korjaa mitokondrioiden kalvoja ja ehkäisee niiden vuotamista (kuin hapettuneet paristot). Ne hidastavat sydämen ja koko ihmisen vanhenemista.

Inflammaging (tulehdus vanhenemismuutoksissa)

Gerontologit ja neurotieteilijät käyttävät käsitettä ´ inflammaging ´ (tai inflamm-ageing) kuvaamaan hiljaisen kroonisen tulehduksen (inflammaation) merkitystä vanhenemisprosessissa [6,7]. Tulehdus vanhentaa ihmistä ja sairastuttaa hänet ennen pitkää. Tässä yhteydessä ei tarkoiteta keuhkokuumetta eikä muuta fulminanttia tulehdusta, vaan subkliinistä hiljaista inflammaatiota, joka ilmenee tulehdussytokiinien (CRP, TNF- a , IL-1, IL-6 jne.) lisääntymisenä veressä, syljessä, selkäydinnesteessä ja muissa kudoksissa. Myös lihavuus on krooninen tulehdustila, joka selittää lihavuuteen liittyviä muita sairauksia ja ennenaikaista vanhenemista. Tulehdus vähentää aivoperäisen hermokasvutekijän (BDNF) pitoisuutta, mikä altistaa muun muassa masennukselle (joka onkin vanhemmiten yleistä). Tulehdus vaurioittaa myös aivotursoja (hippokampuksia), jotka huolehtivat mm. muistitoiminnoista.
Immunosenesenssi, immunologinen vanheneminen, tarkoittaa sitä, että iän myötä immuunijärjestelmään ilmaantuvat muutokset kiihtyttävät vanhenemista. Erityisen tärkeä on rasvoista (varsinkin omega-6:sta) aiheutuva tulehdussytokiinien lisääntyminen ja niiden haitallinen vaikutus immuunipuolustukseen. Silloin mm. immuunijärjestelmän T-soluissa tapahtuu monia haitallisia muutoksia. Immunosenesenssi (kuten gerontogeenienkin ilmentyminen) johtuu myös siitä, että iän myötä solujen huolto- ja korjausjärjestelmät pettävät. Evoluutio ei ole varustanut ihmistä immunosenesenssiä vastaan, sillä evolution kannalta ikääntyvä ihminen on jo täyttänyt lisääntymistehtävänsä ja hän joutaa kuolla pois. Tämä näkökulma selittää uudella tavalla vanhenemisen mekanismeja ja ikääntymiseen liittyvien tautien patogeneesia (syntytapaa).
Lihominen vanhentaa, koska se tuottaa tulehdussytokiineja ja heikentää immuunipuolustusta. Lihomiseen liittyy monia kroonisia sairauksia, joiden syntymekanismista solutasolla on juuri saatu uutta tietoa (lue lisää).
Itsehoidon kannalta on kiinnostavaa tietää, että kalaöljyn EPA-rasvahappo on tehokas NF-kappaB:n vastavaikuttaja ja BDNF:n suojaaja. Tämä selittää miksi E-EPA-niminen kalaöljy voi ehkäistä ja hidastaa vanhenemismuutoksia ja masennusta. Ennestään tiedetään, että EPA-rasvahappo muuntuu kudoksissa resolviini-nimisiksi nanomolekyyleiksi, jotka ovat tehokkaita tulehduksen estoaineita.

Esimerkkinä luukato

Luukadossa eli osteoporoosissa luusto menettää mineraalejaan ja haurastuu, minkä seurauksena ikääntyvän ihmisen selkäranka painuu kasaan ja kaatumisen seurauksena voi tulla luunmurtuma. Tulehdus (inflammaatio) heikentää luuston aineenvaihduntaa. Monet tulehdussytokiinit säätävät luuta muodostavien osteoblastien ja sitä hajottavien luunsyöjäsolujen (osteoklastien) toimintaa. Luukato yleistyy iän myötä, koska tulehdussytokiinit ja gerontogeenit lisääntyvät. Luukato on siis käytännön esimerkki inflammagingista [8, 9]. Sitä tulisi torjua liikunnalla ja ravintolisillä.

Esimerkkinä diabetekseen liittyvä munuaisvaurio, diabeettinen nefropatia

Diabeettinen munuaisvika johtuu useista proteiineista, ympäristötekijöistä ja geenivirheistä, joita koholla oleva verensokeri ja valkuaisaineiden ja rasvojen sokeroitumisesta syntyvät myrkylliset yhdisteet (mm. AGE:t eli glykaation lopputuotteet) aiheuttavat. Ne tuottavat monia muutoksia aineenvaihdunnassa, hemodynamiikassa (verenkierrossa) ja solujen sisällä. Kohonnut sokeripitoisuus tuottaa tulehdussytokiinejä, ja diabeetikon elimistössä glukoosi palaa väärällä tavalla (kuvassa polyoli-, heksosinaasi- ja proteiinikinaasi C -teitä [PKC]), jolloin mitokondrioissa muodostuu ylimäärin myrkyllisiä vapaita radikaaleja (kuvassa ROS). Ne tuhoavat mm. munuaiskeräsiä. Karnosiini on osoittautunut erinomaisen hyväksi munuaisia suojaavaksi yhdisteeksi [10]. Erään tutkimuksenmukaan karnosiini pääsee hyvin munuaiskudokseen, jota se suojaa. Karnosiini metaboloituu munuaisessa, ja suojaa sitä kohonneen sokeripitoisuuden haitoilta (Peters ym. 2015). Benfotiamiini puolestaan estää glukoosin palamisen vääriä reittejä ja ohjaa sen normaalille tielle (pentoosifosfaattireitille), jolloin soluihin ei kerry myrkyllisiä palamisjätteitä. 
Kuva 3. Kohonneen verensokerin (hyperglykemian) aiheuttamat biokemialliset muutokset, jotka johtavat munuaisten vaurioitumiseen. Huomaa munuaisia suojaava karnosiini kuvassa oikealla. Lähde [9].Suurenna kuva.


http://www.tritolonen.fi/artikkelit/186-karnosiini-vaimentaa-vanhenemis-ja-sairausgeeneja
Kirjallisuutta
Peters V, Klessens CQ, Baelde HJ, et al. Intrinsic carnosine metabolism in the human kidney. Amino Acids. 2015 Jul 24. PubMed
Abdelkader H, Swinden J, Pierscionek BK, Alany RG. Analytical and physicochemical characterisation of the senile cataract drug dipeptide β-alanyl-L-histidine (carnosine). Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. 2015 Jun 3;114:241-246. doi: 10.1016/j.jpba.2015.05.025.
Kawahara M, Mizuno D, Koyama H, et al. Disruption of zinc homeostasis and the pathogenesis of senile dementia. Minireview. Metallomics, 2014, Advance Article DOI: 10.1039/C3MT00257H
Sale C, Artioli GG, Gualano B, et al. Carnosine: from exercise performance to health. Amino Acids. 2013 Mar 12.
Hipkiss AR, Cartwright SP, Bromley C, et al. Carnosine: can understanding its actions on energy metabolism and protein homeostasis inform its therapeutic potential? Chemistry Central Journal 2013,7:38 doi:10.1186/1752-153X-7-38 Published: 25 February 2013 Free Full Text pdf
Hipkiss AR. Parkinson’s Disease and Type-2 Diabetes: Methylglyoxal may be a Common Causal Agent; Carnosine could be Protective. Molecular Medicine and Therapeutics 1:2. 2012 doi:10.4172/2324-8769.1000104 Free Full Text pdf
Corona C, Frazzini V, Silvestri E, et al. Effects of dietary supplementation of carnosine on mitochondrial dysfunction, amyloid pathology, and cognitive deficits in 3xTg-AD mice. PLoS One. 2011;6(3):e17971.doi:10.1371/journal.pone.0017971

Superfoodeilla tarkoitetaan ruoka-aineita, joilla on erittäin korkea ravinnetiheys

Superfoodeilla tarkoitetaan ruoka-aineita, joilla on erittäin korkea ravinnetiheys. 

Toisin sanoen superfoodit sisältävät paljon ravinteita (runsaasti vitamiineja, hivenaineita ja mineraaleja) tiiviissä ja helppokäyttöisessä muodossa. Superfoodit tunnistaa usein tummasta ja syvästä väristä, eikä niistä löydy E-koodien täyttämää tuoteselostetta, sillä superfood on mahdollisimman luonnollista, usein villinä kasvavaa ravintoa.

Koska näitä superfoodeja on käytetty ravintona jopa vuosituhansia sitten, niihin liittyy usein jonkinlaista mystiikkaa.

Superfoodeja on käytetty myös vaihdannan välineenä rahan asemasta! Monet superfoodit kasvavat haastavissa ja karuissa olosuhteissa, jonka vuoksi niillä on terveyttä tehokkaasti boostaavia vaikutuksia.

Yksikin omena on jo ravintopommi
Yksinkertaisimmillaan superfoodiksi nimetään tuotteita, joissa on antioksidantteja. Testiryhmä halusi selvittää, myydäänkö iskevän lupauksen varjolla kuitenkin tuotteita, joista ei ole terveydelle erityistä hyötyä. Daily Mail -ehti kertoo Newcastle Universityn testistä, jossa nostettiin esille mustikat, sillä niiden suosio on kasvanut Isossa-Britanniassa voimakkaasti. Testissä seurattiin viittä tavallista naista, jotka nauttivat päivittäin kupillisen mustikoita kahdeksan viikon ajan. Tarkoituksena oli mitata tämän jälkeen oksidatiivisen stressin, eli hapetusstressin tasoa naisten kehossa.


Oksidatiivisen stressillä on todettu olevan vaikutuksensa muun muassa syöpiin, ennenaikaiseen vanhenemiseen ja esimerkiksi Alzheimerin tautiin. Daily Mail kertoo, että testiin osallistuneiden naisten oksidatiivisen stressin taso oli laskenut kuurin jälkeen.
Samankaltainen testi on aiemmin tehty urheilijoilla ja tuloksien mukaan 12 viikon mustikkakuuri vähensi testiryhmässä oksidatiivisen stressin tasoa parhaimmillaan jopa 88 prosenttia, lehti kertoo. 




Lehti kirjoittaa, että joidenkin superfood-nimikkeen alla olevien tuotteiden liikakäytöllä voi olla myös haitallisia vaikutuksia, kuten suolisto - ja vatsavaivoja. Näistä varoiteltiin muun muassa liiallisen kaalin, chia-siementen ja liiallisen proteiinin nauttimista.
Artikkeli nostaa erityisesti esille goji-marjat, joiden sisältämiä antioksidantteja ei kiistetä, mutta asiantuntijat muistuttavat yhden punaisen omenan sisältävän antioksidantteja yhtä paljon, kuin sitä saa 13 annoksesta goji-marjoista tehdystä mehusta.
Lyhyesti kuvailtuna: keittiössäsi saattaa jo olla kasapäin niin kutsuttua superfoodia. Kun ruokavaliossa on aivan tavallisia kasviksia, hedelmiä sekä marjoja, nautit jatkuvasti ravinteikasta ja monin tavoin terveyttä edistävää superruokaa.
Jos haluaa kokeilla muutakin, amerikkalainen Institute for Functional Medicine listasi loppuvuodesta 2014 tuotteita, joiden päällä superfood-nimike lunastaa varmasti lupauksensa: mustikan lisäksi avokado, pinaatti, merilevä, granaattiomena, parsakaali, mantelit, kookos- ja oliiviöljy sekä vihreä tee ovat varmoja valintoja.

http://graviolaa.fi/

torstai 16. kesäkuuta 2016

Berkeley Doctor Claims People Die From Chemotherapy, Not Cancer [Watch]


Berkeley Doctor Claims People Die From Chemotherapy, Not Cancer [Watch]




People who refuse chemotherapy treatment live on average 12 and a half years longer than people who undergo chemotherapy,
says Dr. Jones. According to recent statistics, approximately

 1 in 2 men and 1 in 3 women will develop cancer in their lifetimes.


This saddening reality is made worse when it is acknowledged that modern methods of ‘treating’ the disease are often ineffective and only make the symptoms of the disease worse. In fact, according to one Berkeley doctor, 
chemotherapy doesn’t work 97% of the time.



In the eye-opening video above, Dr. Hardin B. Jones, a former professor of medical physics and physiology at the University of California, Berkeley, discusses how ‘leading edge’ cancer treatment is a sham.
He has personally studied the life expectancy of patients for more than 25 years and has come to the conclusion that chemotherapy does more harm than good. The bone-chilling realization prompted Dr. Jones to speak out against the billion-dollar cancer industry.
“People who refused chemotherapy treatment live on average 12 and a half years longer than people who are undergoing chemotherapy,” said Dr. Jones of his study, which was published in the New York Academy of Science.
“People who accepted chemotherapy die within three years of diagnosis, a large number dies immediately after a few weeks.” 
According to the physician, the only reason doctors prescribe chemotherapy is because they make money from it. Such an accusation doesn’t seem unreasonable, as cancer treatment runs, on average, between $300,000 – $1,000,000 per treatment.

 “Patients with breast cancer who reject conventional therapy live four times longer than those who follow the system. So this is something that you will not hear in the mass media, which will continue to carry the myth that the best chemotherapy drug in the fight against cancer!”
Despite the fact that the United States spends more on healthcare than any other high-income nation in the world, diseases of affluence continue to increase in prevalence, resulting in a shorter life expectancy.
Perhaps this is because mainstream media and the allopathic healthcare system don’t teach about the importance of preventative medicine. Eating a healthy diet, engaging in exercise, thinking positive thoughts, reducing stress, and enjoying the company of others – or habits that bring joy – are all proven to improve longevity and happiness.

In addition, potent all natural medicines, such as cannabis oil, are also strictly regulated and illegal in many areas – despite the fact that CBD-rich oil from the marijuana plant is listed as a remedy on the U.S.’ National Cancer Institute’s website.

As it is, there is no money in a healthy population, which is why fast food joints and pharmaceutical industries thrive in America. Hopefully, Dr. Jones’ efforts will inspire people to seek out alternative options if they or someone they know develops the debilitating disease.
What are your thoughtsPlease comment below and share this news! 


SHOP EXPIRED

_________ 

 CanDia5 - Candida Test Kit, (Invasive, result in 5 minutes) € 59,90


_________ 


 Laboquick Candida Albicans Ag Test Kit CE Marked, 25 Tests € 59,90


________ 


 CHLAMYDIA TEST (15 minuten) € 35,90


________ 


 Diabetes Test Kit, including 2 tests € 24,90

________