tiistai 18. huhtikuuta 2017

Heart attack victims had normal levels of cholesterol


Heart attack victims had normal levels of cholesterol 

 in 


In other words, their 'bad' LDL (low-density lipoprotein) levels were normal, and wouldn't have been a warning sign of heart disease. Instead, heart disease is as likely to be caused by smoking or a bad diet, say researchers from the Minneapolis Heart Institute. 
The 1,062 patients they analysed had all survived a STEMI (ST-Elevation Myocardial Infarction) heart attack, one of the most serious kinds that happens when a major artery becomes blocked. It's usually the result of atherosclerosis, or hardening of the arteries, which is supposed to happen when LDL cholesterol levels are high and start attaching to the artery wall until it's blocked.
"Heart disease is a multi-factorial process and factors other than cholesterol can raise your risk, even if your cholesterol is normal. In fact, we found that the average cholesterol level in this group of individuals were quite average," said lead researcher Michael Miedema.
Despite having normal cholesterol levels, 79 per cent of the group met the new and tougher guidelines for starting statin therapy, whereas just 39 per cent would have done so under previous guidance.

https://www.wddty.com/news/2017/04/heart-attack-victims-had-normal-levels-of-cholesterol.html?utm_source=Boomtrain&utm_medium=email&utm_campaign=enews_18042017&bt_ee=k4P2xW0lbpvXzQNqAKxzEPb3yiMP%2FpyI81g+WVk+cpqWUcmzqTxIfkbieuA38j8T&bt_ts=1492513777304About the author

Bryan Hubbard 
References

(Source: Journal of the American Heart Association, April 2017; doi: 10.1161/JAHA.116.005333)___________________


MOT - Kolesterolipommi ohjelma -videot ja käsikirjoitusTV1 18.10.2010 klo 20:00

MOT: Kolesterolipommi
toim. Martti Backman 

http://graviolateam.blogspot.fi/2016/08/mot-kolesterolipommi-ohjelma-videot-ja.html

___________________

STATIINIEN HAITTAVAIKUTUKSET

3. STATIINIEN HAITTAVAIKUTUKSET

Leino Utriainen, 
15.4.2016 klo 10.26

Liite 1: Kokemani statiinin haittavaikutukset

Liite 2: Statiinin aiheuttamat haimatulehdukset jäävät diagnosoimatta
Liite 3: Asiaa alustettiin jo 4.12.2008. Alli Puiravan vieraskynä.

Linkki: Sydän-lehden sivu 9, Mikko Syvänne: "Statiinit turvallisia" http://verkkojulkaisu.viivamedia.fi/sydanliitto/2010/2
Liite 4: John Melin: Statiini ja muistihäiriöt
Liite 5: Sanomalehti Kalevan juttu
Liite 6: Haittavaikutuksia ei tutkita eikä raportoida
Liite 7: Haimatulehduksen aiheuttajat
Liite 8: Haittavaikutustietojen (t)onkiminen

Liite 9: Linkki Sydän-lehteen: Mikko ei anna periksi, vaikka muut mitä väittäisivät   http://www.sydan.fi/jutut/juttu/-/view/77945
Liite 10: Statiinit ja lihasvauriot
Liite 11: Statiinit vähentävät eturauhassyöpäriskiä
Liite 12: Statiinit lisäävät eturauhassyöpäriskiä
Liite 13: Rabdomyolyysi
Liite 14: Pauli Puirava -  Vanhojen ihmisten statiiniongelmat
Liite 15: Jussi Halleenin "testamentti" kolesteroliaiheesta
Liite 16: Lääkäri voi antaa porttikiellon
Liite 17: Statiinien haittavaikutusten hinta
Liite 18: Lääkkeiden haittavaikutukset tunnetaan huonosti.
 

Liite 19: Linkki lehtijuttuun http://terveyshymy.fi/artikkelit/sain-statiineista-haimatulehduksen
Liite 20: Statiinien haittavaikutusmäärät
Liite 21: Ikänaiset, statiinit ja diabetes
Liite 22: STT ja Duodecin uutisoivat
Liite 23: Statiinit ja diabetes, USA/ Suomi
Liite 24: Koskematon pyhättö
Liite 25: Statiinin kaksi aaltoa
Liite 26: Statiinien aiheuttamat lihasongelmat
Liite 27: Fimea - Lääketeollisuuden sydänystävä
Liite 28: Fimea ja statiini
Liite 29: Kolesterolipommin sirpaleita 
Liite 30: Statiini ja munuaiset
Liite 31: Fimea ja haittavaikutukset
Liite 32: Haittavaikutuksista ei saa puhua
Liite 33: Luottolääke statiini = 11 263 kuollutta
Liite 34: Statiinit ja pää
Liite 35: Statiini ja verenkiertoelimet
Liite 36: FIMEA: Statiini aiheuttaa haimatulehduksia
Liite 37: StatiinihaimatulehdusLiite 38: Statiinihaimatulehdus on nyt tutkittu tieteellisesti
Liite 39: Statiinien haittavaikutuksia Fimean rekisterissä
Liite 40: Statiini ja autoimmuunisairaus

FDA varoittaa statiinien sivuvaikutuksista

Yhdysvaltain lääkevirasto (FDA) ilmoitti 28.2.2012, että statiinien myyntipakkauksiin tulee painaa varoitus veren sokeripitoisuuden ja glykohemoglobiinin (HbA1c) mahdollisesta suurenemisesta ja tilapäisistä muisti- ja muista kognitiivisista häiriöistä. Samalla FDA poisti vaatimuksen maksakokeiden rutiininomaisesta tekemisestä statiineja käyttäviltä ihmisiltä, vaikka statiinit voivat aiheuttaa maksavaurioita.

Myyntipäällysmerkintöjen varoitukset koskevat seuraavia valmisteita atorvastatiini (Lipitor), fluvastatiini (Lescol), lovastatiini (Mevacor, Altoprev), pitavastatiini (Livalo), pravastatiini (Pravachol), rosuvastatiini (Crestor) ja simvastatiini (Zocor). 

University of Massachusetts Medical Schoolin tutkimus osoitti, että statiinit lisäävät yli 50-vuotiaiden naisten diabeteksen riskiä 48 %. Viime kesäkuussa JAMAssa (Journal of the American Medical Association) julkaistu tutkimus osoitti myös, että statiinit suurentavat diabeteksen riskiä. Kardiologian emeritusprofessori Matti J. Tikkanen kirjoitti aiheesta pääkirjoituksen Duodecimiin. Hän johtaa valtimotautien Käypä hoito -työryhmää.

KELAn 20.2.2012 antaman tiedon mukaan vuonna 2010 statiineja käytti 680 611 ja vuonna 2011 658 660 henkilöä. Vähennystä on siis lähes 22 000 henkilöä (3,2 %). Jos käyttäjämäärä olisi kasvanut samaa vauhtia kuin se kasvoi viidentoista vuoden ajan ennen YLE 1:n MOT-ohjelmaa KOLESTEROLIPOMMI 25.10.2010, olisi statiinien käyttäjiä ollut 98 000 henkilöä enemmän.

Suomessa yli 650 000 henkilöä syö kolesterolia alentavia statiineja (kuva). Ne aiheuttavat sivuvaikutuksia joka viidennelle käyttäjälleen. Laskelmien mukaan yli 100 000 suomalaista kärsii statiinien sivuvaikutuksista, joista yleisimpiä ovat lihasheikkous ja -kivut, muisti- ja unihäiriöt sekä tyypin 2 diabetes, ja harvinaisempia maksa-, munuais- ja keuhkovauriot sekä haimatulehdus. Nämä haitat ovat olleet tiedossa jo kauan, mutta lääketehtaat ovat vähätelleet ja pimittäneet niitä. Lääkärit eivät ole mielellään lähettäneet haittavaikutusepäilyjä tiedoksi Fimeaan.

Lääkäreiden aiheuttama dementia

Kolesterolilääkkeet vähentävät solujen kolesterolia, joka on tarpeellista solujen normaaleille toiminnoille. Erityisesti kärsivät lihas- ja hermosolut (aivosolut).  Ei ihme, että statiinien käyttö voi heikentää muistia ja muita henkisiä toimintoja ja aiheuttaa sekavuutta. Lääkitys on aina elimistölle kemiallinen stressi.
Statiinit estävät maksassa ubikinonin eli koentsyymi Q10:n synteesiä, jolloin haittoja voi ilmaantua. Niitä tulee herkästi myös ihmisille, joiden D-vitamiinin saanti on liian niukkaa. Heitä on Suomessa paljon, sillä viranomaiset ovat pelotelleet D-vitamiinin olevan vaarallista. Pelottelu on johtanut siihen, etteivät ihmiset uskalla ottaa D-vitamiinia riittävästi (100 mikrogrammaa päivässä).

Statiinit voivat aiheuttaa sydäntautia

Statiinit voivat suurentaa veren sokeripitoisuutta, kuten FDA nyt virallisestikin varoittaa. Kohonnut verensokeri ja suurentunut "pitkä sokeri" eli HbA1c alkavat vaurioittaa valtimoita jo muutamassa päivässä. Pitkään jatkuva statiinien syönti voi siten aiheuttaa muutoksia mikro- ja makrovaltimoissa ja hermoissa. Diabetes on suurin syytekijä valtimo- ja sydäntauteihin. Sydäntaudit eivät johdu statiinien puutteesta yhtä vähän kuin päänsärky johtuu aspiriinin puutteesta. Minusta on käsittämätöntä, että diabeetikoille määrätään statiineja jotka aiheuttavat diabetesta. FDA:n julkistama varoitus on saanut osakseen laajaa huomiota maailman tiedotusvälineissä.

MedPagetoday 28.2.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!