lauantai 6. elokuuta 2016

Lopettakaa rypsiöljyn käyttö heti

Kuva: dreamstime.com
Kuva: dreamstime.com

Lopettakaa rypsiöljyn käyttö heti!







Amerikkalaiset kutsuvat näitä öljyjä canola-öljyiksi, mutta rypsi ja rapsi eivät ole englanniksi canola, vaan sana tulee johdantona kanadalaisen öljyn matala-happoisuudesta (Canadian oil low acid). Tämä geenimuokattu tuote on kanadalainen keksintö, jota tuetaan hallituksen toimin. Sitä on halpa tuottaa ja lähes kaikki pakattu ja jalostettu ruoka sisältää rypsiöljyä.
Tarpeellisia faktoja rypsiöljystä
Rypsi- ja rapsiöljyt valmistetaan kaalien ja sinappien sukuun kuuluvien nauriiden ja lanttujen alalajikkeista rypsi ja rapsi. Kyseessä on teollisuusöljy, joka ei sovi ruuaksi. Sitä on käytetty kynttilöihin, saippuoihin, huulipunaan, voiteluaineiksi, musteisiin ja biopolttoaineeksi. Rapsiöljystä tehtiin aikanaan sinappikaasua. Luonnollisessa muodossa se aiheuttaa hengitysvaikeuksia, ummetusta, keuhkolaajentumaa, anemiaa, ärsytystä ja sokeutumista.
Nyt on opittu geneettisesti muokkaamaan rapsia, joten sitä on ruvettu myymään ruokaöljynä. Se on tuotu markkinoille ihmetuotteena, jossa on vähän tyydyttyneitä rasvoja ja runsaasti omega 3- rasvahappoja. Ongelma on kuitenkin se, että kyseessä on edelleen rapsi, jota on vain geneettisesti muokattu.
Tutkimukset osoittavat rapsilla olevan kumulatiivisia vaikutuksia ja oireiden ilmaantumiseen voi mennä jopa kymmenen vuotta. Eräs väitetyistä haitallisista vaikutuksista on hermoja suojaavan myeliinikerroksen tuhoutuminen. Tällä tavoin alkaa mm. MS-tauti. Tutkimuksissa havaittuja oireita ovat:
  • Vapina ja tärinä
  • Hengitysvaikeudet
  • Vaikeuksia kävellä tai kirjoittaa
  • Hidas ja sammaltava puhe
  • Sydänongelmat
  • Ajatuksenjuoksun hidastuminen
  • Muistiongelmat
  • Kuulon heikkeneminen
  • Virtsan pidätysvaikeudet
  • Hermoromahdus
    • Raajojen tunnottomuus
Kaiken muun lisäksi rypsiöljyt tyhjentävät kehon E-vitamiinivarastot ja häiritsevät normaalia aineenvaihduntaa ja entsyymien toimintaa. Se vaimentaa immuunijärjestelmää. Rapsiöljy on tyydyttymätön öljy, jossa on runsaasti pitkäketjuista erukahappoa, joka on liitetty sydänvaurioihin ja sydänsairauksiin. 70-luvulla keksittiin menetelmä muuntaa geneettisesti rypsiä ja rapsia siten, ettei niissä ollut enää merkittävästi erukahappoa, vaan sen sijaan oleiinihappoa, joka aiheuttaa rypsiöljyille omat huolenaiheensa:
  • Epänormaaleja verihiutaleita
  • Hidastaa normaalia kasvua (laiton äidinmaidonkorvikkeissa)
  • Vaurioittavia vapaita radikaaleja
  • Kohonnut syöpäriski kaksoissidosten hydrausprosessin vuoksi
On tärkeää ymmärtää, että tämä uusi jalostettu öljy käy läpi useita vaiheita, jotka huonontavat rasvan ravintoarvoja, lisäävät toksisia aineita ja itse asiassa muuttavat öljyn rakennetta niin, että siitä tulee hydrogenoitua öljyä.
Näitä öljyjä pitää välttää kuin ruttoa: hydrogenoidut eli kovetetut kasviöljyt
Hydrauksesta syntyy transrasvoja, jotka ovat terveydelle vaarallisia sivutuotteita. Näitä rasvoja ei pidä enää käyttää ruuanlaitossa: Maissiöljyt, safloriöljy ja soijaöljyt.
Toistaiseksi ruokatuotteiden valmistajien ei ole pakko merkitä tuotteisiinsa, jos niihin on käytetty geenimuunneltuja organismeja. On kuluttajan asia sivistää itseään ja lukea pakkausmerkinnät tarkkaan. Monsanto on ottanut rypsin ja rapsin viljelyssä käyttöön geenimuunneltuja siemeniä ja tiedämme sen myös myyneen seuraavien kasvilajien geenimuunneltuja simeniä:
  • Sinimailanen
  • Maissi
  • Puuvilla
  • Vehnä
  • Durra
  • Soijapavut
  • Sokerijuurikas
Miten valita hyvä öljy
Ostaessaan ruokaöljyä kannattaa miettiä seuraavia asioita:
1. Valitse ”kylmäpuristettu” tai ”ekstraneitsyt (virgin)”-laatu
2. Pitäisi löytyä myynnissä lasipulloissa
3. Pullon pitäisi olla tumma ja säilytys avaamisen jälkeen valolta suojattuna
4. Varmista, ettei öljy sisällä GMO-valmistusaineita
5. Valitse luomua
Mitä ekstraneitsyt tarkoittaa? Extra-Virgin tarkoittaa samaa kuin kylmäpuristettu, eli öljyn puristaminen siemenestä, pähkinästä tms. on tehty mekaanisesti ilman lämpöä tai kemikaaleja. Lämpö heikentää öljyn ravintosisältöä. Ekstraneitsyt tarkoittaa myös, ettei öljyä ole jalostettu kemikaaleilla tai käytetty väriaineita tai aromeja.
Muita vaihtoehtoja on mm. kookosöljy, joka on loistava ruoanlaittoon, laihduttamiseen, ihon hoitoon ja tuhansiin muihin käyttötarkoituksiin. Nyt kun tiedätte enemmän öljyistä, pysykää loitolla rypsiöljystä ja kaikista geenimuunnelluista ruuista. Varjelkaa terveyttänne!

http://magneettimedia.com/lopettakaa-rypsioljyn-kaytto-heti/
Alkuperäinen artikkeli: http://www.draxe.com/canola-oil-gm/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!