keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Geenimanipuloitu GMO-ravinto ja Roundup-myrkky aiheuttavat syöpää



Järkyttävät löydökset uudesta ja ensimmäisestä kunnollisesta GMO-tutkimuksesta: Rotille, joille syötettiin elinikänsä geenimanipuloitua maissia, kehittyi hirvittäviä kasvaimia ja 70% naaraista kuoli ennenaikaisesti. Roundup-myrkky ja GMO-ravinto ovat todellisia terveysriskejä.

Tutkimus paljasti: Geenimanipuloitu GMO-ravinto ja Roundup-myrkky aiheuttavat syöpää

Geneettisesti muunnellun maissin ja Monsanton Roundup torjunta-aineen syöminen pieninä määrinä aiheutti rotissa hirvittäviä kasvaimia, laajamittaisia elinvaurioita ja ennenaikasen kuoleman. Tähän johtopäätökseen tultiin tuoreessa tutkimuksessa, joka keskittyi Monsanton geenimuunnellun maissin syömisen pitkäaikaisvaikutuksiin.
Tutkimuksen katsotaan olevan "perusteellisin koskaan julkaistu tutkimus geenimuunnellun ruoan ja rikkaruohomyrkky Rondupin terveysvaikutuksista rotilla".
Uutiset järkyttävistä löydöistä leviävät kulovalkean tavoin ympäri verkkoa ja jopa valtamedia näyttää olevan shokissa kasvaimista pursuavista rotista... kasvaimista, jotka ovat niin suuria, että rotilla oli joissain tapauksissa jopa vaikeuksia hengittää. GMO:t saattavat olla uusi Talidomidi.
"Monsanton Roundup-kasvimyrkky ja geenimuunneltu maissi osallisina uudessa, 'shokeeraavassa' syöpätutkimuksessa", kirjoittaa The Grocer, suosittu brittiläinen julkaisu.


Grocer raportoi: "Tiedemiehet totesivat, että rotat, jotka altistuivat pienimmillekin määrille, kehittivät nisäkasvaimia ja vakavia maksa- ja munuaisvauriota ilmeni jo nelikuisissa uroksissa ja seitsenkuisissa naaraissa."


Daily Mail raportoi tutkimuksesta.

Geenimuunnellulla ruoalla kasvatetut eläimet kärsivät nisäkasvaimista ja vakavista maksa- sekä munuaisvaurioista. Tutkijat sanoivat, että 50% uroksista ja 70% naaraista kuoli ennenaikaisesti. Verrokkiryhmän vastaavat luvut olivat 30% ja 20%.
Tutkimus, jota johti Gilles-Eric Seralini Caenin yliopistosta, oli historian ensimmäinen tutkimus, joka tarkastelee geenimuunneltujen elintarvikkeiden syömisen pitkäaikaisvaikutuksia (elinikäisiä vaikutuksia).
Vaikuttaa kenties uskomattomalta, että mitään vastaavia tutkimuksia ei tehty ennen geenimuunnellun maissin hyväksymistä laajamittaiseen käyttöön Yhdysvalloissa USDA:n ja FDA:n toimesta, mutta toisaalta tämä on oiva esimerkki suuryritysten vallasta, ahneudesta ja välinpitämättömyydestä.
Tutkimus julkaistiin The Food & Chemical Toxicology Journal -julkaisussa ja se esiteltiin juuri uutiskonferenssissa Lontoossa.

Tutkimuksen löydökset

Tässä joitain löydöksiä tutkimuksesta:
- Jopa 50% uroksista ja 70% naaraista kuoli ennenaikaisesti.
- Rotilla, jotka joivat pieniä määriä Roundup-myrkkyä (määriä, jotka ovat laillisesti sallittuja käyttövedessä), oli 200–300% enemmän suuria kasvaimia.
 - Rotat, joita ruokittiin geenimuunnellulla maissilla ja pienillä määrillä Roundupia, kärsivät vakavia elinvaurioita, mm. maksa- ja munuaisvaurioita.
 - Tutkimuksessa rotille syötettiin NK603:a, Monsanton geenimuuntelemaa maissilajiketta, jota kasvatetaan ympäri Pohjois-Amerikkaa ja syötetään laajasti eläimille ja ihmisille. Tämä on samaa maissia, jota on usean maan maissipohjaisissa aamiaismuroissa, tortilloissa, maissilastuissa jne.

Daily Mail kirjoittaa joistain reaktioista, jotka löydökset ovat aiheuttaneet:
Ranskalainen Jose Bove, Euroopan parlamentin maatalouskomission varapuheenjohtaja ja tunnettu geenimuuntelun vastustaja, vaati välittömästi keskeyttämään EU:ssa kaiken geenimuunneltujen kasvien viljelyn ja niiden maahantuonnin.
"Tämä tutkimus osoittaa viimeinkin, että me olemme oikeassa ja että on kiireellisesti tarkistettava kaikki geenimuunneltujen organismien arviointiprosessit", Bove sanoi lausunnossaan. "Kansallisten ja eurooppalaisten ruokaturvallisuusvirastojen on tehtävä uusia, julkisesti rahoitettuja tutkimuksia varmistaakseen terveellisen ruoan saannin eurooppalaisille kuluttajille."

Lue tutkimuksen tiivistelmä:
Tutkimuksen otsikko on "A Comparison of the Effects of Three GM Corn Varieties on Mammalian Health". Tiivistelmä löytyy englanniksi täältä:

Tiivistelmä sisältää alla olevan tekstin (Huom. vapaa suomennos. "Hepatorinaalinen myrkyllisyys" tarkoittaa myrkyllisyyttä maksalle.):
Analyysimme paljastaa selvästi kolmen GMO:n uusia sivuvaikutuksia, jotka ovat yhteydessä geenimuunnellun maissin syömiseen ja jotka olivat sukupuoli- ja usein annosriippuvaisia. Seuraukset liittyivät enimmäkseen munuaisiin ja maksaan, elimistön puhdistuselimiin, joskin erilailla kolmen GMO:n kesken.
Muita seurauksia huomattiin myös sydämessä, lisämunuaisissa, pernassa ja hematopoieettisessa järjestelmässä.
Päättelemme että tämä data korostaa merkkejä hepatorinaalisesta myrkyllisyydestä, johtuen mahdollisesti uusista torjunta-aineista, jotka ovat yksilöllisiä jokaiselle geenimuunnellulle maissilajikkeelle. Lisäksi tahattomia suoria tai epäsuoria aineenvaihdunnallisia seurauksia geneettisestä muuntelusta ei voida poissulkea.
 
Muutama lainaus tutkijoilta:
 

"Tämä tutkimus osoittaa tavallisesta poikkeavan määrän kasvaimia kehittyvän aikaisemmin ja agressiivisemmin – etenkin naaraspuolisissa eläimissä. Olen järkyttynyt äärimmäisen negatiivisista terveysvaikutuksista."
"Voimme olettaa että geenimuunnellun maissin ja Roundupin kulutus vaikuttaa vakavasti ihmisen terveyteen"
- Tri Michael Antoniou, molekyylibiologi, King's College London
 
"Tämä on ensimmäinen kerta kun pitäaikainen eläinten syöttökoe on tutkinut geenimuunnellun maissin ja Roundupin vaikutuksia, tai molempien yhdistelmää, ja tulokset ovat todella vakavia. Urosrotissa oli maksa- ja munuaisvaurioita, sisältäen kasvaimia, ja mikä on jopa vielä pelottavampaa, naarasrotissa oli nisäkasvaimia tasolla, joka on äärimmäisen huolestuttava; jopa 80% naarasrotista oli nisäkasvaimia tutkimuksen loppuvaiheessa."
- Patrick Holden, esimies, Sustainable Food trust

Alkuperäinen teksti:

Liiteartikkelit aiheesta: 
Toimittajat: Riikka Söyring, Säde Otsola
Ranska on hälyttänyt muiden maiden terveysviranomaiset sekä EU:n pyytäen estämään GMO-maissin tuonnin EU-maihin ja "suojelemaan ihmisten terveyttä".
GMO:n lisäksi terveysongelmia kokeessa käytetyille rotille toi agribisnesjätti Monsanton Roundup -rikkaruohomyrkky, jota yleisesti käytetään myös viljan tuleennuttamiseen ruiskuttamalla sitä myllyyn menevään viljaan.
Rotille annettiin Roundupia sekoitettuna veteen määrinä, jotka Yhdysvaltain terveysviranomaiset ovat katsoneet pitoisuudeksi, jolla ei ole terveysvaikutuksia.
Ranskalaisen tutkimuksen huomiota herättävä tulos "Geenimuunneltua maissia syöneistä naarashiiristä ryhmästä riippuen 50–80 prosenttia sairastui syöpään" tuo esiin jälleen yhden uuden tiedonmurusen ihmisen kokeilunhalun mahdollisesti aiheuttamista, hallitsemattomista ympäristö- ja terveysvaikutuksista.
GMO-maissi aiheuttaa syöpää, uutisoi MTV3
Kyse ei ole mistään pienestä asiasta.
GMO-kasveja viljeli 18 maassa yhteensä 7 miljoonaa viljelijää. Nämä maat ovat USA, Kanada, Meksiko, Honduras, Kolumbia, Argentiina, Uruguay, Brasilia, Etelä-Afrikka, Intia, Australia, Indonesia, Filippiinit, Kiina, Espanja, Saksa, Romania ja Bulgaria. Tarkempia lukuja löytyy osoitteesta
Tilasto on vanha, joten luvut lienevät nykyisin suuremmat.
"Yhdysvalloissa GMO-kasveja on sekoitettu ruokaan 10 vuotta, mutta mitään seurantaa terveysvaikutuksista ei ole. On siis käynnissä maailman huonoimmin suunniteltu ihmiskoe. Ruoan turvallisuutta ei ole luotettavasti todistettu."
EU:ssa on hivenen tiukempi suhtautuminen GMO-ainesten sekoittamiseen elintarvikkeisiin. Kuitenkin esimerkiksi eläinten tuontirehussa voi olla – ja usein onkin – geenimuunneltua ainesta. Eläimet syövät rehua, ihmiset syövät eläimiä. Kertymät päätyvät ravintoketjun huipulla olevaan ihmiseen. Yhdysvalloissa on todettu GMO-aineksen aiheuttavan hedelmättömyyttä nautakarjassa ja sioissa.
"Englannissa valmistuneen tutkimuksen tuloksena saatiin puolestaan selville, että soija-allergiat yleistyivät vuonna 50% vuonna 1998, kun geenimuunnellun soijan tuotanto lisääntyi räjähdysmäisesti."
F. William Engdahlin kirja "Petoksen siemenet" käsittelee aihetta laajemmalti ja erilaisten tutkimustulosten pohjalta.
__
Pääasiallinen lähde: Natural News

Toimittaja: Lasse J. Sipilä
24.9.2012, Verkkomedia.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!