torstai 14. huhtikuuta 2016

Lääketeollisuuden saamat tuomiot

Vaccine Court Is a Big Pharma Fraud

https://youtu.be/fHe_wG_qMeU

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Lääketeollisuuden saamat tuomiot

Karkeimmista ja vakavimmista laittomuuksista tuomitut lääketehtaat

Elokuussa 2010 Indianan pääsyyttäjä Greg Zoeller vetosi paljastuskirjoitusten tekijöihin (whistleblower), että nämä astuisivat esiin ja auttaisivat valtiota ja liittovaltion hallitusta paljastamaan terveydenhuollot ja lääketeollisuudet, jotka hankkivat petoksella valtiolta miljardeja dollareita.
Ilmoittaessaan, että Indianan Medicaid-ohjelma saisi takaisin 9,52 miljoonaa dollaria ennätyksellisestä 2,3 miljardin oikeudenkäynnistä Pfizeriä vastaan Zoeller sanoi, että terveydenhuoltoon ja Medicaidiin kohdistuvan petoksen arvioidaan vuosittain olevan monen miljardin dollarin arvoinen.
Hän ei ole väärässä: Tutkivien journalistien toimiston mukaan valtava korruptio, johon lääkeyhtiöt syyllistyvät, on täynnä petosta, hengenvaarallisten sivuvaikutusten salailua ja valtavia lääkäreille maksettavia tukia.

Mutta tämä on vain jäävuoren huippu. Oikea totuus on, että se on paljon, paljon pahempaa.
Tohtori Mercolan kommentit:
Petosta. Bonuksia. Hinnoista sopimista, lahjuksia ja laitonta myyntitoimintaa, mukana törkeä rikos, jolla autettiin Arabiliigaa hankkimaan asiakirjoja Israelin liiketoimista. 
Kun tähän lisätään kaikki peukaloidut, jäljestä päin päivitetyt asiakirjat, liittovaltion ja siviilioikeudenkäynnit ja miljardien dollarien hallituksen sanktiot, sakot ja rangaistukset – kuolemia mainitsemattakaan - mieleen tulee globaalin toimintajännärin käsikirjoitus.

Mutta ei, kyseessä on Big Pharma (lääketeollisuus) petollisimmillaan sen kavaltaessa maailmalta miljardeja dollareita ja vaarantaessa tavallisten ihmisten kuten sinun ja minun hengen.
Kun ryhdyin tutkimaan osaa rikollisista toimista, joista 12 suurinta lääkeyhtiötä oli tuomittu viime aikoina, minulla oli yleiskuva herhiläispesästä, mihin joutuisin.Mutta karkean väärinkäytöksen, petoksen ja huiputuksen määrä oli niin katala, niin laaja ja valtava, joten päätin supistaa alkuperäiset 12 valintaani vain viiteen tätä artikkelia varten.
Yhden tietyn yhtiön rikoksen ainutlaatuisuuden takia - syyllisyyden myöntäminen juonittelusta Arabiliigan kanssa - lisäsi määrän kuuteen.
Olen varma, että joka ainut lääkeyhtiö, joka on joutunut maksamaan sakkoja rikollisista toimistaan, väittäisi, että heille on tuskin annettu “vapautua vankilasta vapaana” passia. Mutta kun katsotaan, mitä he saivat verrattuna siihen, mitä heidän piti maksaa takaisin, luulen teidän olevan samaa mieltä siitä, että heidän rangaistuksensa oli vähän enemmän kuin näpäytys kynsille.

Tarkasteluni kohteena olevat kuusi yhtiötä ovat laskevassa järjestyksessä:
  • JOHNSON & JOHNSON
  • PFIZER
  • ROCHE
  • GLAXOSMITHKLINE
  • NOVARTIS
  • BAXTER INTERNATIONAL


Mahdollinen onnettomuus olisi voinut merkitä maailmanlaajuista tuhoa, ellei Tsekin tasavalta olisi testannut rokotetta ennen jakelua ja todennut, että se oli tuhoisa sekoitus.
Onko sitten hämmästyttävää, että Baxter on se yhtiö, joka vuonna 1993 tunnusti syyllisyytensä törkeään rikokseen loukattuaan Yhdysvaltojen lakia, joka kielsi yhteistyön Arabien boikotin kanssa Israelia vastaa?
Tuohon aikaan Veteraanien hallinto oli niin vihainen, että he sanoivat sen olevan yksi syy, miksi he halusivat lakkauttaa kaikki Baxterin veteraaneja koskevat sopimukset kolmeksi vuodeksi. Lakkauttamisen laukaisi Veteraanihallinnon väite, että Baxter oli “tietoisesti harhauttanut ja antanut väärää tietoa h:n hankintahenkilöille pyrkien saaman nämä ostamaan Baxterin tuotteita.”
Lopulta Baxter suostui maksamaan yli 6,5 miljoonaa siviili- ja rikossakkoja arabien “erehdyksen” hoitamiseksi.
Erehdyksiä, erehdyksiä, erehdyksiä
Huomaatte, että “Baxterille tapahtuu usein erehdyksiä”.
Vuosien kuluessa Baxterille on kerääntynyt rikosrekisteri, joka saa Bonnien ja Clyden näyttämään enkeleiltä. Se on joutunut poistamaan markkinoilta kuolemia ja vammautumisia aiheuttaneita tuotteita, mikä on johtanut ainakin 11 petossyytteeseen mukana laiton myyntitoiminta. Monet näistä johtuivat AIDS’in pilaaman veren myynnistä verenvuodosta kärsiville.
Vaikka minulla ei ole tilaa mainita kaikkia Baxterin tuotteita, joiden väitetään aiheuttaneen kuolemia ja/tai vammautumisia, uudempi tuote on sen verenohennuslääke Heparin, haasteenaihe, jonka näyttelijä Dennis Quaid ja hänen vaimonsa esittivät. He sanovat heidän kaksosensa vammautuneen siitä.
Muut Baxterin tuotteet, jotka vuosia aiheuttivat kuolemia, olivat sen pilaantuneet dialyysisuodattimet, mikä johti yhtiön maksamaan korvauksia pilaantuneiden suodattamien aiheuttamista potilaskuolemista.
Ei ihme, miksi vuonna 1999 AllBusiness.com nimitti Baxterin sadan suurimman yhtiörikollisen joukkoon 1990-luvulla!”

Baxter ansaitsi 87. sijansa AllBusiness’in nimeämän suurimman rikollisyhtiön listalla, koska se oli tunnustanut syyllisyytensä Arab League -jutussa. 
Mutta tämä sijoitus kalpenee Hoffman La Rochen rinnalla, joka kruunattiin rikollisyhtiöksi numero 1 viidensadan miljoonan rikossakon takia siitä, että se johti maailmanlaajuista salaliittoa tarkoituksena sopia tiettyjen USA:ssa ja muualla myytävien vitamiinien hinnoista.
Salajuoni kesti yhdeksän vuotta, sanoivat liittovaltion viranomaiset, mutta se oli sen laatuinen “erehdys”, jota lääkeyhtiöt toistivat usein tuolla vuosikymmenellä.
Lahjontaa, petosta, laittomia toimia – ne vain toistuvat
Yhteensä 19 lääkeyhtiötä pääsi AllBusiness.comin 100:n suurimman rikollisyrityksen listalle 1990-luvulla.
Heidän sakkonsa olivat yhteensä 850 miljoonaa dollaria ja summa kattoi vain maksut.
- Siinä ei ollut varsinaisia menetyksiä rikoksista kuten Medicareen, Medicaidiin ja jopa FDA:han kohdistuvista kavalluksista sekä kansainvälisestä hinnoittelusta, vääristä väitteistä, lääkkeitä koskevien vakavien ongelmien salaamisesta ja yhdestä oikeuden estämisestä ja kahdeksasta tapauksesta, jossa työntekijöitä taivuteltiin tuhoamaan asiakirjoja liittovaltion tutkimuksessa!
Surullista ja järkyttävää on se, että tämä oli vain jäävuoren huippu, AllBusiness.com sanoi raportissaan.
“Jokaista terveydenhuollon petoksesta tuomittua yhtiötä kohden on lukemattomia muita, jotka jäätyään kiinniterveydenhuollon ja Medicaidin nylkemisestä tai saavat vain lieviä kynsille näpäytyssakkoja ja siviilirangaistuksia.”
Minun on myönnettävä, että tämä sanan mukaisesti oksettaa minua. Jos tämä on totta - enkä epäile sitä tippaakaan - voitteko kuvitella, mikä saldo saattaisi olla viimeiseltä vuosikymmeneltä, joka on nähnyt ennätyssakkoja kuten se, jonka Pfizer sai viime vuonna.

Liian suuri epäonnistumaan?

Muistanette, että kirjoitin tästä. Historian suurimmassa terveydenhuoltopetoksen ratkaisussa Pfizer määrättiin maksamaan 2,3 miljardia lunastaakseen rikos- ja siviiliväitteet, että yhtiö mainosti laittomasti neljän lääkkeensä käyttöä mukana Bextra-särkylääke. Muut lääkkeet olivat psykoosilääke Geodon, antibiootti Zyvox ja epilepsialääke Lyrica.
Vain muutamia vuosia aiemmin Pfizer oli maksanut 430 miljoonaa dollaria kouristuslääke Neurontinin laittomien käyttötapojen mainostamisesta.
Nämä ovat kuitenkin vain muutamia esimerkkejä Pfizerin tekemistä “erehdyksistä” vuosin kuluessa. Niistä selviää, miksi AllBusiness.com nimitti tämän yhtiön 17. sijalle suurimpien rikollisyhtiöiden joukossa 1990-luvulla.
Käytännöllisesti katsoen tällaiseen petokseen syyllistyneitä yhtiöitä kielletään toimimasta terveydenhuollon ja Medicaidin kanssa.

Mutta kuten olen jo kertonut, luuletteko, että näin tapahtui Pfizerille?
   - Ei.
Kynsille näpäytyksen sijasta, joka muistutti liian-suuri-epäonnistumaan takuita, liittovaltion syyttäjät sallivat Pfizerin välttää massiivinen petostuomio antamalla heidän muodostaa huijariyhtiön pehmentämään pudotusta.

Lopulta Pfizerin “mielikuvitusystävä” Pharmacia & Upjohn otti harteilleen tuomion, vaikka se ei ollut milloinkaan myynyt lääkkeitä. Kuten CNN totesi, “tytäryhtiö ei ole enempää kuin pöytälaatikkoyhtiö, jonka ainut tehtävä on myöntää syyllisyys.”

Ja Pfizer pääsi pälkähästä lukuun ottamatta pientä 2,3 miljardin dollarin sakkoa, joka vastasi vain kolmen kuukauden voittoja.

Ja sitten on Merck
Merck on eräs Big Pharman haara, jolla on pitkä lista kuolemantapauksia kontollaan. 
Viisi vuotta aiemmin Merck oli vetänyt markkinoilta 30 miljardin Vioxx-särkylääkkeen, josta varoitin lukijoitani, että se saattaa olla todellinen tappaja joillekin ihmisille.
Kun ihmisiä alkoi kuolla sydänkohtauksiin, aivohalvauksiin ja verenhyytymiin, minusta ei ollut mukavaa olla oikeassa.
Kun se oli ohi ja lääke oli vedetty pois markkinoilta, minua suututti, että Merck näytti keräävän kappaleet kivuttomasti – sanaleikki tahallinen – toimittamalla uuden lääkkeen pikavauhtia markkinoille.
Tuo lääke on Gardasil, rokote, joka tähän mennessä on yhdistetty tuhansiin haittavaikutuksiin ja ainakin 49 selittämättömään kuolemaan.
Se on tilanne, jonka FDA ja CDC ovat kieltäneet toistuvasti pitäen päänsä haudattuna hiekkaan, vaikka ilmoitukset haitoista lisääntyvät.
Merckillä on ollut muita vaikeuksia vuosien kuluessa; yli 5,5 miljardia dollaria tuomioina ja sakkoina.
Mutta kuten Pfizer kohdalla, joku ilmeisesti ajattelee, että tämäkin yhtiö on myös “liian suuri epäonnistumaan”.

Johnson & Johnson: jälleen yksi lääkejengin jäsen
Kuten aiemmin mainitsin, tämä yhtiö pääsi 1990-luvun rikollisten yritysten listalle, kun se harkitusti tuhosi rikostutkimustapaukseen liittyviä asiakirjoja koskien yhtä sen tuotetta.
Teitä ei todennäköisesti tarvitse muistuttaa kaikista takaisinvedoista, joita Johnson & Johnsonilla on ollut vuosien kuluessa, erityisesti Motrin, Tylenol ja Fentanyl (kipulaastareita). Se, että Johnson & Johnson on maksanut yli miljardi dollaria sakoista ja tuomioista viime vuosina, ei todennäköisesti myöskään tule yllätyksenä.
Mutta tiesittekö, että aivan äskettäin yhtiö myönsi syyllistyneensä epilepsialääkkeensä laittomaan markkinointiin?
Kyseessä on Topamaxin markkinointi psykiatrisiin tarkoituksiin ja maksoi siviilikanteesta 75 miljoonaa dollaria.
Ette todennäköisesti havainneet, että tammikuussa USA:n oikeusministeriö syytti Johnson & Johnsonia miljoonien dollarien Omnicare-yhtiön voitelusta, jotta tämä ostaisi ja suosittelisi Johnson & Johnsonin lääkkeitä.
Tämä viimeisin juoni on Liittovaltion haasteen aihe.
Siinä 18 valtiota ei ainoastaan haasta Omnicare-yhtiötä vaan myös 14 suurta lääkeyhtiötä väittäen, että nämä järjestivät tämän juonen yhdessä.
Kanteet on esitetty liittovaltion Väärien väitteiden lain perusteella, kyllä, Merck, Pfizer, Roche, Johnson & Johnson ja GlaxoSmithKline ovat kaikki mukana Omnicaren kanssa.
- Pitäkää silmällä tätä kannetta koskevia uutisia tulevina kuukausina, mutta tällä välin ajatelkaa tätä: tämän hässäkän vanavedessä
Omnicaren toimitusjohtaja Joel Gemunder on irtisanoutunut muttei ilman korvausta.
Hänen erorahansa on ennätykselliset 130 miljoonaa dollaria!
Mutta taaskin tämä on vain jäävuoren huippu.


GlaxoSmithKline: 1500 väitettyä kuolemantapausta
Yli 5 miljardia sakkoja ja tuomioita saaneena GlaxoSmithKline kahlaa samoissa mutaisissa vesissä kuin Merck, erityisesti koska sen HPV-rokotteen vastineella Cervarixilla on oma osuutensa haittavaikutuksista, ja kuolemantapausväitteitä ilmoitetaan ympäri maailmaa.GSK:n viimeisimmät “erehdykset” johtuvat sen diabeteslääkkeestä Avandiasta, jota FDA päätti syyskuussa “viilata” hieman, muttei vetää pois jättäen Avandian “erehdykseksi”, joka jatkuu edelleen.
Tähän mennessä tiedämme, että GSK käytti 11 vuotta yrittäessään salata tutkimusaineiston, jonka mukaan Avandia oli vaarallinen lääke sydämelle.
Tutkimuksessani tätä artikkelia varten löysin myös, että FDA:n analyysiasiakirjojen mukaan Avandia oli hengenvaarallisten haittavaikutusten listan kärjessä vuonna 2009. Huiman kuolemantapausmäärän, joka ilmoitettiin FDA:lle pelkästään vuonna 2009, perusteella on vaikea uskoa, että tästä lääkkeestä vielä edes keskustellaan! (EU on vetänyt Avandian myynnistä.)
Mutta muiden tutkimieni lääketehtaiden tapaan GSK on maksanut satoja miljoonia dollareita petosjutuissa ja hintakiistoissa sekä tuomioissa, jotka liittovaltio voitti Medicare- ja Medicaid-petosjutuissa.

Roche on numero 1 AllBusiness.comin rikollisten yhtiöiden kirjassa
Rochen rikokset ovat jatkuneet vuosia sen yhtiöissä ja tytäryhtiöissä ympäri maailmaa.
- Viimeksi maaliskuussa Roche keskeytti nivelreumaa ja punahukkalääkettä koskevan kliinisen tutkimuksen vakavien infektioiden jälkeen, joista jotkut olivat hengenvaarallisia.
Viranomaiset kertoivat, että tutkimus lopetettiin, koska “opportunistiset” infektiot, joita tavattiin tutkimuksessa, eivät ole normaaleja terveillä yksilöillä. On surullista, että tuo tieto tuli liian myöhään 15 japanilaiselle potilaalle, jotka kuolivat otettuaan yhtä Rochen hyväksymään lääkettä Actemraa.
Mutta nämä Rochen tuotteisiin liittyvät kuolemat eivät lopu tähän: toinen Rochen lääke, Posicor vedettiin pois vuonna 1998 ainakin 140 kuolemantapauksen jälkeen Posicorin ja muiden lääkkeiden yhteisvaikutuksesta johtuen.
Ei ihme, että Roche on joutunut maksamaan lähes 2 miljardia dollaria tuomioina ja sakkoina vuosien kuluessa tuhansien ihmisten haastettua heidät.
Mutta ennen kuin jatkan, saanen muistuttaa, että Roche valmistaa myös CDC:n ja FDA:n suosikkia Tamifluta.
Ja siltä varalta, että olette unohtaneet kerron, että Tamifluta syytettiin 18 japanilaisen lapsen kuolemasta vuonna 2007. Japanin terveysministeriö varoitti antamasta tätä lääkettä 10-19-vuotiaille.
Tällaisten kokemusten jälkeen luulisi, että Roche ja muut Big Pharman edustajat häpeäisivät hieman mitä he ovat tehneet näinä vuosina. Mutta koska rikoksia tulee lisää ja koska valtioiden kuten Indianan täytyy pyytää paljastuskirjoittajia tulemaan esiin, on selvää, että lääketeollisuuden häpeäntunne on olematon.
Joten näyttää sopivalta lopettaa tällä New York Times -lehden otsikolla vuonna 1999, jolloin Roche-yhtiöllä oli hintasopimusskandaali, joka toi sille 1. sijan Allbusiness.com  rikollisten yritysten listalla:
“Rochen virkailijat sanovat skandaalin olevan yllätys.” Kyllä, he väittivät olevansa syyttömiä.
Petosten paljastuspyrkimykset jatkuvat valtioiden ja liittovaltion toimesta.
Onneksi liittovaltioiden pääsyyttäjät kuten Zoeller ovat onnistuneet keräämään tukea lääketeollisuuden rikollisten toimien paljastamiseksi.

Yhä useammat järjestöt kuten Bureau of Investigative Journalism, the False Claims Act Legal Center ja Politicol News käynnistävät tutkimuksia ja julkistavat laittomia ja rikollisia toimia, joista nämä yhtiöt ovat selvinneet vuosikausia.Liittovaltion vääriä väittämiä koskevan lain ansiosta osavaltioiden ja liittovaltioiden tutkijoilla on ase, jota he voivat käyttää metsästäessään ja antaessaan haasteita näistä karmeista rikoksista. Jos käytte vääriä väittämiä koskevan oikeuskeskuksen sivulla, saatte välähdyksen siitä, kuinka tällainen on jatkunut.
Mutta taaskin tämä on vain välähdys, ainoastaan jäävuoren huippu. Se osoittaa, että lääketeollisuuteen ei voi luottaa ja siitä on todistuksena heidän rikollinen historiansa.
Järkyttävintä on kuitenkin se, että vaikka he jäävät kiinni kuolemantapauksista, petoksista, hintojen sopimisista ja huijauksista, heidän saamansa rangaistus näyttää vain näpäytykseltä sormille.
Ilmeisesti he ovat liian suuria naulittavaksi, liian suuria epäonnistumaan. Joten Baxterin tapaan lopettamisen sijasta he maksavat pikkukorvauksia verrattuna siihen, mitä he tienasivat ja jatkavat rokotteiden ja muiden lääkkeiden sopimuksia hallituksen kanssa.
On rohkaisevaa, että terveys- ja inhimillisten palvelujen sihteeri Kahleen Sebelius perusti toimintaryhmän terveydenhuollon petosten ehkäisemiseksi. Oikeusministeriön, Yhdysvaltain syyttäjätoimistojen ja liittovaltion toimijoiden kanssa ryhmän toimita kohdistuu terveydenhuoltoon ja lääkepetoksiin.
Mutta kuten Indianan oikeusministeri Greg Zoeller sanoi, että tämä ei riitä.
Paljastuskirjoittajat, tulkaa siis esiin ja auttakaa tässä ristiretkessä. On aika saattaa 
lääketeollisuuden rikolliset vastuuseen.


Kaavio 6 lääkeyhtiön “erehdyksistä”
Alla oleva kaavio esittää rikollisen toiminnan, oikeuskäsittelyt ja sakot tai tuomiot, jotka pystyin selvittämään. Muistakaa, että nämä ovat varovaisia lukuja – monia asiakirjoja ei saa käyttöön ilman tiedon vapauslakiin perustuvaa pyyntöä.
Monia on myöskin vaikea löytää netistä, jollei tiedä tarkkaan mitä etsii ja miltä vuodelta.

 Kokoonsa nähden Baxter on todellisuudessa listassa 17. sijalla, mutta mielestäni tämän yhtiön rikokset olivat niin räikeitä, etten voinut sivuuttaa heitä. Muistanette, että viime vuonna niin sanotun flunssapandemian ollessa huipussaan Baxter “vahingossa” sekoitti tappavan, elävän biologisen aseen/viruksen H5N1:n kausiflunssan kanssa ja lähetti sen sitten Euroopan laboratorioihin.
Brittiläinen lääkeyhtiö GlaxoSmithKline on myöntänyt syyllisyytensä ja maksaa 3 miljardia dollaria laittomasta lääkemarkkinoinnista ja siitä, että se oli salannut tietoja diabeteslääke Avandian terveysvaaroista.


Yksi suurimmista terveyteen liittyvistä uutisjutuista tällä hetkellä on toistaiseksi suurimman Amerikan hallituksen esittämän oikeusjutun viimeistely lääkeyhtiötä vastaan.

Heinäkuun 2. päivänä brittiläinen lääkevalmistaja GlaxoSmithKline myönsi syyllistyneensä kolmeen rikolliseen väärinkäytökseen, jotka liittyvät reseptilääkkeisiin Paxil, Wellbutrin ja Avandia ja suostui maksamaan yhteensä 3 miljardia dollaria sakkoja – 1 miljardi rikossyytteistä ja 2 miljardia kattamaan siviilivastuita.
- Summa on suurin petosmaksu Yhdysvaltain historiassa ja kaikkien aikojen suurin lääkeyhtiön maksama sakko.

Vuonna 2009 Pfizer maksoi 2,3 miljardia dollaria samanlaisista syytteistä, ja niinkin hiljattain kuin toukokuussa Abbot-laboratoriot maksoi 1,6 miljardia dollaria kouristuslääke Depakoten väärästä markkinoinnista. Yhtiö oli laittomasti mainostanut lääkettä terveydenhuollon toimijoille käytettäväksi dementiaan sen käyttötarkoituksen vastaisesti.

Ja heinäkuun 6. päivän raportin mukaan Huffington Post -lehdessä liittovaltion tutkimus Johnson & Johnsonin psykoosilääke Risperdalin väärästä markkinoinnista oli alkanut ja voi johtaa 1,6 - 2 miljardin dollarin sakkoon.

FiercePharman tuoreen yhteenvedon mukaan 11 suurinta markkinointisovittelua, jonka lääketeollisuus on tehnyt 10 viime vuoden aikana, lääketeollisuus on suostunut maksamaan yli 11 miljardia dollaria sakkoja laittomista markkinointivehkeilyistään viime vuosikymmenellä! Mutta pahin saattaa vielä olla edessä: Viime vuonna yli 900 haastetta tehtiin paljastajien toiminnan tuloksena ja historiallisesti noin 10 % paljastajien väitteistä koskee lääkevalmistajia.

Vaikka useimpien mielestä nämä sakot tuntuvat valtavilta rahasummilta, syvin ongelma on nyt tullut räikeästi ja kiusallisesti ilmi ja se on, että sakot eivät tehoa. Kohdistuessaan kasvottomiin yrityksiin ne eivät yksinkertaisesti suitsi rikollista toimintaa. Niistä on tullut hieman enemmän kuin odotettu kiusankappale, joka lasketaan kuuluvan kaupankäynnin hintaan.

Koko ajan tavalliset ihmiset maksavat hengillään näiden korporaatioiden rikollisesta käytöksestä.

On muistettava, että vaikka “väärä markkinointi” ei ehkä tunnu isolta asialta, ei ole kyse lelusta, jolla emme voi leikkiä mainostetulla tavalla. Puhumme erittäin vahvoista kemikaaleista, jotka muuttavat aivojen ja elimistön kemiaa. Kun otetaan huomioon, kuinka hutiloitu ja täynnä eturistiriitoja hyväksymisprosessi on alkujaan, kun huonosti testattuja lääkkeitä hyväksytään yhä useammin ja joita myöhemmin pitää vetää takaisin, pitäisi olla pelottavan selvää, kuinka vaarallista lääkkeiden markkinoiminen ei-hyväksyttyyn käyttöön voi olla.
GlaxoSmithKline syyllistynyt laittomaan markkinointiin ja vaaratekijöiden salaamiseen
Kun GSK otti lapset kohteekseen, Paxil pääsi 10 eniten myydyn lääkkeen joukkoon. Yksistään vuosina 2001 ja 2002 sen vuotuinen myynti oli yli 1,8 miljardia. Tämä on erityisen surullista, kun oikeusministeriön valituksen mukaan useat Paxilia koskevat kliiniset tutkimukset lapsilla ja nuorilla 90-luvun puolivälistä 90-loppuun eivät olleet osoittautuneet tehokkaiksi tässä ikäryhmässä! Ei yksikään!

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan GlaxoSmithKline markkinoi laittomasti Paxil-masennuslääkettä lapsille ja nuorille.
FDA on hyväksynyt lääkkeen vain aikuisten masennuksen hoitoon.- Valituksessa eritellään, kuinka GSK peukaloi yhden tutkimuksen tuloksia, jotta he pääsivät väärään johtopäätökseen, että Paxil tehosi masennukseen nuorilla.
GSK:n työntekijä suositteli myös erään tutkimuksen sivuvaikutuksia koskevan osan muuttamista siten, että poistettiin maininta vakavista sivuvaikutuksista kuten masennuksen paheneminen ja vihamielisyys, joiden katsottiin liittyvän hoitoon (koskee 11 lasta) ja korvattiin se maininnalla päänsärystä (yksi potilas).

- Tämä oli ainut sivuvaikutus, jonka katsottiin johtuvan hoidosta.
Valituksessa nimitetään Journal of American Academy of Child and Adolescent Psychiatry -lehdessä julkaistua tutkimusta “vääränä ja harhaanjohtavana”. GSK käytti myöhemmin tätä petoksellista ja harhaanjohtavaa tutkimusta mainostaessaan Paxilia laittomasti lapsille ja murrosikäisille.


Masennuslääke Wellbutrinia mainostettiin laittomasti painon pudottamiseen ja seksuaaliseen kyvyttömyyteen

NPR radion haastattelussa Massachusettsin piirikunnan syyttäjä Carmen Ortiz sanoi, että “GSK värväsi PR-yrityksen luomaan kohun laihtumisesta ja siitä kuinka tällä lääkkeellä parannetaan seksiä. Innostuksen aikaansaamiseksi käytettiin kaikkia kuviteltavissa olevia keinoja hintavasta kestityksestä, Hawaiin lomista lääkäreille maksettaviin miljooniin dollareihin puhujamatkoista, eurooppalaisiin fasaanisafareihin, lippuihin Madonnan konsertteihin.”

Vuosien 2001-2007 välisenä aikana Diabetes-lääke Avandiaa koskevat turvallisuusraportit jätettiin ilmoittamatta FDA:lle. Ne liittyivät kliinisiin kokemuksiin ja muihin tietoihin, jotka laki edellyttää.
Kuten aiemmin kerrottiin Avandian on todettu olevan todella vaarallinen, minkä GSK salasi yli 10 vuotta, koska he tiesivät, että se vaikuttaisin myyntiin. Tämä paljastui Senaatin talouskomitean raportista, jonka Max Baucus ja Charles E. Grassley paljastivat helmikuussa 2010. Raportissa kysyttiin myös, miksi FDA salli Avandian kliinisen tutkimuksen jatkua senkin jälkeen, kun he arvioivat lääkkeen aiheuttaneen arviolta 83 000 sydänkohtausta vuosina 1999-2007.
Avandia tuli markkinoille vuonna 1999, ja pian siitä tuli ennätyslääke. Vuoteen 2006 mennessä sen vuosituotto oli 3,2 miljardia dollaria. Vuotta myöhemmin England Journal of Medicine (NEJM) -lehdessä julkaistu tuomitseva artikkeli yhdisti sen 43 % lisääntyneeseen sydänkohtausriskiin ja 64 % korkeampaan riskiin kuolla sydäntautiin verrattuna muilla menetelmillä hoidettuihin potilaisiin.


Miksi kukaan ei joudu vankilaan??

GSK:n julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan rikos- ja julkisoikeudellinen vastuu, joka ratkaistiin tässä lopullisessa sopimuksessa, sisältää myös kuuden muun lääkkeen epäasianmukaisen markkinoinnin.
Yksi seikka, joka huolestuttaa minua todella on se, että vaikka viime vuosina näkemämme rikosjutut liittyvät lääkkeisiin, monet näistä yhtiöstä kuten GSK valmistavat myös rokotteita.
- Ja arvatkaapa mitä?

He eivät yleensä ole vastuussa vammoista tai vahingoista, jotka johtuvat pilaantuneista tai muuten vaarallisista rokotteista!
- Olemme äskettäin nähneet todisteita “erehdyksistä” myös rokoteteollisuudessa, mutta rokotteiden valmistajia rangaistaan harvoin jos koskaan näistä virheistä ja huolimattomuudesta, joiden pitäisi antaa teille lisää ajattelemisen aihetta.
Julkkislääkäreille maksettu vaarallisten lääkkeiden laittomasta mainostamisesta

Muutamia päiviä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain oikeusministeriö pääsi sopimukseen GSK:n kanssa, paljastui, että TV- ja radiopersoona tohtori Drew Pinskyn väitettiin ottaneen vastaan 275 000 dollaria GSK:n Wellbutrin-masennuslääkkeen laittomasta mainonnasta. 

Tohtori Pinskyn sanotaan korostaneen lääkkeen libidoa parantavia sivuvaikutuksia useissa tilaisuuksissa vuonna 1999.
Vaikka tohtori Drew esiintyy nyt uutisissa, hän ei ole ainut TV- ja radiolääkäri, joka otti vastaan rahaa lääkeyhtiöiltä ja tyrkytti näiden tuotteita pahaa-aavistamattomalle yleisölle. Esimerkiksi Merck on maksanut tohtori Marie Savardille, joka on esiintynyt kymmenissä TV-ohjelmissa kuten Good Morning America, ABC News ja Oprah, tyrkyttäen Merckin HPV-rokotetta.


Heinäkuun raportti Wall Street Journalissa:
“Kesäkuussa 1999 suosittu radiopersoona tohtori Drew Pinsky esiintyi radiossa ylistäen GlaxoSmithKlinen Wellbutrin-masennuslääkkeen ansioita kertoen kuulijoille määräävänsä sitä ja muita lääkkeitä masennuspotilaille, koska “se saattaa parantaa tai ei ainakaan heikennä seksuaalista vireyttä” niin paljon kuin muut masennuslääkkeet.

Mutta seikka, josta kuulijat eivät olleet tietoisia, oli että kaksi kuukautta ennen kuin ohjelma lähetettiin, tohtori Pinsky - joka saavutti mainetta “tohtori Drew’ina” niinä vuosina, jolloin hän osallistui suositun seksineuvontaohjelman “Lovelinen” isännöintiin - sai Glaxolta toisen kahdesta erästä yhteensä 275 000 dollaria “palveluksista Wellbutrinin hyväksi”.

Lääkärit saavat määrätä lääkkeitä sopivaksi katsomallaan tavalla, mutta on laitonta yhtiöiden mainostaa lääkkeitä käyttöihin, joita FDA ei ole hyväksynyt. 
Tämä on käytäntö, joka tunnetaan “etiketin ulkopuolisena” markkinointina. Wellbutrinin reseptietiketissä ei sanota, että lääke on vähemmän libidoa ehkäisevä kuin muut masennuslääkkeet. Glaxo kieltäytyi vastaamasta kysymyksiin sen taloudellisesta yhteydestä tohtori Pinskyyn tai muihin lääkäreihin. Yhtiö sanoi: “Huomautus, johon viittaatte koskee tapahtumia vuonna 1999, 13 vuotta sitten. Se ei heijasta sitä, mikä sallittaisiin GSK:ssa nykyään.”

Ensiksikään en usko tähän höpötykseen, että tilanne olisi muuttunut... On todisteita, että yritysten kuten GSK lainvastainen ja epäeettinen käyttäytyminen on pahentunut ja vakiintunut pysyväksi toimintatavaksi viime vuosikymmenen aikana. Tätä kuvaa Public Citizen’s Health Research Groupin vuoden 2010 raportin otsikko “Nopeasti lisääntyvät rikos- ja julkishallinnon rangaistukset lääketeollisuudelle 1991-2010”.

“165 suorituksesta, jotka käsittivät 19,8 miljardia dollaria tuomioina tänä 20 vuoden aikana, 73 % suorituksista (121) ja 75 % rangaistuksista (14,8 miljardia) ovat tapahtuneet vain viiden viime vuoden aikana (2006-2010).
Neljän yhtiön (GlaxoSmithKline, Pfizer, Eli Lilly ja Schering-Plough) osuus on yli puolet (53 % eli 10,5 miljardia) kaikista rahallisista tuomioista kahden viime vuosikymmenen aikana.
- Nämä johtavat rikkojat kuuluivat maailman suurimpiin lääkeyhtiöihin.”

Kuten aikaisemmin olen kertonut, lääkeyhtiöiden osuus oli lähes 20 % suurimmista rikollisyhtiöistä 1990-luvulla eikä ole todisteita, että nämä juonittelut olisivat vähenemässä.


Bill Gatesin yhteys Glaxon petosskandaaliin

Gates-säätiökin on yhdistetty tähän massiiviseen skandaaliin niiden välisen työvoiman liikkuvuuden kautta.

Tom Paulsonin heinäkuun raportin mukaan:
“Useimmissa uutisissa mainittiin GSK:n pääjohtajan Andrew Wittyn syyttäneen väärinkäytöksestä muita ja “yhtiön muuttunutta aikakautta”, lisäten, että tällaista käyttäytymistä ei suvaittaisi...

Eräs korkeimman profiilin GSK-johtajista, jonka väitetään osallistuneen väärinkäytökseen, on Tachi Yamada, entinen Bill & Melinda Gatesin globaalin terveyden johtaja, joka oli ennen GSK:n tutkimus- ja kehitysjohtaja.
Ollessaan Gates-säätiön globaalin terveyden johtaja, Yamadaa syytettiin Yhdysvaltain senaatin kuulustelussa painostaneen tiedemiestä olemaan julkaisematta kielteisiä tuloksia GSK:n diabeteslääkkeestä. Tämä oli melko suuri uutinen tuohon aikaan ja tällainen käyttäytyminen on osa liittovaltion syytöstä lääkeyritystä vastaan. Mutta tietääkseni kukaan ei ole maininnut Yamadan roolia tässä jutussa. Silti hänellä on melko korkea asema - kiistassa, joka liittyy lääkeyhtiön yritykseen salata Avandia-diabeteslääkkeensä haitallisia sivuvaikutuksia.

Yamada jätti hiljattain Gates-säätiön ja meni japanilaisen lääkeyhtiön palvelukseen. Mutta tämä ei merkitse sitä, etteikö Yamada näytellyt johtavaa osaa Amerikan historian suurimmassa terveyspetosjutussa ja että ottaen huomioon hänen paljon suuremman vaikutusvaltansa filantrooppisessa, joka monien mukaan asettaa globaalin terveysagendan, se saattaa olla mainitsemisen arvoinen.”
Tosiaankin, Gates-säätiö on juuttunut epäpyhään liittoon niin Big Pharman kuin Monsanton kanssa. Esimerkiksi Wikileaksin mukaan Yhdysvaltain hallituksen ja Gates-säätiön välillä on yhteys. Tämän Afrikan vihreän vallankumouksen liiton tarkoitus on edistää Monsanton yksityisiä etuja sen pyrkiessä saamaan Afrikan geenimuuntelulle myötämieliseksi maanosaksi. AGRAa johtavat korkean tason virkamiehet ovat itse asiassa entisiä Monsanton johtohenkilöitä ja Gates-säätiö omistaa myös Monsanton osakkeita. Muut yhteydet, joiden kautta Gates-säätiö liittyy Big Pharmaan, ovat seuraavat:

Monsanton varapuheenjohtaja Robert Horsch meni Gates-säätiön palvelukseen vuonna 2006.
Merckin pääjohtaja Raymond Gilmartin sijoitettiin Gates-säätiön johtokuntaan vuonna 2001.
Gates sijoitti 205 miljoonaa dollaria yhdeksään suureen lääkeyhtiöön vuonna 2002.Miksi lapset uhrataan koekaniineiksi?

GSK ja muut Big Pharman kaverit haluavat teidän uskovan, että “kaikki on muuttunut”, että he “ovat oppineet virheistään” ja että kaikki on hyvin, koska todelliset väärintekijät kuten Tachi Yamada ovat siirtyneet muihin tehtäviin. Nyt he lupaavat, että terveytenne ja hyvinvointinne ovat etusijalla kaikkien lääketieteessä toimivien mielessä. Ajatelkaa uudestaan. TechDirt.com’ssa ollut tuore juttu alleviivaa lääkeyhtiöiden perverssiä ahneutta:
“Vahvasti riippuvuutta aiheuttavan särkylääkkeen OxyContin valmistaja Purdue Pharma, suorittaa nyt kliinisiä testejä saadakseen FDA:n hyväksymään sen käytön niinkin nuorilla lapsilla kuin 6-vuotiailla.
 - Miksi?

Koska Liittovaltion ravinto- ja kosmetiikkalain osa 505A20 sisältää pienen “lahjan”: jos lääkevalmistajat suorittavat kliinisiä tutkimuksia lapsille tarkotetuilla lääkkeillään, he voivat saada kuusi kuukautta pidemmän patenttisuojan. Joten vaikka Purdue ei edes myisi OxyContinia kuusivuotiaille, turvaamalla ainoastaan pidennetyn patentin se hyötyy todennäköisesti valtavasti. Monet ovat ymmärrettävästi huolestuneita seuraavasta:
“En epäile hetkeäkään, että he suorittavat kokeita lapsilla patenttioikeuden säilyttämiseksi,” sanoi tohtori Elliot Krane, Lucile Packardin lastensairaan kivunhallinnan johtaja Stanfordin yliopistossa Paolo Altossa.”
Mielettömämmäksi mikään ei enää voisi mennä, hyvät ihmiset. Kuinka moni nuori lapsi tarvitsee mahdollisesti vahvaa narkoottista kivunlievittäjää kuten OxyContin? Mainitsemattakaan sitä, että tämän lääke on todettu ehdottomasti ongelmallisimmaksi lääkkeen väärinkäytön ja kuoleman huomioon ottaen. Tällaisen toiminnan motiivi ei ole vain kyseenalainen, se on suorastaan kauhistuttava ja kuvaa eettisyyttä tai pikemminkin se puutetta, mikä on lääketeollisuuden vaikuttimena yleensäkin­.


Reseptisärkylääkkeet: Uusi “aloitushuume”

Pisimmän ajan marihuana, tupakointi ja alkoholi olivat ensimmäiset huumeet niillä, jotka myöhemmin saattavat siirtyä kovempiin huumeisiin. Tästä termi “aloitushuume”. Kaikki on kuitenkin muuttunut paljon viime vuosina. Reseptilääkkeet, erityisesti reseptilliset särkylääkkeet kuten OxyContin, ovat etunenässä tavallisimpana “aloituksena” laittomien huumeiden käyttöön ja seuraukset ovat paljon kohtalokkaammat.

Heinäkuun 6. päivän lehdistötiedotteen mukaan:
“Vuodesta 2000 lähtien huumeet, jotka vievät ihmisiä hautaan tai kuntoutukseen, ovat vaihtuneet laittomista huumeista reseptilääkkeiden suuntaan. Tämä kävi selväksi Centers for Disease Control and Prevention vuoden 2011 raportista: reseptillisten narkoottisten kivun lievittäjien yliannostuksen aiheuttamat kuolemat ylittävät nyt heroiinin ja kokaiinin yhdessä aiheuttamien kuolemien määrän.

Jo vuosikymmenien ajan on ollut tavallista, että nuoret – ensimmäistä huumekokeilua etsiessään –tavallisesti valitsivat marihuanan. Narconon Arrowheadin huumekuntoutuskeskus on hiljattain paljastanut uuden käyttäytymismallin, koska reseptillisistä piaateista on yhä enemmän tullut monien nuorten käyttämä ensimmäinen huume. Hallituksen tutkimustulokset vahvistavat tämän trendin. Massachusetts Bureau of Substance Abuse -toimiston johtajan Michael Botticellin mukaan reseptilääkkeet ovat nyt tasoissa marihuanan kanssa aloitushuumeina.
“Omat asiakkaamme ja ihmiset, jotka pyytävät meiltä puhelimella apua tai tietoja ohjelmastamme, ovat kerta toisensa jälkeen sanoneet riippuvuutensa alkaneen reseptilääkkeistä,” sanoi Derry Hallmark, hoitovastaanoton johtaja Narconon Arrowhead kuntoutuslaitoksessa luoteis-Oklahomassa. “Valitettavasti reseptilääkkeistä on tullut uusin aloitushuume. Vieläkin valitettavampia ovat kuolemantapaukset ja muut vakavat seuraukset, jotka kulkevat käsi kädessä huumeiden käytön kanssa, mikä koskee erityisesti reseptilääkkeiden väärinkäyttöä.” Hallmarki lisää, että reseptilääkkeisiin koukkuun jääneet päätyvät usein hoitoon tai alkavat ottaa laittomia huumeita. Tavallisimpia esimerkkejä tästä on särkylääkkeisiin riippuvaisiksi tulleiden ja sitten heroiiniin siirtyneiden välinen yhteys.”

Pelkästään sakot eivät pysty muuttamaan yritysrikollisuutta

On tullut täysin selväksi, että sakot eivät tehoa. Jonkinlaisen muutoksen aikaansaamiseksi lääketeollisuuteen liittyvän rikollisuuden rehottaessa oikeusministeriön on läimäytettävä rikossyytteitä yksilöille, jotka ovat vastuussa ja mukana näissä rikollisissa toimissa. Petokseen syyllistyneille on tehtävä yksinkertaisesti selväksi, että heidät voidaan asettaa henkilökohtaisesti vastuuseen ja että heitä odottaa vankilatuomio rikoksistaan.
Useat viimeaikaiset artikkelit lehdistössä ovat valottaneet tätä selvää tosiasiaa ja niissä on otettu esille seikkoja, joihin täytyy tosissaan tarttua.
Esimerkiksi Judith Warner kirjoittaa Time Magazine-lehdessä:
“...edessämme on jälleen se tosiasia, että nämä sakot, olkoonkin, että ne ovat näennäisen tuomitsevia, eivät todennäköisesti tuo mitään todellista muutosta teollisuuden tuleviin käytäntöihin... Glaxo ei todellisuudessa mennyt vararikkoon sakoista: maksuunpanon aikaisina vuosina yhtiö oli tienannut 10,4 miljardia dollaria Avandian myynnillä, 11,6 miljardia Paxililla ja 5,9 miljardia Wellbutrinilla...

Useat kommentaattorit esittivät, että rahalliset vahingonkorvaukset eivät muuta useimpia lääketeollisuuden ongelmallisimpia käytäntöjä. He sanovat, että meidän pitäisi sen sijaan pyrkiä rikossyytteisiin nimenomaan johtohenkilöitä vastaan, vankilatuomion riskin ollessa ainut keino, jolla todellisuudessa muutetaan käyttäytymistä. Vaikka tällainen ratkaisu tarjoaa mahdollisuuden todelliseen tunnetason tyydytykseen, en ole vakuuttunut, että se todellisuudessa tuottaisi tuloksia. (Valtavat taloudelliset ja muut resurssit huomioon ottaen on syytä olettaa, että lääkeyhtiöt keksivät nopeasti menetelmiä, joilla teflonpinnoittaan johtajansa.)
Tällainen strategia ei myöskään kohdistu niihin perusongelmiin, jotka ovat mahdollistaneet, joskaan eivät luoneet, Big Pharman toistuvan huonon käyttäytymisen: tämän teollisuuden ja hallituksemme välisen voimatasapainon, joka on pahasti vinoutunut, erityisen älykkään säätelyn puutteen siitä, kuinka tietoa erityisistä lääkkeistä hallitaan, todennetaan ja jaetaan.”
Hän ottaa esille kuvaavan seikan siitä, että koko järjestelmä on rikkonainen ja on toteutettava paljon muutoksia, joilla voittoon tähtäävän, vääristyneen lääketieteen aikakausi lopetetaan. Terveydenhoitojärjestelmää ylläpitää ja hallitsee Big Pharma, joka työntää ulos mielettömän määrän väärää ja huonoa tiedettä oikeuttaakseen suosituksensa, kun se samalla hankkii “oikeuden” terveysteollisuuden monopolisoimiseen strategisesti sijoitettujen teollisuuden lakeijojen välityksellä poliittisissa ja liittovaltion eri viroissa.


Uskon silti, että yksilöjen asettaminen vastuuseen rikollisista teoista, jotka tehdään yritysten nimissä, on välttämätöntä ja toimisi hyvänä lähtökohtana katalimpien psykopaattien poiskitkemiseen.

Robert Reich, Kalifornian yliopiston julkisen politiikan professori ja Clintonin hallituksen entinen työministeri käsitteli myös tätä asiaa tuoreessa Huffington Post -lehden artikkelissa ja otti esille kaksi tärkeimpää kiistakohtaa, joihin pitää puuttua:
“...Ainuttakaan johtohenkilöä ei ole asetettu syytteeseen, vaikka jotkut yhtiöihin kohdistuneet syytteet ovat rikossyytteitä. Glaxon nykyinen pääjohtaja tuli johtokuntaan, kun kaikki tämä oli tapahtunut. Glaxo on suostunut perimään takaisin bonukset kaikilta johtohenkilöiltä, jotka osallistuivat laittomaan käytökseen tai valvoivat sitä, mutta yhtiö ei ole virallisesti myöntänyt mitään vääryyttä – ja ilman kehenkään johtohenkilöön kohdistuvia laillisia syytteitä on mahdotonta tietää, viekö Glaxo asian loppuun...

Ainut keino saada tällaiset suuret yhtiöt muuttamaan toimintaansa on asettaa vastuulliset yksilöt tuntemaan nahoissaan.

Vieläkin perustavampi seikka on, miksi reseptilääkkeiden mainonta ja markkinointi sallitaan lainkaan, kun kuluttajat eivät voi ostaa niitä eikä heidän saa vaikuttaa lääkärin päätökseen millään tavalla. Ennen vuotta 1997 FDA kielsi tällaisen mainonnan televisiossa ja radiossa.
- Tämä kielto tulisi saattaa voimaan uudestaan.

Lopuksi, ei ole hyvää syytä, miksi lääkäreiden pitäisi saada ottaa vastaan bonuksia yleensä yhtiöiltä, joiden lääkkeistä he kirjoittavat reseptejä. Se on keskeinen eturistiriita. Eettinen käyttäytyminen, jonka pitäisi rajoittaa tällaisia lahjuksia, ei näköjään toimi. Kaikki bonukset tulisi kieltää ja niitä vastaanottaviin lääkäreihin tulisi kohdistua mahdollinen lääkäriluvan menetys.”


Loppupäätelmiä


Sanokaa minun sanoneen, että tämä ei ole viimeinen kerta, jolloin saamme kuulla enemmän kuin mitä koskaan olemme halunneet kuulla tästä lääketeollisuuden surkeasta kääntöpuolesta. Todellinen kotiin vietävä viesti tästä kaikesta on, että lopullinen vastuu terveydestänne on teillä. Muistakaa aina, että lääkkeet ovat harvoin muuta kuin väliaikainen side terveysongelmanne päällä.
Jotkut lääkkeet ovat käteviä tilapäismenetelmiä korjata akuutteja ongelmia (kuten päänsärky), mistä useimmat meistä ovat kiitollisia, mutta ongelmia syntyy, kun uskotte petokseen, jonka nämä monikansalliset yritykset ovat luoneet ja kun valitsette lääkkeitä vastauksena pitkään kestäneisiin terveyshaasteisiinne.
- Itse asiassa ei ole väliä, onko lääke hyväksytty tiettyyn vaivaan vai suositeltu sen käyttötavasta poiketen, riskit ovat paljolti samat.


Elämä olisi mahtavaa, jos voisimme vain nielaista pillerin ja kaikki terveysongelmamme tulisivat ratkaistuiksi. Mutta näihin satuihin uskominen vaurastuttaa vain näitä yhtiöitä, samalla kun ne saattavat teidät vakavien sivuvaikutusten tai jopa kuoleman vaaraan, kuten tapahtui 80 000+ miehelle ja naiselle, jotka valitsivat Avandian pikasideratkaisukseen ja saivat lopulta lääkkeen aiheuttaman sydänkohtauksen.

Minun neuvoni: pyrkikää paremmin ymmärtämään ja hoitamaan vaivanne takana oleva todellinen ongelma. 

Tällä sivustollani www.mercola.com on satoja tuhansia sivuja ilmaista tietoa, joka on tarkoitettu auttamaan teitä saavuttamaan tuon päämäärän ja auttamaan teitä ja omaisianne ottamaan terveytenne omiin käsiinne. Muistakaa käyttää jokaisen sivun ylälaidassa olevaa hakukonetta löytääksenne lisää tietoa terveyttä koskeviin kysymyksiinne.

Suomennos Jussi Yli-Panula
Lähde: www.mercola.com

http://terveystuuletusta.blogspot.fi/2015/10/laaketeollisuuden-saamat-tuomiot.html
_


Now You Can Find Out If YOUR Doctor Is Being Bribed by Big Pharma


__
Gardasil_
EOF

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!