maanantai 29. syyskuuta 2014

Tunnettu lääkäri paljastaa sydän- ja verisuonitautien todellisen syyn

Dr. Dwight Lundell, M.D.

Usein lääkäreille muodostuu vuosien kokemuksen, työn, tiedon ja vaikutusvallan karttumisen myötä suuri ego, mikä tekee vaikeaksi tunnustaa olevansa väärässä.
Lääkäri Dwight Lundell on toiminut sydänkirurgina 25 vuotta ja tehnyt yli 5000 avosydänleikkausta toimiessaan
Banner-sydänsairaalan johtavana lääkärinä ja kirurgian ylilääkärinä sekä oman praktiikkansa parissa Arizonassa.

Vuosikymmenien ajan hän toisteli samoja vakiintuneita oppeja ruokavaliosta muiden lääkärien kanssa, mutta nyt hän haluaa paljastaa vuosikymmeniä kestäneen valheen kolesterolista sydäntautien syntipukkina, mistä hän on myös kirjoittanut kirjankin.


Alan johtavia lääkäreitä pidetään oppi-isinä ja mentoreina. He ovat yhteisrintamassa väittäneet sydän- ja verisuonitautien johtuvan korkeasta kolesterolista vedoten tieteellisiin tutkimuksiin ja artikkeleihin sekä toistuviin koulutusseminaareihin. Ainoa hyväksyttävä hoitokeino oli määrätä kolesterolilääkkeitä ja vähentää huomattavasti rasvan osuutta ruokavaliossa. Jälkimmäisen piti tietysti vähentää kolesterolia ja altistumista sydän- ja verisuonitaudeille. Näistä käytännöistä poikkeamista pidettiin kerettiläisyytenä ja saattoi johtaa jopa virkavirhesyytteeseen. 
Yksinkertaistettuna ilman verenkierrossa olevaa tulehdusta kolesteroli ei voi mitenkään kerääntyä verisuonen seinämään ja tukkia verenkiertoa aiheuttaen sydänkohtauksia ja valtimosairauksia.

Tulehduksitta kolesteroli kulkisi kehon läpi, kuten luonto on suunnitellut.
Yksinkertainen tulehdus aiheuttaa kolesterolin kertymisen verisuonien seinämiin. Se on kehon luonnollinen puolustuskeino tunkeutujia vastaan, kuten myrkyt, bakteerit ja virukset. Kehossa esiintyy normaalistikin tulehduksia, mutta ne ovat lyhytkestoisia ja täydellisesti tasapainossa puolustaessaan kehoa näitä tunkeilijoita vastaan. Jos kuitenkin altistamme jatkuvasti elimistömme myrkyille ja lisäaineille, joita kehomme ei ole suunniteltu käsittelemään, aiheutamme kroonisen tulehduksen tilan. Krooninen tulehdus on aivan yhtä haitallinen kuin akuutti tulehdus on hyödyllinen.

Olemme seuranneet suositeltuja ruokavaliosuosituksia, jotka ovat vähärasvaisia ja sisältävät suuria määriä sokereita ja monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka vastoin tietoamme jatkuvasti vahingoittavat verisuoniamme. Tämä toistuva verisuonien vaurioituminen aiheuttaa kroonisen tulehduksen ja johtaa sydän- ja verisuonitauteihin sekä aiheuttaa diabetesta ja lihavuutta.

Huolimatta siitä, onko tulehduksen synty sisäinen, vai ulkoinen, prosessi on sama. 

Tuhansien ihmisten tulehtuneita verisuonia nähnyt lääkäri kertoo niiden näyttävän siltä kuin suonen seinämää olisi hangattu toistuvasti harjalla. Monta kertaa päivässä, joka päivä, syömämme ruoka aiheuttaa pieniä vaurioita verisuonissamme ja keho taistelee jatkuvasti ja tarkoituksenmukaisesti tulehduksella vaurioita vastaan. Vaikka makea leivonnainen maistuu meistä ihanalta, kehomme nousee hälytystilaan, ikään kuin tunkeilija olisi julistanut sodan. Sokerilla ja makeutusaineilla tai teollisilla omega-6 rasvoilla hyvin säilyviksi kyllästetyt ruoat ovat muodostaneet pääpainon amerikkalaisten ruokavaliosta jo 60 vuotta. Nämä kaikille tutut teolliset ruoat ovat hitaasti myrkyttäneet meidät kaikki.

 Miten nämä tavalliset ruoat voivat aiheuttaa toistuvia tulehduksia, jotka tekevät meidät hyvin sairaaksi?

 Elimistön saadessa sokeria verensokeri nousee nopeasti ja haima alkaa erittää insuliinia nopeuttaakseen sokerin imeytymistä soluihin energiavarastoksi. Jos solu on jo täysi, eikä tarvitse glukoosia, se torjuu ylimääräisen sokerin, ettei solun toiminta häiriinny ja lisääntynyt insuliinin eritys johtaa glukoosin muuttumiseen rasvavarastoksi.

Tämä liittyy tulehduksiin veren sokeritasapainon kautta, joka pysyy hyvin kapealla alueella. Ylimääräiset sokerimolekyylit tarttuvat erilaisiin proteiineihin, jotka vuorostaan vahingoittavat verisuonten seinämiä. Toistuvat vauriot verisuonien seinämissä aiheuttavat tulehduksen. Kun verensokeria lisätään nopeasti monia kertoja päivässä joka päivä, on se sama kuin hieroisi verisuonia hiekkapaperilla sisältä päin. 
 Tilannetta pahentaa vielä ihmisten lisääntynyt ylipaino, jossa turvonneet rasvasolut vapauttavat tulehdusta edistäviä kemikaaleja, jotka pahentavat korkean verensokerin aiheuttamia vaurioita.
Jokapäiväisistä ruokatuotteista alkaa elimistöä tuhoava kierre, joka johtaa sydän- ja verisuonisairauksiin, korkeaan verenpaineeseen, 
diabetekseen

ja lopulta Alzheimerin tautiin, jos tulehduskierre jatkuu pitkään hoitamattomana.

Suomen sydänliitto uskottelee, että valtimonkovetustaudin syy olisivat ravinnon "kovat rasvat" ja kolesteroli. Sen teorian mukaan sairaus syntyisi yksinkertaisesti siten, että kolesterolia ja muuta "töhkää" kertyy suonen sisäpintaan ja mekaanisesti ahtauttaa suonen läpimittaa ja vaikeuttaa siten verenkiertoa.

Tosiasiassa taudin (arterioskleroosin) pääsyynä onkin hidas, matala-asteinen krooninen tulehdustila, jossa tulehdussytokiinit ovat koholla. Syynä tulehdustilaan ovat todennäköisesti aikaisemmin sairastetut virus-, bakteeri-, klamydia- ja muut infektiot, jotka ovat käynnistäneet immuunijärjestelmän puolustusreaktion. Joillakin ihmisillä se jää "päälle", koska elimistö ei kykene sammuttamaan inflammaatiota infektion jälkeen.

Tulehduksen synnyssä on syöjäsoluilla eli makrofageilla keskeinen osuus.Ne syövät mikrobeja ja kolesterolia, jolloin ne turpoavat ns. vaahtosoluiksi.

Vaahtosolut itsessään eivät ole vaarallisia, mutta kun ne tunkeutuvat valtimon seinämän endoteelikerroksen alle, ne alkavat paksuntaa seinämää, joka jäykistyy ja ahtautuu.

Myös geenivirheet ovat mukana kuvassa: Ne hajottavat verisuonten seinämistä tulehdusta estäviä EET-rasvahappoja (lue lisää). Tulehdusta voidaan vaimentaa nauttimalla ruoan lisänä B6- ja D-vitamiineja, berberiiniä, E-EPAa ja karnosiinia (lue lisää).
Valtimoiden ahtautuminen ja jäykistyminen eivät johdu ravinnon tyydytetyistä rasvoista, vaan hiljaisesta kroonisesta tulehdusreaktiosta valtimoiden sisäpinnan endoteelikerroksessa.  

"Let me repeat that: The injury and inflammation in our blood vessels is caused by the low fat diet recommended for years by mainstream medicine."

Foam Cells are fat-laden immune cells of the type macrophage. They are an indication of plaque-build up, or atherosclerosis, which is commonly associated with increased risk of heart attack and stroke.Foam cells are formed when the body sends macrophages to the location of a fatty deposit on the blood vessel walls.[1] The macrophage surrounds the fatty material in an attempt to destroy it. The cell becomes filled with lipids (fats). The lipids surrounded by the macrophage give it a “foamy” appearance._http://en.wikipedia.org/wiki/Foam_cell 

 On tosiasia, että mitä enemmän syömme päivittäin teollisesti valmistettuja ja käsiteltyjä eineksiä, sitä herkemmin laukaisemme tulehduksia elimistössämme joka päivä. Ihmisen elimistö ei  pysty, eikä sitä ole suunniteltu, käsittelemään sokereilla ja omega-6 rasvoilla kyllästettyjä eineksiä.

Tulehdusten vähentämiseen on vain yksi keino: palata lähemmäksi ruoan luonnollista alkuperää ja tilaa.
Lihasten rakennusaineeksi pitää syödä proteiinia. Sokerina pitäisi nauttia mahdollisimman luonnollisia monimutkaisia sokereita, kuten hedelmistä ja kasviksista saatavat. Ruokavaliosta pitää poistaa, tai vähentää, tulehduksia aiheuttavat omega-6 rasvat, kuten maissiöljy ja soijaöljy sekä niistä valmistetut ruoat. Yksi ruokalusikallinen maissiöljyä sisältää 7,28 g omega-6:tta, soijaöljy 6,94 g. Näiden sijaan kannattaa käyttää oliiviöljyä tai voita luonnonmukaisesti ruokituista lehmistä.


Ksylitoli on yksi harvoja keinoja ehkäistä lasten korvatulehdusten puhkeamista.
Ksylitolin on tutkimuksissa havaittu vähentävän korvatulehduksia 30 – 40 % säännöllisesti käytettynä. 
Annokseksi suositellaan kahta grammaa eli noin puolta teelusikallista viidesti päivässä.

Ksylitoli glykeeminen indeksi on vain 7, kun vastaava arvo tavallisella sokerilla on 68. Ksylitoli nostaa siis verensokeria erittäin hitaasti, mistä syystä se soveltuu makeuttajaksi myös diabeetikoiden ruokavalioon. 
 
Eläinrasvat sisältävät alle 20 % omega-6:tta ja ovat paljon vähemmän todennäköisiä tulehdusten aiheuttajia kuin niin sanotut terveysrasvat, eli monityydyttymättömät.
 

Kolesteroliteoria johti rasvattomien tai vähärasvaisten ruokavalioiden suosituksiin, jotka puolestaan loivat kokonaisen einesteollisuuden, joka on jo vuosikymmenien ajan aiheuttanut tulehduksia epidemian lailla. Lääketiede teki hirvittävän virheen alkaessaan suositella ihmisille tyydyttyneiden eläinrasvojen välttämistä ja omega-6 kasvirasvojen suosimista. Nyt käsissämme on verisuonitulehdusten epidemia, joka johtaa sydän- ja verisuonitauteihin ja muihin salakavalasti tappaviin tauteihin.
Jokaisen pitäisi valita ruokia, joita isoäiti valmisti itse tuoreista raaka-aineista ja välttää supermarketista ostettavia teollisia eineksiä. Poistamalla ruokavaliosta tulehdusta aiheuttavat ruoat ja lisäämällä välttämättömiä ravintoaineita tuoreista luonnollisista raaka-aineista voimme parantaa vuosien länsimaisen ruokavalion aiheuttamat vauriot verisuonissamme ja kehossamme.

Alkuperäinen artikkeli:http://preventdisease.com/news/12/030112_World-Renown-Heart-Surgeon-Speaks-Out-On-What-Really-Causes-Heart-Disease.shtml
_
Dr. Dwight Lundell is the past Chief of Staff and Chief of Surgery at Banner Heart Hospital , Mesa , AZ. His private practice, Cardiac Care Center was in Mesa, AZ. Recently Dr. Lundell left surgery to focus on the nutritional treatment of heart disease. He is the founder of Healthy Humans Foundation that promotes human health with a focus on helping large corporations promote wellness.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!