maanantai 8. syyskuuta 2014

Asetaldehydi maailman yleisin karsinogeeni - Elintarvikkeet ja asetaldehydi

Suomessa myytävissä ruuissa paljon asetaldehydiä!
KOTIMAA  7.2.2010 | Heli Väyrynen  
 
Suomessa myytävistä elintarvikkeista on löytynyt korkeita asetaldehydipitoisuuksia.
WHO luokitteli aineen viime lokakuussa ihmisille syöpää aiheuttavaksi alkoholin juomisen yhteydessä. Se nousi ylimpään riskiluokkaan, johon kuuluvat myös tupakka ja asbesti.
Professori Mikko Salaspuron työryhmän testeissä jukurttien keskimääräinen asetaldehydipitoisuus ylitti riskirajan kahdeksankertaisesti. Vastaavia pitoisuuksia ryhmä mittasi useista hedelmämehuista ja soijakastikkeista.


"Jopa vauvojen hedelmäsoseista löytyy samoja pitoisuuksia kuin jukurteista", Salaspuro kertoo.   


Elintarviketurvallisuusvirasto Evira käynnistää tutkimukset elintarvikkeissa olevan asetaldehydin merkityksen arvioimiseksi. Lisäksi virasto on pyytänyt Euroopan komissiota harkitsemaan, pitäisikö asiassa ryhtyä lainsäädännöllisiin toimenpiteisiin.


WHO otti kantaa nimenomaan alkoholissa olevan ja siitä syntyvän asetaldehydin riskiin. Vielä ei tiedetä, miten elintarvikkeiden asetaldehydi vaikuttaa ihmiseen.
"Elintarvikkeiden käyttöä ei mielestämme vielä tarvitse ryhtyä rajoittamaan", Eviran ylitarkasta Ulla Karlström sanoo.

Mikko Salaspuro on eri mieltä: "Jos aine on todettu syöpää aiheuttavaksi, sille altistumista tulisi vähentää kaikista mahdollisista lähteistä. WHO joutuu ottamaan kantaa myös elintarvikkeiden asetaldehydin riskiin, mutta pelkään, että siihen menee vuosia."
_
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/suomessa-myytavissa-ruuissa-paljon-asetaldehydia/157191/

__

Asetaldehydi


 Terveysvaikutukset
 Asetaldehydia saadaan elintarvikkeista, sillä sitä on niissä valmistusprosessin jäljiltä. Sitä syntyy myös suolistossa, ja syntyyn vaikuttaa ruokavalio. Sitä voi muodostua myös alkoholijuomista ja tupakansavusta.

Maailman terveysjärjestön (WHO) alainen syöväntutkimuslaitos IACR on luokitellut asetaldehydin 1. luokan syöpää aiheuttavaksi aineeksi.

Suomessa asetaldehydia on tutkittu pitkään.
Suomalaisia tutkijoita ovat Mikko Salaspuro ja THL:n erikoistutkija Peter Erikson.
Eriksonin mukaan asetaldehydia saadaan kolmesta lähteestä: sitä syntyy maksassa, mutta se palaa pois. Sitä on syljessä, ja sen tuottavat suun, nielun ja vatsan mikrobit. Kolmas lähde on alkoholijuomat. Valkoviinissä ja luumu- ja omenajuomissa sitä on eniten, kirkkaissa viinoissa vähiten. Sitä esiintyy luonnollisesti myös monissa elintarvikkeissa, esimerkiksi soijakastikkeessa. 
Suomalainen tutkimus on vahvistanut alkoholista saatavan asetaldehydin aiheuttavan syöpiä ruokatorvessakurkunpäässä ja suussa.  //Wikipedia
Etanoli- ja asetaldehydimyrkytyksen seuraukset

 Kroonisen etanolin ja asetaldehydin nauttimisen seuraukset ovat hyvin tiedossa, koska ne esiintyvät alkoholismissa. Joten olettaen että henkilöllä on suoli täynnä Candidaa / hiivaa, toimien hänen omana henkilökohtaisena panimonaan, monet vaikutukset ovat samat kuin alkoholismista kärsivillä.

Tässä vaiheessa on hyvä tietää, että etanoli (nautittu alkoholi) muunnetaan kehossa ensin asetaldehydiksi,
ennen kuin se muunnetaan myrkyttömäksi etikkahapoksi.

Seuraavassa on joitakin etanolin vaikutuksia:
 •  Etanoli aineenvaihduntaa häiritsee energia-aineenvaihduntaa ja tämä aiheuttaa väsymystä,  maitohapon aiheuttaessa lihassärkyä.
 •  Hypoglykemia, tai "matala verensokeri" johtuu myös edellämainituista.
 •  Ravitsemuksen puutostiloja - erityisesti, mutta ei rajoitetusti B1 (tiamiini), B6 ​​(pyridoksiini), B9-vitamiini (foolihappo), B12 (kobalamiini), sinkki-, magnesium-, kalium-, ja molydenum.
 •  Anemia, johtuen foolihapon ja B12 puutteista.
 •  Ruoansulatuskanavan haavaumat ja lisääntynyttä suolen läpäisevyyttä (vuotavan suolen oireyhtymä).Etanoli on erittäin myrkyllistä kaikille ruoansulatuskanavan soluilla.  Vuotavan suolen oireyhtymä on yhdistetty moniin sairauksiin kuten ruoka-aineallergiat / intoleranssit. Systeemiset allergiat, immuunijärjestelmän häiriöt, krooninen väsymys -oireyhtymä jne. 

Seuraavassa on joitakin Asetaldehydin vaikutuksia 

(huomattavasti myrkyllisempiä kuin etanoli): 
 •  On vastuussa suurimmasta osasta krapula -oireita. Aiheuttaa verisuonten laajenemisen aivoissa, jotka johtavat tyypillisesti useisiin koviin päänsärkyihin.
 •  Hyökkäää ja muodostaa yhdisteitä monien proteiinien ja nukleiinihappojen kanssa (kuten DNA ja RNA) ja häiritsevät niiden normaaleja toimintoja.
 •  Estää proteiinien erittymistä maksassa ja aiheuttaa maksasolujen turvotusta (swelling of hepatocytes).
 •  Sitoo ja inaktivoi glutationia - kehon tärkein antioksidantti – joka lisää oksidatiivista stressiä ja mahdollistaa vapaiden radikaalien (ROS) vahingoittaa soluja koko kehossa. Mitokondriot, kehossa solujen sisällä energiaa tuottavat toiminnot, ovat erityisen alttiita vapaiden radikaalien vaurioille.
 •  Heikentää lymfosyyttien (tärkeä valkoinen verisolu) ja punasolujen (kuljettavat happea) toimintaa.
 •  Lisää adrenaliinin vapautumista, aiheuttaen sydämentykytyksiä, ahdistusta, jne.

 Lisäksi molemmat aineet johtavat maksasairauteen, kun maksa on käsitellyt niitä kroonisesti ja    liiallisia määriä.Ne aiheuttavat maksan rasvapitoisuuden kasvua, vahingoittaen sen toiminta.

Maksa on aineenvaihdunnallisesti elimistön kaikkein aktiivisin elin ja siten tehoton maksa häiritsee sapen tuotantoa (ja siten rasvan sulamista), steroidihormonien tuotantoa ja puhdistusta ja häiriten myös valtavan valikoiman aineita, kuten ammoniakin (proteiinien aineenvaihdunnasta) ja suoliston bakteerien, lääkkeiden ja epäpuhtauksien eliminointia.


Olet ilmeisesti tietoinen alkoholin vaikutuksista aivoihin, niin voit käsittää oireita kuten sekavuus, muistamattomuus, keskittymiskyvyn puute, mielialan vaihtelut, jne, jatkuvasti, päivästä päivään.

Yhtä hyvin kuin sekä alkoholillä että asetaldehydillä on suoria vaikutuksia aivoihin, on niillä myös välillisiä vaikutuksia.


Esimerkiksi Pyridoksiini, jota tarvitaan monien mielialaa säätelevien välittäjäaineiden tuotantoon, jotka säätelevät mielialaa, kuten serotoniinin ja noradrenaliinin, kun ne ovat aktivoidussa muodossa tarvitaan niiden tuotantoon myös D-vitamiinia

Koska juuri maksan tehtävä on aktivoida D-vitamiinia, niin johtuen etanoli- ja asetaldehydi -myrkytyksestä, huonosti toimiva maksa voi johtaa mielialahäiriöihin tämän mekanismin kautta.
On ehdotettu, että yliherkkyys useille kemiallisille aineille, MCS, johtuu hankitusta yliherkkyydestä ryhmälle kemiallisia aineita, jotka voivat sisältää etanolia ja asetaldehydiä, seurauksena näiden tai vastaavien yhdisteiden aiheuttamasta (esim. formaldehydi).6 joko akuutista tai kroonisesta altistuksesta.
_
Google -konekäännös
https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.ei-resource.org%2Farticles%2Fcandida-and-gut-dysbiosis-articles%2Fmy-candida-hell-chronic-ethanol-and-acetaldehyde-poisoning%2F&edit-text=
Tutkimuksessa oli mukana vain 10 omenaa sisältävää hedelmäsosetta 

Tulokset:

- Hipp (iltalehdessä Hippo) Omenaa ja luumua: ylittää turvarajan 2,24 kertaisesti
- Nestlé Bona Omenaa, appelsiinia ja banaania: ylittää turvarajan 1,4 kertaisesti
- Nestlé Bona Päärynää ja omenaa: ylittää turvarajan 4,6 kertaisesti
- Nutricia Muksu Omena mansikkaherkku: alittaa turvarajan
- Nutricia Muksu omenatäyshedelmäsose: ylittää turvarajan hieman
- Piltti Karpaloa ja omenaa: alittaa turvarajan
- Piltti Omenaa: ylittää turvarajan 4 kertaisesti
- Piltti Omena-mango-kauraherkku: ylittää turvarajan 2,4 kertaisesti
- Semper Omenaa ja aprikoosia: ylittää turvarajan 4,6 kertaisesti 
- Semper Omenaa ja päärynää: ylittää turvarajan 12,2 kertaisesti

Nämä turvarajat on laskettu 7kg painavalle vauvalle eli mitä painavampi lapsi sen pienempi altistus. Kannattaa huomata myös purkin koko. Tuo altistus on laskettu jos syödään koko purkki. Osa purkeista on pieniä 125g purkkeja ja osa sitten isompia 190/200g purkkeja. Tietenkin mitä suurempi määrä sosetta sen isompi altistus.
//


Miten asetaldehydi syntyy ja missä sitä esiintyy? 

Asetaldehydi on maailman yleisin syöpää aiheuttava aine!

emeraldecocity.com

 Sitä on monissa elintarvikkeissa, jogurteissa alkoholissa ja tupakassa.
Asetaldehydiä esiintyy useissa elintarvikkeissa luonnostaan. 
Erityisen runsaasti sitä on elintarvikkeissa, joiden valmistamiseen liittyy käymisprosessi, kuten esimerkiksi alkoholijuomissa, etikassa, meijerituotteissa (hapatetut maitotuotteet esim. jogurtit), kotikaljassa ja simassa.
Asetaldehydiä käytetään hyvän omenanhajuisen tuoksunsa vuoksi myös elintarvikkeiden aromiaineena, jota lisätään joihinkin leivonnaisiin, hedelmämehuihin, virvoitusjuomiin, makeisiin jälkiruokiin ja maitovalmisteisiin.
Asetaldehydin merkittävimmät altistumislähteet ovat alkoholijuomien suurkulutus ja  tupakointi.

Asetaldehydin haittavaikutukset - (Evira)

Lokakuussa 2009 muutti Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos (IARC) asetaldehydin syöpävaarallisuusluokitusta mahdollisesti ihmiselle syöpävaarallisesta yhdisteestä (Ryhmä 2B) ihmiselle syöpää aiheuttavaksi yhdisteeksi (Ryhmä 1). 
Uusimmat tutkimustiedot ovat herättäneet keskustelun asetaldehydiä sisältävien elintarvikkeiden turvallisuudesta.

Evira on toimittanut tiedot Suomessa tehdyistä tutkimuksista Euroopan komission ja Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomainen EFSAn tiedoksi asian mahdollisen jatkokäsittelyn edistämiseksi.

Eviran oma tutkimustoiminta on käynnistynyt ja keskittyy tällä hetkellä elintarvikkeissa esiintyvien asetaldehydipitoisuuksien määrittämiseen.
__Miten asetaldehydi syntyy ja missä sitä esiintyy?

Asetaldehydi on maailman yleisin syöpää aiheuttava aine. Sitä on monissa elintarvikkeissa, alkoholissa ja tupakassa. 

ASETALDEHYDIÄ ON ERITTÄIN SUURIA MÄÄRIÄ ETANOLIA KÄYTTÄVIEN AUTOJEN PAKOKAASUISSA.
-  Brasiliassa, jossa käytetään laajasti etanolia autojen polttoaineena, ilman laatu on vaarallisesti syöpää aiheuttava:

In many U.S. locations, and particularly in the winter, adding ethanol to gasoline is MANDATED.
Even where it is not required, ethanol is added to gasoline for a variety of profit-motivated reasons.
Americans have gotten used to using lower-quality gasohol, and paying high prices for it.
The mpg / BTU energy output of ethanol is lower than pure gasoline (which emits far less aldehydes). 

When only 10% Ethanol Mix is added to gasoline (E10 “gasohol”, commonly sold in America):
THE EMISSION OF DEADLY ALDEHYDES INCREASES 40%!
Gasoline + 10% Ethanol = 40% MORE ALDEHYDESE85 for “Flexfuel” vehicles is much worse:

Brazil Burns Significant Quantities of Ethanol, But Japan Wisely Does NOT

Atmospheric Formaldehyde in Sao Palo was 260% GREATER than in Osaka

Atmospheric Acetaldehyde in Sao Palo was 360% GREATER than in Osaka

Life Expectancy in Japan is 12 years greater than in Brazil. (Draw your own conclusion.)

U.S. EPA says that Formaldehyde and Acetaldehyde are deadly. The European Union has BANNED THEM
ALTOGETHERAir pollution in São Paulo kills more people than car accidents, breast cancer, and AIDS combined


(September 24, 2013)
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_ethanol_fuel_in_Brazil
_
Traffic related air pollution and population health: a review about São Paulo (SP), Brazil
 (Rev Bras Epidemiol. 2011 Sep;14(3):445-54)
_
Air Pollution in Brazil
___

Asetaldehydiä esiintyy useissa elintarvikkeissa luonnostaan.
 Erityisen runsaasti sitä on elintarvikkeissa, joiden valmistamiseen liittyy käymisprosessi, kuten esimerkiksi alkoholijuomissa, etikassa, meijerituotteissa, kotikaljassa ja simassa. 

Asetaldehydiä käytetään hyvän omenanhajuisen tuoksunsa vuoksi myös elintarvikkeiden aromiaineena, jota lisätään joihinkin leivonnaisiin, hedelmämehuihin, virvoitusjuomiin, makeisiin jälkiruokiin ja maitovalmisteisiin.
Asetaldehydin merkittävimmät altistumislähteet ovat alkoholijuomien suurkulutus ja tupakointi.  
 
Miten asetaldehydi vaikuttaa elimistössä?
 Normaalissa terveessä mahassa mahan suolahappo (HCl) pystyy tuhoamaan ruoansulatuskanavan asetaldehydiä tuottavat mikrobit (hiivat ja bakteerit), jotka kulkeutuvat mahaan suusta syljen mukana. Nämä mikrobit muodostavat asetaldehydiä alkoholista hapettamalla tai tietyissä olosuhteissa myös käymisteitse suoraan sokerista.  Sen sijaan henkilöillä, joiden mahan limakalvon happoa tuottavat solut ovat hävinneet limakalvon surkastumisen (atrofinen gastriitti) seurauksena, mikrobit pystyvät lisääntymään mahalaukussa. Sama tilanne on henkilöillä, jotka ovat pitkään käyttäneet haponestolääkkeitä mahalaukun happovaivojen hoitoon.

Suolen limakalvo ja mahalaukun mikrobit eivät pysty polttamaan asetaldehydiä maksan tapaan etikkahapoksi ja vedeksi. Siksi asetaldehydiä kertyy runsaasti sylkeen, hapottomaan mahaan ja myös alemmas ruoansulatuskanavaan.

Asetaldehydin enimmäismäärä
 Arvion perusteella normaalipainoisen (70kg) ihmisen päivittäinen asetaldehydiannos ei saisi ylittää 0,4 milligrammaa. Tällä perusteella yhdenkään alkoholijuoman tai elintarvikkeen, jota käytetään n. 100 ml päivittäin, asetaldehydipitoisuus ei saisi ylittää 50 μmol/l.

Asetaldehydin määrä voi joissakin elintarvikkeissa ylittää riskirajat monituhatkertaisesti.
___


How Are Hangovers Related To Candida?

07 July 2013 by Lisa Richards in About Candida

Have you ever noticed that the symptoms of a hangover are similar to those of a Candida overgrowth?

Symptoms like brain fog, headaches, nausea and fatigue are present in both alcohol-induced hangovers and chronic Candida. For any readers still recovering from their Fourth of July celebrations, now is a great time to look at the connection between these two conditions.

The common factor that we see in both hangovers and Candida overgrowth is an organic chemical named acetaldehyde. 

It is actually all around us – there is acetaldehyde in polluted air, tobacco smoke, synthetic fragrances and many
of the foods we eat. However, the amounts that we get from environment exposure alone are pretty low. Acetaldehyde usually only becomes a problem during a Candida overgrowth or when we drink alcohol.
Why does it matter if our levels of acetaldehyde become elevated? For starters, it is a known neurotoxin and carcinogenic. (WHO).  But you’re probably more familiar with the more immediate effects of acetaldehyde – headaches, fatigue, brain fog and nausea.
In today’s article I’m going to examine how alcohol and Candida can both lead to higher levels of acetaldehyde, and look at what you can do to prevent this from happening.

Alcohol and acetaldehyde

Higher levels of acetaldehyde are often caused by one of two things – alcohol metabolism and Candida overgrowth. Let’s take a look at the alcohol first.

The metabolism of alcohol is a multi-stage process that happens in your liver.

First, the alcohol is oxidized into acetaldehyde by an enzyme named alcohol/dehydrogenase.
Second, the acetaldehyde is broken down again into acetic acid, a harmless substance that is ultimately broken down further into carbon dioxide and water.

When this process is running efficiently, the acetaldehyde exists only for a short period of time before being broken down. So it doesn’t have any time to circulate through your body and cause unpleasant symptoms like headaches and nausea.

However, when the liver runs out of the substances and enzymes that it needs to complete this metabolic process, large amounts of acetaldehyde can remain.
- This is what happens when you drink too much, and it’s one of the major causes of your hangover.


Candida and acetaldehyde

Candida overgrowth is another significant contributor to elevated acetaldehyde levels, but through a very different process. If you are suffering from a Candida overgrowth, the Candida colonies in your gut continually produce a number of toxins as metabolic byproducts. Among these toxins are uric acid, ammonia, and (you guessed it) acetaldehyde.

According to a team of researchers looking at the link between Candida overgrowth and Parkinson’s disease, “Patients with chronic polysystemic candidiasis exhibit significantly elevated levels of acetaldehyde in the gastrointestinal (GI) tract. This phenomenon is a direct result of the metabolic processes of the invading organism – Candida Albicans.”
Now you can see why many of the same symptoms regularly associated with hangovers (fatigue, nausea etc) frequently appear in Candida sufferers too. The toxic chemical that contributes to bad hangovers is the very same toxin that is released by the Candida Albicans living in your gut.
//The Candida Diet Newsletter Today

_____


Acetaldehyde
  is a highly toxic and mutagenic product of alcohol fermentation and metabolism.
Recently, acetaldehyde was reclassified as a Class I carcinogen for humans by the International Agency for Research on Cancer of WHO.
Xylitol
was found to significantly inhibit candidal acetaldehyde production from ethanol. It reduced the production below the mutagenic acetaldehyde level of 40–100 μM for all Candida species tested.
 
Five to six grams and three daily exposures are required for this clinical effect.
-

Ksylitoli vähentää syöpää aiheuttavan asetaldehydin muodostumista
- Helsingin Yliopisto v. 2011

 Lokakuussa 2009 muutti Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos (IARC) asetaldehydin syöpävaarallisuusluokitusta mahdollisesti ihmiselle syöpävaarallisesta yhdisteestä (Ryhmä 2B) -> ihmiselle syöpää aiheuttavaksi yhdisteeksi (Ryhmä 1) - (Evira)

Katso Aldehydi opetusvideot tästä linkistä. Avautuu uuteen ikkunaan.


Miten ksylitoli edistää pienten lasten korvien hyvinvointia?  


Oulun yliopiston lastentautien klinikan tutkimus osoittaa, että täysksylitolipurukumin pureskelulla voidaan edistää pienten lasten korvien hyvinvointia. Tutkimuksessa säännöllinen ja määrältään riittävä Jenkki Professional -täysksylitolipurukumin pureskelu vähensi korvatulehdusten esiintymistä 40 prosentilla. Täysksylitolipurukumin pureskelu ei vähentänyt korvatulehdusta aiheuttavien pneumokokki-bakteerien esiintymistä nielussa, mutta se esti bakteerin kiinnittymisen ja korvatulehduksen kehittymisen.

Miksi ksylitolipurukumia ja -pastillia jaetaan kouluissa ja päiväkodeissa? 

Ksylitolin nauttiminen lounaan ja välipalan päätteeksi estää happohyökkäyksen syntymisen. Siksi ksylitolipastilli tai -purukumi on luonnollinen osa ateriaa jo monissa kouluissa ja päiväkodeissa. Ksylitolipurukumin jakelu aterian päätteeksi on päivittäisen hampaiden harjaamisen lisäksi tärkeä osa lasten hampaiden hoitoa. 


Hampaiden harjaaminen kahdesti päivässä ja sen lisäksi ksylitolipurukumien ja ksylitolipastillien säännöllinen käyttö aterioiden jälkeen ovat todistetusti hyödyllisiä keinoja hampaiden reikiintymisen ehkäisyssä. 

Monet kunnat ovat valinneet ennalta ehkäisevän strategian suun terveydentilan kohentamiseksi. Kuntien tavoitteena on myös parantaa suun terveydentilaa entistä kustannustehokkaammalla tavalla.
_
http://graviola.fi/kauppa-uutuudet/xylitol/XYLITOL Nettikaupasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!