torstai 21. toukokuuta 2015

Lauric Acid's Benefits for the Body


 | By 

Lauric Acid's Benefits for the Body
Trees at a palm oil farm. Photo Credit antpkr/iStock/Getty Images

Found in high quantities in coconut and palm kernel oils, lauric acid is considered a “healthier” saturated fat because it is a medium-chain triglyceride. As an MCT, lauric acid is more easily absorbed by the body and has a host of other associated health benefits, including potentially helping with weight loss.  

Medium-Chain Triglycerides

Medium-chain triglycerides, or fatty acids, such as lauric acid, are characterized by a specific chemical structure that allows your body to absorb them whole. This makes them more easily digestible -- your body processes them as it would carbohydrates, and they are used as a source of direct energy.
Compared to long-chain triglycerides, the type in other saturated fats, MCTs have fewer calories per serving, roughly 8.3 calories per gram rather than the standard 9 calories per gram, according to an article in "Nutrition Review."


May Help With Fat Loss

A study published in 2007 in “Metabolism” found that a diet high in MCTs could potentially help with weight loss. The study was conducted over a period of 90 days, on moderately overweight people, half of whom were given corn oil as a long-chain fatty acid control, while the other half received 18 grams of MCT oil per day. Throughout the course of the study, researchers noted those taking the MCT supplement had decreased body weight as a result of choosing to consume fewer calories, as well as a reduction in waist circumference. However, according to NYU Langone Medical Center, other scientific studies on MCTs have had contradictory results.

May Lower Cholesterol Levels
While most saturated fats contribute to cholesterol buildup in your body, MCTs are special in that they may actually help lower blood cholesterol levels.

Furthermore, while it is a saturated fat, lauric acid is not paired with cholesterol in foods like palm oil and coconut oil, because they are plant-derived. However, dietary cholesterol will only cause high blood cholesterol levels in people who are sensitive to cholesterol.

According to the article in “Nutrition Review,” MCTs may help reduce your chances of atherosclerosis, in which plaque from high cholesterol collects along your arterial walls. In the 2007 study published in “Metabolism,” researchers also found that people taking the MCT supplement in place of corn oil had lower blood cholesterol levels at the end of the study.






Including Lauric Acid in Your Diet

Lauric acid can be taken as a supplement, but it is most commonly consumed as part of coconut oil or palm kernel oil. It is considered to be safe based on the amounts generally found in food. According to NYU Langone Medical Center, coconut and palm kernel oil contain up to 15 percent MCTs, along with a number of other fats. However, because they are still pure oil, limit your intake of MCTs to stay within the recommended 5 to 7 teaspoons of oil per day as set out by the U.S. Department of Agriculture. You can use coconut and palm kernel oil for stir-fries because both oils withstand high heat. They can also be used in baking, adding a natural richness to your food.

Related Searches



Taistele rasvaa ja tauteja vastaan kookosöljyllä


Kookosöljy on kookospähkinän lihasta erotettua rasvaa, jonka terveellisyys jakaa ravitsemuseksperttien mielipiteitä. Öljyn suosio on kuitenkin kasvanut jo vuosien ajan, vaikkakin se on tullut Suomeen hieman jäljessä. Vielä muutamia vuosia sitten löysin terveyskaupasta vain yhdenlaista kookosöljyä. Tätänykyä saatavilla olevia merkkejä taitaa olla ainakin viisi.


90 prosenttisesti tyydyttynyttä


On totta, että kookosöljy on 90% tyydyttynyttä rasvaa, mutta se on erittäin sydänystävällinen rasva. Rasvoissa kannattaa muutenkin katsoa laatuun ja luonnollisuuteen, ei niiden kovuusasteeseen. Ongelma on hydrogenoiduissa ja härskiintyneissä, prosessoiduissa rasvoissa. Kookosöljyn sen sijaan on huomattu nostavan hyvää kolesterolia HDL:ää, joka suojelee sydän- ja verisuonitaudeilta.


Trooppinen rasva kestää kuumuutta



Tyydyttynyt rasvan oksidoituu vaikeammin, joten se ei muutu niin helposti vahingolliseksi paistettaessa.

Juoksevat öljyt, kuten auringonkukkaöljy, oliiviöljy, rypsiöljy ja soijaöljy sen sijaan muuttuvat rakenteeltaan jo suhteellisen matalissa lämpötiloissa. 


Edellämainituissa öljyissä voi olla vahingollisia yhdisteitä jo ennen kuin pulloa on edes avattu. Kookosöljy on huomattavasti fiksumpi ja minusta myös hyvänmakuinen valinta ruoanlaittoon.




Thermogenesis


Kookosöljy sisältää todella paljon keskipitkiä rasvahappoja, eli MCFA:ta (Medium-Chain Fatty Acids).
Keskipitkät rasvahapot käyttäytyvät kehossa eri tavalla kuin pitkäketjuiset rasvahapot (LCFA), jotka sulavat huomattavasti vaikeammin. Niihin täytyy ensin kiinnittyä lipoproteiineja tai kuljettajaproteiineja ja haiman täytyy erittää erikoistuneita entsyymejä, jotta ne muuttuvat keholle käyttökelpoiseen muotoon. LCFA:t rasittavat enemmän haimaa, maksaa ja koko ruoansulatusjärjestelmää.

97% normaalista ruokavaliosta koostuu pitkäketjuisista rasvahapoista. Suurin osa kasviöljyistä sisältää pitkäketjuisia rasvahappoja, jotka varastoituvat helposti rasvaksi.

Kun MCFA:t siirtyvät vatsalaukusta suolistoon, ne ovat jo hajonneessa muodossa, eivätkä tarvitse erikoistuneita entsyymeitä tai lipoproteiineja. Rasvahapot siirtyvät suoraan maksaan ja sieltä energiaksi. MCFA:t kiihdyttävät kehon aineenvaihduntaa, auttaen polttamaan rasvaa. Laihduttajien lisäksi tämä on myös hyvä uutinen ruoansulatusongelmista kärsiville ja niille, joilla on hidas aineenvaihdunta, esim. kilpirauhasen vajaatoiminnan takia. Keho pystyy käyttämään keskipitkiä rasvahappoja energianlähteenä, vaikka saatavilla olisi runsaasti glukoosia (verensokeri), sillä rasvahapot muuttuvat maksassa nopeasti ketoneiksi. Normaalisti ketoneja syntyy paljon, kun henkilö syö vain vähän hiilihydraatteja.

Kookosöljyn syöminen on kuin heittäisi bensaa liekkeihin. Tuli roihuaa hetken kuumempana ja kone käy nopeammin ja tehokkaammin.

Kookospähkinä

Antia joka lähtöön


Kookosöljyn rasvahapoista 50% on lauriinihappoa, jonka tiedetään olevan antibakteerinen, antiviraalinen sekä antifungaalinen (tappaa sieniä). Tuota samaa rasvahappoa löytyy myös äidinmaidosta, jonka tehtävänä on lapsen ravitsemisen lisäksi parantaa immuniteettia. Kookosöljyllä on saatu hyviä tuloksia aikaiseksi jopa AIDS-potilaissa.

Jos et kaipaa kookosöljyn hoikentavia vaikutuksia, ota sitä immuniteettia kohottavien tekijöiden takia.


II tyypin diabeetikon öljy


Sanon nyt ihan ensimmäiseksi, että en ole lääkäri, enkä anna artikkelissani lääketieteellisiä neuvoja. Seuraavat ohjeet ovat vain ehdotuksia ja jokaisen kannattaa toimia oman harkintansa tai asiantuntevan lääkärin ohjeiden mukaan. 

Jos minulla olisi II tyypin diabetes, käyttäisin kookosöljyä seuraavista syistä:
  • Se stimuloi haimaa tuottamaan insuliinia
  • Se parantaa solujen insuliiniherkkyyttä (II tyypin diabeteksessä solut vastustavat insuliinia)
  • Auttaa tasaamaan verensokeria hidastamalla hiilihydraattien imeytymistä
  • Toimii matalaglykeemisenä (nostaa hyvin hitaasti verensokeria) energianlähteenä hiilihydraattien sijaan


"No mihin sitä kookkosöljyä voi sitten laittaa?"


Kookosöljy on melko eksoottinen, eikä välttämättä kuulu keskiverto suomalaisen ruokakaappiin. Siksi voi olla myös vaikeaa keksiä mihin ruokiin sitä voisi laittaa.

Kookosöljyllä on oma pähkinäisen makea maku, joka jakaa mielipiteitä. Öljyä voi kuitenkin käyttää periaatteessa missä tahansa ruoassa. Ainoaksi haasteeksi voi osoittautua öljyn sulamispiste. Kookosöljy on melko kiinteää vielä huoneenlämmössä ja sulaa vasta 24 asteessa celciusta. Tämän takia öljy ei ainakaan minun mielestäni sovi tuoreen salaatin öljyksi. Kookosöljyä kannattaa ottaa ruoan kanssa, sillä se tehostaa kookosöljyn pilkkoutumista vatsassa.


Tässä ehdotuksia:


  • Syö lusikalla suoraan purkista sellaisenaan
  • Käytä paistorasvana (terveysvaikutukset säilyvät paremmin kuumentamattomana)
  • Sulata kypsennettyjen kasvisten tai vaikka kanan rintafileen päälle
  • Laita smoothien tai fruitien sekaan
  • Valmista itse raakasuklaata käyttäen kookosöljyä

Mahdollisuuksia on tietenkin rajattomasti ja mielikuvituksen käyttäminen on sallittua.

Muuhun kuin sisäiseen käyttöön:


  • Kosteusvoiteena iholla (se tuoksuu myös hyvältä!)
  • Käytä meikinpoistoaineena
  • Laita auringon polttamalle iholle
  • Loistava hierontaöljy

Nyrkkisääntönä voisikin pitää sitä, että iholle ei kannata laittaa mitään, mitä et suostuisi syömään. Kosmetiikan kemikaalit päätyvät joka tapauksessa verenkiertoon ja maksan rasitteeksi.


Ei koko purkkia heti ensimmäisenä päivänä


Ennen kuin lähdet innostuneena ahmimaan kookosöljyä nopeamman aineenvaihdunnan toivossa, suosittelen aloittamaan 1 rkl annoksella per päivä, jos et ole tottunut rasvaiseen ruokavalioon.

Liian suuri annos voi aiheuttaa lievää pahoinvointia ja/tai löysän vatsan. Lisää päiväannosta 1 rkl per viikko, kunnes pystyt nauttimaan öljyä haluamasi määrän. Sopiva annos on 1-6 rkl päivässä, riippuen terveydellisestä tilastasi. Jos taistelet sairautta vastaan tai yrität parantaa kehonkoostumusta, saat paremman hyödyn suuremmasta annoksesta. Jos kehosi sietää hyvin rasvaa, voit ottaa öljyä vaaratta enemmän kuin 6 ruokalusikallista.

Jos öljy saa sinut voimaan pahoin, saatat olla joko yliherkkä kookokselle tai runsas rasva ei sovi kehotyypillesi. Osa ihmisistä pärjää paremmin vähärasvaisella ruokavaliolla, jossa on enemmän hitaita hiilihydraatteja. Sellaisten ihmisten täytyy pitää annos suhteellisen pienenä. Kuten edellä mainitsinkin, öljyä kannattaa ottaa muun ruoan seassa, jolloin ruoansulatus paranee.

Itselläni ei ole henkilökohtaisesti ollut vaikeuksia syödä suunnilleen 1-6 ruokalusikallista öljyä päivässä, mutta 2-3 lusikallista yhdellä kerralla on suurin kerta-annos, jonka voin ottaa ilman pahoinvointia.


Öljyissä on eroja


Tässäkin tapauksessa laadulla on väliä. Kaikkia kookosöljyjäkään ei ole luotu tasa-arvoisiksi.

Laadukkaan kookosöljyn tunnusmerkkejä:


Extra virgin
Luomu
Kylmäpuristettu
Ei geenimanipuloiduista palmuista
Ei puhdistettu tai lisätty yhtäkään ainesosaa

Paras kookosöljy valmistetaan tuoreista kookospähkinöistä, ei kuivatetuista. Litran purkin hinta liikkuu suunnilleen 20-25 euron alueella. Kannattaa kokeilla ensin pienemmällä purkilla ja jos öljyn maku miellyttää, siirtyä isompiin.

_
http://www.primifit.fi/artikkelit/kookosoljy.html



_


keskiviikko 20. toukokuuta 2015

What causes cancer? - Mikä aiheuttaa syövän?

About Dr. Tullio Simoncini



Tullio
 Simoncini is a roman doctor specialising in oncology, diabetology and in metabolic disorders. Dr. Tullio Simoncini has a strong opposition to any type of intellectual conformity, which is often based on suppositions without foundation or worse, on lies and falsities.

Dr. Simoncini discovered that the cause of this terrible illness is a fungus and tried hard to persuade scientists how wrong are the actual theories on cancer. His therapy based on the strongest antifungal substance, sodium bicarbonate, is harmless and very effective and should be adopted all over the world.
In 1996 Dr. Simoncini received his Ph.D. in Philosophy from La Sapienza University. From 2000 to 2004 he devoted his focus to Oncology, also at La Sapienza University.
Throughout his medical career, Dr. Simoncini pursued his personal theories regarding cancer. His first terminal patient, who went into remission in 1981, is still alive and well today.// http://www.curenaturalicancro.com/en/whois-dr-tullio-simoncini

Sodium bicarbonate treatment  


My methods have cured people for 20 years. Many of my patients recovered completely from cancer, even in cases where official oncology had given up.
The best way to try to eliminate a tumour is to bring it into contact with sodium bicarbonate, as closely as possible, i.e. using oral administration for the digestive tract, enemas for the rectum, douching for the vagina and uterus, intravenous injection for the lung and the brain, and inhalation for the upper airways. Breasts, lymph nodes and subcutaneous lumps can be treated with local perfusions.
The internal organs can be treated with sodium bicarbonate by locating suitable catheters in the arteries (of the liver, pancreas, prostate, and limbs) or in the cavities (of the pleura or peritoneum).
It is important to treat each type of cancer with the right dosage. For a phleboclysis, 500 cc at 5% or 8,4% is required; for external administrations it is enough to taste if the solution is salty. Sometimes it is judicious to combine different administrations. For each treatment, take into consideration that tumour colonies regress between the third and fourth day and collapse between the fourth and fifth, so that a six day administration is sufficient.
A complete, effective cycle is made up of six treatment days on, and six days off, repeated four times. The most important side effects of this care system are thirst and weakness.

Skin cancer and psoriasis



For
 skin cancer, a 7% iodine tincture should be spread on the affected area, 20-30 times once a day, with the aim of producing a number of layers of crusts. After this treatment, the cancer will be gone and stay away forever.



Additional information


bicarbonate inhibits spontaneous metastases
Bicarbonate Increases Tumor pH and Inhibits Spontaneous Metastases
Published Online First on March 10, 2009Research by:
Arizona Cancer Center, University of Arizona, Tucson, Arizona
Department of Pharmacology, Wayne State University, Detroit, Michigan
H. Lee Moffitt Cancer Center and Research Institute, Tampa, Florida
Ian F. Robey, Brenda K. Baggett, Nathaniel D. Kirkpatrick, Denise J. Roe, Julie Dosescu, Bonnie F. Sloane, Arig Ibrahim Hashim, David L. Morse, Natarajan Raghunand, Robert A. Gatenby, and Robert J. Gillies

Abstract

The external pH of solid tumors is acidic as a consequence of increased metabolism of glucose and poor perfusion. Acid pH has been shown to stimulate tumor cell invasion and metastasis in vitro and in cells before tail vein injection in vivo. The present study investigates whether inhibition of this tumor acidity will reduce the incidence of in vivo
 metastases.



They
 show that oral NaHCO3 selectively increased the pH of tumors and reduced the formation of spontaneous metastases in mouse models of metastatic breast cancer. 

This treatment regimen was shown to significantly increase the extracellular pH, but not the intracellular pH, of tumors by 31P magnetic resonance spectroscopy and the export of acid from growing tumors by fluorescence microscopy of tumors grown in window chambers.

NaHCO3 therapy also reduced the rate of lymph node involvement, yet did not affect the levels of circulating tumor cells, suggesting that reduced organ metastases were not due to increased intravasation.
In contrast, NaHCO3 therapy significantly reduced the formation of hepatic metastases following intrasplenic injection, suggesting that it did inhibit extravasation and colonization. In tail vein injections of alternative cancer models, bicarbonate had mixed results, inhibiting the formation of metastases from PC3M prostate cancer cells, but not those of B16 melanoma. Although the mechanism of this therapy is not known with certainty, low pH was shown to increase the release of active cathepsin B, an important matrix remodeling protease.

Source: Cancer Res 2009;69(6):2260–8 | PMID: 19276390 [PubMed - in process]
scientific review paper
An abstract trend of evolution is only understood well, if one comes to understand its necessity, meaning to be able to predict the trend in hindsight. As such, the properties of fungi are predicted in this paper. Beside animals and plants, fungi are the third branch of multicellular eukaryotic life forms. Having neither mouth, nor chlorophyll, they are usually saprofytic in the soil. However, they can establish themselves parasitically in animals and plants.
Next to that, they are more succesful parasites than bacteria:
  1. Because they generate 18 times more energy, as they have mitochondria that generate 18 times more ATP molecules from one sugar molecule than bacteria do.
  2. Because they evolve much faster than bacteria, as they can reproduce sexually.
  3. Because they can pull back food, cytoplasm and DNA out of threatened areas, as they are multicellular.
  4. Because they have the ability to be unicellular, i.e. a fungus’s cells can separate themselves, only to regroup afterwar 
What causes cancer?
 Article by R. Webster Kehr – ICRF
About one and a half years into my alternative cancer research I had already run into several instances where I heard about microbes being found inside of cancer cells. During this time I just shrugged it off. It was not that I didn’t believe it, but I couldn’t determine whether such microbes were a cause of cancer or just an opportunistic parasite inside a weakened cell.
Finally, the evidence started to mount, and I started looking deeper and deeper into the issue. While reading the book Sick and Tired?, by Robert O. Young, PhD, and by looking at several other books, all of the pieces of the puzzle were finally put in place.
It was perfectly clear that “cancer microbes” were getting into normal cells and their presence was turning the normal cells into anaerobic cells (an anaerobic cell does not burn oxygen like a normal cell, rather it ferments glucose to get energy). The definition of an anaerobic cell is a “cancer cell.” A Nobel Prize was given in 1931 (Otto Heinrich Warburg) for the discovery that a cancer cell is anaerobic.

//http://www.curenaturalicancro.com/en/what-causes-cancer 

tiistai 19. toukokuuta 2015

Coconut Oil Benefits: The Incredible Power of Coconut Oil


In the 1960’s, food manufacturers wanted consumers to buy their margarines and hydrogenated oils. To do that, they had to “discredit” the products people had always used in their homes to prepare their food.
Olive oil, coconut oil, and lard were no longer “good for you,” they said. The marketing campaign for their synthetic products began and coconut oil was portrayed as an artery-clogging and cholesterol-raising substance. People were told that it contained too much saturated fat and contributed to heart attacks.
Flash forward four decades later. In the midst of an obesity, heart disease, diabetes, and cancer explosion, scientists discover that it is not healthy fats found in coconut oil and other natural products that are bad for you.
It is the very goods the food manufacturers had been pushing on their consumers for thirty years. The trans-fats contained in these “fake foods” were incredibly dangerous to your entire body. High fat, high sugar, and high carb diets were put under the microscope and found guilty.
Over-processed, pre-made synthetic foods filled with additives, preservatives, dyes, and high levels of high fructose corn syrup (HFCS) and other unnatural fillers were found to be the true culprits of the Western world’s health decline.
After all these years, coconut oil is getting the positive scientific attention it deserves. There’s a reason cultures around the world have been using it for thousands of years. The benefits of coconut oil have filled entire books. There are very good reasons for that. Let’s talk a little about the history.
coconut oil
Coconut Oil’s Bad Rap
How did the food manufacturers manage to discredit an oil used by civilizations throughout history that didn’t experience the rate of disease that we in the United States currently face?
Dr. Thomas Brenna of Cornell University explained the magic trick the food industry pulled on this amazing oil. “Most of the studies involving coconut oil were done with partially hydrogenatedcoconut oil. Virgin coconut oil, which has not been chemically treated, is a different thing in terms of a health risk perspective.”
His research made it clear that natural, organic coconut oil was not the culprit. Once coconut oil is chemically altered to a hydrogenated state, it is no longer natural or organic. They are two very different products and have opposite effects on the human body.
Dr. Brenna’s findings were supported by Dr. Ancel Keys.
In the 1950s, Dr. Keys suspected a link between heart disease and hydrogenated oils. He began a series of studies to test his hypothesis. He investigated a Wisconsin dairy farmer whom initially had cholesterol levels that neared 1000, exceptionally higher than the United States “normal” range of 200-230.
Dr. Keys put him on a diet that replaced margarine with coconut oil. His cholesterol level dropped to 300 in one week. He changed the man’s diet again, adding back the margarine that had been part of his daily food intake. Within days, his cholesterol went back up. On a side note, the topic of cholesterol and heart disease is a topic for another article altogether. 
Despite what you hear, the research actually indicates that cholesterol does not cause heart disease.
This particular experiment raised public awareness and there were health concerns by consumers. The vegetable oil industry proceeded to divert the public’s attention by criticizing and attacking all tropical oils – particularly coconut oil. The soybean industry followed suit. Soon enough, the public quieted down and the manufacturers went back to “business as usual.”
A group of researchers published a paper in the American Journal of Clinical Nutrition in 1981 about their study of two groups of Polynesians. Both groups were instructed to consume coconut oil as their primary source of energy. The results showed positive circulatory and vascular functions in both populations. There was no indication that high saturated fat intake caused harm. The “French Paradox” – a study on low death rates related to coronary heart diseases despite increased intake of saturated fat – confirmed their findings.
The Unique Coconut Oil Benefits
With the advancement of modern technology and breakthroughs in science, numerous studies in the past decade have proven coconut oil to be a “good” saturated fat and incredibly healthy.
Pure coconut oil is rich in lauric acid, a medium-chain fatty acid that is converted to monolaurin by your body. In fact, 50% of coconut oil is lauric acid, a compound usually found in human breast milk, which makes it one of the best food sources of this nutrient available. Lauric acid is beneficial in deterring parasites, bacteria, fungi, yeasts, and viruses.
Coconut oil also consists of 86.5% saturated fatty acids, 5.8% monounsaturated fatty acids, and 0% trans-fat. It is comprised of medium-chain fatty acids (MCFAs), contrary to vegetable or seed oils consisting of long-chain fatty acids (LCFAs). LCFAs are stored in the body as LDL cholesterol, contribute to hardening of the arteries, and strain the pancreas and liver.
MCFAs support the immune system with its antimicrobial properties.
They are easily digested and converted to energy.
Studies indicate that MCFAs help increase feelings of fullness and lead to a reduction in calorie intake when compared to the same amount of calories from other fats.
When MCFAs are metabolized, ketone bodies are created in the liver.
Ketone bodies have been shown to have a strong appetite reducing effect. Coupled with its stimulatory effect on metabolism, it’s easy to see why coconut oil makes it easier to maintain a healthy weight.
In the 1930s, Dr. Weston Price, a dentist by profession, traveled throughout the South Pacific to examine traditional diets and their effects on dental hygiene and overall health. He observed that people whose diets contain high amounts of coconut products were healthy and trim. Despite their high fat intake, there was no existence of heart disease.
Another study in the 1940s found that when farmers used coconut oil as a fattening substance for their livestock, the animals became leaner instead. The high levels of MCFA in coconut oil maintain the thyroid gland’s optimal control of metabolism, ultimately resulting in weight loss.
In the past decades, society has been misinformed to believe that eliminating saturated fats from their diet was necessary for healthy living. We’ve been told that shunning these fats would prevent the occurrence of heart disease, diabetes, and cancer.
Raw, organic, virgin coconut oil is considered a superfood because it helps increase cardiovascular function, heals damaged cells that can lead to cancer and other disease, and cleanses the body.
People worldwide are now realizing the numerous  coconut oil benefits. The truth is, it provides us with crucial nutrients not found anywhere else and is indeed a healthier choice for total body wellness.
_
http://thetruthaboutcancer.com/coconut-oil-benefits-the-incredible-power-of-coconut-oil/



Dr. Goerg -kylmäpuristettu kookosöljy, luomu, valikoima

Kookos

Neitsyt kookosöljy on monikäyttöinen ja terveellinen elintarvike.
Kookosöljy on puhdas luonnontuote ja erinomainen vaihtoehto esimerkiksi heille, ketkä eivät siedä maitoa tai maitotuotteita. Neitsyt kookosöljy soveltuu hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan sekä on herkullista sellaisenaan nautittuna.

Neitsyt kookosöljy sisältää runsaasti terveellisiä rasvahappoja - lauriinihappoa.
Sillä on todettu paljon suotuisia vaikutuksia elimistölle, mm. rasvahappoaineenvaihdunnalle, kolesteroliarvoille sekä ihon hyvinvoinnille.
Perinteisesti kookosöljyä on käytetty erityisesti Aasiassa vahvistamaan immuniteettia, ruoanlaitossa sekä ihonhoitoöljynä. 

Dr. Goerg Premium Kylmäpuristettu Luomu Kookosöljy on valmistettu käyttämällä ainoastaan tuoretta kookospähkinän lihaa. Soveltuu hyvin maitoallergikoille, vegaaneille ja karppaajille.
Laadukas kookosöljy Dr Goerg tuotevalikoimasta.
  • 100% puhdas, kylmäpuristettu kookosöljy
  • Puristettu juuri korjatusta kookospähkinän hedelmälihasta
  • 100% luonnollinen: ei ylimääräisiä käsittelyjä, ei karkaistu tai valkaistu.
  • Kolesteroliton, gluteiiniton, laktoositon
  • Ihanteellinen vaihtoehto diabeetikoille ja allergikoille
Extra Virgin kookosöljy on valmistettu tuoreista ekologisista kookospähkinöistä.
Se on kylmäpuristettu hellävaraisesti ja sopii erinomaisesti esim. LCHF- ja RAW-ruokavalioihin!
Kylmäpuristettu kookosöljy on valmistettu käyttämällä ainoastaan tuoretta kookospähkinän lihaa. Soveltuu hyvin maitoallergikoille, vegaaneille ja karppaajille.

Dr. Goerg kookostuotteet tulevat Filippiineiltä yrityksen omista tehtaista, missä kookokset käytetään aina tuoreina, maksimissaan kolme päivää pähkinöiden poimimisesta ja tunti niiden avaamisesta. Kookosöljy puristetaan mekaanisesti kylmämenetelmällä luomu neitsytkookospähkinän hedelmälihasta, jolloin lämpötila ei koskaan nouse yli 38 asteen. Dr. Goergin kehittämiä tekniikoita ja tuotteita on jäljitelty ympäri maailman kertaakaan siinä onnistumatta. Laadun voi helposti maistaa, sillä niin selvästi nämä tuotteet poikkeavat kilpailijoistaan.

Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy sisältää yli 90 % raakoja, tyydyttyneitä rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä rakennusaineita ihmiskehon soluille. Dr. Goergin kookosöljy sisältää suuren määrän keskipitkäketjuisia rasvahappoja (MCT) ja sillä on mitattu kaikkein korkein lauriinihappo -pitoisuus, jopa 59,42 % kokonaispainosta.

Tuote on lisäaineeton, säilöntäaineeton, kolesteroliton, gluteeniton, laktoositon, maidoton, sokeriton, vähähiilihydraattinen, luomu, GMO-vapaa ja raaka.

Kookosöljylle on monta eri käyttötarkoitusta, sillä voit käyttää sitä sekä ulkoisesti että sisäisesti. Keittiössä kookosöljy sopii leivontaan, pirtelöihin ja raakasuklaan valmistamiseen. Ruoanlaittoon ja paistamiseen kookosöljy sopii myös erinomaisesti, sillä se kestää hyvin kuumennusta. Sitä voi myös syödä sellaisenaan, suoraan purkista.
Ulkoisesti kookosöljy soveltuu ihovoiteeksi, hiustenhoitotuotteeksi ja hierontaan. Se on oivallinen apu esimerkiksi kuivalle iholle ihoöljynä käytettynä. Tuotetta voi myös käyttää tehokkaana deodoranttina.


Säilytetään huoneenlämmössä, suojassa auringonvalolta. Kookosöljy kiinteytyy alle 25 asteen lämpötilassa, mutta ei mene pilalle, vaikka olomuoto muuttuisi useitakin kertoja.

Suositeltava päiväannos on 1-2 ruokalusikkaa (ylläpitoannostus) tai 2-4 ruokalusikkaa öljyä (terapeuttinen annostus).
Probierpaket
Ihre Kokoslieblinge zum Sparpreis

Probie
  • ideal zum pur Genießen, Kochen, Braten, Backen und Dekorieren
  • hergestellt aus frischem Fruchtfleisch
  • ohne Zusatzstoffe
  • von Natur aus frei von Gluten und Laktose
  • vegan (100 % pflanzlich)
    Kokeilupakkaus (kuvassa), hinta 48,95 €
__
Lauric acid or systematically dodecanoic acid, the saturated fatty acid with a 12-carbon atom chain, thus falling into the medium chain fatty acids, is a white, powdery solid with a faint odor of bay oil or soap.

Occurrence


Laurel oil contains lauric acid.
Lauric acid, as a component of triglycerides, comprises about half of the fatty acid content in coconut oillaurel oil, and palm kernel oil (not to be confused with palm oil),[10][11] Otherwise, it is relatively uncommon. It is also found in human breast milk (6.2% of total fat), cow's milk (2.9%), and goat's milk (3.1%).[10]

In various plants

_
http://en.wikipedia.org/wiki/Lauric_acid

_
http://graviola.fi/osta-graviolaa/#!/Dr-Goerg-kylm%C3%A4puristettu-kookos%C3%B6ljy-luomu-valikoima/c/13135021/offset=0&sort=normal
_
http://graviola.ecwid.com/#