tiistai 9. syyskuuta 2014

Vähähiilihydraattinen ruokavalio kuihduttaa syöpäkasvaimet

Vähähiilihydraattinen ruokavalio Päivitetty 2.9.2014 

Syöpä hävisi - video: Starving Cancer: Ketogenic Diet a Key to Recovery 

Friday, June 21, 2013

Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio tarkoittaa sitä, että karsitaan pois turhat ja terveydelle haitalliset hiilihydraatit eli sokerit (tärkkelys) kuten peruna, valkoinen riisi, valkoinen leipä, pulla ja muut leivonnaiset, kuten kakut, viinerit ja pikkuleivät. Keksitkin ovat vain kuivaa pullaa, josta vesi on puristettu pois. VHH on terveellinen ruokavalio etenkin diabeetikoille, sydänpotilaille ja kaikille ylipainoisille ihmisille.

VHH:ssa syödään tärkkelyksen sijasta enemmän proteiineja ja rasvaa sekä paljon kuitupitoisia kasviksia. Runsas tärkkelys vaatii haimaa erittämään paljon insuliinia, jolloin se voi ajan oloon menettää tehoaan. Silloin ihmisestä voi tullainsuliiniresistentti ja hän voi sairastua tyypin 2 diabetekseen ja metaboliseen oireyhtymään. Sitä luonnehtivat vyötärölihavuus, verenpaineen nousu sekä sokeri- ja rasva-aineenvaihdunnan häiriöt.
Liika tärkkelys muuttuu maksassa rasvaksi, jota alkaa kertyä vyötärölle ja sisäelimiin. Sokeri muuttuu triglyseridi- ja alipoproteiini-nimisiksi rasvoiksi, jotka ovat sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Seuraukset voivat olla terveydelle vaaralliset: valtimot kovettuvat ja verenkierto heikkenee, seurauksena voi olla sydän- tai aivoinfarkti. Hiilihydraattien rajoituksella vältytään tässä mainitulta kierteeltä ja elimistö kykenee polttamaan niin syödyt kuin varastossa olevat kalorit energiaksi. VHH alentaa veren triglyseridilukemia ja lisää ”hyvää” HDL-kolesterolia jo muutaman kuukauden kuluessa ravitsemusmuutoksesta. Näitä muutoksia on vaikea saavuttaa edes lääkityksellä. Itse kutsun VHH-ruokavaliota mieluiten ortoglykeemiseksi (orto = oikea; glykemia = sokerin läsnäolo veressä), koska se pitää verensokerin tasapainossa.

Painon alentuminen 48 viikossa
Kuvio osoittaa kuinka VHH-ruokavalio (kuvassa LCKD, hiilihydraattien määrä päivässä noin 20 g) ja orlistaatti (Alli) + vähärasvainen ruokavalio (O+LFD) alentavat painoa 48 viikossa. Kumpikin menetelmä on yhtä tehokas. VHH vain on paljon turvallisempi kuin O + LFD. Annals of Internal Medicine 2010.
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan, Diabetesliiton, Sydänliiton jaRavitsemushoito-oppaan (Duodecim 2009) ohjeiden noudattaminen – rasvan välttäminen ja 6–9 palaa leipää päivässä – pitää ihmisiä suurimman osan päivästä aterianjälkeisessä hyperglykemiatilassa (verensokeri on koholla). Rasvakammo johtaa useimmiten liian tärkkelyksen syöntiin. Tällainen jatkuva glykemiakuormaalentaa sydäntä ja verisuonia suojaavan hormonin, adiponektiinin, tuotantoa elimistössä. 

Erilaisista VHH-dieeteistä
 on nyt saatu uutta tietoa Harvardin yliopiston suurtutkimuksista. Annals of Internal Medicine raportoi syyskuussa 2010 kaksi amerikkalaista tutkimusta, joissa seurattiin 85 000 naista ja yli 44 500 miestä vuodesta 1986 vuoteen 2006. Niinä aikoina sattui naisten keskuudessa 12 555 kuolemaa (2458 sydän- ja verisuonitauteihin ja 5780 syöpään liittyvää) ja miehillä 8678 kuolemaa (2746 sydän- ja verisuoni- ja 2960 syöpätauteihin liittyvää). 
Punaista lihaa ja makkaroita sisältävä VHH-ruokavalio lisäsi sydänkohtauksia ja -kuolleisuutta verrattuna VHH-ruokavalioon, jossa proteiini ja rasvat tulevat kasviksista. Liharuoat liittyvät 23 % suurentuneeseen kokonaiskuoleman riskiin, 14 % suurentuneeseen sydänkuoleman riskiin ja 23 % suurentuneeseen riskiin kuolla syöpään. Sitä vastoin kasvipainotteinen VHH vähensi riskejä.

KUVA - Parsakaali
 on suosittu vihannes VHH:n noudattajien lautasella.
Kuvassa parsakaalisalaatti juuresten, siementen, 
pekonin ja kastikkeen kera.


VHH-dieetti laihduttaa, alentaa triglyseridejä ja vaimentaa tulehdusta

Seerumin kohonnut triglyseridipitoisuus on valtimotautien riskitekijä, ja sellaisena todennäköisesti merkittävämpi kuin kokonais- ja LDL-kolesterolit. 
Henkilöt, joilla on alkoholista riippumaton rasvamaksa (engl. nonalcoholic fatty liver disease, NAFLD), tuottavat maksassaan ylimäärin triglyseridejä, jotka kulkeutuvat myös vereen. Syynä liialliseen triglyseridien tuotantoon ovat runsaat hiilihydraatit, joita kaikkia ei kyetä polttamaan energiaksi, vaan ne muuntuvat rasvaksi prosessissa nimeltään lipogeneesi (rasvan synty). Vaikka nykyisin rasvamaksan hoitoon suositellaan laihtumista, hiilihydraaattien vähentämiseen on kiinnitetty (liian) vähän huomiota, kirjoittavat Teksasin yliopiston tutkijat maailman johtavassa ravitsemuslääketieteen lehdessä. 

He kutsuivat 18 lihavaa rasvamaksapotilasta, 5 miestä ja 13 naista, kahden viikon kokeeseen. Koehenkilöiden keski-ikä oli 45 ± 12 vuotta ja painoindeksi 35 ± 7. Heidät jaettiin kahteen ryhmän, joista toinen rajoitti hiilihydraatteja (<20 g/vrk) ja toinen kaloreita (1200–1500 kcal/vrk). Maksan triglyseridit mitattiin ennen kokeen alkua ja sen jälkeen magneettiresonanssi spektroscopialla. 

Paino aleni kummassakin ryhmässä suunnilleen yhtä paljon (−4.0 ± 1.5 kg kalorarajoituksella ja −4.6 ± 1.5 kg hiilarirajoituksella). Maksan triglyseridit vähenivat painon laskun mukaan, mutta kuitenkin merkitsevästi enemmän VHH:lla (−55 ± 14%) kuin kalorirajoituksella (−28 ± 23%). P = 0.363). 

Johtopäätös: Kahden viikon ruokavalion muutos alensi painoa noin 4,3 % ja triglyseridejä noin 42 % lihavilla rasvamaksapotilailla. Kuitenkin vähennys oli suurempaa VHH:lla kuin kalorien rajoituksella. Lue alkuperäisestä tutkimuksesta alla olevista linkeistä:
American Journal of Clinical Nutrition 2011 
Clinical Trials NCT01262326
Uusi ruotsalaistutkimus osoittaa, että vhh-ruokavalio vaimentaa diabeetikon kroonista matala-asteista tulehdusta, johon Diebetesliiton suosittama vähärasvainen ruokavalio ei pysty (Johansson ym. 2014).

Ketogeeninen VHH ehkäisee ja parantaa diabeetikon munuaisvauriota

 _

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=218
_

Vähähiilihydraattinen ruokavalio kovan intensiteetin liikunnassa, erityisesti voimaharjoittelussa
_
 

 

Vähähiilihydraattinen ruokavalio (VHH), tai karppaus tai alakarppaus (johdettu englanninkielisestä nimityksestä "low carb") on erityisruokavalio, joka perustuu hiilihydraattien rajoittamiseen.Vähähiilihydraattista ruokavaliota on tehnyt tunnetuksi erityisesti yhdysvaltalainen lääkäri Robert Atkins. Tunnettuja VHH:n versioita ovat muun muassa Atkinsin dieettiortopedi Antti Heikkilän kehittämä Pellinki-dieettiKwasniewskin ruokavalioMontignacin dieetti ja H-limit. Joskus myös Zone-dieetti ja South Beach -dieetti luetaan VHH-ruokavalioiksi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4h%C3%A4hiilihydraattinen_ruokavalio

_

Vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa sokeri, peruna, riisi, pasta, leipä ja muut viljatuotteet jätetään pois kokonaan tai niiden käyttöä vähennetään voimakkaasti.
Riittävä energiansaanti turvataan lisäämällä rasvan ja proteiinin käyttöä. Tyypillisesti dieettiin kuuluu runsaasti lihaa,kalaa,siipikarjaa, kananmunia ja maitotuotteita. Riittävä kuidunsaanti pyritään turvaamaan syömällä runsaasti kuituja sisältäviä vihanneksia sekä pähkinöitä. 
Vähähiilihydraattista dieettiä voidaan soveltaa myös kasvissyöjille. Tällöin lihan tilalle otetaan erilaisia palkokasveja, herneitä, papuja ja pähkinöitä. Tärkeä proteiininlähde kasvisruokavaliota noudattavalle on soija eri muodoissaan. Soijan proteiinipitoisuus on suurin kasvikunnasta. Proteiinin osuus ruokavaliossa jää käytännössä kuitenkin helposti kasvisruokavaliossa pienemmäksi kuin sekaruokavaliossa. Proteiinin saantia voi helposti lisätä lisäravinteilla
, kuten soijaproteiinijauheella. 
_
http://www.xn--vhhiilihydraattinendieetti-ghcb.fi/

______

Starving Cancer: Ketogenic Diet a Key to Recovery

Klikkaa "Lisätietoja" : Video


Starving Cancer: Ketogenic Diet a Key to Recovery Friday, June 21, 2013 

Many people are frustrated with today's cancer treatments.

 They are expensive, painful and often just don't work. However, there is a new cancer treatment that is free, has virtually no side effects, and can be used in conjunction with other cancer treatments. 
It involves cutting out carbohydrates, beginning with the worst carb of all - sugar.
Killing Cancer
Dr. Fred Hatfield is an impressive guy: a power-lifting champion, author of dozens of books, a millionaire businessman with a beautiful wife. But he'll tell you his greatest accomplishment is killing his cancer just in the nick of time.

"The doctors gave me three months to live because of widespread metastatic cancer in my skeletal structure," he recalled. "Three months, three different doctors told me that same thing."
His wife Gloria remembers it well. 
"It's a horrible, horrible feeling to have someone tell you that the person you love only has three months to live and you're not going to be with him any more," she said. While Hatfield was preparing to die, he heard about an anti-cancer diet, also known as metabolic therapy. With nothing to lose, he gave it a try and was shocked when it actually worked. 
"The cancer was gone!" he exclaimed. "Completely. To this day there's no trace of it. And it's been over a year."

Starving Bad Cells
Although it wasn't easy, Hatfield stopped eating carbohydrates, which turn into glucose inside your body. Cancer cells love glucose and need it so badly, that if you stop giving it to them, they die.
"It just absolutely amazes me that medical science is just now finding this out," he said.
Hatfield's cancer recovery, however, was not a surprise to Dr. Dominic D'Agostino, who researches metabolic therapy. When he and his team of scientists at the University of South Florida removed carbohydrates from the diets of lab mice, the mice survived highly aggressive metastatic cancer even better than when they were treated with chemotherapy.
"We have dramatically increased survival with metabolic therapy," he said. "So we think it's important to get this information out."
It's not just lab mice. Dr. D'Agostino has also seen similar success in people - lots of them.
"I've been in correspondence with a number of people," he said. "At least a dozen over the last year-and-a-half to two years, and all of them are still alive, despite the odds. So this is very encouraging."
The Ketogenic Diet
All cells, including cancer cells, are fueled by glucose. But if you deprive them of glucose, they switch to the alternate fuel, ketone bodies.
Except cancer cells. A defect prevents them from making the switch to using ketone bodies as fuel and therefore, cancer cells can only survive on glucose. All other cells can use either glucose or ketone bodies.
"Your normal cells have the metabolic flexibility to adapt from using glucose to using ketone bodies. But cancer cells lack this metabolic flexibility. So we can exploit that," Dr. D'Agostino explained.
People like Hatfield, who want to deprive their cells of glucose and fuel them with ketone bodies instead, eat what's known as a ketogenic diet. It consists of almost zero carbohydrates, but lots of natural proteins and fats.
Gloria said the food on the ketogenic diet is in every grocery store and is pretty easy to prepare.
"You can go online and there's cook books," she said, "It's clean eating. Just very clean eating, none of the sugars, the salts, the trash food."
"Natural" proteins are ones that are in their original form. On the other hand, "processed" meats, like cold cuts and hot dogs, are off-limits because often carbohydrates have been added to them.
Similarly, "natural" fats are whole foods, like olive oil, avocados, and nuts. Stay away from "trans" fats, such as shortening or margarine, any oil that is hydrogenated. Trans fats are man-made.
Safe & Healthy
Sometimes people are afraid to try the ketogenic diet because they think eating fat like this is bad for your heart. But more doctors say as long as it's natural, fat is good for you, even saturated fat like coconut oil and butter.
"Is cholesterol the major cause of heart disease?" cardiologist Dr. Stephen Sinatra asked. "Absolutely not."
In his book, The Great Cholesterol Myth, Dr. Sinatra said the real cause of heart disease is inflammation, which comes from eating too many carbohydrates.
"We need to coach our patients and empower our patients about the dangers of sugar," he said. "Unfortunately, they're not hearing that. They're hearing the converse, the dangers of fat. Fat is healthy for you, as long as you avoid trans fats."
So by cutting back on carbohydrates and eating natural fats and proteins, you could improve your heart health and even wipe out cancer

CBN News Medical Reporter
Lorie Johnson reports on the latest information about health and wellness. Since medicine is constantly changing, she makes sure CBN News viewers are up-to-date on what they need to know in order to live a healthy life.  Follow Lorie on Twitter@LorieCBN and "like" her at Facebook.com/LorieJohnsonCBN.

Additional Information:
The ketogenic diet has also proven successful in treating epilepsy. For more information, go to The Charlie Foundation.
For additional resources and recipes for delicious ketogenic diet foods, such as breads and cupcakes with all natural ingredients, check out the following resources: §  500 Low-Carb Recipes: 500 Recipes from Snacks to Dessert, That the Whole Family Will Love §  The Cantin Ketogenic Diet: For Cancer, Type I Diabetes & Other Ailments §  RSG1 Foundation §  Solace Nutrition §  Dietary Therapies LLC - Miriam Kalamian, ketogenic diet consultant for cancer §  KetoNutrition - Information, resources and supplies for metabolic management of cancer. §  KetoTherapeutics - a ketogenic diet support website.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!