lauantai 6. syyskuuta 2014

Graviola (soursop), cancersjukdom och infektionssjukdomar

Graviola (soursop), cancersjukdom och infektionssjukdomar..."Graviola, även kallad soursop, är frukten från lövträdet Annona muricata.

Annona muricata växer som vintergröna träd i Mexiko, Kuba, Centralamerika, Karibien och norra Sydamerika samt i södra Afrika. Annona muricata tillhör chirimoyafamiljen som även inkluderar papaya. Soursopfrukten heter graviola på svenska, vilket kommer från fruktens brasiliansk/portugisiska namn.
Frukten behöver hög luftfuktighet och varma vintrar för att växa, får skador på blad och grenar redan vid en temperatur under 5 grader C. Trädet dör vid temperaturer under 3 grader och frukten blir torr och oanvändbar.
Smaken är åt det söta hållet, med karaktär av jordgubb och ananas, samt med surt inslag av citrus. Den är, liksom tex acaifrukten, lite krämigare än de flesta andra frukter och dess konsistens påminner om banan.
Oftast blir frukten kring cirka 20-30 cm lång, och den påminner om kiwanofruktens taggiga utseenda. Till skillnad mot kiwano som är gul, så är graviolafrukten grön/mörkgrön.  Fruktköttet består av en ätlig vit massa, som är rik på fibrer. Dess kärna är osmältbar och består av svarta kärnor.  I dess ursprungsländer, används den till saft, godis, sorbetglass och gräddglass. I Mexiko, Colombia och Harar (Etiopien) är det en vanlig frukt och den är en vanlig ingrediens i färska fruktjuicer, då under namnet soursop.
Näringsmässigt är frukten kolhydraterrik, med högt innehåll av fruktos. Den innehåller även betydande mängder av C-vitamin, vitamin B1 och vitamin B2. Ett stort antal studier stödjer forskning som visar att Graviola kan vara effektiva vid behandling av vissa infektioner, liksom vissa former av cancer, främst de som härrör till infektionstillstånd.

Det finns också studier som stödjer tidigare dess funktion vid Parkinsons sjukdom.

Korrekterad: "Avis signé le 28/04/2010, 2008-SA-0171 2008-SA-0171"
Avis de l’Agence française de sécurité sanitaire des aliments relatif aux risques liés à la consommation de corossol et de ses préparations                           
"(Anses - Agence nationale de sécurité sanitaire de l’alimentation, de l’environnement et du travail)"
 Ladda PDF dokumentet  här
Det finns ett ämne i Graviola som ofta nämns i forskningssammanhang och medicinska sammanhang. Ämnet är annonacin, som är ett nervgift i soursopens frö.
Annonacin är en förening som verkar som ett neurotoxin, vilket kan orsaka neurodegenerativa sjukdomar. Dock, så är den enda grupp av människor som är kända att påverkas av detta, bara de som bor på den karibiska ön Guadeloupe.

Problemet uppstår sannolikt p.g.a. de har högt intag av växter som innehåller just föreningen annonacin. Sjukdomen är en s.k. tauopathy, som är associerad med en patologisk ackumulering av tauprotein i hjärnan.

Forskning gällande Graviola finns att läsa i PUBMED."
_
http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=3421

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!