lauantai 1. toukokuuta 2021

Historia tulee tuomitsemaan ankarasti Tarja Halosen




Tämä Jan Rossi: n kirjoitus 17.4.2021 7:47, päivitetty 17.4.2021 7:49
deletoitiin toimituksessa alle tunnissa.
Wayback -varmuuskopio: APRIL 17, 2021, snapshot
Sat, 17 Apr 2021 08:44:43 GMT.
- Stalinismin raato hengittää Suomessa.
 
 

Historia tulee tuomitsemaan ankarasti Tarja Halosen

 

JanRossi
 

Eipä voinut kuin hämmästellä kuinka hyvin Markku Salomaa tuo kirjassaan Tarza – Pasifistin odysseia voimapolitiikan maailmassa esille Tarja Halosen äärivasemistolaisuuden ja toiminnan kommunistidiktatuurin maiden kanssa. Salomaa tuo kirjassaan esille kuinka vastenmielinen henkilö Halonen oli Saksan liittokanslerille Angela Markelille. Merkel ei halunnut olla missään tekemisissä Halosen kanssa, josta oli tehty Saksassa selvä arvio.

Salomaa kirjoittaa kirjassaan ”Liittokansleri ja SPD:n puheenjohtaja Gerhard Schröderin kabinettiministerinä 1998–1999 toiminut sosialidemokraattinen Bodo Hombach on todistettavasti todennut, että Halosesta on olemassa ”raportti” (Bericht).
Sen sisältö ei ollut Halosen kannalta myönteinen.” Saksan turvallisuuspalvelun BND:n raporteista käy ilmi Halosen amerikkalaisvastaisuus, NATO-vastaisuus, venäläishenkisyys ja hänen myöhempi toimintansa EU-konventin piirissä WEU:n hävittämiseksi. Lisäksi Halosen toiminta DDR:n tunnustamiskomiteassa oli tullut esiin. Saksassa tämä ei kertakaikkiaan herättänyt luottamusta.

Edelleenkään Halonen ei ole tehnyt korjausta suhteestaan Neuvostoliittoon, DDR:ään ja muihin komuunistidiktatuurimaiden harjoittamaan vainoon. Halonen ei koskaan ollut tukemassa Puolan solidaarisuusliikettä ja samalla tuki DDR:än tunnustamista, vaikka ihmisiä ammuttiin Berliinin muurille. Ja samaan aikaan Halonen esiintyi ihmisoikeusjuristina. Halonen palautti neuvostoloikkarit takaisin Neuvostoliittoon. Eli Halonen katseli läpi sormiensa NL:n vainon. Tähän päivään mennessäkään Halonen ei ole tuominnut Venäjän toimia Ukrainassa.

Näyttää siltä, että historia tulee tuomitsemaan Halosen. Halonen ei onnistunut tekemään menneisyydestään arvioita, kuten Merkel teki. Tämän valossa en ihmettele yhtään, että Merkelille Halonen oli punainen vaate. Saksassa Haloseen ei luotettu.

Jan Rossi

+18
JanRossi
 Sitoutumaton Helsinki

Olen kotimaan ja kansainvälisen politiikan tarkkailija. Erityisesti kiinnostukseni kohteita ovat ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja ihmisoikeudet Suomessa ja maailmalla. Palautetta voi antaa jan.rossi@saunalahti.fi.


https://web.archive.org/web/20210417084443/https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/janrossi/historia-tulee-tuomitsemaan-ankarasti-tarja-halosen/
__

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
  1. LauriKiiski
    Lauri Kiiski #3392960 

    Halosen jakamat suomalaiset kunniamerkitkään eivät kestä päivänvaloa. Halonen oli avokätinen jakaessaan mm. Suomen Valkoisen Ruusun ja Leijonan ritarikuntien suurristejä ketjuineen mm. Syyrian murhaajalle Bashar al- Assadille, Kazakstanin diktaattori Nazarbajeville, Saudien Abdullahille ja Senegalin Wadelle, vaikka Human Rights Watch oli jo aiemmin todennut ko. palkitut ihmisoikeusjulmureiksi.

    Halonen on suuri häpeäläiskä SDP: n ytimessä, jolla on kotonaan Putinin kissa. Taitaa olla myös Tiitisen listalla ehkä ensimmäisenä nimenä.

    Huomionarvoista on, että Halosen 2 kautta mahdollistivat Kokoomuksen naiset.

    +12
    • JanRossi
      Jan Rossi #3392965 Kirjoittaja 
      Vastaus kommenttiin: #3392960

      Kaikkein käsittämättömintä on ollut suomalaisen median täydellinen kyvyttömyys arvioida Halosen toimintaa. Samalla en ihmettele nyt yhtään, miksi Halosta ei kutsuttu Valkoiseen taloon. Halonen ei tehnyt yhtään valtiovierailua USA:n, eikä USA:n presidentit käyneet Suomessa. Syynä on tuo amerikkavastaisuus ja venäjähenkisyys.

      +10
        • JanRossi
          Jan Rossi #3392970 Kirjoittaja 
          Vastaus kommenttiin: #3392968

          Varmasti nämä BND:n raportit Halosesta ovat levinneet kaikki länsimaiden pääkaupunkeihin ja suhtautuminen on ollut sen mukaista, mutta suomalaisille medioille ne eivät ole levinneet, koska mitään todellista kritiikkiä Halosen toiminta ei koskaan herättänyt Sanoma Osakeyhtiössä.

          +5
      • MattiVillikari1
        Matti Villikari #3393058 
        Vastaus kommenttiin: #3392965

        Halonen noudatti periaatetta ”ystävät lähellä, viholliset kaukana”. On hyvin ymmärrettävää, ettei Halonen voi tukea Ukrainaa, Venäjän vihollisen tukeminen ei ole sopivaa, onneksi Halosen mielipiteillä ei ole enää mitään merkitystä (edes Kokoomuksen naisillekaan?). Koska Haloselle USA oli vihollinen on hyvin ymmärrettävää, ettei häntä kutsuttu kylään.

        Tämän päivän HS Visiossa on John Boltonin haastattelu, kannattaa lukea. Onneksi Halonen ei pilannut Suomen mainetta, vain omansa.

        +1
  2. hrautomaki

    Millä ihmeen valtuuksilla presidentti Tarja Halonen antoi anteeksi Jorma Uotisen ja yhden naisystävänsä henkilökohtaiset pankkivelatkin anteeksi?

    Se Halosen törkeä asemansa väärinkäyttö olisi ollut valtakunnanoikeuden paikka.
    Muita ylivelkaantuneita roikutettiin perintähirressä parikymmentä vuotta.

    0
    • JanRossi
      Jan Rossi #3392977 Kirjoittaja 
      Vastaus kommenttiin: #3392975

      Tämä on pientä verrattuna siihen, mitä Berliinin muurilla tapahtui. Siellä ammuttiin, siis murhattiin ihmisiä ja Halonen katseli läpi sormiensa DDR:än toiminnan. Siis ihmisoikeusjuristia ei kiinnostanut mitä hänen ihannevaltionsa teki vielä 1989 ennen luhistumistaan.

      +6
  3. heikkironkko

    Niin se vaan maailman murros saavuttaa lopulta Perähikiänkin. 1200-luvulla hallinneen Maunu Ladonlukon asenteilla hajotettiin maan rikkaimpen veljesten ihmissuhteet keskinäiseksi vihaksi kulttuurihegemonian näkymättömän käden antaessa Sanoman Antille, Uuden Suomen perinteikkään nimen Niklakselle ja Itämeren suojelun Ilkalle. Ei auta edes historian ymmärtämisen monopolisointi Erkki Tuomiojalle, omakustanteiden pilkkaajalle.

    Ruotsista katsoen Suomi on p: stä, josta Mellan Svensson ei tiedä edes kaksikielisyyttä koska hävettää elää niin tyhmien lähellä. Moni häpeäisi tietää, jos suomi olisi Venäjällä virallinen kieli vaikka ”öökköset” ja ”oikkoset” pitäisivät sitä fiksuna.

    Aivot narikkaan heitetään Suomessa silloin tällöin joukkohulluuden sekottaessa päät. Ehkä tässä olisi uuden ajattelun paikka huomata kuinka #metoo oli lähes puhtaasti suomalainen ilmiö, täällä synnytetty miessukupuolen nujertamiseksi. Häpeä sanana on alkujaan kreikkaa (häpy) mutta törkeä suomalainen väärennös väittää sukupuolen koskevan vain miehiä.

    HS on keskellä tunnetun runoilevan psykiatrin perintöä perattaessa. Kaikki liittyy kieleen, kaikkea on ollut ennenkin, kuten Antonio Gramsci kirjoitti kulttuurihegemoniakritiikissään, vaikka Tarzalle ei siitä olekaan kerrottu.

    Roomassa 1982 – 84 kehotettiin varomaan demaripuoluetta. Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen pyrkivät uusvalmisteina suoraan uunista sdp:n puheenjohtajaksi 2016. Ketä kuunneltiin kun Antti Rinne syrjäytettiin?

    0
  4. Lokari
    Pekka Pihlanto #3393034 

    Tulee tuomitsemaan ja syystä. Joku tuolla mainitsikin luopumisemme jalkaväkimiinoista. Eli meille voi Halosn suosiollisella avustuksella marssia kriisitilanteessa miinattoman rajan yli.

    +4
  5. Pekka Toivonen
    Pekka Toivonen #3393064 

    Totuus Tarja Halosen kansainvälisestä arvostuksesta valkeni hyvin nopeasti toisen presidenttikauden jälkeen.

    Merkittävät tehtävät YK:ssa jäivät saamatta yksi toisensa jälkeen.

    Luottamusta ei löytynyt.

    +4
  6. jussina
    Juhani Putkinen #3393078 

    Suomen olisi pitänyt liittyä NATOn jäseneksi viimeistään samalla kertaa Viron kanssa vuonna 2004 – vaan kuka olikaan silloin Suomen presidentti.

    +1
  7. heikkironkko
    Heikki Rönkkö #3393092 

    Muistaakseni Merkel on kristittyä pappissukua? Siispä hänen ajattelunsa syviin inhimillisiin tunteisiin, joista Milan Kundera on kirjoittanut kommunistien tultua Moskovasta Prahaan julksiesti nöyryyttämään Dubcekia, mikä tuntui kansalaisista erittäin pahalta. Samoin Puolassa solidaarisuusliike syntyi sympatiasta eräitä pappeja kohtaan, Silloinhan Vatikaanissa oli puolalainen paavi. Suomen herrat kumartelivat rahaa Mauno Koiviston, oikeammmin 1200-luvulta perityvän Maunu Ladonlukon perässä.

    0
  8. VeijoOrava
    Veijo Orava #3393108 

    Suomen vieminen Ottawan-sopimukseen on suurimpia mätäpaiseita Suomen historiassa.

    0

 

__

 

Tarza

Pasifistin odysseia voimapolitiikan maailmassa
Markku Salomaa



https://www.suomalainen.com/products/tarza


Tuotekuvaus

Euroopan sotahistorian dosentti Markku Salomaa sai idean tähän kirjaan syyskuussa 2012 ollessaan arkistotutkimuksia tekemässä Moskovassa ja sattui Kremlin kupeessa olevalle Maneesin torille, missä myytiin maailman kosmopoliitteja kuvaavia Matrjoška -nukkeja. Niistä yksi oli erityisen tutun näköinen. Siinä luki ”Hallonen”. Kirjan nimi ”Tarza” tulee Tarjan englanninkielisestä äänneasusta, jolla häntä on ulkomailla kutsuttu.

Ulkoministeri ja tasavallan presidentti Tarja Halosen visiossa ja missiossa sotien aikakausi oli peruuttamattomasti ohi. Hän kävi taisteluun rauhan puolesta ja riisui yli puolet Mauno Koiviston puolustusvoimien vahvuudesta. NATO:sta ei pitänyt edes keskustella, vaikka Martti Ahtisaari avasi keskustelun. Halosen ylipäällikkyyden vuodet 2000-2012 olivat epävakaat ja suorastaan vaaran vuodet. Kriittisin oli vuosi 2003.

Maassa oli vuoden sisällä kolme pääministeriä. Venäjä oli juuttunut toiseen Tšetšenian sotaan ja tšetšenialaiset terroristit iskivät Moskovaan. ABM-ohjustorjuntasopimus ja Start II -aserajoitussopimus raukesivat. Yhdysvallat, Britannia ja Australia kävivät salamasodan Irakissa. Eduskunta vaati selvitystä, oliko Venäjä vaatinut sotilaallista yhteistoimintaa Suomelta. Viro, Latvia ja Liettua hakivat NATO:n jäsenyyttä. Valtiojohtoa vakoiltiin.

Epätietoisuus, epävarmuus, epävakaus levisi. Ilma oli sakeana spekulaatioita ja skenaarioita. Halosen poliittisen kummisedän Kalevi Sorsan kuolema 2004 pelasti paljon. Vuoden 2012 YK-äänestys turvaneuvostopaikasta pudotti Halosen visiot ja missiot paikalleen. Yritys istua aidalla idän ja lännen välissä ei onnistunut.

------------

Markku Salomaa (65) on tietokirjailija ja tutkija, jolla on tieteellisiä julkaisuja yhteensä 225. Hän on julkaissut 9 kirjaa, 40 artikkelia tieteellisissä julkaisuissa, 8 tieteellistä artikkelia kokoomateoksissa, 3 opinnäytetutkimusta, 8 oppikirjaa ja 157 artikkelia tiedettä popularisoivissa aikakausjulkaisuissa. Hän on julkaissut lisäksi suuren määrän sanomalehtiartikkeleita. Salomaa toimii Euroopan sotahistorian dosenttina. Hän on väitellyt valtiotieteen tohtoriksi Helsingin yliopistossa 1992. Hän on suorittanut myös hallintotieteen lisensiaatin tutkinnon 1981 ja yhteiskuntatieteen maisterin tutkinnon 1976. Salomaa on toiminut tutkijana myös Saksassa, Italiassa, Britanniassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Thaimaassa.

Tämä tuote kuuluu tuoteryhmiin


__

Markku Salomaa

Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Markku Salomaa (s. 1954 Forssa) on suomalainen valtiotieteen tohtori, päätoimittaja ja sotahistorioitsija.

Salomaa opiskeli Tampereen yliopistossa lehdistöoppia ja taloushallintoa. Hän väitteli valtiotieteen tohtoriksi 1992 Helsingin yliopistossa aiheenaan suomalaiset Neuvostoliitossa koulutuksensa saaneet punaupseerit. Salomaa on ollut tutkijana Tampereen yliopistossa ja Leicesterin yliopistossa sekä Suomen Akatemiassa. Hän on nykyisin Itä-Suomen yliopiston sotahistorian dosentti ja Ulkopolitiikan tutkimuksen säätiön johtaja. Salomaa työskenteli aiemmin uutistoimittajana Ilta-Sanomissa ja päätoimittajana yli 20 vuoden ajan Rakennusliiton Rakentaja-lehdessä ja puolen vuoden ajan 2007–2008 Turun Sanomissa. [1][2]

Salomaa kannattaa Suomen liittymistä Natoon, mutta on myös ehdottanut vaihtoehtona kahdenvälisen puolustussopimuksen tekemistä Yhdysvaltojen kanssa, missä tapauksessa Suomi voisi hänen mukaansa luopua omista meri- ja ilmavoimistaan.[3]

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Salomaa, Markku ; Koskinen, Sirpa: Ay-liike ja ay-lehti : Rakentaja - rakennustyöläisten äänenkannattaja : lukijatutkimus. Julkaisusarja 1986, nro 2. Helsinki: Rakennustyöläisten liitto, tiedotusosasto, 1985.
  • Punaupseerit. Helsingin yliopistossa hyväksytty väitöskirja. WSOY, 1992. ISBN 951-0-17445-9.
  • Teräksenkovaa politiikkaa : läntisiä arvioita Venäjän sotilaspolitiikan suunnasta. Ulkopoliittisen instituutin julkaisuja nro 3. Helsinki: Gaudeamus, 1995. ISBN 951-662-632-7.
  • * Erikoisjoukot iskevät ensimmäisinä. Jyväskylä: Docendo. ISBN 978-952-291-132-2.
  • Puhutaan Natosta. Jyväskylä: Docendo, 2015. ISBN 978-952-291-129-2.
  • Kylmän sodan toinen erä. Jyväskylä: Docendo, 2015. ISBN 978-952-291-176-6.
  • Suvorov, Aleksander: Voittamisen taito : venäläisen sotataidon klassikko. (sis. Aimo Ruusunen ; Markku Salomaa: Aleksander Suvorov historiallisena henkilönä & Markku Salomaa: Suvorovin merkitys venäläiselle sotatieteelle). Jyväskylä: Docendo, 2015. ISBN 978-952-29117-4-2.
  • Hiski Salomaa : vapauden kaiho. Helsinki: Lector, 2020. ISBN 978-952-73223-4-5.
  • Sivilisaatioiden sota. Helsinki: Lector, 2020. ISBN 978-952-73223-7-6.
  • Tarza : pasifistin odysseia voimapolitiikan maailmassa. Helsinki: Lector, 2021. ISBN 978-952-73224-8-2.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

https://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Salomaa
__

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!