tiistai 14. lokakuuta 2014

12 WAYS TO REDUCE YOUR CANCER RISK - Diet

Diet 

Have a healthy diet:
     • Eat plenty of whole grains, pulses, vegetables and fruits.
     • Limit high-calorie foods (foods high in sugar or fat)
        and avoid sugary drinks.
     • Avoid processed meat; limit red meat and foods high in salt.
There is strong evidence that people can reduce their risk of cancer by adopting healthy dietary and activity behaviours.
In European populations, people who follow a healthy lifestyle that adheres to the recommendations for 
cancer prevention have an estimated 18% lower risk of cancer compared with people whose lifestyle and body weight do not meet the recommendations. This risk reduction was estimated for a healthy lifestyle that includes: being a normal body weight (a body mass index [BMI] between 18.5 and 24.9 kg/m2) and avoiding foods that promote weight gain, such as sugary drinks and fast foods; being moderately active for at least 30 minutes per day; breastfeeding (for women); eating mostly foods of plant origin; limiting intake of red meat;
 - avoiding processed meats; and limiting consumption of alcoholic drinks.

What is a healthy diet?

A healthy diet is the right amount and variety of different foods that provide all the calories (energy) and nutrients to meet the particular needs of your body. This will allow it to grow and develop normally during childhood, and to maintain normal function in adulthood, so as to reach old age with minimal disease and disability.
The right amount and variety of foods and drinks will differ from person to person according to age, body size, and lifestyle. Whereas some people will have unusual needs, such as athletes or people with certain medical conditions, for most of us the right balance of different foods and drinks is quite similar.
There are different ways of achieving dietary balance. This can be illustrated in different ways depending on the dietary habits in different countries.
A healthy diet is mainly plant foods, with plenty of vegetables and fruits, some pulses (legumes) like beans and peas, and wholegrain bread and other starchy foods like pasta and rice (see an example in Figure 1). In addition, modest amounts of lean meat, poultry or fish, and reduced-fat dairy products, or vegetarian alternatives may be included. Other foods are important to include in modest amounts in a healthy diet, like some vegetable oils (e.g. olive oil and rapeseed oil), and nuts and seeds. Little, if any, added salt is required. To avoid weight gain, high-calorie foods like confectionery, cakes, and snacks should not be eaten too often or in large amounts. Alcohol is best avoided entirely to help prevent cancer. Highly processed commercial products that are rich in animal fats and sugars (such as “fast foods” and sugary drinks should be avoided as much as possible.

As well as the right variety of foods, it is important to eat the right amount of food – this is best done by checking your weight on a weekly basis (or waist circumference from time to time, for instance once a month.
Figure 1: Example of healthy plate
healthy-plate
Source: © peanutpie - iStockphoto.co

Green Tea 100% Natural
Vihreä tee on eniten tutkittuja luonnon tuotteita. 
Parhaiten tunnetut ainesosat ovat puriinialkaloideja, kofeiini (josta teen yhteydessä joskus käytetään nimitystä teiini), teobromiini, sekä teofylliini, joka on myös tehokas astmalääke.
Katekiinit (tärkein ryhmä) 
Ehkäisee ikäihmisten muistin heikkenemistä  
http://graviola.fi/osta-graviolaa/#!/HIMALAYA-HERBAL-GREEN-TEA-10-bags-India/p/34641112/category=8815702
  • Polttaa kaloreita/laihduttaa
  • Parantaa insuliiniherkkyyttä
  • Suojaa auringon UV-säteiltä
  • Estää syöpää
  • Pienentää kasvainten kokoa
  • Estää mutaatiota
  • Estää vapaita radikaaleja
  • Alentaa kohonnutta kolesterolia
  • Estää verenpaineen nousua
  • Tappaa bakteereja
  • Tappaa influenssaviruksia
  • Estää kariesbakteereja
  • Estää pahanhajuista hengitystä

Kofeiini (teiini): Piristää ja virkistää, Diureetti
C-vitamiini:       Ehkäisee stressiä, Ehkäisee flunssaa
B-vitamiinit:      Edistää hiilihydraattien aineenvaihduntaa
Aminobutyyrihappo (GABA): Alentaa kohonnutta verenpainetta
Flavonoidit:       Vahvistaa verisuonten seinämiä
Polysakkaridit:  Alentaa kohonnutta verensokeria
Fluori:               Estää hammasmätää
E-vitamiini:        Hidastaa vanhenemista, Suojaa soluja
Theaiini (aminohappo): Antaa tyypillisen maun vihreälle teelle
Ainesosissa on runsaasti kasviantioksidantteja, jotka tuhoavat elimistössä syntyviä haitallisia vapaita radikaaleja. Niitä syntyy elimistössä ylimäärin sekä ulkoisista että sisäisistä syistä. Ulkoisia aiheuttajia ovat muun muassa ympäristömyrkyt, ilman epäpuhtaudet (kaupunki-liikenne- ja teollisuuspäästöt), otsoni, UV-säteily ja tupakansavu. Sisäisiä syitä radikaalien syntyyn ovat muun muassa tulehdustaudit ja muut pitkäaikaissairaudet (esim. nivelreuma), runsas kahvin ja alkoholin käyttö sekä monet lääkkeet.
Vihreäteeuute nopeuttaa rasvan palamista, todettiin äskettäin tutkimuksessa, joka tehtiin Geneven yliopistossa. Koehenkilöille annettiin vihreää teetä kapseloituna uutteena; puolet koehenkilöistä sai vastaavia lumekapseleita. Tutkijat mittasivat aineenvaihdunnan nopeutta 24 tunnin ajan. Teeuutetta saaneiden kalorit paloivat neljä prosenttia nopeammin ja kokonaisenergian kulutus lisääntyi lähes viisi prosenttia.
Vihreän teen laihduttava vaikutus perustuu sen sisältämiin katekiini-polyfenoleihin. Tutkijat korostavat nimenomaan, ettei kyse ole pelkästään teen sisältämän kofeiinin (teiinin) vaikutuksesta, vaan kofeiinin ja katekiiniaineiden yhteisvaikutuksesta, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa.
_
http://graviola.fi/osta-graviolaa/#!/HIMALAYA-HERBAL-GREEN-TEA-10-bags-India/p/34641112/category=8815702

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You are welcome to show your opinion here!